Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   66 / 147
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Ja, siman megszaggatod. Ez a kis freki siman megy barmilyen felvezetos lezernek.
(#) Reggie válasza kit6263 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Az LL90rol elnezted az adatokat. Azt felfuto ellel inditod, es kvazi mindegy milyen hosszu impulzussal, max 100ns-at ad ki. Ha ennel rovidebb impulzust adsz ra, akkor rovidebbet ad ki.
(#) kit6263 válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

NDS9936
A blinderben kb. 55 nsec-es MOSFET van.

Ez nem 100 hanem 40

‘Smart Lasers’ SPL LL xx:
In the ‘Smart Lasers’ the capacitors and MOSFET switch are integrated in a hybrid package. For operating the laser only a MOSFET driver IC is needed for charging the gate of the MOSFET. The laser peak power can be adjusted by the value of charge voltage and/or gate voltage.
The maximum laser pulse width is determined by the internal capacitors to 40 ns.

A PL90 katalógusában pedig a max puls width 100 nsec

Én úgy gondolom, ha PL90-et ha még jóval kisebb árammal, hajtom ami egy egyszerű optikával jóval többet nyom a trafinak, mint a visszaverődő.
Ha a 25nsec-os PIC időalapból adódó hátrányt a program kikompenzálja, pl. a periódus timer-t annyival rövidebbre viszem, mint ami az IT lekezeléséhez kell akkor, helyén van a dolog. Inkább ott a bibi, hogy a vevőben mennyi a futásidő.
(#) Reggie válasza kit6263 hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Igen. Az az FWHM. Azaz a felteljesitmenyhez tartozo szelesseg. En a teljes szelesseget mondtam. (Adatlap 5. oldal, bal felso abra). Amugy az LL90-est konnyebb hasznalni, mivel a kiadott impulzusod szelessegevel nem kell igazan foglalkozni, illetve veletlenul sem teszed tonkre. A nevleges teljesitmeny meg ugyan az mind a kettonel. Ebbol viszont az is ered, hogy a gorbe alatti terulet ugyan az, igy a 40 kontra 100ns-bol ered, hogy a PL90 ugy tudja a 100ns-t, hogy a pillanatnyi max intenzitas kicsit kisebb mint fele akkora. Mivel a lidarok 20ns-os impulzusokat hasznalnak, igy nem szukseges szeles impulzust kiadni. Ha a PL90-nel is 40ns FWHM-es jelet adsz ki, hogy a csucsintenzitas nagy legyen, akkor ugyan ott tartasz mintha LL90-est hasznalnal.

55ns 1A terhelesnel. Kb 10ed akkora terhelesnel jobb a helyzet. En azert ugy vagyok vele, hogy nem art minnel jobbra csinalni, mert ki tudja mire lesz szukseg a jovoben.

Kiszámoltam 50...400 m tartományban

Brute force zavarás
100...150 nsec impulzusok 100 nsec peiódusidővel

Szinkron zavarás
100...300 nsec-el előbb kell kiadni a zavaró impulzust mint a következő trafipax impulzus. De persze folyamatosan változtatva ebben a tartományban, mert különben a trafi tud mérni.

Csak azt kell tudni mennyi idő alat jut el a jel a fotodiódától a PIC-ig illetvete a PIC kiadott jeléből mikor lesz fény.
Ez egy 200-500 Mhz-es szkóp birtokában megoldható, de mindenképpen kell hozzá egy impulzus lézer is.

Szinkronizaltnal nem kell valtoztatni az idozitest, eleg helyette minden 3. vagy 4. merest zavarni.
(#) Reggie hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sracok. Tesztelesi lehetosegekkel mi a helyzet? Sikerult valakinek valamit intezni?
(#) Home Made Jammer válasza kit6263 hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Kíváncsi lennék hogyan jöttek ki ezek az eredmények.
Meg arra is, ebből mi lesz.
Csak mellékesen: kész a szinkronizált blokkolóm.
(#) denon888 válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Én már régen elvesztettem a fonalat.
(#) bobesz válasza jefflynn hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

mi a helyzet?lesz valami hétvégén?
(#) jefflynn válasza bobesz hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Írtam a freemail-es címedre.

igen.köszi.most olvastam.holnap 11 kor felhívhatlak?megbszélünk mindent jó?

te milyen kütyüvel állsz elő?

TFDU vevős, infraledes cuccom van, de nem fogom ezt tovább feljeszteni, mert lézeres szinkronizált blokkoló a cél, de az még nincs tesztelhető állapotban.

értem.nem véletlen most az a legjobb.LT-400 at szettél már szét?én szerintem a brute force megoldás ami minden ilyen kütyüre jó,mert káoszt csinál nekik.

Nem szedtem szét még olyat. A brute force jó, csak a tapasztalatok azt mutatják hogy közelről mérhető lesz az autó, illetve a sok led miatt nagy lesz és nehezen rejthető a fej, nekem meg az lenne a fontos, hogy láthatatlanul beszerelhető legyen.
(#) kit6263 válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Nagyon egyszerű kiszámolni.
A fénysebességből meghatározhatók a visszaverődési idők. A traffi duplán számol, de én szinkron módban csak abból indulhatok ki amikor veszem az impulzust, hiszen gőzöm sincs milyen messze vannak.
Ez 50 m-nél 167 nsec. ( brute force esetén lehet a 2x-est venni 337 nsec ). Ennyi időn belül kell vissza nyomni egy felfutó élt....BF esetén periódikusan.

És valahol itt lehetnek a jelenlegi LED-ek korlátai és a mikrokontrollereké is... már ami hozzáférhető.

Minden doksiban amin átfutottam a meredek felfutó élre koncentrálnak.
Valaki feldobott egy rajzot FSK rádiós kommunikációval, abban simán hajtja PIC-el a MOSFET-et....ez kapásból bukta.. Először azt gondoltam én is minek a plusz driver....majd megnézem szkópon, nem tudom mi látszik majd.
Az SFH203 a katalógus szerint 5 nsec-et tud.

Gondoltam, hogy a teszteléssel nem lesz gond a város szélén, volt egy fixen telepített lézeres traffi, állandóan ment. Egy haverom mondja a múlt héten egy éjsza lefűrészelték és elvitték...most sírjak vagy örüljek.

(#) Home Made Jammer válasza kit6263 hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Valóban egyszerű. Szerintem kicsit elbonyolítod.
Mivel a mérők fix pps-el dolgoznak, ha azonosítom a mérőt utána már könnyű kiszámolni mikor fogja a mérő a következő impulzust adni. Nincs más dolgom mint a következő impulzus előtt kb 4 uSec-mal kiadok egy gyors impulzuscsomagot. Nálam ez 10 db 200/200 nSec-os impulzus. Ezt megismétlem minden 4. impulzusnál. Így jön létre a zavarás anélkül, hogy túl sokat kellene matekozni. Természetesen ha egy impulzussal akarsz zavarni, ott már jobban oda kell figyelni az időzítésre.
(#) kit6263 válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Pontosan....
Az egy impulzus a lézerdiódához kell !

Szerintem az a lényeg, hogy minél erősebb legyen a zavaró impulzus. Azért kell még a LED-eket is túlhajtani és pihentetni, hogy bírják is.

Ha sok LED-et gyújtasz ki az a környezetében rengeteg fényt ad, de nem megy messzire.

Nézd meg a lézer modul robbantott rajzát ....eszméletlen optika lehet benne.

Azért gondolom, hogy mindenképpen jó lenne egy ködfénylámpába kell tenni még a LED-eket ! Vannak nagy akkus (camping, horgász célra) LED-es lámpák.
Abban a foncsoron belül körbe LED-ek vannak. Elég messzire világit. Foncsor nélkül, meg lófityit.

Még csak agyalok...de jövő héten megyek Pestre veszek alkatrészeket....itt nincs semmi....

Először is kérek egy éjellátót és megnézem milyen messzire világítanak a TSFH5210-ek.
(#) Home Made Jammer válasza kit6263 hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Tettem fel már videót. Szerintem bőven elég amit a ledek világítanak. Gondolom láttad mennyi látszik a mérő jeléből 100m-ről. A tshf5210 +- 10 fokban világít, ez alá nem érdemes menni.
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Mar van olyan amelyik nem fix...
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Magyarországon? Azt nem hiszem.

Itt meg nincsen. Robot Traffipatrol XR tud valtoztathato frekit. Nemetek gyartjak.
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Majd ha lesz nálunk is agyalok rajta.
Addig szerintem fölösleges.

Meg ja. De erdemes adaptiv algoritmuson gondolkodni. Akkor nem kell letarolni fix ertekeket, meg frissitgetni.
(#) treshold válasza kit6263 hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

"Valaki feldobott egy rajzot FSK rádiós kommunikációval, abban simán hajtja PIC-el a MOSFET-et....ez kapásból bukta.."

Kapásból nem volt bukta, mert 5db LED-del legrosszabb esetben 60m-ig blokkolta, jobb esetben JTG volt.
Speciálisan csak azzal a tranyóval volt a legjobb négyszögjel.

Viszont ajánlott a MOSFET driver, mert katonásabb négyszögjelet lehet produkálni
(#) kit6263 válasza treshold hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Nem bántó szándékkal mondtam...
Csak a lehető legjobb a cél.
60 m nem valami sok....persze nem tudom, hogy a legjobbak mit tudnak...
És csak MOSFET Driver MOSFET nélkül?
MIC4422
Lomex 200Ft 9A és ráadásul még gyors is !
(#) treshold válasza kit6263 hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Nem bántottál meg
Mondom, határeset, megy, de nem szép a négyzsögjel

Pont a MIC4422-vel csináltam MOSFET nélkül, de eléggé melegszik a tok, így mégegy MOSFET-et beraktam a végére
Következő: »»   66 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem