Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv mindenkinek!
A kérdésem a következő lenne. Mi lehet a baja a tv-nek, amikor a kép két széle elkezd remegni, majd vagy befejezi, és pár másodperc múlva kezdi újra, vagy kicsit összébb ugrik a kép olyan pattogó hangot adva, mint amikor kikapcsoljuk a készüléket. Az összeugráskor kicsit lecsökken a fényerő, majd helyre áll, de minden kezdődik előről. A segítséget előre is köszönöm
Szia!
Nagyfeszültségű áthúzás a poros sorkimenőn. a képcső fókuszkivezetésének áthúzása, trafóhiba lehet az ok. Vedd le a hátulját. Nézd meg működés közben, hogy látsz-e valamilyen fényjelenséget valahol.
Kadarist tudsz mondani valamit tipus alapján vagy kell egy rajz valahonnan?
Köszi.
Üdv!
Szétszedtem, de semmi rendellenes dolgot nem látok benne. Áthúzást nem látok sem a képcső sem a sorkimenő környékén. Az a baj, hogy nem egyfolytában csinálja, hanem lehet hogy csak 10 perc után fog hozzá. Azzal kezdődik a folyamat, hogy a képernyő két szélén kb 3cm szélességben a kép remegni kezd, utánna erősen elsötétedik a képernyő és ilyenkor a sorkimenő környékéről sistergő hang jön.
Sziasztok.
Van egy Orion T2190mtx tv ami néhány év működés után elromlott. Többször is elvittük a helyi szerelőhöz de mindig csak úgy csinálta meg hogy néhány napig működött utána néha sikerült csak úgy bekapcsolni hogy működjön is.(harmadjára már nem vállalta a tv-t a szerelő, nemtudom hogy rendelkezik -e valamilyen képesítéssel, ő inkább hobbiszinten barkácsol) Ha be van dugva a készenléti led világít benne de csak fele akkora fényerővel mint ahogy kellene neki, mikor pedig be próbáljuk kapcsolni olyan mintha nem kapna elég áramot. Mintha megállna annál a szakaszánál mikor áramalá próbálná helyezni a képcsövet. A képcsőn legfeljebb lefelé futó vízszintes fehér csík jelenik meg az is csak halványan és csak több bekapcsolási próbálkozás után. Hangot a hangszórók nem adnak ki legfeljebb ha a bekapcsolási kisérlet után kikapcsolom távirányítóval ilyenkor erős búgás hallatszik. Én a tápegységre gondolok hogy abba lehet valami hiba csak azt se tudom az hol lehet benne vagy ilyenkor mit szoktak nézni benne. Valami segítséget vagy támpontot tudtok adni hogy hol induljak el a hibakeresésben?
Kösz!
Azóta nálam van a TV. Az a baja, hidegen világosabb a kép, kb 20%-al nagyobb sorméret egy nagy párnatorzítással. Bemelegszik és tökélletes. Alkatrész szám alapján valami tipp?
A primer oldali nagy pufferkondenzátort cserélném. Aztán ha ez nem hozna eredményt, akkor szépen a többi elkót is cserélgetni kell a tápegységben.
Köszi
Kipróbálom.
Köszönöm!
Remélem kadarist-nek megfelelő!
Ezt a rajzot ismerem. Én is megnéztem, de pont a lényeg nem látszik a rajzon, méghozzá a hangfrekvenciás erősítő. PC91A chassis.
Hali mindenki!
Kis segítség kellene Samsung SP43T8HE Projektoros Tv ügyben! Konvergencia hiba miatt kicseréltem az STK Ic-ket. A hiba továbra sem szünt meg. Utánna, találtam még 6 db szakadt 3,9 Ω-os biztosíték ellenállást, azokat is cseréltem sima 3,9 Ωos 2 Wattos ellenállásokra, de bekapcsoláskor a cserélt ellenállásokból négy darab keményen melegszik. Mi lehet a baj merre keresgéljek, ha tud valaki segítsen. Elszált megint az IC vagy zárlat lehet valahol?? Mellékeltem kapcs. rajzot is! Válaszokat előre is köszi
Na a helyzet a következő.
Van a hangerő résznél egy hűtőborda amit ha megkocogtatok akkor életbe lép a jelenség. Felhangosodik. Ha ismét megkocogtatom elhalkul vagy normális hangerőn üzemel. Kontakt hiba lehet szerinted?
Hát úgy tűnik kh. lesz a hiba oka. Tessék jól átforrasztani minden forrpontot, plusz nyákrepedésre is figyelni!
sziasztok jolmeg szivatot egy orion tv sorvékfok hiba elko már páréve foglalkozok tv de igy nem jártam de az lene a kérdésem hogymégvan egy orion 2528 ezis rosz a sor vég fok tronzisztort tizperc mulva üti ki milehet a baj ha tutok segitsetek egy rajzis jo jöne ha valakinek van köszi elöreis
én aszt tudom hogy kondik is lehet ic bemenö áram mérted
Pontokat, vesszőket szúrjál már be létszíves mert el sem tudom olvasni. Így nem igen fognak segíteni. :no:
Imi
és a zénert is nézd meg kimenet old fel és ha nem meleszik akor tul lelet terhelve a ic és eza godis lehet idézem
bocsi az ,elöbieké, mert nem ,jol irtam, és ,a.tranzisztor.BU2508AF. TEHÁT eszt ,visziel,masz tizperc ,utána meghal.
Szia Kadarist! Egy Videoton Infracolor 2000-es készülékkel kapcsolatban szeretnélek zavarni.. Ha megnyomom az AFC-t ahelyett hogy pontosan adáson tartaná,egy picivel az adás mellé "rántja" és ez minden csatornánál igy van.. ha nem használom az AFC-t akkor ugye jó,de 1-2 napon belül elmászik és korrigálni kell.. nem "életveszélyes" sokkal inkább zavaró.. a KF dobozt feklnyitva,azt mondták hogy piros festékkel kiöntött tekercset keressek és a jobb felső sarokban van is egy ilyen.. ez lenne az?
A KF-video-demodulátor dobozban lévő referenciatekercsen hangolj bekapcsolt AFC mellett.. A tunert zárd vissza, ahhoz ne nyúlj.
orion:T2825STX valaki tudna ,segiteni ,egy,rajzal,az,is,elégvolna,ha,sorvég,fokrol,lene, köszi
Ezeket a garázsban találtam és egy super color-ból vannak.. nem barbárkodom mig nem tudok biztosat..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |