Fórum témák
» Több friss téma |
Nem lehet az 585-re 5108 bővítőt rádobni.
Vagy 4 db kezelővel bővíted, vagy 5132 RF modullal, ezzel max. 32 rádiós zónát lehet vele kezeltetni. Vezetékest csak ami a panelen van 4 db, és még plusz 4 kezelői zóna. Ha 5108 modul bővítést akarsz, az kizárólag 1616 1832 1864 5010 5020 központokra jó. Tehát 585 & 5108 esélytelen. Jobban jársz a 1616 központ panellel. központ+ kezelő+ doboz egy húszas.
A központhoz tartozó telepítői leírás hátsó borítóján megtalálod a kompatibilis eszközöket. Az 585-ös listáján nem található az 5108
![]() ![]()
Köszi az infokat.
Eddig nagyon meg voltam vele elégedve, de költözés miatt kellett volna bővítenem. Azt hiszem jobban járok ha eladom és beruházok egy 1616-ba.
Ez a központ tényleg igazi belépő modell. Nem is nagyon használjuk, csak olyan kicsi helyekre, ahol elég 2-3 zóna.
Garázs, garázs-boltok...
hogy hogy nem szép?
mi az ami nem szép benne ![]() ha működik akkor nekem jó is lenne, veszek is rákötöm szépen, a két vagy nem tudom héány szálat ugyanúgy és kész is. mellérakom, ugyanis ha kívülről berúgnak egy külső üveget vagy csak rávernek az ajtómra akkor is megszólalhat és nem kell megvárni míg bejön valaki amire megszólal a mozgásérzékelő. full üveg van az utcafronton, üzlet, és két ajtón kell átzsilipelni szal az első ajtó törésére megszólalhat ha eléggé csörömpöl. láttam hoigy érzékenysdéget is lehet állítani. gondolom ugyanez van azokban az autókban ami mellett ha hangosabb motor megy el megszólal. és köszi a gsm linket. üdv W.
Nem szép, mint megoldás... Párszor már ki volt vesézve a téma... Nem fogok belemenni, olvass vissza.
Az autókban lévő ütés-, ultrahang-, szónikus- és üvegtörésérzékelőnek nem sok köze van az épületeknél használatos üvegtörés-érzékelőkhöz... A lényeg, hogy jó sok üvegtöréshang mintát hasonlít össze a saját mikrofonján keresztűl érkezett hang sorozattal és bizonyos megfelelőségek alapján indít riasztás-jelzést. A mostaniak jóval komolyabbak felismerés szempontjából, gyorsabbak, pontosabbak, kevesebbet tévesriasztanak, kevesebbet fogyasztanak és egyre olcsóbbak. A mikrofont érdemes az üvegfelület irányába fordítani. Léteznek kombinált PIR+üvegtörés érzékelők, azok sem drágábbak, cserbe nem kell a vezetéket toldozgatni, egy házban benne mindkettő. :eek2:
Sziasztok! Nem konkrétan DSC-vel kapcsolatos a kérdésem, de gondolom túl nagy különbség nincs.. Szóval, Paradox risztót szeretnék "kulcsos kapcsolóval" élesíteni/hatástalanítani. A kérdés, hogy ez lehetséges úgy is, ha rajta van a kezelö? Két különbözö központom van, (kb 20zóna mindkettöben) és azt szeretném, ha az 1iket élesítem/hatástalanítom, a másik "kövesse". Az 1nek a PGM-et programozom állapotra, és azzal vezérelném a másikat, mintha az lenne a "kulcsos kapcsoló". Köszi a válaszokat, segítséget.
Lehet rajta kulcsos vezérlés, kezelővel is. Engedélyezni kell a kulcsos opciót, és egy 1k-s ellenállással kell a Green és a black kábelt impulzusszerűen rövidre zárni.
Esprit-nél legalább is... Nem írtad melyik központ típus.
Szia !
Én úgy tudom, hogy 220ohm-mal kell. Úgy szoktam hogy négy darab 1K-t összetekerek ph.-ba, igy szokott működni rendesen. De espritnél nem elég egy rövid impulzus legalább 3-4 mp. kell a ki-bekapcsoláshoz.
Nekem eddig nem volt gondom az 1k ellenállással.
Mindig működött, ha ez volt a kérés. (Bár sosem szerettem az Espriteket, de még a Spectrát sem...) Egyébként nem túl szép megoldás, mivel ha valaki tudja, hogy kulcsos kapcsolós az Esprit, akkor kód nélkül bármikor ki tudja kapcsolni, ergo nem biztonságos, ha hozzáfér a kezelőhöz. A távirányított riasztókat sem favorizálom, ha kell, ott is max. otthoni módban történő használatra javaslom,. De mostanában a távvezérelt kert és garázskapuk idejében már eléggé gyakran kérik, hogy a riasztót is ki tudják kapcsolni a kocsiból. Itt jön képbe a megfelelő ugrókódos adó, lehetőleg több gombos, mert az szintén kérés, hogy egy adóval mindent.
Szia !
En a CROW GBD-2 -t vettem es szerintem ar/teljesitmeny aranyban nagyon rendben van. ![]()
Nem kizárt, hogy én vagyok a béna, de
letöltöttem egy csomó helyről (ugyanazt) a leírását az IT MINI-nek, de nem találom benne, hogy hogy lehet indulásra bírni. Gyanítom, ha ugyanazt kaptad mellé akkor azért nem tudod programozni a dsc-t.
Hogy érted, hogy nem tudod indulásra bírni?
Ami a legfontosabb, Pin kód a kártyán kikapcsolva, és a kártya memória teljesen üres legyen, se SMS, se telefonszám ne legyen benne.
Köszi a gyors választ!
![]()
Telepítettem már néhány gsm átjelzőt, de ennek
a leírásában nincs benne, hogy milyen parancsokra aktiválódik, mert indító bemenete nincs. Egyszerűbb lenne ha megnéznéd a leírását, de nem akarok feladatot adni, neked. Én is csak segíteni próbáltam.
Ha jól olvastam, a CID kódok alapján küld SMS-t.
Contact ID automatikus kódokat kell állítani neki, ha jól veszem ki. 360 opció Kommunikátor formátum contact ID, 381 opció contact ID automatikus kódok. Elég zagyva a leírása... ilyent sem fogok venni...
Bocsi nem voltam pár napig. Látom a problémád megoldódott. Azt, hogy nincs értelme úgy értem, hogy az ellenállásos lezárás arra (is) lett kitalálva, hogy ne lehessen a tamper kört simán rövidre zárni. Ha nem a védendő eszközben helyezed el az ellenállást, hanem a központban, akkor egy kis szerencsével kiiktatható.
Bocs, nekem van ilyen csoda kütyüm,mrpriest nekem próbál segiteni.A residential tárcsázás mitt jelent?360 opcio.
A residential tárcsázás egy olyan funkció, hogy a riasztó simán fel tud hívni egy tetszőleges számot, és beleszirénázik.
Ez nem jó ehhez a GSM modulhoz, mivel ez nem rendes vonal szimulátor, ami annyit tesz, hogy nem tudsz róla telefonálni. A vonal szimuláció lényege, hogy pl. a GSM modulra rádobsz egy hagyományos vezetékes telefont, és tudsz róla telefonálni. Ha jól olvastam a GSM modult, csak meghatározott SMS üzeneteket tud küldeni a külső bemenetekről, illetve a nemzetközi Contact ID formátumból dolgozva generál SMS-t a megadott telefonszámokra. Tehát a residential tárcsázás, és a GSM modulod így együtt nem megy, ehhez kell beállítani a contact ID üzemmódot, a GSM modulban pedig egy telefonszámot, amit a riasztóban szintén tárolni kell a 301 opcióban. Ha ezt a számot hívja a riasztó, akkor a panel fogadja a riasztó jelzését, és a GSM modulban található számokra küld egy SMS üzenetet. Tehát a Modult fel kell hívnia a riasztónak, ezt a tel számot figyeli a GSM, és ha egyezik, akkor fog csak kapcsolatot engedni. Pl. a fogadó szám 123456789 ezt kell tárcsáznia a riasztónak, a 301 opcióban ezt a számot kell megadni.
Ne viccelj, nem kell senkinek bocsánatot kérnie egy ilyen fórumban, max a hülye kérdéseket feltevőknek, mint Én.
![]()
Hali.
Az utolsó sorodra gondoltam pl. Nincs benne a leírásban, hogy milyen számot kell írni a központba, hogy aktiválódjon a gsm, és hogy melyik CID parancsra - melyik sms-t küldi. Lehet, hogy a készülék jó, de a leírás ........
Kis szerencse, ha hozzáfér a sziréna vezetékéhez. Innen már csak egy multiméter kell. Bár manapság fúróval járnak, illetve felgyújtják a szirénát. Ezért kell lehetőleg olyan helyre szerelni, ahol nem tudják elérni. A kábel ne csatornába menjen, hanem közvetlen a sziréna mögött jöjjön ki a falból és bekötés után ne lehessen húzni rajta max. 1-2cm-t vezeték-szakadás nélkül. De a biztos, ha nem tudják elérni. A börtönben sokmindent megtanulnak ám egymástól, még a legbutábbak is. Jah és elég akrobatikusak, 3-an 4-en is képesek egymás vállára állni. Elég sok buherált szirénát láttam már sajnos.
Sziasztok!
DSC 585központom van. 1 hétig olvasgattam a fórumot, és sikerült minden információt beszereznem, ami a szereléshez, és a programozáshoz kellett. (Volt amikor elakadtam, felhívtam egy riasztószerelőt de csak süketelt, hogy ő megnézi és megcsinálja, jutányos áron. ![]() Köszönöm minden fórumozónak, a feltett kérdésekkel, és persze a válaszokkal, hogy segítettek a központom helyes beüzemeléséhez. És ajánlom minden kezdőnek, hogy olvassa el előlről a fórumot, és minden kérdésére választ fog kapni. Kis Ferenc
Sziasztok. Pironyx matrix 832 központtal kapcsolatban tud valaki segíteni? Tudom, ez nem konkrétan az a topic, de ott elég nagy csend van..
![]()
Sziasztok !
Lehetseges olyan egy DSC 1565-nel hogy ha bee'lesitik egy kezelorol (koddal) akkor mondjuk valamelyik kimeneten tudatna ezt a kulvilaggal ? ![]() Mondjuk bekapcsolna egy kapcsolot (foldet adna), vagy 12v-ot adna vagy barmi. Remelem ertheto voltam ![]()
Igen PGM kimenetet lehet rá programozni, mind otthonmaradó, mind távozó élesítésre. Földet kapcsol és hatástalanításig úgy is marad.
A 009 szekciót nézd meg, ha jól emlékszem 17 (távozó) és 18 (stay).
Mostanában a vödrös módszer a divat.
Sziréna letép, és azonnal egy vödör vízben landol. RIP :shocking:
Nekem, amiről tudok, 1-et kifújtak púrhabbal, 2-őt szétvertek apró darabokra, 3.-at felgyujtottak (ebből 1 háztető kigyulladt) 1-et feltéptek. Mindegyiknél működött a belső sziréna, ezért aztán nem is mentek be, illetve a feltépősnél bementek, de onnan is elmenekültek, amikor megszólalt a belső sziréna...
Ha nem teszed kívülre az ellenállást, akkor bárhol a vezetéket rövidrezárva átverhető a rendszer, tehát szétszedhető az adott eszköz, és ez nem csak a szirénára érvényes... Azért is hívják vonalvégi lezáró ellenállásnak és nem vonalelejinek ![]() Ezért ítéli miden valamire való iskola hibásnak azt a gondolatmenetet, hogy belső érzékelőknek nem feltétlen kell szabotázsvédelem. Azért kell, hogy hatástalanított (kikapcsolt) állapotban is jelzés (nem feltétlen szirénázás) jöjjön létre eszköz szétszedésekor, illetve mindez mentésre kerüljön a központ memóriájában... Nem utolsó sorban pedig az elenállás zavarszűrőként is szolgál nagy elektromos külső zavar esetén (elektromágneses/indukció)... ![]()
Szia !
Megneztem a leiras(oka)t (1565-2p), nekem az kene hogy mindegy milyen elesites (stay/away) akkor is kapcsoljon a PGM. Igazabol jobb lenne az impulzus, felesleges egy relet ontartatni ha a gsm is ontart amugy. A magyar leirasban a 05-os tipusu PGM-re valalmi irdatlan nagy hujeseg van irva az angollal szemben. Illetve en nem ertem, az angol siman annyit mond ha beriasztasz akkor foldre kapcsol, ha hatastalanitasz akkor meg szakad. ![]() Azt is lattamhogy lehet parametereket adni a PGM programtipushoz. Lehetseges impulzusra allitani a PGM-et kapcsolas helyett ??? Persze csak 1 impulzus ha beriasztok es 1 ha kiriasztok ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |