Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Szerintem kevés lesz. Gondolj bele, kb 50-200ns elélövés kell, ez igencsak összemérhető a proci utasításidejével. És közben a bejövő jelet mérni kell, eldobni a saját impuzus visszaverődését, szinkronizálni és kiszámolni a következő impulzus idejét, és mindezt a legrosszabb esetben 312.5 us-onként. Most erre azt fogod írni (vagy lehet hogy már írtad is) hogy nem fogsz minden impulzust zavarni. Igen, ezzel időt lehet nyerni, csak elég veszélyes technika, mert nem garantált hogy minden zavaró impulzust időben adsz, ezért könnyen előfordulhat hogy a zavarás ellenére is megmérnek. Ez persze magánvélemény, de én inkább nagyobb, gyorsabb eszközzel kezdek dolgozni, minthogy később kezdhessem előlről az egészet.
Az is megfontolando amit jefflyn irt, de ha belegondolsz, max egy ezrest sporolsz meg ha 16 bitest veszel 32 bites helyett. Cserebe sokkal nagyobb kapacitasod van. Ennyire mar kar sporolni.
Szerintem a 25 nsec elég lehet.
A a saját impulzus visszaverődése elégé gáz. Ez még 5 nsec-es procival sem igen lenne megoldható. A LED fénye nem annyira koncentrált, nem tudom mi jöhet vissza, de gondolom csak pár méterről van ilyen hatás. Azt azért meg kellene nézni milyen messziről jön vissza egy fehér falról. Adót és vevőt be kell tenni egy hátulról zárt csőbe. 30 méter az 100 nsec az LI estében is gondolom ez a kb. megcélzott, legalábbis az időkből ezt veszem ki. Az az idő amíg a proci dolgozik, meg bejön az IT stb. az szoftveresen kikompenzálható és valszeg ezalatt jön a visszaverődés is, ekkor le kell tiltani a vételt. Én viszont inkább az alábbiakban látok problémát és erősítsetek meg jól gondolom-e ! Mivel a blokkolónak fogalma sincs milyen messze van a traffi, a legrosszabb esettel kell számolnia, mondjuk legyen 30 m, és ezért mindig ennyi idővel lő vissza. Mivel nagyon pontos az időzítés a traffi is mindig pontosan kapja a blokkoló jelet...tehát számára úgy jelentkezik a visszajövő jel mintha az autó közelebb lenne, hozzá...de az szépen jön vele szemben. Tehát minden további nélkül megméri ! Az LI esetén minden visszalövés között van 10-15 nsec, ha jól emlékszem (most nem keresem vissza). Ezt az LI 5 nsec es procival, megoldja...de 25 nsec-el mit kezdek... max 50-60 méter fog működni. PIC32 esetén is kell valami hardveres véletlent beletenni 10-15 nsec-el. Nem tudom érthető-e ?
Ez mar parszor le lett irva a forumba. De jol gondolod.
Most írom a programot. Még néhány utolsó simítás kell és kész.
Minden 3. impulzust zavarok 1db impulzussal. A szünetekben (1. 2. 4. 6 stb ) folyamatosan mérek és minden impulzus ellövését az utolsó mérés határozza meg A simulátor többszöri futtatása alapján +/-25nS pontossággal tudok a kívánt érték elé lőni (attól függ, hogy milyrn utasítás közben jön az impulzus)..
Remélem jó lesz, örülnék mert akkor nem kellene ARM-al meg FPGA-val meg ilyen hülyeségekkel foglalkozom A saját impulzus érzékelését a mérésben hogy küszöbölöd ki?
Miért nem megszakításból kezeled a bejövő impulzust, akkor mindig ugyanaz lesz az idő.
Bocsánat, nem 50 (+/-25nS) hanem 75nS a két szélsőérték a pontosságban
Megszakításból kezelem, de van 3 ciklusos utasítás is, és ha ott kapja el, a jel akkor először befejezi és utána ugrik megszakításba
Amikor ad, akkor nem mér
1. 2. 3. 4. mérés 5. adás 6.7. mérés 8. adás 9.10 mérés 11. adás stb
Én ezt még mindig lassúnak érzem (a 75 ns miatt) de sok sikert hozzá, tényleg nagyon örülnék ha ez így menne. Mikor teszteled élesben?
Először még tökéletenek kell a szoftvert.
Aztán tárolósszkppal finomra hangolni. Utána jöhet a teszt Állati jó ez a PIC simulator progi. Totál le lehet modellenzni az egészet Enélkül nem tudom hogy boldogulnék egy ilyen blokkolós proginál.
Melyik szimulátor? A proteus vagy mplab?
MPLAB SIM
Látom az össze regisztert, és az értkeket. Nagyon király
Egy gondom volt vele: 24-es PIC-nél bizonyos típusnál az interrupt késleltetést nem szimulálja. De gondolom a stopwatch ablakban megnézted hogy a te prociddal jól mutatja-e.
Sracok, a chipcadnel lehet meg kapni antisztatikus szivacsos ic tarto dobozt, mint regen?
Arlistaban nem talalom.
na szevasz.10 led 5-5.5210 -es.1000/400ns 22 ohm,de csökkenteni kéne 15 ohmra.elbírná a fet?
a másik:10led 5-5.5210-es.250/250ns 27 ohm.szerinted igy ok?
mekkora taprol, stabilizalva van-e a tap, mekkora aram a celod?
(Szerintem 5410-re gondoltal az a 22 fokos)
nem maradtam az 5210-nél.max áram amit ki lehet hozni belőle.ja 30 ms ig menne.14.4v ról.
400/1000-nel 11Ohmig lemehetsz.
250/250-nel 14Ohmig lemehetsz. Ha 5 led van sorba kotve.
Szoba kerult mar, a gyari blokkolok kepessegei. Itt a Jammer Test Gang legutobbi meresei.
A legutobbki kozos teszteleseunk eredmenyei alapjan jo eselyunk van ra, hogy mi a regebbi firmware-u Prolaser 2-vel teszteltunk. Azt viszi mindenki szepen. Az ujabb 5.12-es verzioju K.P. II-vel meg a Laser Interceptor isz szenvedett. Persze ez a teszt mar 1 eves, azota biztos javitottak rajta az LIsek.
A fetet szamoltam, azt kerdezted
Amiket irtam, a 400/1000-nel az atlag aram 142mA a 100mA helyett, tehat ha nevleges teljesitmenyen akarod hasznalni a ledet, akkor az hatarozza meg a korlatot. Ahhoz, hogy ne hajtsad tul a ledet min 18 Ohmot tegyel. A 250/250-nel, a leden folyo atlagatram kb 200mA. Ha nevleges teljesitmenyen akarod hasznalni a ledet, akkor 31.2 Ohmig mehetsz le. A szamitasaimban a led nevleges nyitofeszultsegevel szamoltam. Ez kisebb mint az itt hasznalt aramoknal fellepo nyitofeszultseg, de biztonsagi rahagyasnak hagytam, mert hatha elofordul 14.4V-nal nagyobb fesz.
27 ohmom van 30 ill 33 masom nincs.1w os.reméljük még bírni fogja?
fosok hogy valami elrepül,mert nem szeretném.hát elég esős ez a hét.reméljük péntek délután enyhül na persze meg tudnak fogadni.
Valaki írta, hogy 28000 Ft-ért van plusz fej LI-hez. Nem találom, de már fáj a szemem a sok oldal visszaolvasásával. Ha valaki ügyesebb, mint én, kérem keresse meg nekem.
Megtaláltam!
400/1000 melle rakjal 27-et, 250/250 melle rakjal 33mat es tuti nem lesz gond.
szevasz.gondolom te használtad már a blokidat 200/200 al.vannak tapasztalatok.pl ha jól emlékszem 30ms ig megy.nem melegednek az alkatrészek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |