Fórum témák
» Több friss téma |
Helló Belkovicslaci! Nem tudok róla, hogy lehetne venni maratott nyákot pont ehhez a cucchoz. Én vasalós technikával csináltam, hidrogén-peroxidos maratással. Érdemes kipróbálni szerintem az egyik legolcsóbb, legegyszerűbb technika.
Mert be léptek az EU-ba, meg már a csapatban is voltak problémák.
De itthon én még csinálok egyet egyet haveroknak de ez nincs engedélyeztetve ,mert itthon ez "lehetetlen" és nagyon drága. meg annyira nem is érdekel már a tömeg gyártás.
hát sajnálatos dolog...
igen régebben én is nézelődtem hogy hogy smint lehet engedélyezni.. de valami szonyat vad dolog, és nem kevés pénz...
Sziasztok!
milyen "villanypásztort" ajánlotok a kézi táskák belső védelmére.? a tolvaj legalább orditson hozzá!
sZIA !
ERRŐL VALAMI ADATOT TUDNÁL MONDANI? KÖSZI....
Hali!
Megépitetem az inverteres villanypásztort de még csak az inverter van kész megpróbáltam de nem csinál semmit,esetleg vmi ötlet mi lehet a baj? talán felrakhatnál képet hogy mit hoztál össze, talán a kapcsirajzot és hogy milyen alkatrészek is kerültek be mert amit írtál valjuk be.. édeskevés, mondhatnám azt is azért nem működik mert...csak
Szia!
felraktam a kapcsolási rajzot meg amit csináltam,no meg lehet hogy hülyeség amit akarok kérdezni de azért megkérdezem mi van akkor ha villanypásztor második felét megépitem és rá adom a 230 v-ot?
Akkor K...va nagy pukk lessz, és ha nincs szerencséd ott is maradsz.... :no:
230/230V-os leválasztótrafón keresztül ráadhatod a hálózati feszültséget, akkor nem lesz baj, csak ne zárd össze a trafó szekunderét az ujjaiddal :shocking:
szép, na most az a dióda ami a trafó felöl van, az egyenirányít, vagy csak a polaritásvédelemre van?
mert kicsit mintha hiányozna egy greatz a körből.... és ha az az egy db dejóda csinálja az egyenáramot, akkor az a mellette lévő kondi édeskevés legalább is így hirtelen a kép alapján....
Ha a D1-re gondolsz, akkor az polaritásvédelemre szolgál, mivel akkumulátoros üzemről van szó.
A BUT tranzisztor is benne van a körben? Mert a képeken nem látszik.
Leválasztótrafón keresztül sem lesz jó, mert beragadhat a tirisztor.
Meg egyébként is, szerintem a tirisztor működési idejére illő volna a konditöltést szüneteltetni.
Egy ellenálláson keresztül kell tölteni a kondit, és akkor nem ragad be a tirisztor.
Az már másik kapcsolás....
Egyébként egy leválasztótrafó nem kis pénz, kisteljesitményűben nem is láttam még, talán ha összeforditana kettőt a jelenlegiből jobban járna.
Így van! Összefordít két kis egyforma adaptertrafót, és nem kell kínlódni az inverterrel.
Ennek a másik felét 230voltra úgy lehet rá kötni,hogy a gartenz élé teszel egy 5k ohm-os 20-25 wattos ellent és a gartenz után is egy kb 5 k ohm-ost (5 watt).
DE ENNÉL A KAPCSOLÁSNÁL NEM LEHET ALKALMAZNI AUTÓ GY TRAFÓT.mert a primer és szekunder tekercs egyik kivezetése közös igy fenn ál a veszély hogy a fázis ki megy a karámra. Itt sak olyan trafót lehet használni aminek p és sz oldala galvanikussan el van választva!!
Rendelni lehetne, de tényleg jobb az összefordítós megoldás. És igazából biztonsági leválasztótranszformátornak kéne, hogy legyen minősítve legalább az egyik.
Az is jó, ha közvetlen a hálózatra megy, és a nagyfesz trafó leválasztott, de az esélytelen, hogy ilyen nagyfesz trafót gyárilag kapjon az ember, viszont ha nem jól van megcsinálva, életveszélyes. Ezt is két kamrás csévetestre kéne tekerni.
Hát ez az... Minősitéssel ellátott biztonsági trafót is készitenek, de gondolom nem kis összegért, igyhát marad a kéttrafós változat, vagy ami biztonságosabb, az akkus, feszültségátalakitós üzem. Gondolom ezt egyszerűbb telepiteni is, nem kell a 230-at kivinni, kültéri szabványos dobozba rakni, meg a jóégtudja milyen szabványelőirásoknak megfeleltetni. Merthát amig nincs baj, addig nincs baj... De ha van, akkor igencsak megnéznek mindent, és jajj az elkövetőnek.
de most vagy rosz helyen van az aa trafó a képen vagy arról van megtáplálva az áramkör, a második esetben vagy vátóáramot kap, vagy minden félhullámban zárlatban a trafó a polaritásvédelemért felelős dióda miatt...
Számomra az lenne logikus, hogy amit látunk a képen, az az invertertrafó, ami adja az áramot a tirisztoros kondenzátor-kisütő második fokozatnak.
Szeretném, ha az alkotó végre megszólalna már végre!
Makrai-nál van 230/2x18V-os leválasztónak minősített nyáktrafó, egész kicsi is, azokból kéne csinálni ilyen összefordítós mókát. Azok nem is drágák.
Megszólalnék, de nem értem a kérdést. 12V egyent kap, ha fordítva köti rá a paraszt, akkó elpukkan a biztosíték. Azért van így, hogy ne vesszen el az a 0,6V. De lehet sorba is kötni a diódát, akkor nem pukkan el a bizti, csak nem működik fordítva bekötve. Az egész elejét leszedve lehet egy 12-18v-os trafót rákötni, azt a rajzon lévő trafó felnyomja 400-ra egyenirányítás után. De akkor kell oda egy ellenállás sorba, mert így sose esik le annyira az áram, hogy lezárjon a tirisztor! És akkora ellenállás kell, aminél már lezár biztosan. Ha ez az egyszerű 'single ended' jellegű inverter van rajta, akkor nem baj, ha rövidre zárja a tirisztor, és van is ideje lezárni, mivel általában pici paneltrafó van rajta. Gyári készülékeknél sem igazán szoktak foglalkozni azzal, hogy kikapcsolják az invertert kisütéskor.
Csak akkó van gond ha a paraszt meg patkolja a biztosítékot egy darab másfeles dróttal és ugyan úgy fordítva köti az aksira így az egész készülék el szál ezért sorba kötni a diódát és fordított polaritással nem fog el indulni.
Hidd el mert ezek lusták elmenni venni hozzá biztit.
Vagy egy gartenzt kell a bemenetre ahol meg kapja a 12 voltot és akárhogy teszi rá a csipeszt működni fog azaz polaritás függetlenné válik én már így készítem évek óta.
:yes: Idézet: „gartenzt” Na még igy sem hallottam a graetz-et nevezni.
Én így hívom ... :yes:
Meg itt nálunk a szervizbe oly sokan, ennek története van de hosszú és nem ebbe a témába való. |
Bejelentkezés
Hirdetés |