Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 282
(#) nagy_david1 hozzászólása Ápr 8, 2010 /

Üdv!
Vettem nagyon olcsón egy laptopot csak az LPT port miatt és az a problémám, hogy eléggé vörös a kép már a DOS-ban is a fekete helyett. Mi lehet az oka? Előre is köszönöm.
(#) Hercooles válasza didyman hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Gond van, összerakás után nem megy töltőről és "zárlat" illat jön a csatlakozó felől.
(#) patexati válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Egy kép esetleg? Nagyon vörös? Akkor valószínű szakadt valamelyik kábel mi megy a kijelzőre az alaplapról. Ha van rajt monitorcsati nézd meg külső monitorral is a videokártya hiba kiszűrése miatt!
(#) greatman válasza Hercooles hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

EZ nem normális. A pozitív középső láb sohasem lehet a negatívval összeköttetésben. Írod is, hogy amperszag van. Szerintem keress egy hozzáértő műszerészt, mielőtt új alaplapot kell keresned. Ez csak egy javaslat....
(#) patexati válasza Hercooles hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Ki kell azt a csatit venni úgy megmérni na meg én nem is raknám vissza! Ha az alaplap zárlatos marad utána is akkor keress a táp körül diódát az szokott zárlatos lenni legtöbb esetben. A táp azonnal leáll zárlat esetén ez a szerencse sok esetben! Nem ártana képekkel illusztrálni ha zárlatos az alaplap úgy többet tudnánk segíteni a hiba feltárásában! A csatit kiszedve mérni ez az első lépés! Talán nincs nagy baj mert az alaplapi főbiztit kinyomná egyből (amúgy az jó?) valószínű a csatlakozó a zárlatos.
(#) nagy_david1 válasza patexati hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Kipróbáltam külső monitorral és hibátalan színek vannak. Itt van pár kép. A teljesen vörös az DOS menüben fekete kéne legyen.
(#) Ricsi89 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Úgy látom a zöld színed hiányzik, mert a piros és kék rendben van. A szalagkábellel lehet a gond, azt kellene megnézni az átvezetésnél.
(#) patexati válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Ez valószínű kábelhiba mi megy át a nyitható kijelző részre azt a kábelt kéne ellenőrizni bent akkor Ha szerencséd van lecsúszott vagy kontakthibás a csatlakozója mi meg az alaplapra rosszabb esetben lehet rossz az lcd vezérlője is.
(#) didyman válasza Hercooles hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Öt lábat írtál, a képen hat lábúnak látom a csatit, abból öt simán lehet összekötve, csak a hatodiknak kell külön lennie. A kitermelt csatin akkor pontosan mi volt zárlatban?
(#) didyman válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Ha aktív a vörös a feketén is, akkor ott az LCD meghajtásában lesz hiba, ha változik, elmúlik, illetve sötétebb tónusú, akkor pedig a fénycső öregszik.
(#) nagy_david1 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Utólag mondta el az előző tulajdonos, hogy nem eredeti a képernyő, mert az előzőt leöntötte és így az egészet kicserélte de már akkor vörös lett. Szerinte nem jól kötődött be vagy egy szál lefelejtődött. Ezt tudva már előre félek szétszedni mert ezek szerint nagy monyókolás lehet benne, mivel nem igazán hozzáértő javította. Több mint valószínű, hogy elkötésről van szó vagy kontakthibáról.
(#) Hercooles válasza didyman hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

5 láb az, a 6. vélt egy furat. A csatlakozó kiforrasztva nem volt zárlatos, de azt mindenképpen cserélni kell. Holnap készítek képeket is...
(#) Hercooles válasza patexati hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Íme két kép. Az egyik lábnál enyhén égett a nyák...
(#) patexati válasza Hercooles hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Hát az a furatgalván jól szétégett Nem látom sajna a képeken rendesen a vezetősávokat. Ott ahol ráégett az a folyósítószer a forrasztási oldalon pucold le egy fogkefével mg drenatulált szesszel! Azt kéne megnézni a táp égett lábról hová megy a vezetősáv és az kapcsolatban van e a forrasztható résszel még. Valószínű a csatlakozó is elégett belül is talán csak azért volt zárlat. Mérni akkor most is mert nem lehet zárlatos a pzitív negatív egymással a nyákon!
(#) greatman válasza Hercooles hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Szia! Ez a jellegű nyákégés belső furatgalván zárlatra utal. A tobbrétegű nyák belső rétegei közül valamelyik a GND lehet, és a pozitív furatgalván bezárlatosodott, ezért égett meg a nyák. Sajnos a képeken nem teljesen lehet látni a fólia rajzolatát, de ez esetben ki kellene valahogyan tisztítani a megégett furat környékét, és leválasztani a pozitív ágat. Ha nincs biztosíték, és úgy látom nincs, akkor valamelyik ellenállás levételével megszakítható a kör. Ezután mérni, hogy nincs -e további zárlat. Ha nincs, és valószínűleg nem lesz, akkor a megégett furatgalvánt el kell távolítani, ki kell pucolni a megégett nyákot és kitágítani a furatot annyira, hogy beférjen a csatlakozó lába szigeteléssel. Ezután visszakötni a pozitív kört, majd ragasztóval rögzíteni a lábat, meg a csatlakozót.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Helló! Lenne egy kérdésem. Hogyan lehet win7 alatt laptopon játékvezérlőt használni? A win7 felismeri a játékvezérlőt,csak nem tudom alapértelmezetté tenni,mert játékindításkor nem látja pl. Avatar,Prototype Soldier3. A játékvezérlőt kalibrátam és azt írja,hohy megfelelően működik.
(#) Ibanez hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Helló!

Egy Gericom Radeon 9000 laptopom van. Az alaplap típusa N251S1

A probléma hogy egyáltalán nem csinál semmit be sem lehet kapcsolni a visszajelző led-ek sem világítanak.

-a táp jó
-az alaplapon a csatlakozó jó
-belül nem melegszik semmi
- a látható 6db biztosíték jó
-mérhető feszültség a power gombnál 20V azt megnyomva 2.8V-ot ad át
-5db 4435-ös 8 lábú FET-en 20v-t van a vezérlőlábakon 3.6V mérhető
-4892-es 8 lábú FET-en 20V vezérlőjén semmi
-4262-es FET-en semmi nem mérhető
-KS 090 8 lábú FET semmi
-UA73006 Chip semmi feszültség
-UJ 960130 Chip semmi
-91719 chip semmi
-93LC46 semmi
-SiS962 chip semmi
-OZ6912 Chip semmi
-2S306AK chip semmi
-VS306AK semmi

Az alaplap másik oldalán

-MAX1873-on 20V,2.2V,4.1V,és5.3V mérhető
-ILS6225CA 20V mérhető
-4835 FET-en 20V vezérlőn semmi
-SIS645 chip semmi nem mérhető

Adhatnátok ötleteket, hogy még mit lenne érdemes megnézni!
Előre is köszi
(#) Syn7h37ic hozzászólása Máj 8, 2010 /

Sziasztok.
Van egy eléggé nagy problémám.
Egy IBM T42-es laptopról van szó, és olyan jelenséget csinált, hogy mikor bedugtam az USB-s egeremet, akkor azonnal leállt a gép.
Újraindítottam, természetesen az egér előbb ki lett húzva, rendesen dolgozik is, kivéve az USB vezérlő.
Sajna valami gondot okozott, mert az USB csatlakozó tápot ad ki, de adatkommunikáció az nincs.
Egy külső PCMCIA kártyát vagyok kénytelen használni, hogy legyen egyáltalán USB-s eszközhöz valami.
Az volna a kérdés, hogy mit keressek, elsődlegesen, elég egy SMD biztire vadásznom, vagy vezérlő csere lesz, a vége? Eléggé kényelmetlen PC kártyával dolgoznom, és ha van megoldás, akkor inkább javítanám (esetleg javíttatnám) a gépet.
(#) Secret hozzászólása Máj 8, 2010 /

Tud-e valaki forrást laptop LCD monitor fénycső pótlására? (Az én esetemben 15" a monitor,a gép HP NX6110)
(#) KTobi válasza Secret hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Nézd át a monitoros, kijelzős topicokat. Ha jól emlékszem, akkor HQnál vannak. Az oldal keresőjét ismerve, két perc alatt megtalálhattad volna a választ kérdésedre.
(#) didyman válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

És az az 5V terhelve is megvan?
(#) didyman válasza Ibanez hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Ha a bekapcs gombon 20V-ot mérsz, akkor eléggé kukaszagú a dolog, ott többnyire a CMOS feszültsége környékén, vagy alatta kell valami legyen, amit a gomb 0-ra húz le.
(#) didyman válasza Secret hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Biztos, hogy a cső hibás és nem az inverter?
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Szétkaptam a gépet, hogy legyen valami kiindulási alap, hol lehet a probléma az USB-vel. eddig nagyon nem hozott eredményt.
(#) Secret válasza KTobi hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Kerestem, de nem nagyon találtam, pl. a SINI Kft sem forgalmazza már.
(#) Secret válasza didyman hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Szinte biztos, a gép még használható, csak már csökkent a fényereje.
(#) Syn7h37ic válasza didyman hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Igen. Terhelve is megvan az 5 volt, A PCMCIA kártyás USB csatlakozóm is az eredeti USB-ről kap tápot, egy kis kábellel, ami csak 5voltot vesz ki a gyári USB csatlakozóból. Persze előtte azért rámértem, de a tápellátás megfelelő.
Találtam a data vezetékeken 2-2 db. nullás SMD alkarészt, valószínű biztosítékok, rámérve szépen átvezetnek. Tovább sajnos nem tudom követni, eltűnik valahol a panelen egy furatgalván lyukban, és nem igazán akarok szakadásvizsgálóval matatni egy félig szétkapott gépen. Az összes Chip típusa után utánnanéztem, de egyik sem tartozik az USB részhez.
Amit ki tudtam deríteni, ezek az IC-k:
MAX1631, MAX1845, MAX3243, ADP3806, AN12942, AD1981 RC82540, PC87392. Ezek egyike sem tartozik az USB-hez. (hangchip, végfok, ethernet, a MAX3243 a COM porthoz tartozik.
Amit nem tudom, hogy mi, azok ezek:
UA430970, TB62501F

Szkóppal rámérve az adatvonalra, a működő kártyán megjelennek szépen a kis impulzusok, a rossz csatlakozón semmi...
(#) didyman válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Hm. Fura hiba. Nem tudok rá okosat mondani, talán valami impulzus érte a portot. Az USB kezeése teljesen a déli híd területe (T42-n biztosan), aztán maximum egy USB tápellátást intéző nyolclábú lehet mér arrafelé (emlékeim szerint a T42-n nincs ilyen, de valószínűleg nem is lényeges ez most), tehát déli híd cseréjével biztos lehet gyógyítani..
(#) didyman válasza Secret hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Rózsaszín, amikor indul? A cső meglehetősen bináris, a fényerőcsökkenése annyira nem jellemző, illetve drasztikus, valamint a felfutása lesz még nagyon lassú, ahogy a gyújtása is tovább tarthat. Ha ilyesmi tünetek is vannak, akkor tényleg cső lesz, ha nem, akkor az inverternek is lehet nyűgje, menetzárlata.
(#) KTobi válasza Secret hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ez megfelelne?
Következő: »»   28 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem