Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC távirányítás
 
Témaindító: agrippa67, idő: Nov 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 26
(#) blackjani hozzászólása Márc 1, 2010 /
 
Sziasztok!

Ha kifagy a Win és leállítja a girdert amikor megnyomom a távirányító gombját akkor az eredeti kapcsolást építsem meg? Most az elkós van zénerrel.
Köszi
(#) Bütyk-örmester válasza blackjani hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Hello

Nem tudom olvastad-e az előző hozzászólásokat, nekem is ez volt a problémám.
Menj bele az "Igor SFH-56 Device" plugin beállitásaiba és ott az "Allow Ring0 priority"-től vedd ki a pipát és a "Priority level"-t állitsd 8-ra "OK" és kéne menjen. Sok sikert.
(#) Mikeemn válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Na ilyet néha nekem is szokott, de nem mindig. Talán másik táv kéne de megpróbálom én is a priority-t.
(#) Bütyk-örmester válasza Mikeemn hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Én ma beállitottam és azóta megy tökéletesen és addig többet vacakolt mint amennyit müködött. Én nem cseréltem ki sem a kapcsolást sem a távirányitót és tökéletesen. Ezt a két beállitást változtattam meg a Girderben és minden OK. :nemtudom:
(#) Mikeemn válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Eddig nekem is ok, remélem ezután is jó lesz. Bár attól még fogok cserélni távot, mert ezen kevés a gomb.
(#) san398 hozzászólása Márc 1, 2010 /
 
Valaki megépítette már ezt az infrás kapcsolást? Bővebben: Link A vevő veszi a jelet mert az out lábra kötött led jelez. Többször leellenőriztem már de nem akarja venni az infra jelet a girder. Az AVR-t a leírásnak megfelelően programoztam fel. Valami ötlet? Előre is köszönöm.
(#) blackjani válasza zenetom hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
[/quote]Hali!
A képen rajta van. Ha a leállítás nem működne akkor a kikapcsolást válaszd, de vigyázz, mihelyst (ezt a szót így kell leírni? ) megnyomod a gombot, elindul a leállás.

Akkor hogyan mentsem el a gml fájlt?

Köszi
(#) blackjani válasza blackjani hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Már sikerült!
(#) zenetom válasza blackjani hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Én nem használom a kikapcoslást, félek hogy véletlenül mellényomok a távirányítón és csak lesnék miért áll le a gép...
(#) blackjani válasza zenetom hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Most lehet, hogy körülményesnek tartasz, de én arra szeretném használni, hogy az Ősrégi szünetmentesem-amihez már sehol sincs program-kikapcsolja a pc-t ha már fogytán benne a szufla. Mivel ingyen volt a szünetmentes ezért megcsináltam ezt a kapcsolást 260Ft-ból és kértem az ismerőseimtől a régi, használaton kívüli távirányítókat. Másképpen nem tudom megoldani.

Üdv.
(#) zenetom válasza blackjani hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Értem, ötletes megoldás
(#) blackjani válasza zenetom hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Köszi! És mindenkinek köszönöm a segítséget mert végre működik! Ha esetleg valakinek van tapasztalata, hogy win7 alatt is működik-e az ingyenes programmal azt szívesen venném.

Köszönöm
(#) louis73 válasza zenetom hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Hogy ne legyen gond a véletlen kikapcsolással, kicsit átalakitottam a rajzot. Igy ha beindult az ATX-táp (megjelent a 12 volt) letiltja a kikapcsolást (K1/K2). Persze a girderben beállitható hogy mit csináljon a távirányitó kikapcs. gombja...
(#) san398 válasza louis73 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Látom Te is megépítetted a kapcsolást. Már rájöttem miért gondoltam, hogy valami gond van vele. Nem minden távszabályzóval működik, csak RC5-ös jó hozzá. Te milyen távszabályzót használsz hozzá? Az enyém egy Philips ami ugyan RC5-ös de több gomb van amit nem tudok használni mert nem veszi a jelét, nem tudom betanítani a girder-ben.Előre is köszönöm a választ.
(#) infra3 hozzászólása Márc 6, 2010 /
 
Sziasztok!
Abban szeretném segítségeteket kérni,hogy:
egy ilyen infra távirányítóval hogy lehetne pc-t BE/KI kapcsolni+még egyb funkciókat vele ellátni.
Előre is kössz:
Infra3
(#) Mikeemn válasza infra3 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Bekapcsolni nem valószínű hogy lehet, de ki igen + egyéb funkciók, gyakorlatilag bármit be lehet állítanni.
(#) louis73 válasza san398 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Ezt az "ATtiny13" nem próbáltam ki, de már próbáltam az egyszerű serial-portost, a PIC16f84-es serial-portost és az "igor" féle ATtiny2313 (USB). Az "egyszerű" (pl. RC5) távirányitókat mindegyik jól veszi, de a HP-mediaPC távirányitót (azt hiszem RC6 kód) csak az Igor-ATtiny2313-USB vette elfogadhatóan winXp-t használva. Mikor kipróbáltam linuxos rendszeren (Ubuntu+Lirc+XBMC) na volt meglepi, mert a sima serialos is tökéletesen működött. Gondolom az XP másképp kezeli a soros-portot és ez nem elég "jó" az infra vevőnek??
Én szerintem néha egy filmet megnézni jó az egyszerű soros-porti vevő banális RC5 távival, media-PCnek inkább linuxot ajánlok akkor több távirányitót elfogad és a "Lirc-hez" rengeteg kódlista van, nem kell a betanitással vacakolni. Ha lesz időm valamikor, keresek egy kicsi, gyorsan betöltődő linuxot, ami media lejátszásra és internetezésre lenne használható, talán az "XPUD" vagy az "Archlinux" jöhet szóba majd... egyszer... És ha ez meglesz, elgondolkodom hogy távirányitóval használjam (internet... ??) vagy "dróttalan" egérrel.
(#) san398 válasza louis73 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Én is kipróbáltam az álltalad említetteket csak én a PIC-esből a 12F509-est csináltam meg.
Azt hittem, hogy ha a Attiny13-as rajzot módosítottad akkor el is készítetted a kapcsolást. Akkor keresgélek tovább távszabályzót amit kezel rendesen. Köszi!
(#) infra3 hozzászólása Márc 7, 2010 /
 
Köszönöm a válaszokat!
(#) tunya1717 hozzászólása Márc 9, 2010 /
 
Heló mindenkinek!

Nekem az lenne a problémám hogy megcsináltam ezt a kapcsolást 1 TSOP1736-al elvileg minden jol van kötve többször is átnéztem,de nem működik.Ennél a vevőnél is az fsh plugint kell kijelölni? mert ha azt jelölöm ki hibaüzenetet kapok.ha az összes többit.akkor a led zölden világit kattintok 1et egérrel az asztalon villanik sárgán.ezután beállitottam a gomdokat.rámentem az eset tanulása gombra de nem vette a távirányitó jelét..5közül 1iket sem:S:S:S
Aki tud segitsen
(#) tukko hozzászólása Márc 16, 2010 /
 
Én is ezzel a kapcsolással próbálkozom!
Eddig jutotam:
kép
kép
video
A probléma az, hogy nem zárja rövidre az alaplapon a power switch-et, szóval nem kapcsol be a gép! A videó elején látszik, hogy a piros led folyamatosan világít és ha bármelyik gobot megnyomom a zöld felvillan a piros pedig kialszik egy kis időre. Ha nyomva tartom a nyákon lévő gombot és megnyomom a távon a power gombot és ezután elengedem a nyákon lévő gombot, akkor piros kialszik! Elvileg így kell tanítani! Ezután ha megnyomom a power gombot távon akkor a piros led felvillan, más gomb megnyomására nem villan fel a piros led!
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni, mert már hetek óta ezzel szenvedek, persze nem folyamatosan, csak néha előszedem 1-1 órára csak nem jutok semmire!
(#) san398 válasza tukko hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
A betanítást következő képpen csináld: folyamatosan nyomod a bekapcsolásra kiszemelt gombot majd megnyomod az S1-et és nyomva tartod, majd elengeded az S1-et ha a piros led villan és ekkor engeded el a távirányítón a gombot.Helyes betanításkor a zöld led minden egyes gomb (távszabi gombja) megnyomásakor felvillan (az IR jel vételt jelzi), a piros led csak a bekapcsolásra betanított gomb megnyomásakor villanhat fel. Ezt a Girderben is ellenőrizheted.Látni fogod hogy az összes IR jelet veszi kivéve a bekapcsolásra kiválasztott gomb jelét.
(#) tukko válasza san398 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Sehogy se sikerül! Tsop4836-os infrával próbálom, ez lehet probléma? Vagy valamit fordítva köthettem be?
Muszáj rádugni soros portra?
(#) san398 válasza tukko hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
A TSOP4836 jó. Nem muszály a soros port, azon csak a PC felé megy az adat. Ha a Girderben veszi az IR jelet akkor az AVR-nek jónak kell lennie. Elkötni maximum a tranzisztort tudod, azt nézd meg.
(#) blackjani hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
Kedves Fórumtársak!

Ha bekapcsolni nem is lehet, de esetleg hibernált állapotból vissza lehetne hozni a pc-t az eredeti soros portos megoldással és a girder programmal valahogy?

Előre is köszönöm!
(#) Inhouse válasza blackjani hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
A hibernált állapot kikapcsoltnak számít azzal a különbséggel, hogy le vannak mentve a nyitott programok és a memória a HDD-re. Bootoláskor ezt tudja a gép és visszatölti.

Üdv
Inhouse
(#) blackjani válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Megépíteném én az AVR változatot is csak nem igazán értek hozzá és nem akarok belebonyolódni. És nincs AVR programozóm.
(#) Pulyka válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Szia

Régebben (a P3-as gépemmel,most 4es van,op rendszer ugyanaz) megtudtam valósítani,hogy bekapcsoljon a számítógép hibernált állapotból.
A megoldást az "Ütemezett feladatok"-nál kell keresni.
(legalábbis régebben ezzel csináltam,de a pontos lépéseket nem tudom)
...mindjárt megpróbálkozok vele,úgyis uncsizok

Ha bekapcsolt a gép,akkor szabad a pálya...
(#) Inhouse válasza Pulyka hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Biztos, hogy nem készenlétből?

Üdv
Inhouse
Következő: »»   15 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem