Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   727 / 1320
(#) vicsys válasza lidi hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Mondjuk mert kiül a kimenetére ami a PIC analóg bemenete...?
(#) potyo válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

De akkor is megfogja a lábon a védődióda, nem lenne neki szabad az egész kontrollert megbolondítania...
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Próbálgattam egy csomószor ráadni és levenni a tápot. Külső tápról mindenképp hülyeségeket csinál. Valami érdekes hibája lehet...
(#) lidi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Esetleg még azt meglehetne tenni, hogy valami olyan programot belerakni a PIC be aminek nincs semmi bemenete. Tehát csak annyit csinál hogy mondjuk villogtat 1 ledet. Ezzel kiderülne, hogy nemvárt bemenet miatt viselkedik így a program a PIC-ben, vagy valami HW gond van.
(#) watt válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Kérlek válaszolj az MCLR-es kérdésemre!
(#) icserny válasza watt hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Nagyon úgy néz ki!
16F636.dev: devid (region=0x2006-0x2006 idmask=0x3fe0 id=0x10a0)
16F639.dev: devid (region=0x2006-0x2006 idmask=0x3fe0 id=0x10a0)

Más PIC-nél is van egyezés: pl. 18f252 és 18F2539.
Bővebben: Link
(#) Attila86 válasza watt hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Az RE3 bemenetként van konfigurálva. Nem tudom, hogy az MCLR funkciót hogyan lehet kikapcsolni.
(#) icserny válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Idézet:
„Nem tudom, hogy az MCLR funkciót hogyan lehet kikapcsolni.”
Már hogyne tudnád! Benne van az PIC18F2423.INC állományban, nyilván ezzel tetted használhatóvá az RE3 bemenetet.
  1. CONFIG MCLRE = OFF   ;RE3 input pin enabled; MCLR disabled
(#) Attila86 válasza icserny hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Ja tényleg, van egy ilyen a programomban!
  1. config MCLRE  = ON

OFF-ra állítottam de így is hülyeségeket csinál.
(#) watt válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Akkor valami nem stimmel a szűréssel, vagy a tápegységgel.
(#) watt válasza icserny hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Végül úgy kezelem le, hogy a két PIC egyszerre választódik ki. Valójában mindkettő ugyanolyan maggal rendelkezik, csak a 639 nagyobb tokot kapott és így több kivezetése van. Minden másban egyformák, így nem kell égetés szempontól megkülönböztetni őket.

Viszont a 18F252 és a 18F2539 egyezősége(ebből a családból több is egyforma!), meglepő, mert kérdés, hogyan ismeri fel őket a PK2!? A égetési procedúra nem teljesen egyforma, nem beszélve a memória méreteiről! A 2539-et nem kezeltem le még, ezért nem tudom van-e valami, amivel meg lehetne különböztetni...

A PK2-re megvan a válasz, nincs a listában!
(#) Jano 61 hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Szerbusztok. Egy 12f675-öst programozok. Az EEpromba kell beírnom USART-on kapott 8 bájtot. Nem találtam semmi konkrét adatot, hogy egy bájt írása mennyi idő alatt zajlik le? A soros válasz időzítéséhez tudnom kellene ezt az időt. Az órajel 4MHz. Ha valaki tudna ebben nekem segíteni nagyon megköszönném.
(#) watt válasza Jano 61 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Adatlapot nézted? Benne kell lennie. Ha nem találod szólj, megkeresem...
Emellett még tudnod kell egy programlépés időtartamát is, amiket az EEPROM beégetési idejéhez hozzá kell adni. Szimulátorral pontos időt is tudnál mérni(StopWatch), bár nem tudom, hogy jól kezeli-e le az EEPROM égetését.
(#) smrtln hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet két értéket összehasonlítani úgy hogy ha megegyezik a kettő értéke, akkor végre hajt egy parancsot a PIC és ha nem egyezik meg a kettő értéke, akkor pedig egy másik parancsot hajt végre.
Tud valaki ebben segíteni?
Ja és assemblyben programozok

smrtln
(#) watt válasza smrtln hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

XOR- al
  1. MOVF    ÖSSZEHASONLÍTANDÓ_1,W
  2. XORWF   ÖSSZEHASONLÍTANDÓ_2,W  ; eredmény W-be megy.       
  3. BTFSS   STATUS,Z  ; urik ha egyforma...
  4. GOTO nem egyforma
  5. ide...
(#) smrtln válasza watt hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

köszi szépen a gyors választ
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Valahol itt vesztettem el a cérnát a saját programozóm programjának fejlesztésekor. Minden típust egy kicsit másként kell programozni, jönnek az újabb és újabb parancskódok, más az egyszerre betöltendő - beírandó programszavak száma.... Egy új adatlap megjelenése után át lehet írni az egészet, a beméréshez lehet minden családból egyet venni és kipróbálni az addigi összeset és az újat (hátha keletkezett valami kereszthatás).
(#) Jano 61 válasza watt hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Köszi a választ. Az adatlap szerint ez feszültség, hőmérséklet és chip függő. Valami AC specifikációkra hivatkozik, de nem találtam semmi használhatót. Igen, az utasítások idejét hozzáadom(-nám). Megnézem a szimulátort.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Én jól bírom még! De teljesen jogos a felháborodás, nekem is tele van a púpom. Annyi előnyöm van, hogy már elég jól kiismerem magam közöttük és átlátom a káosz!
(#) Hp41C válasza smrtln hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Szia

A subwf is jó erre a célra:
  1. MOVF    ÖSSZEHASONLÍTANDÓ_1,W
  2.       SUBWF   ÖSSZEHASONLÍTANDÓ_2,W  ; eredmény W-be megy.      
  3.       BTFSS   STATUS,Z  ; urik ha egyforma...
  4.       GOTO nem egyforma
  5.       ide...
(#) smrtln válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

rendben
köszi, de már kipróbáltam amit watt írt és már működik
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Windows-ban könnyebb dolgod van, a DOS <640k memóriájában egy( vagy több) ablakban megjelenített 64 .. 128k-s kontroller adatai mellett egyszercsak betelt a memória (a nyomkövetéshez a memóriában kellett legyen a fordító program is).... Néha már hazudni kellett (általában a bemérésnél 2K-snak vettem minden kontrollert)... Ekkor építettem meg a pickit2 klónomat.
(#) Jano 61 válasza watt hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Néztem a szimulátort, egy-egy ciklust ugrik utasításonként, de az EEPROM-ot nem írja. MPLAB 7.20
(#) potyo válasza Jano 61 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Most erre mit válaszoljunk? Hibaüzenet (ha van)? Mit csinál ahelyett, amit kellene csinálnia? KÓD?

MPLAB már 8.50-nél tart.
(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Sziasztok

Kérdésem lenne a PIC-be programozom egy adott méretű HEXt
Akkor az visszaolvasva és kimentve nő a mérete
Mert nekem a duplájára nőtt
(#) Hp41C válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Szia!

A beégetésnél használt hex állomány csak azoknak a program tár tarományoknak adatait tartalmazza, amire a program fordult, a kiolvasott viszont tartalmazza a kontroller teljes tartományának adatait.
(#) Jano 61 válasza potyo hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Semmi hibaüzenet. Csak végigugrál az utasításokon és a megadott címre a megadott adatot nem írja be. De a lényeg az EEPROM írás ideje lenne. Mindenesetre köszi hogy időt szakítottatok rám.
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Végülis ezekre megírtam...

Tipusok.TXT

(#) (Felhasználó 56240) válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Szia
Rendben most már értem
Akkor azért nőt meg
(#) Hp41C válasza Jano 61 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Szia!

Pedig ott van az adatlap 90. oldalán. Tipikusan 5 ms , maximálisan 6 ms a törlés és / vagy beírás ideje....
Következő: »»   727 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem