Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   104 / 579
(#) Barret hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Ehh már akkor éreztem hogy rossz döntés...(másnap kerestem)...
Meg volt minden része,de elég "kopott " volt.
Így jártam.
Interneten kerestem meg utólag kép alapján.
Annyira emlékszem,hogy felső részén a skála 3 állású volt .A tekerője 3 állásban reteszelt,nem fokozatmentesen.
(#) moltam hozzászólása Máj 2, 2010 /

Hellosztok.
Sikerült szereznem néhány régi rádiót. Egy Videoton Szimfónia De Luxe t, Videoton Szatmárt, VEF206 ot. Ezek működnek. Ezen kívül egy Electronica pacific S732TPE típusú lemezjátszós rádiót is, de ebben az egér szétrágta a ferritantenna összes tekercsét és egy fóliakondit. Ehhez keresek kapcsolási rajzot.
(#) hatvanasjocó hozzászólása Máj 2, 2010 /

nem akármi lesz ezt helyrehozni!
(#) llaci56 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Ne sajnáltasd magad! Szeretnék én is így panaszkodni!
(Van egy A520-am ilyen állapotban...)
(#) llaci56 válasza moltam hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Itt találod!
(#) moltam válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Kösz!
(#) moltam válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Hogy tudom innen letölteni a rajzot teljes méretben? Tisztításkor észrevettem, hogy T303 pozíciószámú két lába tőből kitörött. Mivel tudnám őt helyettesíteni?
(#) gkari válasza moltam hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Nem hiszem, hogy reg. nélkül menne(az meg fizetős), de ha írsz az osztrák úriembernek, el fogja küldeni, általában nagyon segítőkészek.
Üdv!
(#) kocos hozzászólása Máj 4, 2010 /

Üdv mindenkinek !
Olyan kérdésem lenne - bár lehet, hogy megköveztek miatta ... - , hogy BRG M14 "Qualiton", és BRG MK 29 "Juno" magnetofonokhoz ékszíjkészletet honnan lehetne szerezni, lehetőleg újat ?
Köszönöm !
(#) hatvanasjocó válasza kocos hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Az orsós magnó topikban talán többet tudnak neked mondani[quote]BRG M14 "Qualiton",Bővebben: Link
(#) kocos válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

köszönöm, bár az MK29 kazettás ...
(#) Action2K válasza kocos hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

LLaci56-ot kérdezd.
(#) mustang74 válasza Vales hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Gratula a rádióhoz!
Nekem sajnos csak a sasszi van meg ebből a rádióbol plusz a gombok és a "varázsszem keret" vagy nem is tudom hogyan nevezzem.
(#) moltam hozzászólása Máj 5, 2010 /

Hellosztok.
Sikerült félig feléleszteni a pacific ot. Mostmár Pu ról szól is a rádió, de a ferritantennán a tekercseket újra kéne tekerni.
(#) Vales válasza mustang74 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Köszönöm!
Az éjjeli szekrénykémen kapott helyet. Egy bánatom van, hogy az angyalföldi panelban sajnos semmit sem fogok vele (antenna és földelés is be van kötve).
Ebben benne lehet a panel árnyékolása, valamint a régi, emissziószegény csövek miatt is gyengébb lehet az érzékenysége talán.
Szolnokon is a helyi adót fogta csak (MKR 1341KHz), jó 20 méteres dróttal és földeléssel.
Tervezem egy "aktív antenna" építését hozzá, egy-két tranyó és keretantenna talán a KH vételt megjavítja.
(#) koko33 hozzászólása Máj 6, 2010 /

Helló!
Ma találtam egy igen jó állapotú pacsirta rádiót, és még nem foglalkoztam restaurálással. Segítséget szeretnék kérni hogy hol kezdjem el ?
(#) llaci56 válasza koko33 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Mindenek előtt tegyél fel egy képet!
De mi az, hogy találtál? Merre lehet ilyet találni?
(#) Videotonman hozzászólása Máj 6, 2010 /

Hali!
Nemrég a melléképület bontásakor előkerült ez az Orion külső hangsugárzó. Korát ítélve az 1930-as évek első feléből való. Hangszóró már nem volt benne. Ráadásul polcnak lett átalakítva és fellógatva a falra fém fülekkel (kb. az '50-es években történhetett az átalakítás). Ezért elég sok szöget húztam ki belőle. A hátlapját teljesen megette a szú. El is tört egy helyen. A többi része viszont jónak tűnik. Simán megéri restaurálni.
(#) hatvanasjocó válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Ha te dicsekszel. akkor én is! Mai zsákmány, még porosan..........
Philips 32 V

PICT1120.JPG

(#) llaci56 hozzászólása Máj 6, 2010 /

Csak sárgulok...
(#) gkari válasza koko33 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Erre a kérdésre rövid válasz nincs, de ha áttanulmányozod:ezt(restaurálás-cikksorozat), valamint letöltöd az RTÉK 1998-2010 számait innen(innen még a "Kádár"könyvekből az 58-59-t), meg az RT1964 7.-8. sz.(innen), akkor szinte mingent tudhatsz!
Üdv!
(#) koko33 válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Úgy találtam hogy lomtalanítás volt és ép ki akarták dobni én meg elkértem tőlük hogy ez még nekem jó lesz. Sajnos még megpucolni se volt időm.

DSC00489.jpg

(#) llaci56 válasza koko33 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Eláll az még így, az a lényeg, hogy nálad van!
(#) hatvanasjocó hozzászólása Máj 7, 2010 /

Ma tettem fel a polcra készen és brummentes, szép hanggal működő állapotban. A dobozon minimális javítás kellett. A anódfesz szűrőelkóját kellett kicserélni és pótolni kellett a hiányzó hálózati bemeneti zavarszűrő 22 nF-os kondit.
(#) Gafly válasza koko33 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Nem emlékszem pontosan hogy a "szögletes" Pacsirtában van-e még feszültségválasztó hátul, de ha van akkor feltétlenül tedd át 240 V-ra.
(#) koko33 hozzászólása Máj 7, 2010 /

Az van rajta hátul, gondoltam hogy azt át kell rakni és köszi a segítséget.
(#) Zoohacker hozzászólása Máj 7, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Blaupunkt XC-240 típusú kazettás deckem! Fém mechanikás! Nagyon egyben van csak eléggé régi! Viszont van 2 szépséghibája az egyik hogy a kazetta ajtajáról hiányzik a takaró műanyag lap.. nem tudom miért nincs is meg! És ha a play gombot benyomom nem tekeri a kazettát viszont pörgetni tudom(rew,ff). Nekem nincsen rá szükségem, de egy gyűjtőnek esetleg sokat érhet és gondolom nem is okoz neki gondot a javítása! Ha esetleg érdekelne valakit akkor írjon egy e-mail ide: szegedi.zoltan@postafiok.hu
Itt ne válaszoljatok nincsen időm nézni!
(#) moltam válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Egy ilyen volt az iskolánkban az egyik terem szekrényének tetején. Sajna az iskolát nemrég bezárták, a rádióval meg nem tudom mi lett...
(#) hatvanasjocó hozzászólása Máj 7, 2010 /

Megszállott, kedves topik társaim! Ki az aki vasárnap ott lesz a Puskás börzén? Az ott fellelhető egyik szakálas fazon én leszek, személyesen is cseveghetnénk!
(#) Imi65 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

[OFF]Többert is írhattál volna magadról, még a végén moleszterálni fognak - a szakállam miatt - hogy: Helló, Jocó!
Következő: »»   104 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem