Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   855 / 3994
(#) vgerp hozzászólása Ápr 28, 2010 /

Épített már hasonlót vki ?
Tudnátok adni vmi pontos rajzot ehhez a kis szerszámhoz?
Bővebben: Link
(#) peter1995 hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Hello.Mit gondoltok működik?
(#) Szikra Lacika hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Hali! Ebbe az áramkörben hol tudok beépíteni egy potit ami a hangerőt szabályozná? 250k-os potit szeretnék bele de ha nem jó milyet ajánlanátok?
(#) edison14 hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Helló!

Azt szeretném megkérdezni, hogy EZEKET a 7 szegmenses LCD kijelzőket lehet e vezérelni ICL7107-tel.
Esetleg ha nem akkor ráköthető AVR-re és vezérelhető multiplex módban?
(#) SKY hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Egy nagyfeszültségű, nagy teljesítményű zener kellene, ha a Skori féle tesla tekercsben alkalmazott tranzisztoros kapcsolásban megnövelem kb. 80V-ra a zener feszültségét, attól még használható? Nem kéne ellenállás a bázisáramot korlátozni?
(#) vilmosd válasza edison14 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Hali
A CD4543 7 szegmenses meghajto kimondottan ezekhez lett kitalava.
Udv Vili
(#) BZoli94 hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Sziasztok! Épp egy LEDes stroboszkópot csinálok. Az lenne a kérdésem, hogy mivel, hogy impulzus üzem, mennyit bírna 1db 5mmes fehér nagy fényerejű LED? Vajon hány Volt esik rajta és hány mA-rel hajtsam meg? A LEDeket egy fejlámpából bontottam, tényleg nagy fényereje van. Kösz és üdv!
(#) Action2K válasza BZoli94 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Ha bontottad, akkor ott van előtted egy kész kapcsolás. Ott a korlátozó ellenállás, a többi meg csak számolás, illetve még mérhetsz is.
(#) djhua hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Udv !
Hogy tudnak egy Stereo hangszinszabalyzora rakotni 4 MONO erositot ??
Errol a hangszinrol van szo : Sztereo hangszinszablyzo
(#) BZoli94 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

A probléma az, hogy már régebben bontottam, nincs meg a kis panelja. 9V-os elemről fogom táplálni, 7db LED lesz bekötve párhuzamosan, és mind1ik előtt lesz egy 240 ohm os ellenállás. Szerintem úgy jó lesz. 3,2V-al és 25mA-rel számoltam. Azért kösz!
(#) Action2K válasza djhua hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Kettőt a bal, kettőt a jobb csatornára mondjuk.

A 25mA impulzusosan oké, de biztos, hogy 3.2 V esik rajta? Megmérted?
(#) djhua válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

A hangszinszabalyzo az erosito elott kell legyen igaz ? ? szoval a hangszinbol a kijovetel megy ra az erositore ??

Hogy mérjem meg? Szép tőled, hogy mindenkinek segítesz.
(#) Action2K válasza djhua hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Természetes! Nem is az erősítő és a hangfal közé tesszük.

Sorba kötöd egy 820 ohm-os ellenállással, ráteszed a 9V-os tápra, és megméred a LED két lábán lévő feszültséget. Azért nagyobb ellenállással méred, hogy ne legyen nagy az állandó áram. Ezután kilehet számolni a led belső ellenállását, abból pedig azt, hogy 25mA-en mekkora lenne a rajta eső fesz. Abból pedig az előtét ellenállás számolható ki a 25mA-hez.
(#) djhua válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Koszonom szepen !!

Én is köszönöm! Sokat segítettél! Üdv!
(#) Szikra Lacika válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Hali! Tud valaki olyan hangszínszabályzó kapcsolási rajzot amiben a mélyet és a magasat 100k-os poti vezérli a balance-ot és a hangerőt 250k-os poti vezérli?
(#) Patesz hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Sziasztok! Bocs ha nem idevág a kérdés de a robogomra szeretnék egy olyan kill switchet bekötni mint a jet skiken van.Ez egy egyszerü nyomógombos kapcsoló ami alapból zárja az áramkört csak azt nemtudom hova kéne bekötni,hogy zárja az áramkört??Köszi előre is.
(#) kadarist válasza Patesz hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Egy nyomógombot építs be a gyújtáskapcsoló vezetékébe, sorosan. Olyan gomb kell, ami megnyomásra megszakítja az áramkört (nyitó nyomógomb).
(#) Patesz válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Hello! Van is ilyen nyomogombom csak azt nem tudom melyik vezetékre kéne a sok közül.Amugy máshova nem lehetne,hogy mondjuk letestelje a mocit?

Egy elektronikus gyújtásúnál inkább ne testeljünk konkrét információk hiányában.
Motoros fórumok foglalkoznak ezzel a témával:motorbike kill switch
Keresd meg a motorod áramköri rajzát, és az alapján kösd be a gombot.
(#) Patesz hozzászólása Ápr 29, 2010 /

ÁÁÁ pont ilyen kapcsolóm lenne csak aza bajom,hogy nincsen a mocimhoz semmi könyv mert ez egy ujabb modell és ennek már nem olyan gyujtija van mint a régieknek.

A neten keress rajzot, típusszám alapján. Használj ilyen keresőszavakat a típus után, mint: electric, dawing schematics, ignition circuit.
(#) djhua hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Udv !! Jo lenne ha valaki elkeszitene nekem ehez a kapcsolashoz egy nyakrajzot ( esetleg a beultetesi is ) !!
Koszonom szepen elore !! En is megcsinaltam de nem vagyok biztos benne hogy jol ..(CSATOLT FALJ ( LAY formatum) ) .. szeretnem kisebbre de nem tudom en kisebre
(#) kadarist válasza djhua hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Miért nem csinálod meg Te magad? Tök jó buli elkészíteni egy nyákot.
(#) djhua válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Megcsinaltam csak szeretnem kicsit kisebbre es nem nagyon jon ossze kisebbre !! az a baj
(#) Patesz válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Hello találtam rajzot a CDI-elektronikába nálam két vezeték megy egy fekete és egy kék.Most ezek közül kéne rákötnöm valamelyikre a killt?

Láthatnánk a rajzot?
Következő: »»   855 / 3994
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem