Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez csak akkor fordulhat elő, ha lóg a tengelyen az agy. A görbe tengelyen körpályán mozogna a keréken kijelölt pont. A tengely ugyanis áll.
Szép kis nyolcas. Amit okozhat vagy egy esés, vagy akár a rosszul beállított patkófék, esetleg egy aláfujt kicsit leeresztett kerékkel történő padkafogás is, vagy egy előzőleg történt óvatlan túlhúzás a küllőn...
NEM! A nyolcas keréken kijelölt pont körpályán fut!!!
Tényleg lehet a gumit kell emgigazgatni
![]() ![]() ![]()
A tengely hajlásról annyit hogy legalább 7 mm es ütése volt a tengelynek a hátsó lánckeréksor oldalán. A lánckeréksor lehúzó szerszám is csak kín keservesen ment bele. Annyira össehúzta magát az önzáró része hogy nehéz volt leszedni, meg sem húzom a fogaskeréksort csak kézzel rátekerem. Lényegében a rozsdafoltokat gázolajjal eltüntettem, megyek és összerakom újra. Biztos vagyok benne pár hónap és megint tengelycsere. Ezek a hihetetlenül eltervezett tömegcuccok csak nyűgnek vannak, nem való ez a bringa nekem, 100kg om és a hajtási stílsomat nem bírja.
![]()
Ezért vagyunk mi itt, hogy segítsünk...
![]() ![]()
Ha tényleg nyolcasod van, akkor rosszul írtad le a hibát! A nyolcas keréknek minden pontja köríven fut, csak nem ugyanazon a köríven.
Eddig szervízbe hordtam, de mióta a gumit fordítva rakták föl és lehúztak 10000 ft-al azóta én próbálgatom szerlgetni több kevesebb sikerrel.
![]()
Dehogy baj. Csak leírtam, hogy mi a helyzet az asszimetrikus vázakkal és hátsó kerekekkel, erre t-dani kolléga is beírta. Aztán beírtam az "ütős" kerékre a tojás alakot, meg a rosszul felrakott gumit, erre Te velem egyidőben írtad ugyanezt, csak más szavakkal. Közben Laci említette, hogy azért, mert másolni egyszerűbb, ezt t-danira értette. Ezért írtam Lacinak, hogy Te is copy/paste-üzemmódban nyomod...
![]() ![]()
Hogy fordítva? A belsőt tették kívülre?
![]() Most már annyit bringáztunk virtuálisan, hoogy kiszaladok, tekerek egyet... Csak ide fel Nagykovácsiba... (...a Bratyóm előtt meg majd titokban tartom...)
Nem
![]() ![]()
Gumit, (külsőt), érdemes úgy feltenni, hogy amikor már rámasszíroztad a felnire, akkor fújj a belsőbe egy kis levegőt, de ne sokat, éppen csak annyit, hogy a külső felvegye az alakját, és ne feszüljön nagyon a felni falának. Ezután finoman pattogtasd a kereket a földön, miközben körbe-körbe forgatod, így elvileg koncentrikusan fel tud illeszkedni a külső a felnire, ha nincs egyéb baja. Ha tojás alakú a felnid, azt érdemesebb úgy vizsgálni, hogy leszereled róla a gumit, és centírozó-állvány híján visszateszed a vázba, és ott pörgeted, egy fix ponthoz viszonyítva a felnit, mondjuk elkezdesz közelíteni hozzá egy ácsceruzát, mikor pörög, és egyből észreveszed, mikor elkezdi "ütni", ha elég óvatos vagy, a ceruza meg is jelöli, hol van a púp a felnin.
![]() Lacinak igaza van, mivel a tengely fix, minden szabályös körvonalon mozog körülötte, csak nem mindegy, hogy ez a tárgy milyen alakú... ![]()
Tök világos. És a tolyás alakot a küllők feszítésével tudom eltüntetni?
![]() ![]()
Azt úgy lehet eltüntetni, hogy a púpos oldalon húzni kell a küllőkön, a kerék átellenes oldalán meg engedni. De tapasztalat hiányában ezt szakemberre kell bízni, mert próbálgatással teljesen tönkre teheted a kerék szerkezetét, olyannyira, hogy később már egy hozzáértő sem tudja kijavítani, rosszabb esetben már a teljes újrafűzés sem segít, mert "kockás" marad a felni... :yes:
Másik veszélyforrás, hogy ugye az optimális kerékfutás, tojás-, és nyolcas-mentesség csak egy dolog, a megfelelő szerkezeti egységhez az is szükséges, hogy a küllők egyenletesen feszesek legyenek, így tudják elosztani egyenlően a terhelést. Ha egy, vagy néhány küllő feszesebb, vagy lazább, abból küllőszakadás lesz, ami akár balesethez is vezethet... ![]()
Értem, mindegy megnézem mind a kettőt ha szevíz akkor szervíz
![]()
Nagyon szívesen, mindenki nevében. A szervíz az elég kényes dolog, nem tudom, merre laksz, mindenesetre nehéz jó szervízt találni.
Idézet: „mert másolni egyszerűbb” Szerintem inkább örülni kéne, hogy többen ugyanazon tartalmat írják egymástól függetlenül, így legalább abból az egy témából nem vita lesz, hanem feltehetőleg egyetértés. ![]()
Figyi, Te amúgy elolvasod az egész hsz-t, vagy csak félig? Már megint ugyanazt írtad le, mint én. Nem értelek. Figyeld csak, ugyanabból a kommentből idézek, mint Te:
Idézet: „Vicces összefüggés, semmi több, egy a véleményünk... ![]() Erre Te ezt írod: Idézet: „Szerintem inkább örülni kéne, hogy többen ugyanazon tartalmat írják egymástól függetlenül, így legalább abból az egy témából nem vita lesz, hanem feltehetőleg egyetértés.” Örültünk, hogy egy a véleményünk, pont erről volt szó...vagy Te ezt másképpen értelmezed...? ![]()
Hát, ez előtt meg kell hajolnunk, azt gondolom...
![]() Ha születésem óta kerékpárokat berhelnék, akkor sem jönne össze a 40 év, csak 37... ![]()
Nem tudom, mennyivel több, mint 40... Én bizton tudom, hogy 42 éve raktam össze darabokból az első felnőtt bringámat. Nem voltam kezdő, előtte más sokat szereltem a kisebb bringámat. (Csak egy kicsit szégyelltem már.) Így hát megörültem, amikor nagyanyámnál a padláson találtam két darabokra szedett bringát.
Inkább nem is írok semmit, mert még a végén harmadszor is ugyanazt írnám, mint te.
![]()
Nem baj. Esetleg meggyanúsítanak minket, hogy klónok vagyunk...
![]() ![]()
Na, hagyjál minket békén...most lemegyünk a műhelybe, és forrasztunk valamit...
![]()
Megjöttem, látom itt veszekedés van kialakulóban azhiszem emgyek tovább
![]() ![]()
Szerintem nem jól látod...
![]() De ha belémkötsz, üthetünk egy jót... ![]()
provokálsz? Hát nem tudod, hogy én vagyok a sátán? Ejj fiam a közelövőben úgyis találkozunk! Fürdőruhát hozzál meleg ruha nem kell, ugyis meleg van
![]() ![]()
Sziasztok, jó reggelt mindenikek.
![]()
Örülünk, hogy felébredtél! De tudnod kell, hogy csak 1 órával kellett átállítani az órát, NEM 11-el!
![]()
Már fent voltam korábban, csak most értem rá.
![]() Képzeljétek van egy nőm, és kéne hozzá gumi, milyet vegyek? Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy van egy biciklije, és azt kell megjavítani. ![]() Bocsánat a viccért, de nem tudtam kihagyni. Szerk.: Ez jó volt! ![]()
Jobb minőségűt mert a végén még..... ott marad az út közepén
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |