Fórum témák
» Több friss téma |
Igen az ábra hibás, de ezt már akkor is írtuk !! És valóban el kell forgatni a mágnest, vagy a tekercseket 90°-al..
A másik hogy túl nagy a kitakaró lemez, a tengely középállásában a vevődiódának "félfényt" kell kapnia.
Mit gondoltok az alabbi galvorol hasznalhato lenne e lezerhez? Olcson hozzatudnek jutni,de nemtudom,hogy alkalmas lenne lezershowhoz es az elado sem tudja.
http://www.gs-scanners.com/pdfs/datasheets/Open_Loop_DataSheet_736-...06.pdf
Szerintem alkalmas. De open loop a leírás szerint! Tehát nincs visszacsatolás!
Sugárjátékra biztos hogy jó.
Mainap addig állítgattam, hogy már hasonlítanak a mozgó ábrákra, de még mindig nagyon gyér.
X éy Y tengelyt azt jól rajzol gyorsan is és 1-2 betűt is szépen rajzol de nagyobb bonyolultabb ábrákat nem tud. Ennél még az open loop galvok is jobban teljesítenek szerintem. Nem tudom mi lehet a hiba. Levettem a stabilizáló mágneseket is mert szerintem túl erősek, most nincs benne, kellenek azok egyáltalán bele? Így megfigyeltem, hogy ha elhelyezéshez közelítem az X galvot az Y-hoz akkor elmozdul a tengely és a végleges helyükön is érezni az ellenállást ha elakarom fordítani, ez is lehet a gond? Valahogy le kéne árnyékolni?
Ha tudsz dobj fel nehany fotot...hogy lassuk mirol van szo
Nekem olyan problémám lenne, hogy nem tudom a tekercseimet pontosan meg mérni...
0,35-ös részhuzalból készültek 170 menet körül (a csévetest nem 100%-ok). Digitális műszeremmel mértem az ellen állását de az nem volt elég egyértelmű ezért inkább VA-t mértem. Ez egész jól ki is jött csak mikor 2 tekercset sorba kötöttem akkor még volt amper méréssel is csak 3,5...8 ohm jön ki mi közbe az egyik tekercs 2,01 ohmos a másik meg 1,97.. ohmos. De ha ellenállást mérek akkor ki írja hogy 4,1 ohm. Na mindegy rájöttem hogy hiába márkás még akkor se lineáris a műszerem. Közbe beszéltem nagybátyámmal aki meg mondta, hogy én egyenbe mérem az ellenállást és 1kHz-es váltó val kéne mérni... Neki láttam analóg műszerrel mérni de ez meg nincs hitelesítve tehát ugyan ott vagyok. Az analóg 6v-ot mért nekem a digitális meg 4,8v-ot ugyan abban a körben de viszont az analóggal már kijött a 4 ohm mivel nagyjából lineáris.. Kérdés: Mit, hogyan és menyit mérjek, hogy jó legyen és nem vágja majd ki a végfokot.. Ti hogy csináltátok?
Hú végre sikerült normálisan beállítani!
Csináltam egy videót, hogy mennyire torzul. A kamera is csak mobilos ezért ez se tudja követni rendesen. Az elején 10fps-el megy utánna 17 és végén 22. Azért annyira nembírja a nagy sebességet, de végre már működik még azért finomítgatom.
Én is dig. multiméterrel mértem, nekem nem problémázott, először lemértem 2 ohm-nyi vezetéket ez nálam 0,2-es huzalnál kb 4m és megnéztem hány menetet tudtam tekerni és ezután megcsináltam a 4 tekercset.
Nem kell nagyon problémázni vele az a lényeg, hogy egyforma menetszám legyen minden tekercsen.
Egyforma menetszám? Menyi menet eltérés lehet a tekercsek között?
+-4,5 menet meg egeszen biztos nem gond,de ez felett mar nem igen illik elterni egy ilyen preciz szerkezetnel.
Aha Köszi
És a végfok az mit lép arra ha mondjuk nem 4 ohm os a tekercsek hanem 3,8?
en meg nem kezdtem meg a galvo epitest,ezert nemtudok konkret adatokkal szolgalni,de a 3,8Ohm az meg belefer.Nem lesz vele gond.
Ha jól tudom az a +- 2% belefér Most nekem is van itthon drótom, csak méregetni kéne nem tudom mennyi a hossza, de az ellenállása 8ohm, már csak tekercselni kéne, meg a hosszát megfelezni. Az lesz még művészet.
Na kipróbáltam a gyári galvó szettet egyenlőre csak a Dj atis féle dac vezérlővel, nyomtató portrol. A galvókat nem tudtam túlhajtani mert ha mindent maximumra is teszek akkor is akadás mentesen játszik minden animációt. a tesztábrákat gyönyörűen sarkosan kirajzolja.
Dj atis féle dac jól szuperál!!! a színeket is jól kezeli!!! mamba black alól. Nemsokára meglesz az usb dac is azzal is letesztelem majd és teszek fel róla képeket. üdv
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy a galvo háza danamitból van,a tekercsek be vannak ragasztva,és ha a tekercsek mögé ragasztanék be egy-egy lágyvas lapot,mint ami a trafókban van,akkor az is segítene a mágneses téren,mint hogyha az egész ház lágyvasból lenne esztergálva? vagy mi lenne,ha egy lágyvas magra tekerném a tekercseket,és a két tekercs lágyvassal,közte kis réssel a mágnes,így jobb lenne?/csak ötletek/
egyszerűen csak csináld meg a házat a danamid helyett lágyvasból és ennyi nem érdemes kisérletezni .
Igazad van! De miből lehet lágyvasat kinyerni? nem találtam olyan nagy hangszórót minek lágyvasából lehetne esztergálni egy-egy házat,van valami másban is?
Heló
Én is hasonlóra gondoltam, csak én ferrittel. Kapcsoló üzemű tápokban van az "EI" mag, és annak az "I" részére rátekerni a drótot, és minél közelebb tenni a mágneshez. Ezzel nagy tekercs mágneses mezejét közelre lehetne juttatni a mágneshez. (Csak egy sima open loop galvo lenne) Mennyire járható út ez? Ha hülyeség, akkor el tudnád magyarázni, hogy miért?
helló,hasonlóra gondoltam,csak lágyvas hengerre tekerni a tekercset,és így a lehető legközelebb a mágneshez.
az attól függ milyen széles ház kell egyébként relék közepében vagy behúzótekercsekben is van.
vagy ha széles kell bár ez is relative de az autók önindídójának behúzótekercsében is széles van ha mégszélesebb kell akkor munkagépek önindítója behúzójáben nézz körül ott akad akár pl 10 centi szer 4 centis is PL traktor. A ferrit nekem nem jött be mivel mágtnesezhető de mégsem annyira mint egy lágyvas kevés a teslája így próbák során 4 mágnesemet gyengítette le gerjedéskor nagyon hamar és gyorsan felmelegszik a tekercs benn e és ugyanilyen gyorsan legyengíti a mágnesed. ugyanez még egyszer sem fordult elő mióta lágyvasat használok.
Értem, akkor lehet hogy megpróbálom lágyvassal én is, bár begerjedni nem fog, nincs visszacsatolás.
Heló
Ma szétszedtem egy relét, elég nagy a csévetest, bőven fér rá drót. Úgy terveztem, hogy két ilyen tekercs közé betenni a galvó tengelyét, így a mágneses erőtér sokkal jobban éri a kis mágnest, mint sima légmagos tekercsnél. Szerinted jó lesz ez így?
Szia! Félbe vágod,és úgy tekered rá oldalanként a drótot,vagy egészben hagyod,egy-egy tekercs,és kifúrod a mágnesnek a helyét kis réssel a vasmagban?
Heló
Nem tudom mi lenne a legjobb, hogy alakulnának ki nagyobb erővonalak. Természetesen a lyukba menne a tengely. Az egyes verziónál csak kifúrnám a lágyvas magot, és a két szélére tekernék, a kettes verziónál két mag kellene, és mindkettő végét bereszelném félkör alakra. Nekem az egyes verzió szimpatikusabb. Azon gondolkoztam, hogy nagyobb frekvenciákon megnőne a tekercs reaktanciája, így kisebb áram folyna egy időpillantban, kisebb lenne a mágneses mező. Elvileg minél nagyobb a szkennelésis sebesség úgy csökkenne a kép mérete. Gondolom ezt is kompenzálná a PID. Tehát ez a verzió nem jó döntés open loop szkennerhez. Remélem nem írtam túl nagy hülyeséget...
Halva született ötlet az egész.
Én már kipróbáltam, mert nem gondolkodtam előre, és le is írtam itt, hogy miért nem jó...
Tényleg dB_Thunder, hogy állnak a külföldről rendelt mágneseid? Megjöttek? Kész a galvód? Képeket kérünk...
Édesapa úgy állok, hogy belebuktam több mint 13 ezret a mágnesekbe, mert nem jöttek meg.
Ez egy kicsit elvette a kedvemet (meg a pénzemet is) ezért vegetáltatom a projektet.
Ne már, nem válaszoltak a levélre? Nem létezik, hogy átutalsz valakinek, és az nem küld semmit!
Elolvasták a levelem de semmi válasz...
Az is lehet hogy a postán tűnt el....
Akkor ahogy olvastam a topicot a legjobb megoldás a lágyvas "ház" és abban vannak a tekercsek. Szereztem 24x46mm-es lágyvas magot, önindító automata magja. Remélem ez elég lesz egy galvó házának.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |