Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy sima tirisztor, nem?
MCR100-8 vagy BRX49 -el (~50) helyettesítheted, a maximum értékek alapján. Tranzisztorral nem igazán helyettesíthető, de biztos van valami 'összekapcsolás' amivel ilyen többréteg félvezetőt lehet kiváltani (csak felesleges-szerintem)
Üdv!
Cleetus, én megvenném azt a HTM0001 IC-t, ha még megvan, és jó is. Ez egy spéci szinkronjelgenerátor, a Híradástechnikai Szövetkezet saját fejlesztésű VLSI IC-je, amit külföldön gyártatott. Nekem egy képmintagenerátorral kombinált HT wobblerszkópban van ilyen, kellene tartaléknak. Adatlapja nincs meg, de a szkóp rajzát el tudom küldeni, ha érdekel (nem rögtön, mert még be kell scannelni...)
Sziasztok!
A minap találtam pár ősi kondenzátort, és szeretném, ha valaki felvilágosítana, hogy ezek milyen jellegűek lehetnek? (olaj-papír, fólia, ilyesmire gondolok...)
Szia!
A Siemens elektrolit, a többi olaj-papír.
Ja, igen, nemlátok Akor mind olajpapír
Köszi, ez jó hír, hogy beigazolódott a sejtésem...
Ezek alkalmasak lennének pl hangváltóba az elkókat kiváltani?
Tökéletesek. Polarizálatlanok, és ezért oda jók.
rendben...
Elkó is bipol, de gondolom azért olajpapír kondival csak jobb hangja lesz...
Az elektrolitkondi polarizált, a nem elektrolit pedig polarizálatlan. Ez a lényeg. Váltakozóáramnál a nem polarizált a nyerő, hacsak nincs polarizáló egyenkomponese a váltófeszültségnek.
Bizony! Hová fejlődik ez a technika! Kicsit drágák: NP elkó
Üdv!
Az LM340-es IC mire jó? Esetleg 12V-ból nem lehetne előállítani vele 4.5V - 5V közötti tápfeszt?
Mire jó a barátunk:Bővebben: Link
De lehet, keress rá az adatlapjára
Igen, amikor írtam, akkor még nem volt ott
Hali mindenkinek!
Van egy alkatrész amit nem tudom mi, van adatlap, de még sosem volt dolgom ilyen alkatésszel. Valaki meg tudná mondani hogy mi ez, vagy mit csinál? Bővebben: Link Előre is köszönöm! Üdv!
Szia!
Olyan, mint egy 230V-os kapcsoló, csak mechanikus alkatrész nélkül. A Com és a Gate közötti kapcsolófeszültséggel kapcsolható.
Hali!
Köszönöm! Ez alaphelyzetben nyitott vagy zárt állású? Üdv!
Sziasztok!
Van egy bontott analóg műszerem, de nem tudom, hogy mit mért anno... Mire tudnám használni? Az alján talált felirat: "Varta" "3.79.23" És a poliratás: (-) (+) Tudnátok segíteni? [Elkezdtem a multival játszani, és ha az ellenállását mérem, kitér: 200-as mérési tart csuma jobbra tér ki 2K-nál 2 (a piros sávban) 20K-nál 5 (a fekete sávban) 200K-nál kb. 10 (a fekete sávban) felette max balra húz el. Egyébként 20Knál 0,66ot ír ki a multim.] Bocs a képek minősége miatt!
Természetesen alapból ki van kapcsolva, nem folyik áram.
Hello mindenkinek!
Egyik haverom munkahelyéről kaptam néhány fel nem használt alkatrészt, köztük egyet amit nem tudok beazonositani. Valamilyen szenzorféle lehet, az egyik fele menetes, a végén gyűrű alakú réssel. A másik felén ahol kijön a vezték, 2mm-es lyuk. 5eres vezeték jön ki belőle: fekete, kék, sárga, barna, piros. Felirat: KIPSZER MIEM N o.: 99 Google semmit se talál. Bocsi a képek minőségéért. Köszi!
Helló, ez egy deprez műszer, arra lehet használni amire általában egy deprezt szokás, mérés indikálására. Az teljesen helyénvaló hogy kitér, mivel a multi ellenállás mérésbe feszültséget kapcsol a műszerre, ez jó mert azt jelenti, hogy működik a műszered. Egyébként jó esély van rá, hogy ez annó egy kivezérlés mérő lehetett. De egyébként ez nem fontos, mert ha pl beskálázod 1-10 ig, lehet akár V vagy A mérő is, a megfelelő fesz osztással.
Jó a bemutatkozásod, remélem Köbzoli olvassa
Szia!
Ez egy Induktív közelítésérzékelő, és neten ezen a néven nem is fogsz tudni infót találni róla, a gyártója a KIPSZER Zrt valamelyik alcége lehet.
Szia! Köszönöm a segítséged! Ha Ampert tudnék vele mérni az nagyon jó lenne! Hogy tudnám összehozni? (PL 1A alattit...)
Már régebben találkoztam köbzolival, segített nekem itt. A műszer egy rossz (tényleg nagyon rossz állapotú) szalagos magnóban bujkált.
Nagyon egyszerű, ohm bácsira kell támaszkodni, kell egy sönt ellenállás, pl egy 0,1ohmos , az áramkörbe, és az ezen eső kis feszültség egyenesen arányos a rajta árfolyó árammal. Konkrét példa, 1ohmos ellenálláson 1A áram átfolyásánál 1V feszültség mérhető az ellenálláson.
Így lehet áramot mérni. A méretezés már más tészta. Nem nagy ügy, kicsit számolgatni kell.
sziasztok lenne egy kérdésem van egy fisher tipusú hifim és a végfokjánál lévő egyik kondenzátor kifolyt milyet tehetek a helyére az eredeti az 35v 3300uf segítsetek előre is köszi
Szia!
Ugyanolyat tegyél! Vagy ha belefér méretileg, akkor ilyet: 4700uF
Legjobb lenne ugyanolyat. Ha nincs akkor valami közeli értékűt. A feszültsége semmiképp ne legyen kisebb. A megfelelő kapacitást pedig több kisebb párhuzamosan kapcsolásával is előállíthatod.[OFF] Látom kadarist kolléga gyorsabb volt
Nem igaz, hogy az írásjeleket és a nagybetűt - amivel a mondatot kezdjük! - nem ismered! Elsőben, mindjárt a kisbetűk után tanítják!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |