Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Szerintem birna. Az ossz kapacitas kb 60pF.
a tied fasza volt.én próbáltam irf 640 el de nem bírta.
Mert annak nagy a kapacitasa 1.2nf. Ezen a frekvencian az impedanciaja 160 Ohm, azaz 31mA arammal terhelte a labat.
tehát a te tranyóddal okes lenne?következőt hogy csináljuk.akarod 5410 el próbálni vagy én csináljam azzal?
En innentol csak 5410-et fogok hasznalni. Az en tranyommal a hat darab osszesen 60pF aminek az impedanciaja 3,6kOhm, azaz a labat terhelo aram 1.4mA.
Ha nagyobb aramot szeretnel hajtani akkor 2-2 tranyot kossel parhuzamosan, es azokra ra 5-5 vagy 6-6 led.
Miért kell timerrel időzíteni ?
Ez még PIC24H-nál 80Mhz-en is lassú lenne. Egyszerűen: port bekapcsol...kikapcsol...ciklus A ciklusban kicsit több szünet kell, mert a LED-ek illik pihentetni és megnézed, hogy le kell-e állítani a zavarást. Ide tegyél be egy timert ami billent egy flag-et és ez majd leállítja. Leállító timer indítás -> ez majd az ISR-ben beteszi a STOP_FLAG-et start: LED1_ON() NOP( x ) LED1_OFF() NOP( x ) LED2_ON() NOP( x ) LED2_OFF() if STOP_FLAG goto end goto start end: Ha megy a zavarás minek kell mást csinálni ez a legfontosabb nem ?
Mert ha elobb utobb mas funkciot is szeretne ellatni az ic, akkor nem bizhatod bitbillegtetesre.
De jol mondod, mivel ez a legfontosabb, ezert kell hw-re bizni is nem sw-re.
most én is igy kezdtem el tervezni a következő panelt csak kiakarom hagyni mosfet drivert.akkor a 12f629 kimenete mehet a FDV 301n re?
nem tudom hogy próbáljam meg kevesebb leddel?még aztnem tudom hogy egymás mellé tegyem a 12 ledet vagy jó lenne egymás felé is 6-6 led?
Hat ez jo kerdes. Amelyik szimpatikus, aztan le kell tesztelni. Esetleg csinald ugy hogy ket panel legyen, esha egymas felett nem jo, akkor at tudod rakni egymas melle.
tudod.mondtátok nagy a doboz.hogy csináljam kisebbre ha a led szám adott.
jefflynn mondta
![]() ![]() Nekem mondjuk a 13mm koruli lamellakoz elegge bekorlatozza, hogy az en kocsimon hogy fernek el a ledek.
előtét ellenállás 1w 22ohm smd elég vagy teljesítménybe lehet kisebb is?
Ugyan mit csinálna, ha zavarni kell....zenét majd a központ játszik....
Én már végképpen nem értem ! Csak 2 db kérdés, de válaszoljatok már!!! ![]() 1. A cél nem a lehető legrövidebb és legmeredekebb impulzus előállítása? ( A LED korlát valahol 60-100 nsec lehet, biztosan áramfüggő ez is ) Ha nem a nagy csúcs a cél akkor a Blender miért rak turbó Ta kondit a LED-ekre ? 2. 4 db 1 A-al hajtott LED fénye megy messzebbre, vagy 16 db 200 mA-al ?
Akar hetfon is le tudom szkopolni a cuccot, ha gondolod.
Barmi mast csinalhat. Pl kommunikal a tobbi fejjel.
1. kerdesed: de az a cel, nezd meg a ledek adatlapjat. Blinder is ezert tesz. 2. a kerdes ugy lenne erdekes, ha 4db 1A-rel vs 20db 200mA-rel. Ebben az esetben ugyanis inkabb a melegedes a szempont, ugyanis attol visszaesik a fenyero eleg rohamosan. Ebbol a szempontbol viszont az utobbi a jobb.
Az 5210-es 1.5 A-tud 100 usec-ig de utána 100 egységet kell pihentetni.
Hol van ettől a 100nsec ? 200mA tud 0.5 kitöltéssel. Intenzitást 1A-ra és 100usec-ra adja. A 3.oldal fig.6 alapján 400 mA-nál nem érdemes feljebb menni, ugyanis ott már nagyon laposodik a görbe. A legérdekesebb a fig.3 ! Azt kell pontosan tudni, hogy a turbó tantál mennyire nyomja fel az áramot és mennyi idő alatt sül be a LED-ekbe. Persze ez típus függő ! Összedobtam egy teszt áramkört tettem sorba egy 0.1 ohmot a LED-ek közé, azon tudom majd mérni a LED-ek tényleges áramát. Itt lehet értelme a múltkori védő tranyónak. Csak akkor valóban módosítani kell az áramkört. PIC > driver > MOSFET és a tranyó a PIC és a driver közé szabályozzon vissza ! MCP1401 olyan pici és olyan olcsó nem érdemes kispórolni. Én mindenképpen egy RC taggal hajtom. Ha még a PIC tudná a sebességet akkor is.....fejlesztés közben egy baki és viszlát LED-ek....
Ezért csináltam szinkronizált blokkolót. A mostani verzióban 1 led előtét ellenállása 4,7 ohm. Az ellenálláson mért feszültség működés közben 6,3 volt.
Ez azt jelenti hogy az impulzus áram 1,34A. Viszont mivel csak csomagokat adok ki.( a legsűrűbb ugye 312 uSec -ként) 20 db 200/200 nSec-os impulzus. A tapasztalat azt mutatja, hogy még csak langyosodás sincs működés közben.
Egy adott frekvencia felett nem kell foglalkoznod a gorbekkel, azaz csak a bal szelevel. De van ra egy egyszeru keplet ami annyit mond, hogy az atlagteljesitmeny ne lepje tul a nevlegest.(Pp*D<=Pn)
Tehat 1A mehet 10%-os kitoltessel. A ledek belso ellenallasa kb 0.6Ohm.>
Jefflynn a TXT fajl hany hz-es gerjesztessel keszult?(Tippem a 200)
3200Hz-val probaltad?
200 és nem próbáltam, ott érdekes lenne hogy a LI minden impulzust próbál-e zavarni.
Igen erre lennek en is kivancsi.
Elvileg mar holnap is hozzaferhetek ahhoz a szkophoz ha erdekel.
Persze hogy érdekel. Gondolom akkor kimérsz már mindenfajta szekvenciát (összes ismert lézer és ismeretlen is).
Egy dolog még a TXT fájlhoz. Szerepelnek benne pozitív számok, amik azt jelentenék, hogy a zavaró impulzus késik az elméleti 5ms-hez képest, és ennek nyilván semmi értelme. Ez lehet hogy abból fakad, hogy a teszterem 8us ideig hajtja a ledet, és ha a LI a lefutó élre szinkronizál (ami ugye a rövid lézer impulzus miatt simán lehetséges) akkor ennyivel el van tolódva az egész mérésem. Majd Te a profi szkóppal látni fogod az igazságot.
Ja.
Bar azon gondolkodok, hogy elobb el kene kuldetnem a szkopot szervizbe, mert meghalt benne a digitalis panel, igy se ethernet se sorosport, se usb, se cfkartya nem megy. Kezzel lejegyzetelni ennyi adatot meg eleg szenvedes.
rájöttem miért tudok csak 60m ig blokkolni.A SÖTÉTÍTETT PLEXI a hunyó.csökken a fényerő.most úgy próbálom ki majd hogy 6-6 led sorba 22ohm és táp.a 22 ohm elé 4,7uf os kondi.a kis fetet még nem próbáltam ki,de ha jó akkor ügyes gondolat volt.
holnap összerakom a 3 fejet átlátszó plexivel.ja 5410 el.PRÓBA.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |