Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   59 / 147
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Egy bizonyos értékig növelve a frekit biztos.
Viszont ha csökken az impulzusszélesség, akkor az impulzus energiája is csökken W x sec
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

hát igen.1000/400 hoz képest jóval nagyobb freki a 200/200.tehát szerintetek jobb a 200/200 a zavaráshoz.csak azért kérdezem mert több ember szerint nem lesz jobb a zavarás.hát nem tudom.szombat estig úgy is kiderül hogy melyik milyen hatással volt a mérésre.bár én 3 fejjel 78 leddel próbálom.ha ok 3 mal az egyiket kikötöm és úgy is megnézem.

Remélem összejön a teszt és utána levonjuk a tanulságot.
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

megbeszéltük... de ma lehet hogy nem alszom ez a f...ság miatt mert ilyenkor állandóan felidegesítem magam.

Miért vagy ideges?
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

hát azért mert már annyi energia belement az egész műveletbe hogy épp ideje lenne hogy teljesen jól műkődjön.de szerintem ezt te is tudod.alkatrészt megvenni+összerakni+kuncsorogni a teszteléshez akkor 103 at még mindig nem tudok szerezni.hát kb ennyi!
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

mekkora ellenállással hajtod a ledeket?
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

Akkor én és szerintem HMJ is rég a diliházban lennénk
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

27 ohm és 5 LED sorba, ugyanez mégegyszer párhuzamosan
(#) Reggie hozzászólása Ápr 23, 2010 /

SPL LL90_3 volt mar valamelyikotok kezetekben?
(#) jefflynn válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

Pár napja ugyanezt kérdeztem, nem kaptam választ, ebből gondolom hogy nem próbálta az itteni közönség. Jövő héten veszek belőle és megnézem...
(#) Home Made Jammer hozzászólása Ápr 24, 2010 /

Azt hiszem megvan a tuti megoldás!
A következőn dolgoztam: ha egy fej találatot kap, akkor felszinkronoz és elkezd impulzuscsomagokat visszalőni. Ha megszűnik a bejövő jel, a fej az előző szinkron szerint folytatja az impulzus kisugárzást még 5 sec-ig. Természetesen ha újra bejövő impulzust érzékel újra felszinkronoz és sugároz. Szerintem így kivédhető az, hogyha közeli mérésnél csak "átmegy" a mérő sugara a detektoron. Mondjuk a szoftver nem egyszerű, de megéri.
Várom a véleményeket.
(#) Home Made Jammer válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Lézerdiódával vigyázzatok. Elég könnyű tönkretenni.
(#) jefflynn válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Vigyázok De nézd meg az adatlapját, ebben pont az a poén, hogy nem kell hozzá a bonyolult tápegység.

Hát igen. Majd írd meg, hogy sikerült meghajtani. Mi is okulnánk belőle.
(#) jefflynn válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Elvileg (hangsúlyozom: elvileg!) az adatlap szerint csak egy fet meghajtó kell hozzá, az is csak a rövid impulzus meredek fel- és lefutó élei miatt. Nem tudod túlárammal megölni, esetleg csak túlmelegíteni lehet ha nem tartod be a max. kitöltési tényezőt. Jövő héten minden kiderül

Ok. Sok sikert!
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Egy darabig OK, de ahogy haladsz az autóval a mérő felé, fázisban el fog tolódni a bejövő és a korábban "szinkronizált " jel egymáshoz képest
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Ez valóban így van, ezért kétszer 10 db impulzust adok, és a közepére lövöm be az előző szinkron idejét.
Más. Ma megpróbálták előröl megmérni a motoromat (F2 kb.150m).Elöl 1db brutal force-os fej van rajta. Vissza mentem a "kollégához", azt mondta nem látott semmit aztán levette rólam a mérőt. Próbáltam fűzni még egy mérésre, de hallani sem akart róla.
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

szevasztok.lehet hogy többet nem tudok tesztelni,mert kezd alakulni és nem tetszett a boltnak.Bp en nem tudnátok tesztelési helyet?még megpróbálom hívogatni a jövőhéten őket azt káosz.
(#) bobesz válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

veled legalább szóbaáltak engem elhajtottak.
(#) Home Made Jammer válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Sikerült ma tesztelned?

pénteken szoktam de már azt se lehet.

van 1 hely azt mondták 6ezer.szerinted?

Ismeretlen rendőrök voltak?
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Tegyél fel egy Balázs Pali CD-t a visszapillantóra. Menj oda a rendőrbácsikhoz hogy mérjenek rád mert, fogadtál a haveroddal, hogy ez blokkolja a lézert.))))

Ha utána már szomorúak lesznek, akkor jó a bloki

Ja, motoroztunk, most láttam őket először. Ráadásul viszonylag nagy arra a kamionforgalom, gondolom csak zavartam az "üzletet".
(#) Home Made Jammer válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /

Akkor inkább építek egy mérőt is.

Érdekességképp csináltam egy "relatív" teljesítménymérést.

Azér "relatív", mert nem konkrétan teljesítményt mérek, hanem a tesztelő kütyümmmel azt a távolságot, ahol még érzékeli a jammer által küldött impulzusokat.

10db 5210-es LED 200mA-rel 200/200nS 0,85m
1db 5410 LED kb 3A 100ns/5mS 1,3m

Nem akarlak elkeseríteni, de ez nem a ledről szól. Már én is észrevettem a szinkronizált verzió tesztelésénél, hogy a kisugárzott teljesítmény a nagyobb áramnál lényegesen nagyobb. Pl. Nekem a fej által kisugárzott teszt jel (f3 szimulálás) a vevőmet kb 15m-ről elindítja. Lehet hogy messzebbről is, de csak ennyin próbáltam.
Következő: »»   59 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem