Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
De te a balszelet nezed a rajznak en meg a jobbszelet. En a MOSFET kimenetetol kezdve neztem, azthittem hogy arra gondolsz.
A blinder ugy csinalja. De ott kapacitassal van megoldva.
Mi franc lehet az a TIA ?
Instrumentációs erősítőt nem találtam, ami elég gyors lenne....... Olvasni én is tudok, de a bótban hogy kell kérni ?
Mondjuk kerdes, hogy ez az aramkor mennyire jo az SFH203-hoz, ugyanis a lidar-ok lavina fotodiodat hasznalnak. Ott pedig nagyobbak az aramok, tehat az erosito eszkozok hibaaramai kevesbe szamitanak, magyarul nyugodtan lehet hasznalni nagyobb sebessegu erositoket.
Ez egy elvi blokk. Ilyet lehet epiteni muveleti erositobol.
Az nem lesz jó. Ugyanis az egy szűk frekvencián erősít.
Mármint a TIA. Nekünk viszonylag széles sávú kell.
En ugy tudom, hogy ez csak a muveleti erositotol fugg.
Lehet. Az a gond, hogy hiába csinálsz hatalmas erősítést, annyi zajt fog összeszedni, hogy nem fogod tudni kiválasztani a hasznos jelet. Ráadásul a fotodióda sötét áramát nem lehet megkerülni. Persze jó lenne ha valaki előállna egy szuper vevővel.
Erre való az AGC, amiről pár napja a LI kapcsán irogattatok. A blokkvázlaton szimmetrikus bemenetű erősító erősíti a fotodióda jelét, ez is csökkenti a tápból, külső forásokból származó zavart. Ja, és csatlakozom, valaki csinálhatna egy normális vevőt, én sajna nem értek az analóg elektronikához
A sotetaram 1nA. Boven eleg kicsi, hogy ne okozzon gondot. Persze fog valamilyen zajt okozni, de ugy kell meretezni, hogy az ebbol fakado zajfeszultseg folott legyen a kuszob es akkor mar mindent kihoztal a diodabol amit lehetseges.
Bemeneti fokozatnak BF244 jfet utána TSH3001 vagy AD8014 opamp ( egyenlőre ez van a sufniban ) majd AD8561 komparátor
Meg kellene nézni, van e jó áron valami nagyon gyors opamp Egyenlőre még nincs fotodiódám se, de az úgy látom van a Lomex-ben is
Talaltam egy egesz jo modszert a ledek pozicionalasahoz. (Kb tokeletes parhuzamossag stb)
en lomexben vettem ca3130 mosfetes muveleti erositot(nem arulnak jobbat). Nekem gerjed a kimenet, meg akkor is ha koveto kapcsolasba kotom, es a masik bemenetet fix feszultsegre rakom. Fos.
Ok. De ki kellene már valamit próbálni, ne csak agyaljunk rajta
Ja...tett halála az okoskodás
Másrészt viszont hála mindenkinek... Nagyon jó, hogy meg lehet beszélni a szívásokat. Havernak van (ill. a cégének, de mindig nála van otthon) 500 Mpps digitális tárolós szkópja..remélem elég lesz....jövő héten bevásárolok...aztán hajrá Az a gond, hogy nagyon kellene ll90, mert azzal lehetne igazán látni, hogy mit produkál a bemenet...de az most nagyon fáj.
Nem jöttél még rá, hogy miért nem működik Nálad rendesen a TFDU ?
Azt esetleg tudja valaki, hogy a gun-ok pps-e mennyire stabil?
Nehany egyenlet:
Az allando feny zajkomponenst (soretzaj) okoz a fotoaramban, amely fotoegyenaram es a vevooldali savszelesseg szorzatanak negyzetgyokevel aranyos: izaj=18*gyok(Ie*deltaf) Az izzolampa fenye egy Ie=S*Ev fotoaramot okoz, ha a fotodioda S erzekenysege A/lux-ban, az Ev fotometriai megvilagitas erosseget pedig lux-ban helyettesitjuk. Tehat a szembejovo jarmuvek, ill a nap altal keltet soretzajt eszerint kell meretezni.
Én az F2-ét mértem, az nagyon. PIC32 32 bites timerével mérve +-1 LSB eltéréssel mindig ugyanazt adja, ez +-12.5ns. Ennél pontosabba nem tudom megmérni, mert a legnagyobb órajelen ennyi a timer felbontása.
Koszi. Szamolgattam, hogy vissza lehet-e nyerni a sebesseget a doppler effektusbol, de nem tunik tul realisnak.
Ez talán hasznos lehet !
Persze kérdés mit csinál a napfényre ? Improved Photodiode Pre-Amp Uses Current-Feedback Amplifier OPT201 PHOTODIODE-AMPLIFIER REJECTS AMBIENT LIGHT
Jefflynn: Nem tudod. hogy az SPL LL90-nek mekkora a gate kapacitasa? Azthiszem hetfon enis beruhazok 1-2-be, ugyanis a teljesitmenye nagyobb tartomanyban szabalyozhato mint az LL90_3-nak.
Ill, az is erdekelne, hogy te hol vetted es mennyiert?
Az adatlap szerint: Switching speed at gate depends on current and speed, charging the gate capacitance (typ. 300 pF) of the internal transistor. Reduced rise and fall times occur at reduced optical peak power (see diagrams on page 5). A kerekes utcában vettem, a HQ-ban és nagyon drágán, kb 8000Ft+áfa volt.
Ahh az aprobetut nem olvastam el... thx.
A 300pF nem is sok, szerintem meg lehet oldani mosfet meghajto nelkul is. A hq-nal meg jo az ar, farnellnel dragabb (35 euro)
"LL90 typically deliver 14 W at 7 V and 25 W at 16 V"
Ez mondjuk nem tudom hogy jott ki.
Ezt nem értem én sem !
Csak rákötöm 12V-ra ...aztán durbele ! Plug and play ... or ... plug and pray
Hat en fogom azt a belso aramkor helyettesito kepevel szimulalom. Egyszer csak kijon nekem is az a karakterisztika. Hat sok szimulacios orat josolok magamnak
Amugy mar kb sejtem hogy mi az oka. A kapacitas es lezerdioda kozotti belso ellenallasbol amiben ugye benne van a mosfet ellenallasa is, valamint a trigger idejebol es a kapacitasban tarolt energiabol kiszamolhato. a karakterisztikak alapjan 30ns alatt nem sul ki teljesen a kapacitas, ahhoz 80 ns szukseges. Es ezert lesz ilyen hulye a karakterisztika. Raadasul tippem szerint a lezeren atfolyo arammal valtozik a nyitofeszultseg igy idovel elkezd noni a gate-source feszultseg is amitol meg a fet ellenallasa csokken. A reszletekbol 1-2 dolgott feltar az appnote. Azokat is erdemes olvasni hozza. |
Bejelentkezés
Hirdetés |