Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   238 / 1273
(#) amplifier hozzászólása Márc 1, 2010 /

Üdv mindenkinek!

A kérdésem a következő lenne. Mi lehet a baja a tv-nek, amikor a kép két széle elkezd remegni, majd vagy befejezi, és pár másodperc múlva kezdi újra, vagy kicsit összébb ugrik a kép olyan pattogó hangot adva, mint amikor kikapcsoljuk a készüléket. Az összeugráskor kicsit lecsökken a fényerő, majd helyre áll, de minden kezdődik előről.

A segítséget előre is köszönöm
(#) kadarist válasza amplifier hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Szia!
Nagyfeszültségű áthúzás a poros sorkimenőn. a képcső fókuszkivezetésének áthúzása, trafóhiba lehet az ok. Vedd le a hátulját. Nézd meg működés közben, hogy látsz-e valamilyen fényjelenséget valahol.
(#) Schumacher13 válasza Schumacher13 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Kadarist tudsz mondani valamit tipus alapján vagy kell egy rajz valahonnan?
Köszi.
(#) amplifier válasza kadarist hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Üdv!

Szétszedtem, de semmi rendellenes dolgot nem látok benne. Áthúzást nem látok sem a képcső sem a sorkimenő környékén. Az a baj, hogy nem egyfolytában csinálja, hanem lehet hogy csak 10 perc után fog hozzá. Azzal kezdődik a folyamat, hogy a képernyő két szélén kb 3cm szélességben a kép remegni kezd, utánna erősen elsötétedik a képernyő és ilyenkor a sorkimenő környékéről sistergő hang jön.
(#) Doncso válasza Schumacher13 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Itt a rajza.
(#) Szegedi Sándor hozzászólása Márc 2, 2010 /

Sziasztok.
Van egy Orion T2190mtx tv ami néhány év működés után elromlott. Többször is elvittük a helyi szerelőhöz de mindig csak úgy csinálta meg hogy néhány napig működött utána néha sikerült csak úgy bekapcsolni hogy működjön is.(harmadjára már nem vállalta a tv-t a szerelő, nemtudom hogy rendelkezik -e valamilyen képesítéssel, ő inkább hobbiszinten barkácsol)
Ha be van dugva a készenléti led világít benne de csak fele akkora fényerővel mint ahogy kellene neki, mikor pedig be próbáljuk kapcsolni olyan mintha nem kapna elég áramot. Mintha megállna annál a szakaszánál mikor áramalá próbálná helyezni a képcsövet. A képcsőn legfeljebb lefelé futó vízszintes fehér csík jelenik meg az is csak halványan és csak több bekapcsolási próbálkozás után. Hangot a hangszórók nem adnak ki legfeljebb ha a bekapcsolási kisérlet után kikapcsolom távirányítóval ilyenkor erős búgás hallatszik.

Én a tápegységre gondolok hogy abba lehet valami hiba csak azt se tudom az hol lehet benne vagy ilyenkor mit szoktak nézni benne.
Valami segítséget vagy támpontot tudtok adni hogy hol induljak el a hibakeresésben?
(#) Mormoghy válasza kadarist hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Kösz!
Azóta nálam van a TV. Az a baja, hidegen világosabb a kép, kb 20%-al nagyobb sorméret egy nagy párnatorzítással. Bemelegszik és tökélletes. Alkatrész szám alapján valami tipp?
(#) kadarist válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

A primer oldali nagy pufferkondenzátort cserélném. Aztán ha ez nem hozna eredményt, akkor szépen a többi elkót is cserélgetni kell a tápegységben.
(#) Szegedi Sándor válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Köszi
Kipróbálom.
(#) Schumacher13 válasza Doncso hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Köszönöm!
Remélem kadarist-nek megfelelő!
(#) kadarist válasza Schumacher13 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Ezt a rajzot ismerem. Én is megnéztem, de pont a lényeg nem látszik a rajzon, méghozzá a hangfrekvenciás erősítő. PC91A chassis.
(#) sampon hozzászólása Márc 3, 2010 /

Hali mindenki!

Kis segítség kellene Samsung SP43T8HE Projektoros Tv ügyben!

Konvergencia hiba miatt kicseréltem az STK Ic-ket. A hiba továbra sem szünt meg. Utánna, találtam még 6 db szakadt 3,9 Ω-os biztosíték ellenállást, azokat is cseréltem sima 3,9 Ωos 2 Wattos ellenállásokra, de bekapcsoláskor a cserélt ellenállásokból négy darab keményen melegszik. Mi lehet a baj merre keresgéljek, ha tud valaki segítsen.

Elszált megint az IC vagy zárlat lehet valahol??

Mellékeltem kapcs. rajzot is!

Válaszokat előre is köszi
(#) Schumacher13 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Na a helyzet a következő.
Van a hangerő résznél egy hűtőborda amit ha megkocogtatok akkor életbe lép a jelenség.
Felhangosodik.
Ha ismét megkocogtatom elhalkul vagy normális hangerőn üzemel.
Kontakt hiba lehet szerinted?
(#) kadarist válasza Schumacher13 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Hát úgy tűnik kh. lesz a hiba oka. Tessék jól átforrasztani minden forrpontot, plusz nyákrepedésre is figyelni!
(#) vera hozzászólása Márc 3, 2010 /

sziasztok jolmeg szivatot egy orion tv sorvékfok hiba elko már páréve foglalkozok tv de igy nem jártam de az lene a kérdésem hogymégvan egy orion 2528 ezis rosz a sor vég fok tronzisztort tizperc mulva üti ki milehet a baj ha tutok segitsetek egy rajzis jo jöne ha valakinek van köszi elöreis
(#) vera válasza sampon hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

én aszt tudom hogy kondik is lehet ic bemenö áram mérted
(#) imikee10 válasza vera hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Pontokat, vesszőket szúrjál már be létszíves mert el sem tudom olvasni. Így nem igen fognak segíteni. :no:

Imi
(#) vera válasza sampon hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

és a zénert is nézd meg kimenet old fel és ha nem meleszik akor tul lelet terhelve a ic és eza godis lehet idézem
(#) kadarist válasza vera hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Mi a tévé pontos típusa?
(#) vera válasza vera hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

köszi, jolmodod . ezután , ránézek.

(#) vera válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

orion:T 2825.STX. EZ
(#) vera válasza vera hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

bocsi az ,elöbieké, mert nem ,jol irtam, és ,a.tranzisztor.BU2508AF. TEHÁT eszt ,visziel,masz tizperc ,utána meghal.

orion:T 2825STX .ezlene ,köszi
(#) kadarist válasza vera hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Melegedik a tranzisztor?

nagyon,és utána ,kiüti .
(#) küzmös Gergely hozzászólása Márc 3, 2010 /

Szia Kadarist! Egy Videoton Infracolor 2000-es készülékkel kapcsolatban szeretnélek zavarni.. Ha megnyomom az AFC-t ahelyett hogy pontosan adáson tartaná,egy picivel az adás mellé "rántja" és ez minden csatornánál igy van.. ha nem használom az AFC-t akkor ugye jó,de 1-2 napon belül elmászik és korrigálni kell.. nem "életveszélyes" sokkal inkább zavaró.. a KF dobozt feklnyitva,azt mondták hogy piros festékkel kiöntött tekercset keressek és a jobb felső sarokban van is egy ilyen.. ez lenne az?

P1070134.JPG

(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

A KF-video-demodulátor dobozban lévő referenciatekercsen hangolj bekapcsolt AFC mellett.. A tunert zárd vissza, ahhoz ne nyúlj.

ez igyvan joltudja halgas rá szia
(#) vera hozzászólása Márc 3, 2010 /

orion:T2825STX valaki tudna ,segiteni ,egy,rajzal,az,is,elégvolna,ha,sorvég,fokrol,lene, köszi
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Ezeket a garázsban találtam és egy super color-ból vannak.. nem barbárkodom mig nem tudok biztosat..

P1070136.JPG

Következő: »»   238 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem