Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1108 / 3611
(#) llaci56 válasza hodbond hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Ez csak akkor fordulhat elő, ha lóg a tengelyen az agy. A görbe tengelyen körpályán mozogna a keréken kijelölt pont. A tengely ugyanis áll.
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Szép kis nyolcas. Amit okozhat vagy egy esés, vagy akár a rosszul beállított patkófék, esetleg egy aláfujt kicsit leeresztett kerékkel történő padkafogás is, vagy egy előzőleg történt óvatlan túlhúzás a küllőn...
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

NEM! A nyolcas keréken kijelölt pont körpályán fut!!!
(#) hodbond válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Tényleg lehet a gumit kell emgigazgatni. Ennyire okos én sem lehetek
(#) SALáta válasza tatabike hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

A tengely hajlásról annyit hogy legalább 7 mm es ütése volt a tengelynek a hátsó lánckeréksor oldalán. A lánckeréksor lehúzó szerszám is csak kín keservesen ment bele. Annyira össehúzta magát az önzáró része hogy nehéz volt leszedni, meg sem húzom a fogaskeréksort csak kézzel rátekerem. Lényegében a rozsdafoltokat gázolajjal eltüntettem, megyek és összerakom újra. Biztos vagyok benne pár hónap és megint tengelycsere. Ezek a hihetetlenül eltervezett tömegcuccok csak nyűgnek vannak, nem való ez a bringa nekem, 100kg om és a hajtási stílsomat nem bírja.
(#) tatabike válasza hodbond hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Ezért vagyunk mi itt, hogy segítsünk... Nem tudom, Matyi és Laci hogyan vannak vele, én már lassan 20 éve szerelek bringákat, és életemben volt pár biciklim, de csak egyet (az elsőt) vettem készen, az összes többit én építettem...

Ha tényleg nyolcasod van, akkor rosszul írtad le a hibát! A nyolcas keréknek minden pontja köríven fut, csak nem ugyanazon a köríven.
(#) hodbond válasza tatabike hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Eddig szervízbe hordtam, de mióta a gumit fordítva rakták föl és lehúztak 10000 ft-al azóta én próbálgatom szerlgetni több kevesebb sikerrel.
(#) tatabike válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Dehogy baj. Csak leírtam, hogy mi a helyzet az asszimetrikus vázakkal és hátsó kerekekkel, erre t-dani kolléga is beírta. Aztán beírtam az "ütős" kerékre a tojás alakot, meg a rosszul felrakott gumit, erre Te velem egyidőben írtad ugyanezt, csak más szavakkal. Közben Laci említette, hogy azért, mert másolni egyszerűbb, ezt t-danira értette. Ezért írtam Lacinak, hogy Te is copy/paste-üzemmódban nyomod... Vicces összefüggés, semmi több, egy a véleményünk...

Hogy fordítva? A belsőt tették kívülre?
Most már annyit bringáztunk virtuálisan, hoogy kiszaladok, tekerek egyet... Csak ide fel Nagykovácsiba...
(...a Bratyóm előtt meg majd titokban tartom...)
(#) hodbond válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nem, bár azon sem lepődtem volna meg. A gumiköpenynek megvan a menetiránya, és ez pont ellentétesen volt felrakva. tehát ha kímélni akarom tolatok

Gumit, (külsőt), érdemes úgy feltenni, hogy amikor már rámasszíroztad a felnire, akkor fújj a belsőbe egy kis levegőt, de ne sokat, éppen csak annyit, hogy a külső felvegye az alakját, és ne feszüljön nagyon a felni falának. Ezután finoman pattogtasd a kereket a földön, miközben körbe-körbe forgatod, így elvileg koncentrikusan fel tud illeszkedni a külső a felnire, ha nincs egyéb baja. Ha tojás alakú a felnid, azt érdemesebb úgy vizsgálni, hogy leszereled róla a gumit, és centírozó-állvány híján visszateszed a vázba, és ott pörgeted, egy fix ponthoz viszonyítva a felnit, mondjuk elkezdesz közelíteni hozzá egy ácsceruzát, mikor pörög, és egyből észreveszed, mikor elkezdi "ütni", ha elég óvatos vagy, a ceruza meg is jelöli, hol van a púp a felnin.
Lacinak igaza van, mivel a tengely fix, minden szabályös körvonalon mozog körülötte, csak nem mindegy, hogy ez a tárgy milyen alakú...

Tök világos. És a tolyás alakot a küllők feszítésével tudom eltüntetni?
Ezt a smilét most vettem észre de baromira tetszik

Azt úgy lehet eltüntetni, hogy a púpos oldalon húzni kell a küllőkön, a kerék átellenes oldalán meg engedni. De tapasztalat hiányában ezt szakemberre kell bízni, mert próbálgatással teljesen tönkre teheted a kerék szerkezetét, olyannyira, hogy később már egy hozzáértő sem tudja kijavítani, rosszabb esetben már a teljes újrafűzés sem segít, mert "kockás" marad a felni... :yes:
Másik veszélyforrás, hogy ugye az optimális kerékfutás, tojás-, és nyolcas-mentesség csak egy dolog, a megfelelő szerkezeti egységhez az is szükséges, hogy a küllők egyenletesen feszesek legyenek, így tudják elosztani egyenlően a terhelést. Ha egy, vagy néhány küllő feszesebb, vagy lazább, abból küllőszakadás lesz, ami akár balesethez is vezethet...

Értem, mindegy megnézem mind a kettőt ha szevíz akkor szervíz. Köszi mindenkinek.

Nagyon szívesen, mindenki nevében. A szervíz az elég kényes dolog, nem tudom, merre laksz, mindenesetre nehéz jó szervízt találni.
(#) t-dani válasza tatabike hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Idézet:
„mert másolni egyszerűbb”

Szerintem inkább örülni kéne, hogy többen ugyanazon tartalmat írják egymástól függetlenül, így legalább abból az egy témából nem vita lesz, hanem feltehetőleg egyetértés.
(#) tatabike válasza t-dani hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Figyi, Te amúgy elolvasod az egész hsz-t, vagy csak félig? Már megint ugyanazt írtad le, mint én. Nem értelek. Figyeld csak, ugyanabból a kommentből idézek, mint Te:
Idézet:
„Vicces összefüggés, semmi több, egy a véleményünk...

Erre Te ezt írod:
Idézet:
„Szerintem inkább örülni kéne, hogy többen ugyanazon tartalmat írják egymástól függetlenül, így legalább abból az egy témából nem vita lesz, hanem feltehetőleg egyetértés.”

Örültünk, hogy egy a véleményünk, pont erről volt szó...vagy Te ezt másképpen értelmezed...?

Hát, ez előtt meg kell hajolnunk, azt gondolom...
Ha születésem óta kerékpárokat berhelnék, akkor sem jönne össze a 40 év, csak 37...
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nem tudom, mennyivel több, mint 40... Én bizton tudom, hogy 42 éve raktam össze darabokból az első felnőtt bringámat. Nem voltam kezdő, előtte más sokat szereltem a kisebb bringámat. (Csak egy kicsit szégyelltem már.) Így hát megörültem, amikor nagyanyámnál a padláson találtam két darabokra szedett bringát.
(#) t-dani válasza tatabike hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Inkább nem is írok semmit, mert még a végén harmadszor is ugyanazt írnám, mint te.
(#) tatabike válasza t-dani hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nem baj. Esetleg meggyanúsítanak minket, hogy klónok vagyunk...

Na, hagyjál minket békén...most lemegyünk a műhelybe, és forrasztunk valamit...

Megjöttem, látom itt veszekedés van kialakulóban azhiszem emgyek tovább

Szerintem nem jól látod...
De ha belémkötsz, üthetünk egy jót...

provokálsz? Hát nem tudod, hogy én vagyok a sátán? Ejj fiam a közelövőben úgyis találkozunk! Fürdőruhát hozzál meleg ruha nem kell, ugyis meleg van
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Márc 28, 2010 /

Sziasztok, jó reggelt mindenikek.
(#) llaci56 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Örülünk, hogy felébredtél! De tudnod kell, hogy csak 1 órával kellett átállítani az órát, NEM 11-el!
(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Már fent voltam korábban, csak most értem rá.

Képzeljétek van egy nőm, és kéne hozzá gumi, milyet vegyek?

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy van egy biciklije, és azt kell megjavítani.

Bocsánat a viccért, de nem tudtam kihagyni.

Szerk.: Ez jó volt!
(#) hodbond válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Jobb minőségűt mert a végén még..... ott marad az út közepén
Következő: »»   1108 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem