Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   253 / 1273
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Hát akkor keresd meg a zárlat helyét! Odamenjek,
megcsináljam?
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Az hogy kivettem a munkaellenállást azzal megszakitottam a sort,utána már csak egy 22mikro 160V van a panelon... na jó végignézem még egyszer és korra,nemre való tekintet nélkül ami az útamba kerül kiszóróm és vadi újat teszek be... már már imádkozom egy szakadt ellenállásért vagy egy zárlatos vagy nagymértékben kapacitásvesztett kondiért,de mikor rámérek akkor jön a kopp.. nem sipol ,nem szakadt,nem nyúlott és megvan a jelzett kapacitása... ez is jó,ez is jó... egyébként az MPSA 42-nek ugyanaz a bekötése mint a PE7058-nak anno én úgy néztem.. szemből nézve CBE??? A T201 C:0,7V B:-2,3V E::92V T202:C:92V B:93V E:93V munkaellenállással a 92V-93V-ok 140V körüliek Ezek úgy rossz értékek ahogyan vannak.. helyettük is újat teszek.. lehet nem birták a 140V-ot. Ui:Ez a TV-csakazértis menni fog,ha nem akar akkor is

Nem muszáj azokkal a minitranzisztorokkal vesződni. Nyugodtan használhatsz "nagy" videotranzisztorokat is. Bontott színes tévékben találsz.
Bekötés: Bővebben: Link. Megegyezik az MPSA-val.
(#) fbela1990 hozzászólása Ápr 25, 2010 /

Üdv!

Egy aiwa c201-es tv-vel van egy olyan problémánk hogy nem akar elindulni, készenlét sincs. A sorvégfok ki van szedve úgy sem indul, a úgy néz ki a primer oldala nem jó.
Eddig cseréltük a 2SC2041-et (rajzon Q802), mert zárlatos volt. A bázisán lévő 33 ohmos ellenállás is megszakadt az is cserélve lett, és az R811-es 100 ohmos ellenállás is ami megnyúlt. a 3 ELKO-t is cseréltük az egyik nagyon úgy nézett ki hogy szakadt. A szekunder oldalon is találtunk egy diódát, ami átütött. Az IC-re gyanakszunk (STR58041). 200 Megaohmos állásban, a 3-as lábához képest egyik kivezetésnél sem mutatott semmit a multiméter. Nektek van valami ötletetek? Rajzot mellékelem.

Kösz előre is!!!
(#) jenci2007 hozzászólása Ápr 25, 2010 /

Sziastok szeretnék érdeklődni van egy Samsung 55 cm. tvm fekete dobozos de muanyag pontosan most nemtudom milyen,

Az a hiba hogy bekapcsolom bejőn a kép hang de csak nagy fehérség és csikok vannak benne de teljes képe nemugrik őssze a kép ha csatornát váltok ugrik a kép de nemutat csak nagy fehérséget meg halvány csikokat milehet a baja ?

kőszi előre is a segitséget

jah és sűrgős nemtud a család tvt nézni
(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia!
Ezt nézd meg: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza fbela1990 hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia!
Az R807-R808 nem szakadt? Ha szakadtak, akkor nem képes elindulni a készülék. Ki kellene még mérni a többi ellenállást is.
Diódák, zener jó?
(#) fbela1990 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Mindegyik jó, többször is mértük, úgy is hogy egyik lábát kihúztuk a panelból.
(#) kadarist válasza fbela1990 hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Akkor marad az STR. Esetleg még az optocsatolót is ellenőrizni kellene, ha már ennyi rossz alkatrész volt benne.

Szerinted ezek használhatók?

P1070214.JPG

Teljesen jók lesznek a kicsik helyett.
(#) jgereben hozzászólása Ápr 25, 2010 /

kaptam egy orion T2835STX-S tipusú televiziót .A panelen BEKO elektronik XDK190-05 felirat van.Hiba jelenség:A hálózati bekapcsoláskor a készenléti led világit , de bekapcsoláskor a led villog és a hangszóróból egyenletes ütemü halk hang hallható.Előre is köszönöm a segitséget! Jgereben
(#) kadarist válasza jgereben hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia!
Sorvégfokozat-zárlat szokott ilyenkor lenni-. Sortranzisztor, kollektorköri kondenzátorok, sorvégtrafó hibák lehetnek a háttérben. Lehet, hogy rossz, elengedett forrasztás miatt ment tönkre a sortranyó.

Szia! Azt irta az egyik srác hogy nézzem meg jobban mert nem zárlat az hanem a trafót mérem.. és elküldök egy képet igy legalább te is azt "látod" amit én

P1070213.JPG

(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Le van zárva a q..a cső.. -100V... ha összekötöm a segédráccsal (500-100) ezért van fény

Az isten szerelmére! Van rajzod, kaptál hibaleírást, tanácsokat. Tényleg odamenjek?
Nem a fűtőtekercset mérted ki?

De igen.. azt.. Látom már csöppet ideges vagy.. egyébként hol is laksz? A sorkimenő 5-ös lábától indulok és végigmérek mindent.. A főpanelon a C712 az utolsó elem ahol 125V-ot kéne mérnem a rajz szerint.. itt 145V-ot mérek.. egy ellenállás hibádzik mégpedig az R715 amely 470k helyett csak 244k ez még vajon belefér.. Elteszem holnapra a dolgot ,mert már teljesen az őrületbe kergetlek vele.. bocsi..

Ha így folytatod, meghívlak egy sörre, meg a kezedbe nyomok egy Uranus sasszit! Ez nem fenyegetés!

DDD
(#) hubertus17 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Igazad van, rámértem nincs semmi fesz, hogyan tovább? (púpos, kifolyt kondi nincs)
(#) kadarist válasza hubertus17 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Rajzod van? A 200V vonalán menj vissza. Találsz majd egy soros ellenállást, megy egy egyenirányító diódát a sortrafó mellett. Ellenőrizd le a tápvonalba épített alkatrészeket.
(#) hubertus17 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Rajzom, nincs de végig tudok menni rajta mert elég egyértelműen felvan nyomtatva a nyákra minden megyek nézelődni irok ha megvagyok.
(#) boliver hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Hy! Van nekem egy régi orosz (nem junoszt) kistv-m. Az vele a probléma, hogy állandóan fut a kép. Azt már sikerült beállítani, hogy középen legyen, de nagyon gyorsan fut a kép. Mi lehet a hibája, és hol keressem?

Boliver
(#) kadarist válasza boliver hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Szia!
Cserélj elektrolitkondenzátort a szinkonjel-leválasztó fokozatban és a függőleges eltérítés oszcillátorának szinkronjel-becsatolásánál. Ha ez nem segít, akkor tranzisztorhiba ugyanezekben a fokozatokban.
(#) boliver válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Oké köszi a segítséget! Majdcsak megtalálom, hogy ezek hol vannak!

Ha megírtad volna a készülék típusát, akkor megmondanám (megmutatnám), hogy konkrétan miknek a cseréjével próbálkozz, de így tehetetlen vagyok. Sajnálom.

Az a baj, hogy sajnos nem tudok oroszul de NT-23 talán, vagy ueha 210 pyb még 404 is van rajta, szóval ezek lennének ráírva. Piros színű és a képernyője 21 cm átlóba.

Na így néz ki? VL100 kistévé

Nem, ugyanígy 2 felé nyílnak az oldalsó panelok, de nekem a tetején van a bekapcsológomb és a 3 kapcsoló amivel a frekvenciát lehet változtatni. Van a tetején még egy tekerő is amivel be lehet állítani a frekvenciát. Alul 2 hangszóró van benne. A hátulján biztosíték és 2 tekerőpotméter van amivel a balra-jobbra "húzást" lehet állítani, és a másikkal valószínűleg nagyítani lehet a képet.

Valami típusszámot kellene keresni. Így marad a keresgélés.
Következő: »»   253 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem