Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Az mit jelent,már mint , hogy hol lehet használni .
Hol nem lehet?
Magánterületen kizárólag,a tulajdonos engedélyével,erdőben pl az illetékes erdészet engedélyével.HA régészetileg védett dolgokat találsz azt elvileg be kell szolgáltatni.Régészeti lelőhelyen sem bóklászhatsz csak úgy.
Hát itt Csongrád megye környékén akkoriban sok bombát szét szórtak, igazából egy fel nem robbant példány elég nagy veszély tényező lehet. :yes:
Pest környékén is
Ezzel számolni kell,ha ilyenre bukkan az ember,irány hívni a tűzszerészeket.
Nincs tiltva...de bárhonnan elráncigálhat a rendőr. Elég idétlen a rendszer, mert igen körülményes a hazai viszonyok között, hogy kimész a terepre, meghatározod pl GPS-el hol akarsz keresni, aztán elmész a földhivatalba és megtudakolod kié a terület, mjad elész hozzá, ledumálod, és kimész, mire elvisznek és kiderül, hogy rossz a földhivatali nyilvántartás na szóval oda mész ahová akarsz, vagy kidumálod vagy nem megcsináltuk...
A tekreccsel akkor jársz legjobban, ha lelakkozod valami gyors lakkal, aztán próbálgatás közben elkezded lefejteni a meneteket egyenként. Így megtalálod a Te fetednek, kondidnak csillapító ellenállásodnak és kábelednek megfefelő menetszámot. Pl nem mindegy, hogy mennyi idős a kábeled, márha koaxot használsz
Nagy tárgyakat ne áss ki. Vagy lábos, de akkor lyukas, vagy akna.... :bummafejbe: egyébként meg letört ekevas
Ne ássam ki..... az még odébb van először még be kell fejezni a műszert. :yes:
Ja, abban valóban látszik.
Sokkal nem vagyok okosabb, ez csak úgy derül ki, ha valakinek van ilyen. Meg a progi igen lényeges
VAn nekik egy forum,majd beírok valamit,bár nem vagyok valami jó németből.Amúgy német a cucc,ezért sem gondolom hogy rossz lehet,nekem a fej gyártás leírása hiányzik.Az elektronikát,még megcsinálom,de a fejjel ahogy hallottam lehet szívni sokat.
Igazából azt írta a könyv,hogy nem is muszáj árnyékolt kábelt használni.
Az viszont érdekes,hogy az R32-ből 2 van mármint a jelölésből.
Hogy őszinte legyek, aki ilyen nyákot tervez, az tőlem azt ír, amit akar. Sok marhaságot ír egyébként, de azért szépen összegyűjtögette az infókat. Használj csak koaxot és nézz utánna ott a linknen a PI-s topikba. Egyébként ha elolvasod a cikket, látod, hogy valóban nem RG 58 at kell használni....sokkal jobb kábel kellene, csak olyat meg nem nagyon kapni. Számít, még ennek a szerencsétlen áramkörnek is.Bővebben: Link
Köszönöm a segítséget,mások nevében is akik a későbbiekben olvasni fogják,ha valamiben el akadok .majd még írok még egyszer köszönöm.
Sokat nem segítettem, mert ebben nem lehet. Megcsináltam én is, csináltam mást is, sajátépítésű gépet használok elég rendszeresen. Leírtam a véleményem, biztos olvastad.
Na de működik? És mégis milyen érzékenységgel? 1Ft 1euro milyen messziről? Különben még a lapos tekercs, ami javít a dolgon.
Még nem készítettem el a tekercset,huzal hiány miatt,de az jó jel,hogy a Hf kimeneten folyamatos sípoló hang jön,de ha hozzá érek a 7660-IC lábaihoz ez a hang meg változik
Az IC5-s kimenetén pedig kb 50-60 Hz-s jel van.
ez így normális idáig. A PI-s tekercs kapacitásának csökkentése nagyon fontos, vagyis nem feltétlen jó a zománc huzal. A nagy huzalátmérő is ebből a szempontból célszerű. Nekem jobb volt a szigetelt vezeték, 0,4-0,5 megfelel, hogy ne legyen túl nagy. Vödörre rátekertem, levettem és körbekötöttem, mint a kábelkorbácsot, aki elég rég járt suliba, tudja hogy kell Aztán jöhet a lakk.Én egyszer vettem vizesbázisú parketta lakkot, azóta azt használom mindenhez, nagyon gazdaságos, mert mindent el lehet mosni, pici mennyiségekben kell csak adagolni és nem büdös. 1l, használok már 3 éve és még meg van a fele. A lakk nem csak azért jó,mert rögzíti a meneteket, de le is tudsz fejteni, ami pedig igen fontos, hogy a maximális érzékeységet elérd. Majd számolj be, mik az eredmények!
Írod,hogy nagy huzal át mérő az mit jelent ,mert 1mm-s lakkozott rézhuzal az van itthon.
Vagy a huzal átmérő másra értendő?
Abból elég gáz megtekerni huszon pár menetet, de egyébként megteheted. A kis kapacitás nagyon fontos a PI-nél, ha növeled az átmérőt növekszik a távolsg a menetek között Tényleg kukkants bekle a geo-s tekercsépítőbe. megérted, mégha nem is tudsz angolul, segít a webforditas.hu
Na
Jó meg szívatott ez a sz@r nem tudtam mit kellene mutatnia ,folyamatosan vonyított tekercsel meg anélkül is,így el kezdtem méregetni a BC212 KO meg a CD4093 is kuka ill a CD4066 is az igaz a két utóbbi bontott volt most aránylag működik. Viszont nem kaptam választ ,hogy alu vezetékkel működik e így készítettem egyet ééésss igen működik most már csak a kijelzőt kell ki agyalnom és majd meg látom,mit művel terepen. Az alu vezetéket 6 voltos trabi gyújtótrafóból menekítettem ki.23cm átmérő 28 menet.
Biztos azért nem kaptál választ mert a téma 3-4 olvasója még nem próbálta. Ettől függetlenül én nem javaslom, mert a csatlakozásnál mindenképpen keletkezik egy kontaktus, ami biztos nem előnyös. Viszont közben rájöttem, hogy az 1mm-es réz tök jó lehet
Na és milyen eredmények vannak? Pénzeket hogy érzékeli?
Hi
Még nincs rajta kabát még csak szüzen ott van az asztalon de a sok kacattól meg szerszámtól folyamatosan kattog meg sípol,ahogy lesz időm összerakom a mechanikai részét meg a dobozolást.
Sziasztok.
A YouTube-on találtam ezt a videót fémkereső építésről http://www.youtube.com/watch?v=es_h70Ky-tM Szerintetek megér egy próbát vagy inkább hanyagoljam. A válaszokat előre is köszönöm.
Megnéztem a filmet. Kapcsolási rajzzal nem találkoztam, mondjuk vissza lehetne a deszkamodellből fejteni a rajzot, de nem érdemes. Mindegyik fémkereső legkritikusabb pontja a beállitás. Ne gondolja azt senki hogy egy 2 tranzisztoros áramkört is olyan egyszerű beállitani. Sokmindentől függ a beállitás.
Megpróbálhatod utánépíteni de nagy a veszélye hogy belebuksz. Ha elektronikában jártas vagy, építhetsz kissé bonyolultabb áramkört és az tökéletesen működik, van hozzá komoly leirás és korábban feltettem ide a hobbielektronika dokumentumtárába egy fej leírást amely könnyen utánépíthető. A készülék neve: Silver Star II A kitalálója KIT-ként is árulja (panel + alkatrészek) és maximális a supportja! Jó beállitás esetén sok gyári készüléket megver.
Van egy jóhírem! Időközben feltalálták a nyáklemezt, azt okvetlenül érdemes alkalmazni. :peace:
Ezt a módszert deszkamodellnek nevezik, amikor még nem volt -vagy beszerezhetetlen volt- a NYÁK lemez akkor alkalmazták. Egyszerű barkácsoláshoz esetleg kazánkovácsoknak kiváló!
Ez nem deszkamodell, hanem idiótaság. Deszkamodelt a mai napig használunk, azzal semmi gond.
Köszi a segítséget Rumcájsz
csak azért gondoltam rá hogy megépítem mert nem tűnik nagyon bonyolultnak,köszi a rajzot lehet hogy megpróbálom megcsinálni,de ha elakadnék majd kérek segítséget
szeretnek valakit megkerni, nem tudna valaki nekem,kuldeni eggy rajzot, amit megepitett es mukodik? esetleg valami leirast, szeretnek, epiteni eggy femkeresot... oszonom .... feri458@azet.sk
Ez csak nem egy olyan silver? Bővebben: Link
Csodálatos lehet ezt hallani 5-6 órán keresztül. Esetleg bele kellene kombinálni valami zeneszámokba |
Bejelentkezés
Hirdetés |