Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   63 / 147
(#) Home Made Jammer válasza hbfj hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Erről az AGC-ről nem tudsz többet mondani, vajon mit csinál.
(#) hbfj válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Én nem terveztem állást foglalni ezügyben sem ellen,sem mellett,csak volt korábban egy találgatás,hogy minek a beltéri egység.. Hirtelen két alkalmazhatóságát is kinyomoztam ..És nem másodkézből,hanem a fejlesztökből huztam ki az infókat
(#) hbfj válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Még semmit,nem tudom,hogy kellene tesztelni..Ennyit irt a 8.02-es fw-re a csóka : " 8.02: Welcome sound instead of "Welcome" message. AGC (Auto Gain Control) implemented for receiver part.
"

..de rákérdezek mindjárt

Úgy oldották meg hogy a hw nem változott? Ez egyre jobban érdekel.
(#) Reggie válasza treshold hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Hat elegge keveset tud ez az ic.
(#) hbfj hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Az AGC lényege nagy vonalakban, hogy a blokkoló nem csak fekete-fehéren lát, hanem árnyalatokat is. Ezzel mindig a megfelelő fény- (és hőmérsékleti) viszonyoknak megfelelve kalkulálja a maximális teljesítményt.
(#) treshold válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ezt hogy érted?
Mit nem tud, amit egy IR vevőnek tudnia kéne?

Akkor javaslom nézz szét itt : Bővebben: Link ,itt is hbfj néven akasztom ki a fejlesztőket Mindent hajlandó elmondani,amit megkérdezek,de magától semmit . Kértem fw-történetet ,megkaptam. Kértem bootloader infot,megkaptam ..

Várjál csak! Ez az adó teljesítményét állítja? Akkor most már végképp elveszítettem a fonalat. Vajon miért kell az adót állítani?
(#) jefflynn válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Azt irják hogy hw is változott. Egyébként kell az a 32 bites proci a szinkronizált lézerdiódás blokkoláshoz...
(#) Reggie válasza treshold hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Rovid impulzusnal 600nA a minimalis aram amit detektal. A fotodiodanak meg 1nA a sotetarama amit nem lehet megkerulni. Tehat van egy rohadt nagy tartomany a ketto kozott, ahol nem mer semmit sem.
(#) hbfj válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Azt irja,de nem változott . Vannak ujabb verziok,most már rev2.9-nél járnak,de csak optimalizálva lett a gyártás ,a proci és a kommunikácio ugyanaz,más tápot kapott,ujra lett tervezve a panel ..stb.. LÉNYEGES VÁLTOZÁS NEM VOLT RAJTA
(#) Home Made Jammer válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Nem is állítottam soha az ellenkezőjét.
Én csak azért nem változtattam procit mert már nagyon sokat fektettem ebbe a verzióba. Ráadásul az én megoldásomhoz ez a proci még tökéletesen megfelel.
(#) elektromos válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

A vevőnél van AGC szerintem, mivel FET-es az LI vevő része, és oda megy szabályozott dc-jel, ha jól mértem. A lézer diódát nem AGC-zik.
(#) jefflynn válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Van esetleg egy szétszedett LI képed? Vagy neten találtál róla?
(#) Home Made Jammer válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

OK. De vajon mi alapján szabályoz. Lehet hogy megpróbál minél nagyobb erősítést állítani, gondolom a gerjedéshatárig. Vagy azért van benne két dióda, hogy a külső megvilágításra szabályozzon. Lehet hogy soha nem fogom megtudni?
(#) bobesz válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

tényleg amit szétszettél blinder abba 8 led volt 1 ellenállással leválasztva?mekkora értékű ellenállás volt?

Megkérdeztem Cliff-et .. Ha válaszol bemásolom -de nézegetheted a forumot és ha kérdésed van,felteszem Neki
(#) elektromos válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Te is hozzá juthatsz, ha veszel egyet és szétszeded tanulmányozni, mert ha szét van szedve, az már kuka. Nekem anno 40000ft-os bukás volt, de megérte, vagy nem? A fejrészt megcsinálni házi körülmények között szinte lehetetlen, nem is beszélve a beltéri egységről. Álmodozni lehet róla, meg valami hasonlót is lehet otthon barkácsolni, de ez legalább biztosan működik.
Én is meg voltam indulva hogy lemásolom magamnak, és megcsinálom, de többe került volna lépésről lépésre megfejteni, hogy hol milyen alkatrészeket alkalmaztak, hogy belefáradtam.
A fejet kb 6 óra alatt tudtam szétszedni, mert minden be volt öntve. Mikor minden gumit leszedtem, akkor meg kiderült, hogy minden le van csiszolva. Tehát aki belevág egy ilyen szétszedésébe, jól gondolja meg. Ha valakit érdekel egy szétszedett működőképes fej, az 20000-ért elviheti működő képesen.
(#) Reggie válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Azert nem akkora buko. Ha osszerakod meg tudod hasznalni, csak garid nincsen.
(#) kit6263 hozzászólása Ápr 27, 2010 /

A linear.com-nak vannak magyar dealerei.

LT dealer

Az AGC nem biztos, hogy kell. Az a szerepe, hogy összenyomja a dinamikát, kis jelnél és nagy jelnél is ugyanaz a kimanő jel erősség. Itt a nagy jelnél már megette a fene.

Ha leírja valaki, hogy mit csináljon a progi én megírom.
C-ben nyomom jó pár éve...nem hiszem, hogy gond.
(#) elektromos válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Szerintem is azt teszi, hogy a gerjedés határig szabályoz, így sokkal pontosabban tudja a vett jeleket feldolgozni az előerősítő utánni fokozat, mert az is alapban 10Hz-es négyszöget ad folyamatosan a procira, és ha jelet kap, akkor a 10Hz elhangolódik, de még nem mértem, hogy mennyivel. Sajna nincs seki itt a környéken, aki segítene.
(#) elektromos válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Csak ezt már nem tudom összerakni, mert az elő és a hátlap csak levágással volt megoldható. A szűrő meg egy vagyonba kerül, ha külön venném meg.

Milyen szuro van benne? Meg mit kene segiteni?

Nem benne, hanem előtte, és a hátulján levő infraszűrő sérült. Ha valaki hozna egy profi tárolós szkópot, meg egy több frekis tesztert, akkor lehetséges lenne a teljes kimérés, és én is megépíthetném a saját blokkolómat.
(#) Home Made Jammer válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

470 Ohm-os ellenállások voltak. Minden lednek külön. De túl sokat nem tudok róla mondani. A vevő rész nem is működött.

Nekem csak egy regi 100megas tektrom van.
Az infraszuronel ugy ertettem, hogy az sima szuro vagy lencse is?

Lencse is, méghozzá a vevő részé. Nekem van 25 Megás tárolósom, de nem bízok benne , mert 20ns-ál furcsa jeleket mér. Szeretném, ha pontos jelalakot tudnák mérni.
(#) kit6263 hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Én fejlesztettem infraszenzorokat.
3 m-es reflexiós szenzort nem igen tudott rajtam kívül más csinálni 3x2 cm-es méretben ami még a szelepvezérlést és szabotázs érzékelőt is tartalmazott (persze ez pár éve volt). Ezt nem én állítom, hanem a Vishay TSOP mérő labor vezetője mondta.
Nekem a legnagyobb szívás az "áthallás" volt mivel egyidőben kell adni és venni.
A Bayer és társai árulnak fröccsöntéshez speciális alapanyagokat amik infrás cuccokba kellenek. Az a lényege, hogy csak 850 nm kürül engedik át a fényt leginkább. A digók nekem is ilyenből öntöttek házat. Ez kapásból kiszűri a fény zavarok egy részét (persze csak kisrészét)

Nem én találtam ki, hogy jfet kelll. Nem tudom jó lesz-e a kép feltöltés.
(#) elektromos válasza kit6263 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Nem egy időben, mert pár ns idő azért van. Találtam egy jó kis rajzot, egy fény üzenetekkel foglalkozó honlapról, melynek tetszetős a vevő része. Nem tudom, hogy nem sértek-e jogot, ha kiteszem ide.
Következő: »»   63 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem