Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nekem 7 évesen a kapupántcsavarra tekert zománchuzal és a lapos elem páros volt az első "komolyabb" húzásom,ami "belemarkolt" az apró szöges dobozba.
![]()
Akkor korban lehet én kezdtem leghamarabb.
![]() ![]() ![]()
vannak még kivételek
![]() ![]()
Sehol sem vagytok... 2 évesen nyúltam bele egy csöves tévébe, aminek nem volt fent a hátlapja, de be volt kapcsolva...a fél karom megégett, azóta szeretek mindent, ami elektromosággal működik...
![]()
Ez mindent vitt, de szerintem végezzük be az offolást, mert én leszek először kidobva innen
![]() ![]() ![]()
en is 2 ledes pillogoval kezdtem.
![]() csak tul elhanyagoltam... jott az elso PC. erdekesebb volt. most meg tanulom ujra amit eddig tudtam ![]()
Azta, Zoli bácsi, ügyes vagy...
![]()
[OFF]Én a PCL86 SE-vel kezdtem, mert a PCM2902 lába letört, amikor építeni akartam vele az USB-s hangkártyát. De a PCL-t azóta átépítettem, egy régebbi félvezetős rádió dobozából egy PC tápegység dobozába. A hálózati trafója is más lett, mert a nagy dobozban egy csöves rádió trafója volt neki, most meg egy 150W-os toroid. Bár még mindig nincs teljesen kész, fa oldallap kéne, meg rendesen felragasztani neki az előlapot, mert a múltkor csak ragasztottam rá egyet. Képek
Van. Mikor en elkezdtem, az elso led epp elkezdett vilagitani a laboratoriumban. Ezert nalunk a vasbotba meg nem arultak ilyet. Viszont volt P13A tipusu tranzisztor, amivel csinaltam erositot a detektoros radiomhoz.
Udv Vili A LED
Nem is tudtam, hogy az UV LED alapja gyémánt :finom:
Sziasztok!
Itt a legújabb kreálmányom. 2 tapsra be és 2 tapsra kikapcsoló szerkezet ![]() ![]() üdv
Ja.....
Ki felejtettem azt a fontos momentumot ,hogy nem mindegy ki mikor kezdte (évszám)!
Szia!
Tetszik, szép munka. Látom te is precízen dolgozol, így is kell ![]() üdv: Dávid ![]()
Villogó 2.0 Javított kivitel.Ma megcsináltam.Köszi a tanácsokat.
Még egy indurka-pindurka jótanács: Az alkatrészeket forgasd egyforma pozícióba (ha lehet), mert esztétikusabb és könnyebben leolvasható az értéke, szervizeléskor.
Esküszöm kedvet kaptam egy ilyen multi építéséhez !
![]()
Úgy látszik nem csak az én mániám ez az egy irányba rendezés
![]()
Egy icurka-picurka jótanács (bocs, hogy nálad írom, több embernél láttam már) : ne maradjanak "lebegő" rézfelületek. Ez digitális áramkörnél (a képen szerintem ilyen van) nem annyira érdekes, analógnál vagy kevert áramkörnél fontos. Ha nem tudjuk testre kötni, inkább vegyük ki ezeket a rézfoltokat. Két vezeték között egy GND-re kötött rézcsík csökkenti a zajérzékenységet, de ha nincs kötve sehova, akkor inkább árt, mint használ.
Épp azon gondolkodtam, hogy ezt megemlítsem-e
![]() ![]()
Köszi, tudom. Csupán azért vannak "cafatok", mert így kevesebbet kell lemaratni. Összefüggő föld esetén, természetesen össze vannak kötve.
Üdv!
Feltöltök még 2 képet a programozható elosztómról. Ma volt az élesztése, nagyon szépen működik. A képen látható egy alap idő amit beállítunk, egy Beállítások menü, ahol a képen láthatók szerint választhatunk OUT1-OUT4 -ig illetve állíthatjuk be az időtartamot, mitől meddig szeretnék hálózatra kapcsolni az adott fogyasztót. Az adatok mentve felirat, annyit tesz, hogy a beállításokat elmenti eepromba, így azokat nem kell áramszünet estetén újra beállítani. üdv: Dávid
Sziasztok elkészült a DOZ tuningolt verziójú erősítőm!
Főbb paraméterei: -A osztályú -Tuningolt verzió 2x3 végtranzisztora lett kibővítve (MJ15003) -Megjahtótranzisztorok MJE15030 -Tápfeszültsége :40 volt 4*4700ľF szűrt táp -1.7 A nyugalmi áram egynelőre passzív hűtéssel de egy kis aktív hűtés elfér rá... -400W 230/30 volt Toroid transzformátor -bekapcsoláskor késleltetee hangfalátváltás hangszórókilökéscsillapítással (másik erősítő kibemente csatlakoztatható és alapállapotban az van a kimeneten bekopcsolás után vált át ~3s késleltetéssel mialatt feltöltődik a kondenzátor így nem jelenik meg a hangfal rákapcsolásakor a kondenzátor feltöltődéséből adódó hangszóró kilökő inpulzus -kimenős kondenzátor : 1x 4700ľF elco + 1x 10ľF MKT A hangja megítélésem szerint remek nagyon szeretem közép és mély tartománya nagyon szépen szól. És mellékelek néhány képet. és további kommentben
és a további képek az alkotóelemeiről
Szép munka! Azt is kiírja, hogy éppen melyik kimenet aktív? A panelról is van fénykép?
Hasonlót én is készítettem: Bővebben: Link
Szia!
Igen van fénykép: Bővebben: Link A konektorok alá helyezett led-ek jelzik vissza az akítv kimeneteket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |