Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelemről wifi

Témaindító: chipi, idő: Máj 1, 2010
Lapozás: OK   2 / 2
(#) didyman válasza idlob hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Egy AP 5W körül reális, ha valami frissebb modell. A 12V/2A egy katalógusadat, nem azt jelenti, hogy a nap 24 órájában 24W-ot felvesz és eldisszipál (a végfok biztosan nem sugároz ennyit). Gondolj bele, meg sem tudnád fogni a dobozát. El is olvadna.
(#) didyman válasza belganarancs hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Így van, fotoellenállás+időzítés+ablakkomparátor, napsütésben és töksötétben nem kell üzemelnie, csak töltenie, ehhez kell az ablakkomparátor, így alkony körül és vihar környezetében bekapcsol, az időzítés meg ahhoz kel, hogy túl rövid eseményekre (hirtelen sötét felhő, illetve maga a villám fénye) ne reagáljon. Ezzel a szükséges napelem- és akkuigény töredékére szorítható, a villámlós időszakokat alapul véve úgy fél-egy óránál többet sosem kell áthidalnia.
(#) tbence3 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Már nem egy napelem gyártóval konzultáltam. A nagyobb, valamire is adó gyártók 10év 90%-os hatásfok, 25év 80%-os hatásfokot garantálnak. Valamint 3 év teljes körű garanciát.
Az amorf napelemek élettartalma 10év. Különböző folyóiratok, és cégek állítják ezt. Valamint ha utána nézel akkor mindenhol ezt fogok olvasni.
Ezeket nem hasra-ütés szerűen találtam ki. Elég sok kutató munka áll már mögötte.
(#) belganarancs válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Picit megtorpant a folyamat a 10 év élettartam miatt,holott a témanyitó nem említette,hogy a projekt ki kell tartson 10évig...(A 10 év időtartam csak érzékeltetés volt Action2K hozzászólásában..)
A 648Ft/hó villanyszámlát tovább lehet redukálni,a már általam említett okokból-csak vihar esetén kell a rendszernek bekapcsolt állapotban lennie.Továbbá éves szinten is csak azokban a hónapokban,amikor az időjárás olyan.(pl.:télen nem hiszem,hogy bárki a hóvihart vadássza)
Tehát legolcsóbban az ismerős közbenjárásával lehetne megoldani,kérdés,hogy ő minden vihar alkalmával otthon van-e kapcsolásra készen,egyáltalán elvállalná-e stb.Amennyiben nem,akkor lehet gondolkodni esetleg távműködtetésen,vagy egyéb megoldásokon.
(#) tbence3 válasza belganarancs hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Véleményem szerint jobban járna a téma nyitó ha kifizetné azt az xFt-ot annak a személynek akinél kihelyezi a kamerát.
Azért nem tartom jó ötletnek a manuális kapcsolgatást, mert visszanézve sokkal szebb és jobban elemezhetőbb ha az előzményektől kezdve vesz a kamera. Tegyük fel az illető csak a 2. villámnál kapcsolja be a rendszert. Visszanézve és későbbi elemzés szempontjából nem túl hasznos szerintem. Ez mind saját vélemény. (én legalább is úgy néznék vihart ha már a felhők gyülekezésétől látom a dolgokat, nem pedig dúr bele a közepébe.)
(#) Action2K válasza belganarancs hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Jut eszembe, van egy nagy, eddig még nem tárgyalt probléma!
Cél: kamera képének továbbítása rádiófrekvenciás úton, vihar, villámlás, elektromos légköri tevékenységek alatt.
Eredmény: Az elektromos légköri tevékenységek következtében a rádiófrekvenciás adás zavart szenved, a digitális csomagok megsérülnek, hibásan, vagy éppen egyáltalán nem érkeznek be, sőt még a kapcsolat is megszakadhat.
Bizonyítás: Volt WiFi-m 5-6 km-es távról. Jó időben is akadozott, a többiről ne is beszéljünk.
Orvoslás: Talán kéne egy mini PC, amire a helyszínen rögzít, aztán WiFi-n lehúzható a képanyag. Az "onlány" viharvadász közvetítés felejtős szerintem WiFi-n.
(#) chipi válasza didyman hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Erről az AP ről van szó.
Az adó felőli oldalon meg egy TP-Link TL-WA501G AP van ami már fix áramról üzemel egy 18dbi irányítót yagi antennáról
(#) chipi válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Mind ez ha szabad a reklám az időképen a webkameráknál lenne.
(#) didyman válasza Action2K hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Ne ebből indulj ki. Nekem az első wifi linkem 2,5km volt, itthon készült lepkékkel. Tiszta időben állandó szakadás, matt ködben, igazi őszi nyálban tökéletes vétel s adás. De ennek már vagy 5 éve. Azóta működik azért a technika, a zavarjelekkel is egész jól megbírkózik, annyi puffer akad, amennyivel kihúzza a kamera forgalmát.
(#) chipi válasza didyman hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Vagy vessük be az 5Ghz-t?
Minél magasabb a freki annál jobban ellenáll az időjárásnak.
2.4Ghz olcsóbb és jobban el van terjedve, igaz telíttet már a levegő.
De mint ahogy írtad tényleg a technika sok mindenre képes már. Kifinomultabbak lettek az elmúlt időkben ezek a dolgok.
(#) Action2K válasza chipi hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Ámen! De én először inkább fizetnék a hegylakónak havi hatszáz-egynéhány forintot, meg tennék a rendszer elé egy szünetmentes tápot, s így kipróbálnám az egész rendszert, hogy hogy viselkedik a szélsőséges időszakban. Akár már holnaptól mehetne élesben, aztán meglátjuk, mit produkál a nyáron. Ha lesznek nagy csitt-csattok, és tökéletesen megy, akkor még mindig van idő elgondolkodni, hogy választod az olcsóbb, stabilabb hálózati táplálást, vagy beruházol egy nagy összegű napelemes táplálásba.
(#) Action2K hozzászólása Máj 3, 2010 /

Igenis 10 évvel számolok egy ciklust. Miért? Mert az amorf napelemekkel, amikre 10 éves ciklust garantálnak. Persze ha tovább bírja az csak ajándék, de a mai fogyasztói világban nem ez a gyártók érdeke. És írtam is, hogy azért ezt választottam, mert borús időben is képes már áramot szolgáltatni. Persze ez nem épp a legolcsóbb napcella.
Az akkumulátoroknál sem hiába számoltam az 50 ezressel, szemben az olcsó, csak kb 3 évig tartó fajtával.
Noha nem életvédelmi rendszert kell kivitelezni, de azért nem árt a minőség, ha tényleg hosszútávon hibátlannak akarjuk tudni a rendszert.
Viszont badarság lenne mindennemű alternatívával foglalkozni, ha ott van a fix hálózat. Ha annyira olcsó lenne így energiához jutni, akkor mindenki átállna rá, az energetika meg lehúzhatná a rolót. Már többször végeztem számításokat többféle rendszerre, még a saját itthoni adottságaimat is számba vettem, és ma még NEM ÉRI MEG!
Egy Link
(#) budainorbert hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Sziasztok!
Esetleg evvel lehet valamit kezdeni???
Csak:99$!!!

http://meraki.com/press-releases/2007/06/03/meraki-introduces-first...s-kit/
(#) pucuka válasza budainorbert hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Miért ne lehetne? Az előző hozzászólások fényében spanyolviasz. És mi van ha lemegy a nap? Arra milyen megoldást ad a cikked?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem