Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm! Talán már kitombolta magát a calici...
A kalici hasmenést okoz
Bővebben: Link
Nekem mondod?
Valószínű, hogy Newton is ebben szenvedett a rakéta elv megfogalmazásakor...
Az a 8-as 8W-ra utal.
Szokták hüteni, és hosszú lábbal felrakni,hogy ne barnuljon a panel mivel tekintélyes meleget termel Átlagos minőségü, olcsó darab. A méretet, ha odairtad volna egyértelmübb lenne Watt
Másik fórumon is feltették ugyanezt a képet, kérdést, és a gyártó pdf-e szerint a 208-8 5W.
Ezért kellenne a méret.
Nagy mutatvány lenne egy Vitrohm katalogust keresni nekem. Úgy láttam az volt
Sziasztok!
Ezer bocs, hogy újra felhozom a témát, de nem sikerül rájönni, hogy mi lehet valójában ez a két alkatrész a gyújtás áramkörében. Csatoltam újra a képet, és proli007 kapcsolási rajzát. Előre is köszi.
De hát Proli007 be is rajzolta neked. U9 - dióda 1N4148), a másik 12,3 V -os zener.
Üdvözletem.
Még új vagyok itt, lehet rossz helyen kérdezem, de fontos lenne számomra, mert jelenleg nem tudok tovább haladni. Es kisseb 60Wos 1x15" kombóról lenne szó. (Eredetileg egy 30Wos 12"ossal próbálkoztam de alig találtam hozzá alaktrészt ezért váltottam 60asra, az kicsit elérhetőbbnek tűnik, főleg hogy a kapcsolási rajzban nem sok eltérés van.) A kérdésem a következő, Táppal itthon nem merek babrálni inkább megvenném de sok felől hallottam sok félét. Ezért nem is mondanék semmit(hülyeséget). http://www.drtube.com/schematics/marshall/5506.gif Adott ez a kapcsolási rajz, megtudná e nekem mondani valaki, hogy KONKRÉTAN milyen tápra/trafóra lenne szükségem (Hány W-os hány V-os), és lehetőleg, hol tudok ilyet beszerezni(link). Ha esetleg a hangszóróra is van alternatíva, hol lehet basszuskombóhoz megfelelő sugárzót beszerezni szívesen fogadom. Elnézést a láma kérdésekért, de a képletekkel inkább nem jövök mert ezek nem ideális eszjözök. Előre is köszönöm!
Szia!
Neked transzformátor, egyenirányító és pufferkondenzátor kell. Ezeknek az összessége a "táp". Sajnos ezen a rajzon nincsenek konkrét feszültségértékek feltüntetve. Szerintem jobban jársz egy integrált áramkörös megoldással. Az erősítős topicokban segítenek.
Hello!
Tudja valaki hogy micsodák ezek és mik az adataik? 4-en vannak egy motorvezérlőben. Előre is köszönöm a segítséget!
330nF fóliakondik, 100V feszültségtűrésre.
Kössz!
Minkét dióda mellé oda van írva a kapcsolási rajzon, hogy 1N4148 (a zeener mellé is). Ezért gondoltam, hogy az nem a valódi típusa, csak valamit meg kellett adni a tinában.
Nos? Valakinek valami tipp hogy ez a kütyü mi lehet? :hide:
Hello!
Közelítőleg így van. Azért nem használtam a zéner jelölést sem, mert végül nem derült ki, hogy tényleg az, vagy csak egy dióda. Kapcsolás szerint lehet mind kettő, sőt jó is lehet. Csak akkor tudod meg, ha kiforrasztod és megméred. (pld. 15V-ról egy soros ellenállással.) De az áramkörnek is adhatsz 12V-nál nagyobb feszültséget és egyből kiderül, ha rámérsz. üdv! proli007
Szia!
Ok. Köszönöm a segítséget mindenkitől
Köszönöm a választ! Még pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: Tápfeszt mekkorát adjak neki, és kb hol keressem a betáp pontokat? Jelet merre próbálkozzak adni neki,meg kimenet merre lehet? És telljesítményre ez mekkora lehet? Elnézést a sok kérdésért, de ha már van, akkor szeretném kipróbálni!:hide:
Mindent a sorkapcson kap/ad. Mivel pontos típust sem tudunk, így kap rajzot sem tudunk, de ha nagyon ráérsz, visszarajzolhatod, s akkor már lesz rajzunk, amiből kilehet indulni. (mivel elég szűk a felhasználási lehetősége, én alkatrészbányának használnám)
Kezembe akadt egy doboz amiben az alábbi alkatrészt találtam. Szeretném kipróbálni, de azon kívül, hogy egyenirányításra használatos nem sok mindent tudok róla. Milyen alkalmazásokba szánták?
Szelén "rúd" ez. Nagyobb feszültségre (1000V), kis áramok mellett.
Az oldalán van egy matrica amire az van írva hogy: Elema-schönander EMT 7k 02 Nemtudom ez esetleg segít-e valamit?
En szemely szerint 50Megas kvarcra saccolnek esetleg optokapu, bar az Y1 pozicioszam inkabb kvarcra jellemez. Szerintem D50 0G0 a tipusszama.
En megprobaltam visszafele szamolni es osszeegyeztetni a rajzzal. Ezek szerint lehetseges, hogy a trafo 2x9.6V-os es 90W terhelhetosegu. Ez valamennyire illik a T4969 tipusszamhoz (T4 96 9). a 2x9.6V=19.2V AC-t, ami 26.8V DC es ez illik a 60W teljesitmenyhez, amihez 21.9V kell 8ohm-on.
Nem tudom mennyire jarhato ut utanaepiteni, velemenyem szerint parbavalogatottak a TR6-T7 es a TR8-9 is.
Találtam elfekvőben, az odáig tiszta, hogy tirisztor, de semmi mást nem tudok róla. Jó lenne: feszültség, áram, stb, esetleg komplett adatlap?
Szia!
A 25-ös szám után mi van? 1, 2..? |
Bejelentkezés
Hirdetés |