Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   25 / 147
(#) vicsys válasza mlas hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Nem, nem Photoshop, bár kézzel rajzoltam bele. Tehát, egy szinttel lejjebb tegyem őket? Nem lesz nagyon alacsonyan a blokkoláshoz?
(#) mlas válasza vicsys hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Dehogy! Lehet, rosszul fogalmaztam... szóval pont ott jó, ahova rajzoltad.
(#) slowhand hozzászólása Márc 2, 2010 /

Nekem is ilyen a Suzuki eleje. Nem takar be nagyon az ív miatt a rendszám? Vagy ahonnan betakar az már nem is számít?
Esetleg a sedan rácsot bele kínlódni és abba tenni nem jobb lenne? Az nem ilyen lyukacsos.
(#) vicsys válasza slowhand hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Hamarosan kiderül...
(#) laca1052 válasza vicsys hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Az Echot csak így tudták beszerelni,a hűtő rácsban egy régebben beszerelt EliTech BLS SX senzor van nem blokkol csak jelez.Gondolkodom hogy kicserélem az alsó részt olyanra mint a te fényképeden van.
(#) vicsys válasza laca1052 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Köszönöm a képeket! Nekem gyárilag ilyen az orra. Így talán egy kicsit szélesebbre lehet kitenni a fejeket. Még, hogy hogyan férek hozzá, hogy fel tudjam csavarozni, azt nem tudom...
(#) laca1052 válasza vicsys hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

(#) babocsai hozzászólása Márc 2, 2010 /

Kérném a véleményetek, ha megengeditek: tán már említettem, hogy az a dilim, hogy az adó részt (illetve a vevőt is) beépítsem a rendszámtáblatartóba, egyrészt így jóval több ledet tudok belepakolni, másrészt nem kell bajlódnom a fejek elhelyezésével (a vezérlés külön dobozban megy a lökhárító mögé..)
Ma sikerült beszereznem egy megfelelő keretet erre a célra - a mellékelt képen látható - eredetileg egy neon (!!!) cső volt benne, mint rendszám-megvilágító-dísz-izé. Látható, hogy a vastagabb élnél félig prizma is a keret, félig sima plexi. Mivel az optikához síkhülye vagyok, ezért kérdezném: szerintetek hova pakoljam a led-sort? a prizma mögé, vagy a sima plexi mögé? esetleg ide-is, oda is. Tippre több tsdh5210-est tudok gond nélkül bepakolni, mint amennyi kijön a havi fizumból...

DSCN2493.JPG

(#) treshold válasza babocsai hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Valúszínűleg a prizma mögé verzió nem elúnyös, mert szétszörja a fényt.

Honnan szereztél ilyen tartót?
Engem is érdekelne

Hogy fér ebbe neon?
Milyen vastag?
(#) vicsys válasza laca1052 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Köszi, már megsasoltam őket!
Lehet, hogy nem érdekes, de megterveztem HMJ mester 20MHz-es teszterét. Csatoltam a sprint layoutos változatot, amit hamarosan megépítek. Egy kicsit módosítottam rajta:
- 3db párhuzamosan kötött IR led kerül bele
- ezek soros áramkorlátozó 47 ohm-os ellenállását két parallel kötött 100 ohm-mal oldottam meg a terhelhetőség miatt.
- bekerült egy 100nF a telephez is.
(#) babocsai válasza treshold hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Szűk 10mm a "belmagasság", vagyis pont elfér az 5mm-es led nyákba ültetve, plusz a forrasztás.
Budapesten a Homasita alkatrészüzletben találtam, 2300 pénzért osztogatták. A neoncső - kb. 6mm átmérőjű - körbefut az egész keretben.

Azt hiszem mégis csak rakok a prizma mögé is egy sort. Ha szór, legalább nagyobb felületen védi az autót. Az a legszebb az egészben, hogy az egész tartó finoman ívelt, így ha egy sorban végigpakolom a felső élt az adókkal, védve leszek mindenféle szögből!

Ja és ha belerakok pluszba egy-két szíves ledet, akkor még a zsaru sem piszkálhat, mert ez egy rendszámtábla-világítás és kész! :yes:
(#) treshold válasza babocsai hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Itt nem találom a listában ezt a rendszámtartót
(#) Little válasza treshold hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Jo otlet, de en csak ennyiert talalok..Bővebben: Link
(#) babocsai válasza treshold hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Azt hiszem ez az. Persze kép az nincs róla
Kikukáztam neked a csomagolás egy darabját. Persze kínai gagyi...de használható lesz!
(#) Home Made Jammer hozzászólása Márc 3, 2010 /

Na elmaradt a teszt, átvezényelték a"tesztert".

Vicsys nem tudom milyen tranzisztort használsz az infra ledek meghajtásához, de figyelj oda hogy az áram 3x200mA lesz.
(#) vicsys válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Szia
Hűha, még jó, hogy szóltál. Tényleg annyi lesz, utána számoltam. Nem gond, van itthon BC817-16 ami 1,5A-es. Remélem kibírja...
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Hú, pedig ezt vártam egész nap
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Ja én is szerettem volna ha sikerül, de nem baj a napokban sor kerül rá. Jobb lenne így "valódi körülmények" között.
(#) mlas válasza treshold hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Csak nem akar ez a teszter nekem menni
tovább csökkentettem az általad írt paraméterekkel az impulzust, szkópon jónak néz ki.
Most valszeg az a baj, hogy az infra LED-em lassú, mert nem mind tudja ezt a 1us bekapcsolást, nekem meg nem tudom milyen típus, mert ráírva ugye nincs, régebben vettem.
Most mehetek TSHF5410-et venni....majd a jövő héten, akkor jutok csak el Pestre.

Vagy továbbgondolva, az is lehet, hogy a BD 140 lassú, hirtelen ilyen volt itthon - bár a LED-en ott az impulzus.
(#) treshold válasza mlas hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Nincs egy infravevő LED-ed?
Azzal klne detektálni és szkópon nézni
(#) mlas válasza treshold hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

De van... egy komplett Laser Interceptor készlet összerakva itt az asztalon Az elég korrektül jelzi. Ha kicsit szélesítek az impulzuson, be is mondja "ismeretlen lézer"-nek, így meg meg se mukkan., sőt, infra kamerán keresztül se látom villogni a LED-et.
(#) treshold válasza mlas hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Infrakamerán keresztül nem is fogod, mert nagyon kicsi a kitöltési tényező és a teljesítmény is

Ezért kéne infravevő led és szkóp, hogy mi jön ki belőle
(#) treshold válasza treshold hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Nem infrakamerát, hanem sima kamerát akartam írni
(#) vicsys válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

HMJ mester! Mayday, mayday!
Összeraktam a 20MHz-es tesztert. Minden okés csak a 17-es lábon nincs jel. Pont ott ahol a tranya bázisa van. Mi lehet a gond? Szoftver vagy valami más? :peace:
(#) Home Made Jammer válasza vicsys hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

A típusokat tudod váltani?
Gondolom a fire gombot nyomod.

Mint írtam minden szépen megy. Léptet körbe-körbe és a fire led is világít. Már szkóppal is néztem a 17-es lábat de semmi nem jön ki...

Próbáld a szkópot kb 1usec/div-re állítani, a tesztert pedig az scs 103-as ra. Nézd így meg, vagy ha van indított üzemmódod az még jobb. Nagyon kicsi a kimenő impulzus kitöltése, csak 400nsec. Lehet hogy először tranzisztor nélkül kellene próbálnod. Ha így működik valószínűleg kevés a bázis áram, csökkentsd az ellenállást 220 ohm-ra.

Okés kiveszem a soros bázisellenállást és ránézek. Egy BC337-et hajtatok vele, remélem elég oda...?
Egy listát adnál a sorrendről? Tehát, hogy mi az 1-es, a 2-es, stb...

Itt egy kép az enyémről, ezen látszik. A legfölső az egyes.
A bc337 bétája elég karcsú lehet hogy kevés lesz a bázisáram. Növelheted 20ma-re, de ha nem megy utána csak a darlington lesz a megoldás.

Teszter.JPG

(#) hbfj válasza vicsys hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Ugyanezzel szoptam én is - nekem se volt jel rajta ..aztán egyszer csak lett (egy szar forrasztás miatt )..

Az enyém igy nézett ki ,mielőtt kicseréltem az előlapot ..Viszont aki LI-vel teszteli az nézze már meg,hogy felismeri-e a blokkoló a teszter által kiküldött FAMA2,Laser atlanta stealth mod-ot..mert nekem előbbire ismeretlen lézer,utobbira a fejek csatlakozása gyenge üzenetet gagyogja el

teszter3.jpg

Következő: »»   25 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem