Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A számítógép processzora is mikroprocesszor
Szerintem itt a HE-n, a mikroprocesszor legtöbbünknek PIC-et, Atmel-t stb. jelent. :beka3: :gumicsirke:
Azok inkább mikrokontrollerek. A mikroprofesszor a PC procija. (is)
Iagazatok van, én a számítógép processzorra gondoltam... :whatever:
Mikroprofesszor?! Értem, én értem... Na de ne offoljunk tovább!
Az jó, ha érted, de nem is neked válaszoltam.
én is csatolnék egy hangfal képet....úgy 10-12 éve csináltam igazi orosz mélynyomóval...
Hy! Ez a tápegységem segédtápja, amivel a hővédelmet táplálom majd. Nem nagy szám 10 perces munka volt, egy panel egy régi adapteré, a trafó meg egy magnóé volt azt hiszem.
A mai termés.
A robot uj panelja és egy kis panel a golyószívó ventillátor kapcsolására.
Nagyon szép! Azzal a tranyóval mi történt?
A robot áldozatává vált. Az aksit rövidre zártam vele. A robbanás ereje nyitotta így szét nem én...
Az mit is csinált amíg nem robbant atomjaira?
Egy ventillátort kapcsolt ami kb 1.5A-t eszik ezzel szívja fel a golyókat a magyarokamarson versenyen.
Ez egy újfajta passzív hűtés, én 2db 7294-et nyitottam egyszer ki, külön-külön más-más okokból
És utána tényleg nem melegedett már túl!
Eléggé régen irtam ide , de megint egy olyan szerkezet amit én csináltam .Igaz ez már lassan inkább a muzeális topikba illene, ez ugyanis kereken 20 évvel ezelőtt készült ! Annak idején még képek nem készültek róla ,most csak csupán javításra hozták vissza . Azóta még a doboz fed lapja le sem volt véve , hát hiába akkor még nem igen voltak hamis alkatrészek ! Nos szóval ez egy fekete dobozos korszakomból származó Quad 405. Ami az akkori megrendelő kivánságainak megfelelően készült ,
4 csatornás keverő, 3 sávos hangszin , led -es kivezérlés jelzővel , külön álló fejhallgató erősítő, peak kijelző, balansz , stb.
Ez hány wattot is ad ki magából? Nagyon szép.
Látszik is, nagyon szép munka! Nagybátyám 40éve rakta össze az STK066-osát, és azóta napi használatban van! Van még egy tartalék széria végfok IC abból a korszakból, úgyhogy szerintem élete végéig már kitart mellette
Ez még csupán 50 Wattos csak még 2N3055 , a végtranzisztor . A szépsége az még valóban lenyűgöző főleg ha az elmult 20 évre gondolok , ez dicséretes dolog a gazdájának , ennyire megbecsülte pedig az ő bevallása szerint minden napos használatban van .Nekem meg jóleső érzés ujra látni egy olyan erősítőt amit anno én rakatam össze , főleg így hogy azóta nem is láttam !
És főleg így, hogy "hozzáértők" nem kontárkodták szét.
Azt nem is írtad, hogy miért hozták vissza! Mi lett a probléma vele?
Hali!
Igényes kis munka! Mi volt a hibája? Jól látom? Hegesztett zártszelvény a doboz váza?
A probléma szinte semmi ami keletkezett , az egyik vég panelen egy panel szakadás volt . hiába az idő vasfoga megkezdte ugy nézett ki ? de az is lehet a lakk réteg ott gyengébb volt igy szétcsattant egy helyen olyan 0,5 mm-es sáv , de pont egy olyan helyen ahol semmit nem csinált csak megnémult még egy félvezető sem durrant el . Így maradt az eredeti felállás , minden 20 éves benne továbbra is .
A váza az hegesztett ALU U profil !
Szép kis erősítő lett! Közben már az enyém is elkészült. Képet nem rakok fel,mert nincs bedobozolva.
Akkor legalább még ugyanennyit lehúz ez is, ha nem éri valami hasonló "bajocska"
Nekem az előlap tetszik nagyon.
Eddig aközött őrlődtem, hogy nem akarok reklámot magam körül, igazság szerint minden felesleges feliratot megszüntetnék; de hát egy-egy kezelőszervre azért csak ki kell írni, mi az. Nos, hát nem. Aki kezeli, az úgyis tudja; én sem a feliratok alapján kezelem a rádiót, erősítőt..., hanem megszokásból reflexszerűen. Aki pedig nem tudja, melyik gomb mi, az ne kezelje. Idézet: Ez szintén a megrendelő kivánsága volt! ne legyen rajta semmi felirat az erősítő monogramján kivül . Ezek szernit nem is hiányzott róla az elmult 20 évben , pedig két srác felnőtt mellette és ugy néz ki hogy azoknak sem hiányzott , megtanulták kezelni igy ahogyan meglett álmodva. „Nekem az előlap tetszik nagyon”
Ezért is lesz a rack-szekrényem elején egy szép vastag sötétített plexilap, csak a rack-szekrény hiányzik Meg a plexilap… De már készül (az is).
Nálam is van olyan rack szekrény szerűség ami jó vastag füst üveges , csak ezek anno még HI-FI torony névre hallgattak és ezek is már közel vannak a Quad életkorához !Bővebben: Link
CIROKL néztem a képgalériád, és az érdekleni hogy a zseniálísan megépített erősítőid csak műhelyedben a polcon tárolod? Orion dobozok mellett? Ilyen erősítők megérdemelnék hogy valami igazán szuper hangdobozt hajtsanak...
Bár ez is hozzá tartozik a ki mit épitett hez , mert nekem az erősítő épités a fő profilom ! Viszont már azt nehéz lenne megoldani hogy azt a huszon -egynehány erősítőt a lakásban tudnám tárolni , ezért nekem a műhelynek kinevezett helyiség az már mára átment inkább raktárnak ! Az Orionok meg csak ott olyan próba jellegű feladatot látnak el .
Helló. Hát csodálatra méltó a műhelyed. Nagyon tetszik.
Gratulálok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |