Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1147 / 3599
(#) DuMatyi válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Akinek van külön műhelye, az nem panelban lakik! No meg faluhelyen szerencsére nincs panel.
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Nálunk falun van trisó a bótba.... (Másnéven: a zönkibe. Ford. kapcs.: az önkiszolgáló abc-ben)
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Tévedtél ahol Zoli lakik van mert én jól ismerem a környéket.. De ezek a régi tipusú épületek a 60-as 70-es években épültek. A Zolika-féle rész már magánházas. Irány büdösíteni.. :gumicsirke: :action:
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Nana!
Én faluban lakom, mégis van 3 tömb a faluban
(#) tungsram válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Á lágálájin ottan a sorompúná ottan vannak azok fiataláámber azo a bémes épüláték.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Akkor ez egy újabb cikk amivel őrületbe lehet kergetni Tocskát a HEStore-ban, illetve lehet vinni a marhalábszár és műnyomó mellé a MEHET-re...
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Node ki az a Tocska?
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Simpi megelőzött mindenkit.
(#) idlob hozzászólása Ápr 19, 2010 /

1 2 Tudom, tudom, bennem van a hiba.
(#) szucsip hozzászólása Ápr 19, 2010 /

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem ide illő kérdéssel kísérlem meg szétoffolni az OFF Topicot, de most új témát nem nyithatok egy ilyen egyszerű micsoda miatt...

Szóval az a problémám , hogy kaptam egy beadandó házifeladatot Digitális technikából, aminek a feladat leírását nem tudom egyértelműen értelmezni.

Mellékelek képet is. Amit konkrétan nem értek: Hány modolusa legyen a számlálónak? (mert hát 4 bit-ből 16 modolust lehet kihozni, DE azt szerintem nem, vagy csak igen nehezen lehet elkészíteni D tárolókból)

Továbbá az sem világos, hogy az 5.2 -nél hogyan történjen az előválasztás...? És mikor milyen kódban jelezzen ki? Külső, vagy belső előválasztás lenne-e helyes.

A segítségeteket előre is köszönöm

Kép 061.jpg

(#) t-dani válasza szucsip hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Alapvetően az előválasztáshoz egy plusz bemenetet kell bevinned a hálózatba. Logikai 0 állapotban binárisan számol (azaz 0-15-ig), logikai 1 állapotban pedig BCD kódban (azaz 0-9-ig).
(#) szucsip hozzászólása Ápr 19, 2010 /

Oké, köszönöm mindkettőtöknek. Egyébként tudom, hogy van házi feladatos téma, de annak szerintem nagyon kicsi a látogatottsága.

És akkor a kimeneti bitek ugyan azok legyenek, csak mondjuk legyen-e még 1 bit, ami kijelzi, hogy BCD, vagy BIN-e?

Na de 4 darab D tárolóból hogyan lehet 15-ig számláló áramkört csinálni? :S
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Hogy nincs panel,falún tuti nincs.
Én társasházban lakom,van műhelyem,és van grill az udvaron,ugyan nem tudom minek,de van.
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Ha visszaolvasol, Tungsram bácsi pontosan azt írta, hogy ahol Zoli lakik, ott van. Márpedig Zoli falun lakik. Kicsit figyelmesebben...
(#) t-dani válasza szucsip hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Csak egy példa a sok közül: Bővebben: Link

Másik példa

Az angol Google televan ezekkel a feladatokkal, csak rá kell keresni és böngészni hosszasan, s rálelhetsz egy csomó értékre.
(#) Imi65 hozzászólása Ápr 19, 2010 /

No, egy kis útmutató arról, hogyan lehet a reptér közelébe férkőzni.
Kocsival természetesen könnyebb "mozogni", de tömegközlekedéssel sem annyira tragikus. 200-as busszal (Kőbánya-Kispest metró végállomás) a Szemeretelep vasútállomásig, ott át a felüljáró alatt, az Igló utcán a Hungarocontrol épületig, ott az erdei ösvényen a kerítés sarokig. Kicsit dombos, de a leszálló gépek csodásan (és már több 10km-ről) látszanak.
A kerítés túloldalán ugyancsak jók a látási viszonyok, a 98-as busszal (ugyancsak a 3-as metrótól) a Baross utcáig, ott kicsit előre, majd az erdőbe, a kerítésig.
Természetesen a legelegánsabb, a Ferihegy 2. teraszára kimenni, de ez a legdrágább megoldás is.
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Ez érdekes. Sárospatakon is van,ahol bgsf lakik.
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Hozzászólásba nem írunk ki lakhelyet. Nem véletlen nem írtam le, hogy Zoli hol lakik. Ezt bárki olvashatja. Adatlapot viszont az nézhet, aki regisztrál.
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Köszönöm
Mondjuk nem hiszem hogy sok mindent tudna kezdeni egy település nevével aki vissza akar élni meg stb..
(#) lpcollector válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Nagyon köszönöm a kimerítő tájékoztatást! Most már csak az kell, hogy a levegőben ne csak a vulkáni hamu, hanem a gépek is szálljanak...
(#) Gafly válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

A tömegközlekedéssel kapcsolatban a kép az valahogy forditva van, valamint 198-as busz is jár arra. Továbbá van oda egy jó nagy szemétkupac is lerakva (legalábbis tegnap még volt)
(#) vicsys válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

A HEStore-os topicban válaszol.
A kékkel kiemeltet nézd...
(#) Imi65 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Valóban, de a 198-ast nehezebb "elérni", mivel "keresztbe" közlekedik a külvárosba, és nem érinti a metrót.
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Idézet:
„nem érinti a metrót”

Képzeld, milyen mélyen kellene mennie!
(#) llaci56 válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

És miért lett "Pont" a neve?
(#) highand hozzászólása Ápr 20, 2010 /

Egyre több fórumon látni, hogy valaki a saját másik nickjével beszélget.
(#) zolika60 válasza highand hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Ez a netes skizofrénia. Legalább egyetértenek.
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

De ha összevesznek! Na az gáz
(örökharag)
(#) zolika60 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Na de helyben lebokszolják. :boxer:
(#) DuMatyi válasza highand hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Azt meg hogyan? Emellett hogy lehet valakinek ét nickje, és honnan tudod hogy a nickek mögött lévő személy azonös?
Következő: »»   1147 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem