Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a gyors válaszokat!
Minden üzemel!
Sziasztok!
Egy SIM300DZ modullal próbálkozom, és az a gondom, hogy ha küldök neki egy parancsot azt visszaküldi. Bekapcsolás után kis idővel elküldi, hogy Call Ready. Lekapcsoláskor Normally Power Down üzenetet küld. Persze ha a pwrkey-el kapcsolom ki. AT -re AT-t küldd vissza. Nem OK-t.De tökmindegy, hogy mit küldök fgtre erre fgtre a válasz. MAX232-vel van összekötve a géppel.Először azt hittem biztos össze van zárva az RX TX, de nem. Előre is köszi a segítséget.
Hali!
Ez alapesetben így van. ATE0-val ezt kikapcsolhatod, ekkor nem küldi vissza a vett karaktereket. Ettől függetlenül az AT-re OK-t kellene válaszolnia, de csak akkor, ha az AT után enter (
Egy Sony Ericsson Z600-t hogy kell összekötni a PC-vel driver,egyebek ?RS-232 kábelem van,össszedugom a pc-vel de a Hyperterminálon nem látom
Sziasztok!
GPRS kapcsolat létesítésén töröm a fejem, csak nem igazán tudom a kapcsolat részleteit ill. a szükséges beállításait. Nekem elsőre az a megoldás merült fel, hogy mind a két GSM modulnak van egy IP címe amit meg kell adni a csomag küldésekor. A GSM modult ( SIM300C ) egy PIC vezérli AT parancsokkal. Még nem tudom tesztelni a működést mert most küldtem el a panelokat gyártásra. Ha valaki tud konkrétan segíteni a GPRS kapcsolat működéséről azt megköszönöm. Üdv.
Üdv!
Nem IP címe van, hanem telefonszáma, a benne elhelyezett SIM kártyához kapcsolódóan. Mindenek előtt elő kell fizetni DATAFAX kommunikációra, erre kapsz egy (két) SIM kártyát, és a telefonszámból tudja a GSM központ, hogy a kapcsolatodon adatok fognak menni, ez más kapcsolási úton történik mint a beszéd. A kapcsolat felépítése, ahogyan a topik előző részében olvashatod, AT parancsokkal történik, és mikor a kapcsolat létrejött, akkor mehetnek az adatok.
Sziasztok, van 2 db siemens tc35-ös GSM modulom, aminek nem találom a doksiját. A google egy RS-232-es GPRS egységet hoz fel valamiért mindig, ha valakinek megvan, megköszönném, ha feltenné ide.
Köszönöm
Google "Siemens TC35i GSM module" kérdésre pl.:
Bővebben: Link "TC35 at command set" kérdésre pl.: Bővebben: Link választ adta...
Ezt találtam a témával kapcsolatosan.
Bővebben: Link 1 Bővebben: Link 2 Remélem beszámolsz az eredményekről.
Üdv!
Ezt találtam, az AT parancsokra is van egy PDF, de 2.8 MB, és nem engedi felrakni. Ha szükséged van rá, keress privibenAt parancsok
Sziasztok
MPc-i nekem most is csak a tc35 terminált dobja ki a kereső, hiába másoltam be, amit te is beírtál, a mellékletekben szereplőeket kerestem! Köszönöm mind MPi-c, mind pucuka (én is csak ezt találtam, de nem ezt kerestem) fórumtársaknak a segítséget!
Akkor mit szeretnél?
A mellékletekben, meg a linkel AT parancskészletben minden benne van, amire szükséged lehet. A konkrét megvalósítást neked kell kiötölnöd, ehhez segítséget találsz különböző fórumokon, de itt is.
Üdv mindenkinek!
Van egy régi Siemens C45 öm meg valahol egy M35 is. Szeretnék valami értelmeset kezdeni velük. olvasgattam és mindenhol az AT kódokat emlegetik. Kérdésem, hogy miként megy ez? Rákötöm a telót soros kábellel (van adatkábel hozzá) és pl terminálba írom neki az AT kódot vagy valami más a titka? Tud valaki mutatni egy print screen arról, hogy miként megy ez? Előre is köszönöm.
Én különösebben nem ismerem egyik készülékedet sem. Kétféle modem létezik a rádiótelefokban, hardveres, és szoftveres.
Ha hardveres, (a siemensnél több típus is van amiben hardveres modem van), akkor ezt lehet az említett módon (soros porton) kezelni, bár elég babrás. Ha szoftveres, akkor csak segédprogrammon (datasuite) keresztül. Ha hardveres, akkor lehet mikrovezérlővel végeztetni a feladatokat, az AT parancsoknál megtalálod a kódokat is. A telóknak meg nézz utánna a Siemes mobile oldalon.
Üdv!
Első körben pc vel szeretném meglesni, hogy mit kell küldeni, mit küld a készülék. Ezután valami PIC es áramkör fog jönni. Ha hardveres változat van benne akkor ha pl terminálba beírom, hogy AT***** akkor valamit kellene csinálni a telónak? Úgy értem nem kell hozzá semmi csak a kábel? Picnél olvastam, hogy a pic tápfeszét érdemes lecsökkenteni a telefon tápjáig ami 3,6V.
Igen, ha hardveres modemje van, akkor a soros porton küldött AT parancsra válaszol. De ne számits valami bőbeszédűségre, a válaszok ilyenek, hogy 0, 1, ok. stb.
A táblázatban ott vannak a paraméterek is
Még eszembe jutott. Ugyanúgy viselkedik, mint egy közönséges vezetékes modem, csak itt a parancskészlet ki lett (sic) terjesztve a rádiós kapcsolat tulajdonságainak megfelelően (SMS, térerő, SIM kezelés stb.) sajna ezek úgy tűnnek nem is annyira szabványosak, és nem is midegyik van implementálva mindenhova. Ügy hogy érdemes típus szerint utánna menni.
A Siemensekhez van egy SiMoCo nevű program. A telefonodat összekötve a PC-vel, ennek a programnak a terminál ablakában láthatod, hogy megy a komminikáció AT parancsokkal. Ide te is írhatsz be parancsokat, amiket pl.: ebből a leírásból nézhetsz ki. Ez mondjuk az M35i-hez van, de egészen biztos, hogy a C45-höz is jó.
Később a PIC USART-ján mehet a kommunikáció. Vagy csökkented a tápfeszt 4V alá vagy megoldod a szintillesztést egyéb áramköri elemekkel pl. Itt egy konkrét példa, hogy mit lehet vele kezdeni. Ebben az sms küldés is megtalálható, amihez egy másik "csúnyaság", a PDU kódolás is beköszön. (Azt nem tudom, hogy a C45 sms kezeléséhez kell-e a PDU. de az M35i-hez igen.)
Üdv!
Köszönöm a segítséget. feltettem a programot és ki is olvasta a telefonkönyvet. A leírást is böngészem de nem értek valamit. at+cbc? utána meg egy halom dolog. Az akuról akartam információt. Kérlek írj le egy két utasítást, hogy ráérezzek a szintaxisára. Próbáltam a telefonkönyvbe is ténykedni de eredménytelenül
Lassan kezdek ráérezni a dologra de pl a telefonkönyvből nem tudom kiolvasni/írni.. az adatokat.
Az sms küldés/fogadás se megy sajnos. Nincs véletlenül valakinek egy példa ezekre (szájbarágósan, mit kell beírni a progiba)? Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Link Itt már feltettem kérdésemet, de az itt kapott infókkal sajnos nem tudtam mit kezdeni! Lenne nekem egy Sagem RT3000-es telefon terminálom, amin van egy COM port. Ezen COM porton szeretnék SMS-t küldeni, de rákötöttem HyperTerminal-ra, és úgy láttam, nincs hozzá értelmes parancs. Annyi van, hogy ha ütök entert, akkor egy aposztrof látszik, beírok számot, néha csak egy szóköz lesz, majd utánna megint aposztrof... Használt-e valaki ilyeneket?! Ugyan semmit nem értek ehhez a témához, ezért kérek itt segítséget, mert egy PIC-el szeretném ezt a COM portot kezeltetni... Köszi mindenkinek!
115200 -ig támogatja a leírás alapján! 9600-at adtam meg a HyperTerminal-ban...
USB is van rajta, de az néha kékhalált hal bekapcsolásnál. A telefon része működik, csatlakozik is, lehet telefonálni. Meg ha SMS jön, kijelzi azt.
Ott van 30.oldal "AT Command Interface for SMS"
Igen, ezt már átnéztem!
Kérdésem az lenne, hogy ezt hol tudom felhasználni? A hyperTerminal-ba ha beírogatom, akkor működnie kell? azért kérdezem, mert amit beírok, azt controllba nem kapom vissza a beírt szöveget!... Köszi
A soros porton összekötöd a géppel,és hyperteminal-ban nyitsz egy oldalt és próbálgasd a parancsokat.De itt van ez is hátha érthetöbb
Köszi! Egyébként OTT a pont!
nem értettem, hogy miért nem kapom vissza a megfelelő szöveget! Rájöttem! Előkerestem a leírását, és megnéztem, hátha van benne infó! Kiderült, hogy a Bauld Rate 57600 értéket képvisel Default-ban... Ezek szerint, nem dinamikus ezeknek a kommunikációs portja. Köszi szépen, átnézem a PDF-et is.
Kellene nekem par uj telefon gsm riasztoba es mar egy csomot kiprobaltam de nem talalok olytat ami tud AT-t.
Ha foglalkozott valaki mostanaban ezzel a temaval ossza mar meg a tapasztalatait, nem akarok regi siemeseket hasznalni. .koszi, elore is es bocsi az ekezetek hianya miatt.
Sziasztok!
Van egy Siemens MT50 telom, ezt szeretném AT parancsokkal vezérelni. A töltő kábelét kipreparáltam hogy a Tx/Rx lábak ki legyenek vezetve. Hozzákötöttem egy max 232höz. Soros port-t megnyitom és bármilyen AT parancsra nem válaszol. Mi kell még? Kell a telon valamit állitani? Soros port: 9600baud/ no hardwer handshake. Az AT parancsok után kell Rámértem a Tx lábakra mindkét oldalon. A telón 2,6V van a MAX-n 3,3V. Nem kevés a teló Tx? Más lábakat nem kell bekötni?? Zs
Régi Siemens telefonoknál az alap átviteli sebesség 19200bps. A parancsok végére mindig kell az ENTER.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |