Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   25 / 84
(#) Action2K hozzászólása Ápr 10, 2010 /
 
Jött már 1-2 ötlet. Cirokl, mi van a terem ötleteddel, jutottál valamire?
A helyszínnel kapcsolatos elvárásokat itt leírtam. Most már jó lenne lassan lefixálni egyet, s az időpontot is kitűzni.
(#) mark.budai hozzászólása Ápr 10, 2010 /
 
Szerintem az lenne legjobb, ha már most elkezdenénk keresni a helyszíneket, mi lenne jó, stb.. Mert nyárig olyan szépen, ráérősen meg lehetne szervezni az egészet. (Na mintha a tavalyi nem sikerült volna jól, látva a képekről, hozzászólásokról.) De nem lenne olyan, mint a tavalyi előtt két nappal, hogy egy kicsit kétessé vált, hogy elmarad-e/lesz-e. Én, amit innen tudok, segítek, még ha nem is jutok el idén sem.
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Idézet:
„Cirokl, mi van a terem ötleteddel, jutottál valamire”

Részemről ez csak felvetés volt ! Sajnos én innen vidékről ebben nem tudok semmit intézni , a felvetésemre csak is a főváros közeli vagy fővárosi emberkék tudnának előbbre lépni !
Időpontnak javasolnám a július 10 .- ét ez gyakorlatilag megeggyezne a tavaji találkozó időpontjával no jó egy nappal előbb
(#) Action2K válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
A dátum, szerintem, idén is jó, hisz ebben a hónapban max a Puskás "kis" börze esik vele egy időbe. Burabu előtte van jóval. A veresegyházi vasútmodell kiállítás július 2.-4.-én lesz. Ha valaki tud olyan fontos rendezvényt, ami gátolná a mienkét, akkor szóljon.
Helyszínileg egyenlőre, ami alkalmas is, és nagy valószínűséggel számíthatunk is rá, Fleta által ajánlott kiskunfélegyházi iskola. Több osztályterem, és a folyosó, s ha jól sejtem, még az aula is a mienk lehet. kicsit drágább mint az előző, de jóval alkalmasabb. Illetve ha jól emlékszem még bográcsozást is tudna intézni ebédre.
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Még eltudnám képzelni a 10 . -én kivűl a 17. és a 31 . ét
(#) EcoPityu válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Kiskunfélegyháza, az jóóó! M5-ön bárki odajut, aki Kecsóig le tudott jönni, annak az a plusz 30-35km nem sok, pályán 25 perc a távolság!

Laci, neked nem lenne közel az biztos, de hát MO átlósan majdnem 600km!
(#) JZoli válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Szerintem is ideje lenne elkezdeni a szervezést, a helyszínbe meg beleférne még Kiskunfélegyháza is. Igaz, hogy nincs mindenkinek közel, meg nem főváros, de szinte az ország közepe, meg nem is lehet olyan helyszínt találni ami mindenkinek jó lenne. Aki el akar jönni azt nem riaszthatja el még 30-50 Km. Meg egy évben egyszer, csak ki lehet bírni ezt az utazási költséget (már aki szán rá, meg érdekli ennyire a téma), aki meg nem is akar jönni annak meg úgy is mindegy hol és mikor lesz a tali. Most is kellene egy térképes jelölés mint az előző összejövetel előtt, talán még beleférne egy "szállításszervezés" is, aki autóval jönne és lesz üres hely is nála.
(#) CIROKL válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Idézet:
„beleférne még Kiskunfélegyháza is”
Sajnos nekem már ez nem fér bele ! Nagyon sok a kilométer ! Szerintem meg a főváros és vonzás körzetében kéne gondolkozni ?
(#) Action2K válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Térkép aktualizálva. Van egy buszos haverom (tavaly is ott volt velem), megtudom beszélni vele, hogy önköltségi áron arra a napra mienk egy busz. Pestről összeszedve azokat az embereket, akik nem kiállítók (illetve nincs sok holmijuk), együtt letudnánk menni egy 19 fős busszal. Persze ha ez kicsi, akkor jön az 54 főssel, vagy a csuklóssal.
(#) JZoli válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
A helyszínben, nem arra utaltam, hogy ez az egyedüli üdvözítő megoldás! Természetesen ha van más helyszínre lehetőség nem zárkózom el tőle, de eddig minden találkozónál a helyszín volt a legnagyobb probléma. Hiába tudnék én itt a nyugati határszélen megfelelő helyiséget találni, azért ez nem valószínű, hogy sok embernek megfelelne. erre utaltam hogy ott "középtájon" kellene valami megfelelő helyszínt találni!
Lacikám, azt meg nagyon sajnálnám, ha éppen Te nem lennél ott az idei talin!
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Szerintem inkább a körzetében, ha már a fővárosban, vagy akörül lenne, mert Pesten nehéz a közlekedés. Akik autóval mennek (szerintem 90%-a a fórumtársaknak), jobb lenne Pest melletti településen. Zolival egyetértek, itt is lehetne helyszínt biztosítani, de ez mindenkitől messze van, kivéve Zolinak, Máténak, és nekem. Akció Lacinak még talán tűrhető távolság lenne.
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
Úgy látom ebben az évben nem lessz már hasonló mint amit a tavaji évben össze hoztunk ! Nagyon senkit sem izgat a dolog , az idő telik de semmi előrelépés az ügyben . Semmi ötlet sem az időpontra sem a helyszinre vonatkozóan ? egyáltalán van -E még valaki ezen a fórumon akit egyáltalán érdekel ez a rendezvény rajtam kivűl ? Nagyon olyan érzésem van hogy csak én erőltetem!
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
[OFF]Ez már azért mégis? Ha akar valaki találkozni velem azt szivesen látom szerény hajlékomban.
Mindenki csak az EHET találkozóra gyúr ![OFF]
(#) Norberto válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
Vagy arra se. Persze ezzel nem azt fejeztem ki, hogy nem találkozok bármikor akár veled is! Néhányakkal nagyon is szívesen!
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
Inkább MÁHET nem Laci?
(#) JZoli válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
Engem például jobban érdekelne ez a csöves tali mint a nagy népi összejövetel! De helyszínt ilyen messziről nem tudok/tudunk intézni. Valakinek a főváros, vagy Kecskemét környékén kellene felkarolni ezt a "bulit", mert amíg helyszín nincs, addig nem nagyon lehet szervezni sem a találkozót.
(#) Gafly válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
Nos a Kecskeméti és a Bókay kerti találkozó ugyan két más dolog, de ugyanakkor sok közös vonásuk van (például résztvevők)...
Én részt vettem 2009-ben mindkettőn. Ha tehetem 2010-ben is ugyanígy.
Ami azt illeti nem teljesen értettem hogy több ember, akivel Kecskeméten személyesen megismerkedtem, az miért nem jött el a Bókay kertbe.
Volt olyan is aki mindkét alkalmon ott volt...
És viszont...
Audiophil CIROKL nekem KELL Augusztus 14-re, meg Watt, meg Potyo, meg Köbzoli, meg Szamóca, meg Frankye, bocs nagyon hosszú a lista (minimum egy bográcsnyi )....
(#) CIROKL válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
Idézet:
„Audiophil CIROKL”
Ez tetszik de nem igy van , semmi közöm ehhez ! Csupán csak egy utánépítő lennék , semmi más !
Idézet:
„miért nem jött el a Bókay kertbe”
Nagy valószinűséggel csak azért mert azokat az embereket nem a bogrács érdekli ! Ha visszaolvasol a mostani szervezésbe akkor most is sok -sok oldalon csak a bogrács körül megy a vita , sokkal jobban örülnék ha más egyéb dolgokról szervezkednének . A bogrács csak szerintem egy ilyen találkozón a sokadik helyet kapja , itt meg jelen állapotában ez az első !
(#) hapro válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
Ha kiviszem a kis Bowerseket a teraszra, úgy lecsökken a mély hang mint a sicc! A háj-fáj inkább zárt térbe való, és nagyon nem mindegy milyenbe.
Ha lenne helyszín, időpont, én mennék idén is. Talán vinnék is ezt, azt :yes:
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /
 
Viszont a zaj is. Ne feledd, itt nem megawattos kihangosító cuccok vannak, hanem néhol 1-2 watt. Ezt csak egyedül az erő közepén, szélcsendben lehet élvezni. Arról nem beszélve, hogy mi van, ha 2-3 kiállító egyszerre zenélne. Ez is gond volt Kecskeméten.
Másrészt, ha megnézitek a térképet, Pest 50-60 km-es körzetében többen vannak mint Kecskemét 50-60 km-es körzetében. Ez nem jelenti azt, hogy csak Pesten lehet, de szerintem jobban északabbra kéne mint Kecskemét.
Ha nincs jobb ötlet, akkor egyenlőre Kiskunfélegyháza az egyedüli remek adottságokkal rendelkező helyet biztosító helyszín, csak az még délebbre van.
Tavaly is említettem, hogy én csak Esztergom és szűk körzetében tudok helyet keresni. Persze az odajutás egyeseknek talán macerásabb (egyel több átszállás a busszal, vagy vonattal). Itt, Esztergomban is sok kisebb országos rendezvény van (tavajiak):
XII. JAZZTERGOM
ERŐS EMBEREK NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJA
JAZZ&BLUES 7VÉGE
HAT NEMZETISÉG FESZTIVÁLJA
XVIII. SZENDREY-KARPER LÁSZLÓ NEMZETKÖZI GITÁRFESZTIVÁL
VI. REGULUS BORFESZTIVÁL
És ezeket csak kiemeltem, amik a nagyok, amiket a városi rendezvényiroda puplikált.
A több kisebb rendezvények nincsenek is felsorolva. Pl a nemzetközi kutyakiállítás, amit én hangosítottam. Na arra a helyszín volt 200'000, de ott voltak is vagy 100 kiállító, meg 1000 látogató. Meg borsos belépők, s megérte mindenkinek.
Környékünkön van Visegrád, ott is országos rendezvények zajlanak. Kicsit odébb Vác, ott az országos hobbi CNC találkozó volt többször is. Mikor én ott jártam, volt vagy 20 kiállító, meg száz látogató, a belépő meg 500Ft volt, ha jól emlékszem. Szóval nem csak az ország szíve (földrajzi , vagy populációs) lehet az egyedüli esélyes.
Az viszont tény, hogy közel van a HE, és ez időpontilag, de ez nem lehet gond. Én sem voltam az EHET-en, de nem a tavalyi csöves tali miatt.
Ezek az én érveim, dönteni pedig a többség fog. Kár lenne ha idén elmaradna. Szerintem 30-40 ember idén is összejönne.
(#) hapro válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /
 
Körülbelül hány privát teremre gondoltál, amire szükség lenne egy nagyobb mellett? Esetlegesen egy iskola épülete potenciális versenyző lehetne, ha...ugye ott a torna terem, és a tantermek, ja és nem mellékesen pesten van.
(#) frrrrr válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /
 
Kedvet csináltál az esztergomi kiránduláshoz. Nekem Esztergom jó. Sőt, nagyon jó.
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /
 
Igen, iskolák, de még kollégiumok is szóba jöhetnek, hisz azok is üresek ilyenkor.
Ideális az lenne, ha minden kiállító egy teremben lehetne, de ez csak akkor értelmes, ha mindegyiknek komplett hangrendszere van. Ha jól emlékszem kecsón 5 ilyen volt (Cirokl, GubánG, Ecopityu, és a börzés bácsi két oldalán 1-1. talán Nyikoláj, meg ???). Hogy idén mennyi kéne???
Tornaterem nem kell, inkább a folyosó meg aula is elég. Adott az ingyen pisi, s esetleg a büfé is kinyitna, de nem létkérdés, pláne ha a közelben egy kisbolt. De italt, pár rekesz/karton üdcsit nem áll semmiből odavinnem. Ami megmarad (bontatlan), viszem át a HE talira. Max a hűtő a kérdéses. Kávé, és egyéb tudatmódosító szereket meg mindenki intézi, amit ő szeret.
(#) hapro válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /
 
Első körben csak itt kérdeztem meg, aztán így hogy már rábólintottál, így érdeklődhetek az igazgatótól is, hogy esetleg mi lenne ha...
Igazából van a földszinten olyan 4 terem, és emeleten még vagy 2 amit oda adhatna (a többibe olyan felszerelés van, amit nem szednénk ki, és nem szívesen engedünk be csak úgy bárkit is), ahogy ismerem őt, de szerintem a börzés bácsik meg hasonlók akik csak nézelődnek, nyugodtan mehetnek a tornaterembe, mert nagyon közel van az aulához/aulákhoz, mert abból meg van 4 is. Érdeklődök nála akkor egy "alkalmas időpontban", és megírom a válaszát. Egyáltalán hajlandó-e erre, meg vifil koszten. Olyan 50-100 ember közti létszámra lehet számítani szerintem.
Meg ugye itt az iskola szempontjából a személyzetre (takarítók, porta, esetleg valami vezető felügyelőnek, vagy akárminek) is kell gondolni majd. És még ami utánna jön takarítás és a termekbe vissza pakolás, de ugye ez nem is a mi dolgunk.
Na mindegy is ez a gondolatmenet, lényeg, hogy érdeklődök, és majd írok.
(#) JZoli válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /
 
Szerintem a sok terem nagyon szétdarabolná a talit, hiszen pont az volt benne a lényeg, hogy bárkivel szóba tudtál elegyedni pár lépés megtétele után. A meghallgatás-teszt meg úgy is egy helyen kell, hogy legyen. Egy-két terem elég lenne, bár ez csak az én véleményem!
(#) (Felhasználó 1542) válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /
 
Szerintem nem hátrány a több kis terem. Én voltam tavaj azért jobb volna külön. Objektívebben bejárható.
Vagy javasolnám ,hogy mindenki kapjon bemutatóidőt kb 5-10 percben sorsolás alapján;amit már adatlap szintjén közzé tennénk. Dátumról van valami saccolás?
Azért kédezem ,mert egy saját fejlesztésű kis kölstégvetésű hibriden dolgozom.
(#) szamóca válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /
 
Azt ne feledjük hogy egy nagy osztályteremnek igencsak rossz akusztikája van hifi szempontból, nem beszélve a zajos környezetről.
Bár kétségtelen hogy átláthatóbb, barátibb, de azt el kell dönteni mi a fontosabb.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Máj 1, 2010 /
 
Idézet:
„azt el kell dönteni mi a fontosabb.”

Mindkettő
Az még járható út lehetne, hogy a kiállítók egy teremben, ha elférnek, ha nem akkor annyi amiben kényelmesen elférnek, s a vakteszt, meg egyéb programnak az aula, vagy egy külön terem. Ha vannak akik csak börzés dolgokat hoznak, azokat pedig arányosan elosztva a termekben.
Így az esetleg többórás( mint tavaly) vakteszt nem zavarja annyira a többi egyéni hallgatózót.

Dátumilag a júliust kéne megcélozni. Így lenne még két, két és fél hónap a készülődésre. A helyszínt pedig nagyon jó lenne pár héten belül lefixálni. Én pár nap múlva Londonba megyek, s csak 12.-e után leszek újra. Addigra Hapro légyszi tudakold meg mi a helyzet. Ha még valaki ez idő alatt talál megfelelő helyet, akkor azokat is kérem majd akkor. Én is próbálok keresni majd.
Utána lesz egy szavazás a kiállítók között, s a legtöbb szavazatot kapott helyszín lesz a mérvadó. Persze a szavazás előtt mérlegeljük, hogy az adott helyszín árban, és egyéb kondíciókban megfelelne-e, s csak azokat tesszük a listára. Ha csak kettő lesz, akkor kettő, könnyebb lesz választani, de jó lenne, minél több, amiből kiszűrhetnénk a listára kerülőket.

No, ezt jól megmagyaráztam, remélem érthető voltam.
(#) Gafly válasza hapro hozzászólására (») Máj 1, 2010 /
 
Hapro, az jutott még eszembe, hogy a környék az fizetős parkolás szempontjából, ugye?
- Akkor egyrészt lehet hogy praktikus lenne Vasárnap (bár én csak BKV-val mennék);
- Viszont a kiállítók, sok cuccal legalább a ki/be pakolás idejére jó lenne ha be tudnának hajtani az udvarra (ha van) és/vagy meg tudnának állni a bejárat közelében...
Következő: »»   25 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem