Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok
Eszak vajdasagbol vagyok.aram figyelo relet szeretnek csinalni ami aram valton keresztul mukodne a teher 18A az aram valto 25/5 rajzot szeretnek kerni az aram figyelo relehez tiszteletel tipsi ****@****
Üdv!
Hogy működik a Stand by funkció? Konkrétan a TDA7245 ic-nél gondolom milyen kapcsoló kell oda és mit csinál ha bekapcsolom.
Szia!
Egy akármilyen kapcsoló jó oda. Ha készenlétbe kapcsolod, akkor minimalizálódik az áramfelvétele, és kikapcsol az erősítő.
Szerintem ne add meg az e-mail címed mert a spam-ek megtalálnak. És (szerintem)van külön topik erre. Keress a fórum keresőbe.
Sziasztok.
Létezik SMD transzformátor? Rágúgliztam de csak induktivitásokat ad ki.
Hogyan kugliztál te arra?
Bővebben: Link
Logikailag ugyan az, de belső felépítésük, műszaki paramétereik mások. Bővebben: Link
Igen, van olyan üzemi fesz tartomány, ahol azok. Ha jól tudom az 5V bele esik ebbe. Néha én is vacilálok, hogy melyiket vegyem, de ezt a felhasználási terület eldönti.
Ezt találtam csak itthon,LS-t.
Nekem DAC-hoz kellene SPDIF-et becsatolni.Ahhoz jó ez is azt hiszem.
Max VCC 7V, ajánlott 5V, max bemeneti fesz. 5.5V, átbillenési minimum: VIH 2V, VIL 0.8V.
Sziasztok!
Multisim 8-ban belehet állítani, hogy jelezze, ha hiba (pl.túl nagy fesz van az ic-nek) van a kapcsolásban?
Még egy kis segítségre lenne szükségem az egyik dolog hogy rossz alkatrészt kaptam reggel a boldba szóval 100k helyet 10k ellenállást kaptam de sajnos elég messze van tőlem a ez a bolt meg rossz az idő is ezért nem szeret még egyszer vissza menni így hát elkezdtem kutatni itthon 100k ellenállást talál de mindegyik különböző színű meg méretű mit tegyek a belinkelt készűlékről van szó
A különböző színű ellenállásokat beépíteni félned nem kell jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem
Köszi meg proszálom más nem tényleg el kell mennem venni mindegy.A másik amiben segítséget szeretnék hogy erre a panelra szeretnék rakni egy ledet hogy ezt hova lehetne bekötni és hogy mi kell hozzá a leden kívül van piros és zöldem is
Sziasztok!
Abban kérném segítségetek, hogy van egy külső USB házam, DVD írónak és ennek elromlott a külső tápja. Arra gondoltam , hogy az 5 méterre lévő számítógép tápjáról vezetem oda az áramot. A kérdésem az lenne, milyen kábelt használjak hozzá ami vékony, de ugyanakkor bírja is a terhelést. Például egy 8 eres LAN kábel vagy egy riasztókábel is megfelel erre a célra 2x1x4-es kötésben? Az eredeti táp 5V/1,5A 12V/2A. Válaszaitok előre is köszönöm
Szerintem jobban jársz ha megjavítod a tápot. Ha vezetéken akarod vinni akkor én 4X 1mm2-es kábelt tennék legalább neki. 5 méteren már a fesz esés miatt kell vastag vetzeték nem a terhelés miatt. Vagy tegyél oda is egy sz.gép tápot.
Hali
Minimum 3x1.5, de jobb lenne 3x2.5 kabel. A tavolsag is nagyon nagy. Jobb lenneegy kulon PC tap erre a celra kozvetlen az iro melle. Udv Vili
A különböző színű ellenállásokat beépíteni nem kell. Félned jó lesz. Ha mindnyájan beleegyeztek, én nem. Ellenzem.
A különböző színű ellenállásokat beépíteni nem kell félned. Jó lesz. Ha mindnyájan beleegyeztek, én nem ellenzem.
Soros áramkorlátozó ellenállás. Ezzel ki tudod számolni az értékét.Bővebben: Link
Kár erőlködni, ha elsőre nem értette, most sem fogja.
Talán célravezetőbb lenne, ha a ráutalás, célozgatás helyett, egyértelműen felszólítanád, hogy próbáljon normálisan, magyarul kommunikálni, ha nem akar a moderátorokkal összeütközésbe kerülni.
Üdv!
Az olvadóbiztosítéknál az: F = Gyors : Fast N= Normal És a T= lassú de nem tudja valaki hogy ez miből származik ez a "T" jelölés?
Szia!
T=Time lag
Sziasztok! Monostabil multivibrátorral szeretnék csinálni egy időzítőt. Az 555 kimenetére egy tranyó megy, mely LEDeket kapcsol. Azt meg lehet csinálni, hogy még pl. a bekapcsolás előtt állítom be, hogy meddig égjen a LED? (Nem probléma, ha pár másodperc elmegy, nem kell halálpontos... Ha potival állítanám, akkor az intervallumot 1 és 15perc közé szeretném tenni... De fokozatkapcsolós is jó, csak nem tudom, hogy ilyen hosszú időt is lehet-e vele kreálni. ) Előre is köszönöm a segítséget! Üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |