Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Üdv,Sziasztok
Egy egyszerű kérdésem lenne,és valamilyen szinten ide tartozik a kérdés,ezért felteszem,mert még nem találtam rá magyarázatot ![]() Szóval... Napilapokban,rádiókban mindig megírják/mondják az aktuális traffipax helyét.(hogy hol van trafi) DE MIÉRT? ![]() Nagy hülyeségnek tartom,mert így,aki nem tartja be a szabályokat,azt nem fogják meglepetésszerűen érni a rend őrei ![]() Hiszen ha tudja,hogy hol van,azért se megy az illető gyorsabban.(nem azt mondom,hogy gyorsan menjen) Az egyik oszttársam erre azt mondta,hogy legalább ott nem lesz baleset,ahova be van jelentve a trafi,mert ugye senki nem fog ott gyorsan menni,direkt büntetéseket gyűjtve. ...de akkor ennyi erővel az ország minden pontjára kéne trafipax. Nem járok autóval,de ha azzal is járnék,akkor se szidnám őket,hogy mért nem mehetek gyorsabban,mert ők is tesznek érte,hogy korlátozzák a balesetek számát... Egy remek példa: Valamikor láttam a híradóban,hogy 2 automatikus trafipaxot helyeztek el 1-1 autópályán.(M.O.-on) A lényeg az az,hogy mind a kettő ugyanúgy néz ki,de az egyik csak álca,tehát egy ugyanolyan kinézetű üres doboz,mint amilyen a másik,az viszont működik is,és azt nem árulták el,hogy melyik a kakukktojás. Ez viszont helyes dolog.
Én úgy tudom, hogy ahol mérnek ki kellene tenniük a süniknek a radar control táblát is, én még egyik mérőkocsi környékén sem láttam...
Szerintem "egyfajta korrektség" a rendőrségtől,
Így hát nem hivatkozhat a pógár, hogy meglepetésszerű volt. Egyébként a kutya sem nézi, legfeljebb az aki próbálgatja a detektorát/blokkolóját De még ha figyeli is, ember legyen a talpán, hogy nyomon tudja követni, mert óránként változtatják a helyüket. Egyébként az előrejelzés nem sokat ér, mert már jártam úgy, hogy siettem lézerpróbára és megcserélték a mérési helyeket két falu között. ![]() Én meg beszáguldottam 70km/h-val mondván, hogy a következő faluban kell lenniük. A detektorom jelzett és hatalmasat satuztam. kb 700m-re voltak a zsaruk SCS102-vel. Valószínúleg elbénázhatták az első mérést, így megúsztam bünti nélkül ![]()
Igazad van. A lézer impulzusteljesítménye jóval nagyobb mint a ledé. Ezt nem is vitatom. Azt mondom, hogy a blokkoláshoz nem a kimenő teljesítmény a legfontosabb.
Azt hiszem számodra is egyértelmű, hogy hiába van bármilyen nagy teljesítmény ha rossz időpontban adod a válaszimpulzust nem fogsz blokkolni. Viszont egy jó időben adott válasz kis teljesítménnyel is elég. Pont itt tárgyaltuk milyen elenyésző a visszavert jel, gyakorlatilag még jó kamerával is szinte érzékelhetetlen. Még mindig azt tartom, hogy a jó detektálás fontosabb mint az extra teljesítmény. Természetesen lehet "full" védelmet csinálni, szerintem még olyan nagy ráfordítás sem kell. ![]()
Szerintem nem ide tartozik!
Lene egy újabb házifeladat, ha mész tesztre:
Kb 30m-ről rálövetni a rendszámra (vagy fehér felületre) és videokamerával (telefon kamera nem jó mert nem olyan érzékeny) felvenni, hogy mi jön vissza. Persze sötétben lenne az igazi
Úgy néz ki szerdán végre összejön valami, igaz csak F3.
Csak velem fognak foglalkozni, sok dolgot ki szeretnék próbálni. Megnézhetem ezt is de szerintem nappali fénynél esélyem sem lesz.
Váóóó
Kiváncsian várom 4 fejjel próbálod?
Szerintem viszünk vagy 10 fejet. Végre ki szeretném próbálni, hogy szélvédőn belülről lehet-e blokkolni.
Most viszont egy vw Bora lesz a tesztautó, sajna sötétzöld. Ki akarom próbálni, 2-3-4 fejjel + szélvédőn belül 2-vel.
Sőt, viszek 2 új TFDU vevőset is.
![]()
Nagyon várom a tesztek végeredményét! Szorítunk, hogy pöpec legyen! Képeket videókat hozzad!
![]()
Esetleg - ha megoldható - publikálnád a szkópképét a mérő és a blokkolójelnek?
A szakértéktől kérdezném, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben, házilagos (konyha) körülmények között tesztelni egy jammert? Esetleg valami egyszerű kapcsolás nem lapul a fiók mélyén?
![]()
Bár pont nem vagyok szakértő, de legalább aki az, elmondhatja ha rosszul csinálom:
Van egy adóm - avr, mint jelforrás, egy lcd panellal, amin beállítgatom a frekit és a kitöltést, majd egy MC33152-es mosfet driverrel és egy BUZ11-en keresztül meghajtom az adó ledeket (áramkorláttal). Ugyanezen a tápon van egy vevő (sfh203FA) dióda, amit egy tranyós erősítő kapcsoláson keresztül visszaadok egy másik avr-nek, amivel mérem a bejövő frekit. Ezen a kapcsoláson még dolgozok, mert próbálom egyszerűsíteni. pl. a HMJ-féle nagyon jól használható, de az avr-nek úgy tűnik jobb a schmitt-triggerje és nem kell annyira négyszögesíteni, vagyis lehet egyszerűbben. A tesztelés egyszerű: ezzel a kütyüvel rávilágítok a blokkolóra és mérem, hogy mit ad vissza, milyen távolságból, milyen szögből... Még reszelgetem mind a kapcsolást, mind a szoftverét, ha eljutok odáig, hogy nem ég miatta a pofám, akkor publikálom a rajzot és a szoftvereket is. Úgyis ebből van a blokkoló is, csak fordítva működik: először mér, majd az alapján ad és persze nagyobb teljesítménnyel.
Ja, ha nem lettem volna világos: mind az adott, mind a vett jelet az oszcilloszkópon nézem (egyelőre, de már rendeltem még egy lcd panelt, hogy a vett jelet is ki tudjam iratni és így teljesen mobil legyen a kütyü...)
Nem rossz! De ezzel egy HMJ blokkolót nem lehet tesztelni.
![]()
Jónak jó! (meg egyszerű is)
![]() Persze itt is az ördög a részletekben bújik meg: -Mekkora az astabil frekije és kitöltési tényezője? -Milyen leddel megy? Köszi!
Fel lehet izgatni vele
Nem semmi project. Percekig kellet értelmeznem
![]() Nem értem miért bonyolítod ennyire az életedet. Szerintem adóként egy teszter vevőként pedig egy ellenállás+fotodióda tápra kötve, és már látod is a szkópon a jeleket. De tudom, űrrakéta. ![]()
Freki kb 140Hz
Impulzusszélesség kb 15uS TSHF5410
Max egy led villogás erejéig.
![]()
HMJ-t nem de a gyáriakat igen
Köszi!
![]() ![]()
Ezt csak most olvastam, bocs. Jövő héten megpróbálok valamit összehozni, bár mint mondtam a szkópom nem túl fényes.
Igazad van max ismeretlen lézert jelez.
![]()
BC1602-es, karakteres LCD panel . Mivel béna vagyok, ezért állandóan köztes ellenőrzési pontokat kell beraknom a fejlesztésembe: azaz, ha valamit csináltatok a mikrokontrollerrel, szeretem, ha közli is velem, hogy éppen ő most mit csinál. Mondjuk, ha az adóval egy 200/1000ns-os négyszögjelet adok, akkor jó, ha a vevő is ennyit vesz. Nekem nem elég, ha a szkópon annyit látok, azt szeretem, ha az avr is tudja magáról, hogy ő most annyit vesz. Mivel jelenleg atmega8-asokat használok a fejlesztéshez, azon bőven van elég láb, hogy minden egyéb úri huncutság nélkül rá tudjak pakolni egy lcd-t is.
Így pl. ki tudom iratni szoftverből, hogy "Csókolom, most éppen egy FIII-al lövöldöznek rád!", ha történetesen egy FIII-nak megfelelő frekit veszek. Ez azért is lesz majd érdekes, mert a kocsimban a gyári rádió LCD-je jelenleg használaton kívül van, ide szándékozom majd kiírogatni az blokkoló-infókat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |