Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Én lassan feladom..
Összeraktam ismét, a kimeneti fokozatból hiányzik pár ellenállás, gondolom ezért lett nekem 40mv a kimeneten, nem jó a nullázás. De zene helyett folyamatos fehér zaj jön csak a cuccból. A 1798-al meg semmi sem jött. Ha Beachway befejezi a panelt, akkor majd adok neki még egy esélyt, utána meg eltüzelem..
Szia.
Most melyiket raktad össze?A PCM1793+DIR9001-et? A 1798 nekem se jött össze...(ja de ezt már tudod) Ha holnap nem sikerül alkotnom valamit 1793-mal akkor arra a sorsra jut mint a tied. Nekem valószínű azért nem sikerült a PCM1798+DIR9001 mert kapcsitápról adtam neki a feszejt nem stabilizáltat. (A nem használt mute lábakat GND-re kell kötni)
Holnap megnézem mit szól ha leföldelem a mute lábát.
Igen, ez a 1793. Még mindig fennáll, hogy én vagyok béna, de majd kiderül ha lesz panel. Ha akkor is csak sistereg itt nekem, akkor kidobom a francba.
Szórakoztam kicsit.
Lekötöttem a pcm mute lábát a földre, a jelenség uyganaz: fehér zaj a kimeneten pattogással. Ha elveszem a DIR-től a tápot, akkor csöndben van a kimenet.
Jut eszembe: Én nem használtam a nand kaput az elején,c sak simán kötöttem az RXIN lábra 33 ohmon keresztül a jelet. Ez baj?
Nekem másik fórumon azt mondták,hogy az optikai bemenetnél úgy kéne próbálni,hogy RXIN-re simán a TORX-tól ráhúzni.
Habár én azt sem tudom minek az elejére a NAND kapuk. SPDIF-OPTIKA bemenetválasztó?Vagy erősít valamit? Ha tudod oszd meg velem légyszives.
Szerintem bemenetválasztónak van ott. De mivel nekem egyelőre nem kellett az optikai bemenet, ezért el is hagytam.
Amúgy szerintem inkább építek egy USB-s dacet, legalább tuti működik, leírás és panel is van hozzá.
Igen szerintem ez a baj! Nem minden CD, DVD lejátszónak van meg az a feszültség kimentei szintje ami a digitális határozott logikai egynek megfelel. Ezért a bemeneten lévő kapu mindaz mellett hogy bemeneti választást is végez, érzékenyebbé is teszi a bemeneti logikát.
Amúgy gratulálok! Nem semmi kézügyesség kell ezekhez az aprócska procik légszereléséhez!
A cd - dvd kimenetek szabványosan 0,5 V pp kimenő feszültséget adnak. A DIR-nek nem feladata ezen jel kezelése, tehát logikai kapu semmilyen körülmény között nem hagyható el! Ez a kapu csak a Crystal CS84xx ic-khez nem kell, mivel azokban integrált jelfogadó egység van.
Nekem mondjuk bemenő jel nélkül is fehér zaj volt a kimeneten, de én géphez fogom használni, ha valaha elkészül.
A fehér zaj már jó jel, bár nem hiszem hogy a "deszka" modell DA valaha is elindul. Egyrészt ez is okozhatja a zajt, ill. akkor is ilyet csinál, nem kellő az adat struktúra a pcm számára/vagyis nincs "összehangolva"/.
Amúgy az előző deszkamodellem az csöndben volt, lehet hogy pont jó lett az építés, csak nem hajtotta ki a hangkártyám a DIR-t..
Ha a gyári ajánlott kapcsolás alapján építed meg, bőben kihajtja bármilyen digitális eszköz, másképp pedig úgy sem fog működni.
A DIR működését esetleg szkóppal lehetne vizsgálni, mivel bemenőjel nélkül is kell DAC számára órajelet adnia az SCK0, BCK0 RLCK0 lábakon, ha ez meg van, egyértelmű, hogy a pll nem záródik a bemenetre.
Hát igen, sajnos nincs szkópom, a legnagyobb műszerezettségem egy teszkós multiméter.
A suliba bemehetnék szakkörre, de sehogy se érek rá olyankor.
Nincs evvel a rajzzal semmi gond, a hc00 bekötése is stimmel, bár itt nem a legszerencsésebb az alkalmazása. Inkább 74LVU04 vagy 74HCU kellene.
A korábbiakban is lett már csatolva egy diy audios dac(DIR9001+ PCM17xx), ami hasonlóan jó csak úgy kell összerakni, ahogyan a rajzon van, és minden működni fog...
Rendben köszi.
Csináltam most már neki stab.tápot, megpróbálom azzal. Ha nem jön össze most se akkor szégyenszemre veszek egyet.
Én azt mondom nem szabad feladni, nekem sem sikerül minden elsőre, de ilyen a fejlesztői munka.
Egy kis segítség mindenkinek: a DIR 9001-es ic evaluation board rajza, ha még nem lenne +.
Ez most jól jött.
Köszi,hogy felraktad, így már sokkal jobban átlátom az egészet.
Az új rajz ismeretében lenne két kérdés ami nem világos a számomra.
Az első az,hogy mitől függ ,hogy mikor kell alkalmazni kvarc-ot(oszcillátort)? A másik,hogy a DIR9001 "28-as CKSEL" lába az "evalution" rajzon +tápfeszre van húzva(X'tal) egy kapcsolóval és a másik állása(AUTO) sem a GND(hanem a 27-es ERROR láb), pedig amit én előtte linkeltem rajz azon meg simán GND-re van húzva. Most akkor simán mehet csak a GND-re?
A nagy tudású ic sok minden lehetőséget kínál, amit nem szükséges kihasználni. A külső oszcillátor nem szükséges, ez is csak lehetőség, ennél fogva a clock selection (CKSEL) láb mehet GND-re.
Egyébként a külső oszcillátor lehetőséget ad más jelhez való szinkronizáláshoz, különleges alkalmazásokban.
Értem,így már teljes a kép.
:worship: :worship:
Nos elkészült a panel. Spint-Layuttal csináltam. Ha valaki talál benne hibát legyen szíves jelezze. Az áramköri részek között a test nincsen összekötve!! Ezt a tápegységben gondoltam egy pontba hozni a földhurok elkerülése véget.Az analóg, és a digitális testet is össze kell kötni egy néhány óhm-os ellenállással.Minden táp külön van kihozva.
Nagyon baba!
Ha minden összejön mára, akkor ki tudom marni, és talán a héten beültetni. Ezer kösz!
Szívesen megnéztem volna én is a nyáktervet, csak sajnos ezeket a lajojutos fájlokat nem tudom megnyitni.
Sajna én még egyenlőre nem tudom kipróbálni.Vennem kell hozzá vasalható papírt, és meg kell terveznem a tápegységet is hozzá.De még az analóg fokozatot is célszerű lenne egy papírra kinyomtatni a gazdaságosság érdekében.Alig várom, hogy működik e!
Kár! Érdekelt volna a véleményed! Azért ezzel csináltam, mert ezzel már dolgoztam.Sajna nem lehet vele mozgatni az alkatrészek helyét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |