Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   34 / 147
(#) Home Made Jammer válasza elektromos hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Ezen a dobozon egy sima piros plexi van. A többi dobozomon füstszínű plexi. Szóval semmi különös.
(#) Home Made Jammer válasza babocsai hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Igen van 78L05 + 78L09 is. Nem melegszik egyik sem jelentősen.
(#) BlackStar hozzászólása Márc 19, 2010 /

Sziasztok!

Elkészült végre a teszterem. Mobiltelefon kameráján nézve az IR ledek nagyon gyengén világítanak. Eddig csak szkópon ellenőriztem a frekvenciát, de jó lenne fotodiódával is. Esetleg tudna valaki feltenni egy tranzisztoros erősítő kapcsolást SFH203FA-hoz Gondolkodtam, hogy az IR ledekkel sorba kötött ellenállást cserélném kisebbre, ami jelenleg 12ohm. Igazából a ledek nagyon rövid ideig adnak (kb. 200ns) ezért az átlagteljesítmény nagyon kicsi. Meddig lehet a ledek aktív periódusát kiszélesíteni?

Tester.png

(#) bobesz válasza BlackStar hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

tranyós vevőt akarsz?milyen frekire?
(#) elektromos válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Köszi.
(#) BlackStar válasza bobesz hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Igen, maximum 10KHz
(#) Home Made Jammer válasza BlackStar hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Az nem jó amit én tettem föl?
Jó a design! Mármint a teszteré.
(#) BlackStar válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Köszi, kipróbálom a tranyós erősítődet amit feltrettél. Mennyire érzékeny (a tesztered milyen messziről érzékeli)? Ha az IR ledek aktív periódusát kiszélesítem 600ns-re akkor a gyári detektorok, blokkolók még érzékelni fogják?
(#) Home Made Jammer válasza BlackStar hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Kb 2-3m-ről érzékeli, de nekem a teszterben 1db TSHF5210+47ohm van. Miért akarod kiszélesíteni az impulzust? A mérő is csak 20nsec-os impulzust ad. Az igazi teszthez ilyen rövid impulzus kellene, csak erre a ledek alkalmatlanok. Ahhoz lézerdiódát kellene használni.

Azért gondoltam kiszélesíteni az impulzust, hogy az átlagteljesítménye nagyobb legyen. De ez csak egy ötlet volt. Nálam 2db TSHF5410+12 ohm van párhuzamosan. De lehet hogy a 12ohm ellenállásokat megfelezem elméletileg ezt még elbirják az IR ledek és az impulzust 100ns visszaveszem. Ha 2-3m-ről érzékeli akkor elég érzékeny vevőnek kell lenni. Mit használsz a blokkolódba vevőnek?

Minek nagyobb teljesítmény? Ez csak egy teszter. A blokkolóba is ezt a vevőt használom.

Maximálisan igazad van igazából nincs szükség nagyobb teljesítményre de hát az ember mindig feszegeti a határokat. A blokkolóba az IR ledeket sorosan vagy párhuzamosan célszerű kötni. Mindegyiknek meg van az előnye és hátránya de a tapasztalatokra lennék kíváncsi.

A párhuzamos kötés előnye, hogyha bármelyik led tönkre megy, még mindig működni fog. A soros kötésnél kisebb az áram + kevesebb ellenállás kell. Én személy szerint a párhuzamosra szavazok. Nekem jobban bevált.
(#) bobesz válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

szevasz.próbáltad élesben tfdu6103-mat időben érzékelt?
(#) Home Made Jammer válasza bobesz hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Még nem tudtam élesben tesztelni, de Treshold szerint tökéletes.

Hát igen az elég gáz lenne ha egy led miatt meghiúsulna a blokkolás. Viszont a párhuzamosnál elég nagy az áram. Egy 12 ledest szeretnék összehozni egy fejben. Tapasztalatod szerint mekkora az az áram amivel érdemes a ledeket meghajtani? Elméletileg 1A 100ns ideig elbírnak a ledek.

Szerintem 400 mA bőven elég, 12 lednél lehet hogy elég 300 mA is.

csak azért kérdeztem mert én összeraktam 5*2,5 panelra. te vevőd és amit én csináltam vevőt szerintem lassú és sfh 203 látási szöge gyenge.a tfdu közel 90 fokba lát és nagyon érzékeny.benne van minden.méretétől rosszul voltam mikor megláttam.szerintem ez az 1000%.viszont a picced ok mosfet vezérlő ok.irf 640 helyett irfrf024 smd.most procira várok hogy megirják.sávszűrés stb.ahogy thress barátunk irta.

a te paramétereddel a ledek max-max 400ma bírnak.350 az ok.

Melyik vevőt csináltad meg? A tranzisztorost vagy az ic-set?

ne 592 vel

A tranyós szerintem jobb, már én is azzal csinálom.

Most ahogy számolgatom a 400mA is sok lenne. Mert ha 400mA a terhelés a led impulzusa alatt akkor 300ns/800ns arány miatt a folyamatos terhelés kb.108mA lenne. Ha jól emlékszem max 100mA lehet a folyamatos terhelés.

Az még belefér.Én ennél sokkal jobban is meghajtottam. A titka az, hogy hűteni kell a ledeket. A katódot nagy rézfelületre kell ültetni. Így még 500 mA-rel is működik tartósan.
(#) bobesz válasza BlackStar hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

300/800ns honnan vetted?jobb a 1us/400ns

a proci bemenetét még mindig kapcsoltatod vagy sávszűrőződ?

Nincs sávszűrő. A program mindent megold.

Ha az átlag 500mA akkor a lednek az impulzus alatt kb. 1.6A terhelése. Erősen a határeset
(#) BlackStar válasza bobesz hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Valahol olvastam. A 300 az impulzus szélesség. Gondolom nálad a 400ns

Nem az átlag, az húzós lenne. Az impulzusáram 500mA.
Következő: »»   34 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem