Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   437 / 1387
(#) tothi89 válasza mex hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Az a baj, hogy a lyukban mozgó persely nem lóg ki annyira, hogy egy vastag lemez megvezethesse, ha pedig valami vékony lemezből csinál, nem lesz hosszú életű, mert "belevág" az anyagba, arról nem is beszélve, hogy keresztbefeszül a persely.
(#) mex válasza tothi89 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Azt a perselyt, ha túllóg rajta a tengely, meglehetne forditani, és az új lemezkébe dugni. De lehetne hosszabb perselyt is forgácsolni, (akár én is megcsinálom pontos méretek birtokában).
Mindenesetre a kétkomponensű ragacs nembiztos, hogy jó ötlet.
(#) patexati válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Én a hengere raknék egy perselyt mindegyik oldalon és ahhoz reszelném még tovább,hogy jó legyen! Szóval a tengelyt vastagítanám végül is a persely lehet fém bakelit mindegy mi csak a hőt bírja! Legjobb lenne a réz és spécin beleilleszteni így a súrlódás is csökkenne! Ha négyszögletes lenne a persely külső része és ahhoz lenne kireszelve akkor a perselyben foroghatna a tengely és a persely csak fel le mozoghatna ez ideális lenne a mikrókapcsolónak.
(#) tothi89 válasza patexati hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Idézet:
„Ha négyszögletes lenne a persely külső része és ahhoz lenne kireszelve akkor a perselyben foroghatna a tengely és a persely csak fel le mozoghatna ez ideális lenne a mikrókapcsolónak.”

Társulok , nagyon jó ötlet!
(#) mex válasza tothi89 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Sajna csak forgástestet tudok késziteni....
Viszont gondolom vállas persely kell, és mivel réz hatszöganyagom van (12mm laptáv) a két szembenlevő oldalt lehetne megvezetésre használni.
(#) patexati válasza mex hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Egy csavaranya is megteszi akár egy kis külső bereszelés,hogy legyen válla és kifúrni ha lehet dörzsárazni a tengely méretére! A vas is megteszi mivel keveset és lassan forog!
(#) tothi89 válasza mex hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Ha van ilyen anyagod, akkor azt tudom még elképzelmi, hogy átfúrod, a külső részét nem is kell bántani, csak egy réz alátétet ráforrasztani vállnak.
(#) mex hozzászólása Márc 17, 2010 /

Na ezekből az ötletekből már válogathat Attila.
(#) Attila86 hozzászólása Márc 17, 2010 /

Na így kell nyákot darabolni!
Bővebben: Youtube
(#) roland0327 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Ez nagyon szuper! Mivel vágod? Milyen fejjel?
(#) Attila86 válasza roland0327 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Proxxon IB/E profi ipari fúró-marógéppel, Proxxon MB140/S álvánnyal és 1,2-es kukorica-maróval.
(#) Ricsi89 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Ez az igazi vágás, mert bármilyen formát ki tud vele vágni az ember. És még gyors is. Már csak a vágási maradványok eltüntetésére kell valami porszívó szerűség.
(#) Attila86 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Igen, majd szerelek rá egy morzsaporszívót.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Hehe. Nekem a cnc-m fogja vágni és az tényleg bármilyen formát tud csinálni. Jelenleg működik, de a kotyogást meg kéne még oldani.
(#) roland0327 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Már alig várom, hogy nekem is meglegyen a pénzem az állványra.
(#) Zozi85 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Neked szerintem a megoldás a menetjavító gyurma.
Barkácsáruházakban kapsz, kiszakadt menetekhez lett kitalálva, száradás után tökéletesen megmunkálhatod.

Hűűű hát nem is tudom mi legyen. Lehet hogy megkerülöm az egészet és a mikrokapcsolót kicserélem egy egyszerű fém lapkára ami hozzáérne a hengert leszorító kis fém rúdhoz, amikor a nyák a hengert megemeli. Csak ki tudja hogy mennyi oxidálódik idővel a két fém...

OFF
Így kell nyákot vágni!
Bővebben: Youtube
ON
(#) patexati válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Igen ez a nyák vágás jó nekem már csak marófej kell és megy Amit csináltam nyákfúró állványt a drillhez úgy lett tervezve,hogy ezt is tudja csak egy állítható vezetősín kell rá még meg drillfej!

130 fok, 5mm előre, 4mm vissza, 5mm előre, 4mm vissza...
10mil-esek a vezetősávok.

DSCF2960.JPG

(#) sucuka válasza patexati hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Igen, jó dolog a marás, nekem is ilyenem lesz, mihelyt megveszem a DREMEL gépemhez a felsőmaró asztalt.
(#) z2s hozzászólása Márc 17, 2010 /

Sziasztok Uraim!

Az első laminálós műnyomós próbanyákom. Eddig fotózással készítettem, most pusztán kíváncsiságból kipróbáltam mit tud a lézernyomtató és a lamináló együtt. Kinyomtattam a próbát műnyomóra, majd a nyákot addig hagytam a sütőben maximális hő mellett, amíg el nem kezdett kissé elszíneződni a réz, ez után raktam a műnyomóra és beküldtem kétszer a laminálóba.

Nyák: egy ezer éves fél óráig csiszolt förmedvény
Nyomtató: HP Laserjet 4000N 300-1200DPI-ig
Lamináló: Laminator H400 (komoly márka lehet)
Papír: 140grammos fényes műnyomó

Az eredményt mellékelem, sziasztok!

PICT7769.JPG

(#) sucuka válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Megkérdezhetem honnan származnak az említett eszközök? Privátban légy kedves, érdeklődési célokkal kérdem.
(#) Attila86 válasza z2s hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Szia!

Kérhetünk egy átvilágításos fotót a 6mil alatti területről?
(#) Attila86 válasza sucuka hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Nincs ebben semmi titok. Az állványt ma vettem Dunaharasztin a Proxxon márkaboltban, a gépet egy kollégától innen a HE-ről (apróhirdetések közt szerepelt), a kukoricamarót pedig szintén egy fórumtárstól már vagy két éve.
(#) sucuka válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Ó, én meg már azt hittem, hogy valami komoly készlet vásárlása történt egyszerre. Különben nekem is "lépésekben" gyűlt össze a szerszámpark. Egyszerre iszonyat ára lenne
Különben jó a Proxxon, használtam már, de nekem a DREMEL jobban "bejön".
(#) tothi89 hozzászólása Márc 17, 2010 /

Beszerelhetnénk mi is egy mikrokapcsolót a laminálóba, mint Atilla, ami ha közel vannak a hengerek, zárja az üzemmódkapcsoló lábait, ha pedig betoljuk a nyákot, akkor lelassít a beállított sebességre, ergo automata bekapató
Ugyanígy zümmert is berakhatnánk, egy mikrokapcsoló, meg egy kétállású kapcsolóval sorbakötve, így jelezne ha kész a nyák
(#) kissi válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Nagyon szép munka, várjuk a cikket!

Steve
(#) z2s válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Nagyon szívesen, de épp töltőn van a fényképező. Miért, mi a baj vele? Azt én is láttam, hogy a nyolcas és a hatos között még egy hatos van és ott összeérnek a csíkok. Ezt nem értettem nyomtatáskor se és most se. Ok szerinted?
(#) z2s válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Íme a kép Attila!

Ennél jobbat sajnos nem tudok készíteni róla, csak 4 megapixeles a fényképező..

PICT7780.JPG

(#) Attila86 válasza z2s hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Na ez egy kiváló kép! Egyértelműen látszik rajta hogy a szigetelő-szélesség komolyabb probléma mint a vezetősáv-szélesség. A 6mil-es vezető még jó de a hasonló szigetelés-szélességű 3mil-es is. A sűrűbb 6mil-es viszont már teljesen rossz.

Szerintem vezetősávban 5mil-ig még bátran lemehetünk, bár ki tudja.
Következő: »»   437 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem