Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon praktikus, mert a tengelycsonk is lecsavarozható, így nagyon alkalmas szélkeréknek. Néhány darab mindig van nálam az udvaron.
Szél sebességet nem tudok vele mérni csak azt látom, hogy pörög. Ezért kérdeztem hogy lehet sebesség mérőt csinálni.
van négy ives ferritem ez telitené majdnem teljesen a forgorészt.de nemtudom hogy mégis mennyi áramot termelne.neki kéne feküdni osszt valahogy beleesztergálni
három fázisú motorocska van benne.
egyenirányítás után voltmérőre kötöd,aztán már csak kalibrálni kell...
Kipróbáltam, nem jó. Kis szeleknél meg sem mozdul, a szélgenerátor meg már forog rendesen. Nagy szélben esetleg...
A magyarázat a vasmag. Üresjáratban is fog kicsit, ezért nem indul kis szélben. Na ezért jó a légmagos generátor. :yes:
Szia.
A videón a cd-t nézd alul. Ezt te is le tudod koppintani. Én is ilyet csináltam. Arra figyelj hogy a kanalak hátulja inkább kúpos legyen mint lapos. Ha összeraktad, a kerékpár sebesség mérőn kell addig állítani a kerületet/átmérőt (melyiken mit) amig nem lesz pontos. Be az autóba és tartod az 50km/h-t. Addig állítod amíg pontos nem lesz. Nekem a kerületet kell beírnom. Nekem 3900-nál mér jól, de ez függ a kanalaktól a tengelytől való távolságtól. Ez a legegyszerűbb.
Köszi. Csinálok egyet. Szerintem nálam nem fogom látni a forgást sokkal nagyobb szelek vannak. Elég a három kanál vagy jobb a négy?
Sziasztok.
Sikerült a kerékpár sebességmérőt fordulatszámmérőnek használnom. Mivel ez a típus csak 99,9km/h-ig mér (mondjuk biciklivel nem is mennek gyorsabban) ezért úgy állítottam be, hogy: A képen látható kis karra rögzítettem az érzékelőt. Nem kell körbe forgatni mert csak az impulzust veszi. A kart a cd-n levő mágnes előtt ide-oda mozgattam az órám másodpercmutatóját követve. Tehát 1 perc alatt 60 impulzus azaz 60 fordulat. Addig állítgattam a kerületet amíg forgatás(mozgatás) közben be nem állt a kívánt értékre. Nálam 60 impulzusnál (fordulatnál) 6-ot mutat. Pl: ha a kerék 455-öt fordul/perc a mérőn csak 45,5 lesz de tízzel szorozni a legegyszerűbb. A beállítás után már mindegy hogy a tengelytől milyen távolságra van a mágnes mer a fordulatszámnál nem számít csak az az adat legyen beírva amivel pontos volt. Nálam a mérőbe 6000mm-ig lehet írni.(csak a típus miatt -TESCÓ) Nekem 1700mm -nél mutat jól. Akinek van kedve meg ideje próbálja ki.
Mindenképpen 3 kanál a jobb.
A négy kanalat én is lecseréltem mert hátulról is belefújt a szél és lassította, nem volt pontos. Képen a korábbi 4 kanalast látod. Már a kanalakat is kicseréltem fél tojás formájúakra.
Mekkora volt a legnagyobb szélsebességed? Neked van működő rendszered?
99,9 km/h
Ez a legnagyobb amit mérni tud. Még nincs működő rendszerem de folyamatban van. azért csináltam a fordulatszámmérőt hogy legyen viszonyítási alapom a további számításokhoz.
Helló !
Arra figyelj, hogy bár a hűtő kb. 140-200 W-ot vesz fel amikor már működik, de sajnos az indításhoz ennél sokkal nagyobbat. Nekem egy névleges 12 V 1200 W-os színuszos (csúcsban néhány másodpercig 2400 W-ot is leadni képes) inverteremet már tönkre tette a hűtővel való kísérletezés, mert amikor indítani akart, akkor az inverter csak "hörgött", majd végleg elcsitult. Mintegy 28-ezrembe került a javítása, úgyhogy nem próbálom meg mégegyszer. De lehet, hogy Riggs tud erre valami megoldást, mert ahogy ő írja neki 3 napig működött a hűtője a 2 db akkupackról. Én is szívesen várom a megoldásra vonatkozó ötleteiteket. :felkialtas:
Inverter,és inverter között nagy külömbségek lehetnek.Látszolag ugyanolyan teljesitményü,és feszültségü,de más gyártotol származo inverter között igen nagy külömbségek lehetnek.Erröl nagyon sokat lehetne irni,de ennyi pillanatnyilag elég.
Nekem HQ1500W-os trapézinverterem van. Meg sem hallom rajta amikor indul a hűtő. Megpróbáltam róla a 900W-os fűnyírót. Gond nélkül bevágta, és bírta is a folyamatos üzemet.
Bővebben: Link
hello
a szélgenerátorba egy elektromotor van, mint egy távirányítós autóban? a választ előre is köszönöm (hülye vagyok az ilyenekben )
huuuu kezd el olvasgatni ezt a topikot.
Azért ez annál egy kicsit bonyibb.
Szia. Én még nem építek, csak olvasom az oldalt. Annyit már sikerült leszűrnöm, hogy mivel szélgenerátort építünk kell egy jó motor és légcsavar -- amivel szelet generálunk-- és vele szemben egy légcsavar generátorral.
Vagy nem.....?
Valamit kihagytál!
Minél sűrűbb a szél,annál jobb a hatásfok! Híg szél átfolyik a lapátok között,alig hajtja meg őket...
Ezen azoldalon ilyen primitív megoldással nem fogsz találkozni!
Modellrepülőzök és azon töröm a fejem, hogy lehetne a légcsavar szelet + a menet szelet visszatölteni az akksiba ? Megyek inkább a viccek mókás történetek topikba
Szervusz Lehár és Riggs,
Hát úgy látszik én valami ócska (megjegyzem kínai) típust vásároltam és azért volt vele gondom. Lehet, hogy nekem is át kéne nyergelnem a HQ-Video által forgalmazott típusra ? Csak ne lenne olyan drága...
Lehetöségeid szerint,lehetöleg szinuszos,stabilizált kimenöfeszültségü,és tulterhelés védettet vegyél.Elsöre valamivel többe kerülnek,de utolag jóval olcsobbak.(nem megy tönkre,és föleg nem rongálják a rákapcsolt készülékeket,amik nagyon sokba kerülhetnek).
szia,
nézz körül e*ay-en, trapézinverter szokott lenni jó árban. Én egy 1000w/2000w-osat Bővebben: Link vettem 14ért. Igaz hűtőt nem próbáltam róla, azt hittem az csak a szinuszt szereti. Viszont flexet (?W) és fúrót (800w) rendszeresen használok róla gond nélkül. Ami azért feltűnt, hogy van egy régebbi 600/1200-as Bővebben: Link is, az vagy 4x olyan nehéz, lehet tartósabb is .
Azért kicsitt többet is elárulhatnál a szándékaidrol,pl. mekkora szélgenerátorra gondoltál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |