Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   836 / 3984
(#) tipsi hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Sziasztok
Eszak vajdasagbol vagyok.aram figyelo relet szeretnek csinalni ami aram valton keresztul mukodne
a teher 18A
az aram valto 25/5
rajzot szeretnek kerni az aram figyelo relehez
tiszteletel tipsi
****@****
(#) rammeradrian hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Üdv!
Hogy működik a Stand by funkció? Konkrétan a TDA7245 ic-nél gondolom milyen kapcsoló kell oda és mit csinál ha bekapcsolom.
(#) kadarist válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Szia!
Egy akármilyen kapcsoló jó oda. Ha készenlétbe kapcsolod, akkor minimalizálódik az áramfelvétele, és kikapcsol az erősítő.
(#) fantom45 válasza tipsi hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Szerintem ne add meg az e-mail címed mert a spam-ek megtalálnak. És (szerintem)van külön topik erre. Keress a fórum keresőbe.
(#) frecsko hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Sziasztok.
Létezik SMD transzformátor? Rágúgliztam de csak induktivitásokat ad ki.
(#) Sir-Nyeteg válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Hogyan kugliztál te arra?
Bővebben: Link
(#) saraha hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Üdv.
A két HEX INV. között mi a különbség mert látszólag csak a neve más?
74LS04 és 74HC04
(#) Action2K válasza saraha hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Logikailag ugyan az, de belső felépítésük, műszaki paramétereik mások. Bővebben: Link
(#) saraha válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Akkor gyakorlatilag kompatibilisek ?

Igen, van olyan üzemi fesz tartomány, ahol azok. Ha jól tudom az 5V bele esik ebbe. Néha én is vacilálok, hogy melyiket vegyem, de ezt a felhasználási terület eldönti.
(#) saraha válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Ezt találtam csak itthon,LS-t.
Nekem DAC-hoz kellene SPDIF-et becsatolni.Ahhoz jó ez is azt hiszem.

Max VCC 7V, ajánlott 5V, max bemeneti fesz. 5.5V, átbillenési minimum: VIH 2V, VIL 0.8V.
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Sziasztok egy gyors kérdés 0.470Mohm az 470kohm ugye?
(#) mex válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

:yes:
(#) kopaszs válasza mex hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

köszi
(#) SKY hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Sziasztok!
Multisim 8-ban belehet állítani, hogy jelezze, ha hiba (pl.túl nagy fesz van az ic-nek) van a kapcsolásban?
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Még egy kis segítségre lenne szükségem az egyik dolog hogy rossz alkatrészt kaptam reggel a boldba szóval 100k helyet 10k ellenállást kaptam de sajnos elég messze van tőlem a ez a bolt meg rossz az idő is ezért nem szeret még egyszer vissza menni így hát elkezdtem kutatni itthon 100k ellenállást talál de mindegyik különböző színű meg méretű mit tegyek a belinkelt készűlékről van szó

getFile.pdf

(#) gg630504 válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

A különböző színű ellenállásokat beépíteni félned nem kell jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem
(#) kopaszs válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Köszi meg proszálom más nem tényleg el kell mennem venni mindegy.A másik amiben segítséget szeretnék hogy erre a panelra szeretnék rakni egy ledet hogy ezt hova lehetne bekötni és hogy mi kell hozzá a leden kívül van piros és zöldem is
(#) kruppmityu hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Sziasztok!

Abban kérném segítségetek, hogy van egy külső USB házam, DVD írónak és ennek elromlott a külső tápja. Arra gondoltam , hogy az 5 méterre lévő számítógép tápjáról vezetem oda az áramot. A kérdésem az lenne, milyen kábelt használjak hozzá ami vékony, de ugyanakkor bírja is a terhelést. Például egy 8 eres LAN kábel vagy egy riasztókábel is megfelel erre a célra 2x1x4-es kötésben?
Az eredeti táp 5V/1,5A 12V/2A.

Válaszaitok előre is köszönöm
(#) zaza99 válasza kruppmityu hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Szerintem jobban jársz ha megjavítod a tápot. Ha vezetéken akarod vinni akkor én 4X 1mm2-es kábelt tennék legalább neki. 5 méteren már a fesz esés miatt kell vastag vetzeték nem a terhelés miatt. Vagy tegyél oda is egy sz.gép tápot.
(#) vilmosd válasza kruppmityu hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Hali
Minimum 3x1.5, de jobb lenne 3x2.5 kabel. A tavolsag is nagyon nagy. Jobb lenneegy kulon PC tap erre a celra kozvetlen az iro melle.
Udv Vili
(#) gg630504 válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

A különböző színű ellenállásokat beépíteni nem kell. Félned jó lesz. Ha mindnyájan beleegyeztek, én nem. Ellenzem.
A különböző színű ellenállásokat beépíteni nem kell félned. Jó lesz. Ha mindnyájan beleegyeztek, én nem ellenzem.
(#) moltam válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Soros áramkorlátozó ellenállás. Ezzel ki tudod számolni az értékét.Bővebben: Link
(#) qvasz2 válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Kár erőlködni, ha elsőre nem értette, most sem fogja.
Talán célravezetőbb lenne, ha a ráutalás, célozgatás helyett, egyértelműen felszólítanád, hogy próbáljon normálisan, magyarul kommunikálni, ha nem akar a moderátorokkal összeütközésbe kerülni.
(#) Moderátor hozzászólása qvasz2 hozzászólására (») Ápr 12, 2010

Bizony! :hehe:
(#) rammeradrian hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Üdv!
Az olvadóbiztosítéknál az:
F = Gyors : Fast
N= Normal
És a T= lassú de nem tudja valaki hogy ez miből származik ez a "T" jelölés?
(#) kadarist válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Szia!
T=Time lag
(#) BZoli94 hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Sziasztok! Monostabil multivibrátorral szeretnék csinálni egy időzítőt. Az 555 kimenetére egy tranyó megy, mely LEDeket kapcsol. Azt meg lehet csinálni, hogy még pl. a bekapcsolás előtt állítom be, hogy meddig égjen a LED? (Nem probléma, ha pár másodperc elmegy, nem kell halálpontos... Ha potival állítanám, akkor az intervallumot 1 és 15perc közé szeretném tenni... De fokozatkapcsolós is jó, csak nem tudom, hogy ilyen hosszú időt is lehet-e vele kreálni. ) Előre is köszönöm a segítséget! Üdv
(#) SALáta válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Ez hatalmas. Nem csalódtam benned Gabi!
Következő: »»   836 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem