Fórum témák
» Több friss téma |
A hőérzékelős kamera nem rossz ötlet a ködre, ha van hő amit láthatsz. mert mondjuk kinn a semmi közepén este nem hiszem hogy találsz hőforrást, max ha megy előtted egy autó.
Szóval ha én ilyesmit csinálnék akkor már a tengeralattjárók aktív radarját(hanglokátort) használnám, az sokkal hasznosabb és azt tényleg nemérdekli a köd, max lassabb lesz a hang terjedési sebessége talán.
Sziasztok!
Na pont ilyet szeretnék csinálni, mint ami a videóban is látható. Illetve amilyet vzolee is csinált. Az egyetlen gondom, hogy nem tudom a nézőke kábeleinek kiosztását. 6 szín van belőlük: -narancs -piros -fekete -szürke -sárga (citrom) -fehér Gondolom a fekete és a piros a táp. Hogy mennyi azt később kimérem a kamera csatlakozásán. Viszont a videojelről fogalmam sincs. Talán sárga és fehér? Csak a csatlakozó színéből kiindulva... Viszont akkor a szürke és a narancs kimarad. Vagy azok csak a visszajelzéshez kellenek? Pl visszaküld valami jelet a kamerának, hogy működik a rendszer? Esetleg ki lehet ezeket mérni egy mezei multiméterrel valahogy? Köszönöm.
Valami csalafintaság lesz itt. Kibányásztam a csatlakozót ami a kamera alaplapjához csatlakozik. Itt már 8 vezeték van, és négy lábon mérek 4,8 voltot. (Mondjuk ez jó hír is lehet, akksis táplálás megoldva.)
De még mindig nem tudom konkrétan melyik a táp, és melyik a videojel bemenet.
Nézd meg az IC típusát a panelon. Adatlapját letöltöd... ott le van írva melyik láb micsoda, és visszakeresed a panelon.
Tápnak 99% hogy 5V kell. De az koránt sem biztos, hogy a piros és a fekete az.
Meg van, príma Bővebben: Link most már csak letölteni kellene valahogy.
Köszi szépen!
Nem tűnik túl egyszerűnek. Ha jól értem a rajzot, a táp a 22-es, és a 2+12-es lábra megy(sőt a 12-ről tovább a 11; 10; 9-re ). Vajon melyik a pozitív? Aztán látom "input TV signal", de csak egy jelölés, mi van a másik felével? Vagy az a "letter signal" a másik fele? Meg, látom a 15-ös lábon van 2,2volt. Csak szintén nem tudni hogy pozitív vagy negatív, és hol a másik fele. Ugyan ez a helyzet a 9-es lábbal. Azt hittem lesz majd két vezeték a végén, egy táp +,- ; és egy AV-in +,-.
2-es, 12-es: +5V
4-es, 8-as: GND 18-as: Videó bemenet Ezt a 3 vezetéket kell visszakeresned. 1-12 és 4-8 már a panelon közösítve lesz. 18-as lábnál pedig biztos lesz 1-2 alkatrész sorba kötve, így az nem tudod közvetlen kimérni, csak végigkeresni az útját. És a videó jel testjét is a GND-re kell kötni.
Nem igen jön ez össze.
Kiválasztottam a legegyszerűbbet, a 18-as lábat (input TV signal), mondván szemre az a legegyszerűbb. Szakadásvizsgálóval álltam neki, először úgy próbáltam, hogy hozzáérintettem a lábhoz, majd a csatlakozókhoz, de persze semmi, aztán próbáltam apránként haladni, mindig ahol csipogott arra lépegettem, de egy idő után már elvesztem a fonalat, vagy több helyen is csipog vagy sehol sem. Vagy nem így kellene csinálni? Szemmel képtelenség követni, ráadásul itt-ott valami fehér cuccot ráfolyattak.
Most látom, közben megelőztél.
Na így talán menni fog, köszi hogy megnézted! Bár most kicsit félre rakom, már jojóznak a szemeim.
Azt hiszem megtaláltam, mert valami történik.
Sima táppal csak egy led világít, ha rákötöm a kamerát akkor látszik, hogy jó helyen van, mert kép ugyan nincs, de a képernyő zajos, néha felvillan és a kamera mozgatása befolyásolja a zajt. Talán a képkereső hibája. Fél siker, de jobb mint a semmi.
Sziasztok
Olvasgattam a fórumot, és segítséget szeretnék kérni egy iylen "éjjellátó" megépítésében. Igazából nekem nincs szükségem tökéletes minőségre, és a távolság ami kell az is 10 m (nagyon-nagyon max. 15). A lényeg, hogy nekem egy 3-7x32-es távcsőre kellene. Hogy lenne érdemes nekilátni? Arra gondoltam, hogy a távcső végét körberaknám infra ledekkel, a cső elejére pedig egy telefon kameráját esetleg? Bár gondolom, így gondok lesznek a fókuszálással ( a távcsövön nem zoomolnék, maradna a 3x nagyítás). Tudnátok esetleg valami jó kis tippet ajánlani? Előre is köszi.
Üdv ismét!
Azóta új képkeresővel is próbálkoztam. Az eredmény ugyan az. Szerencsére ugyan az az IC volt a keresőben, a lábakat hamar vissza lehetett keresni. Szóval tápot rákötve a kereső prímán világít. Hozzáteszem, hogy a kamera amiből kiszedtem a mai napig prímán üzemel, tehát ezzel nem lehet baj. Amint rákötöm a külső mini kamerát egyből zajosodik és fut a kép, de képet nem ad. Ha mozgatom a kis kamerát akkor annak megfelelően változik a zaj is, ebből gondolom, hogy minden jó helyen van, de valami mégsem stimmel. A keresőnek 5V kell, ez megvan, a kamerának 12, ez is meg van. Aki épített már ilyet az hogyan oldotta meg? Csak úgy direktben rá a jelet a keresőre? Vagy kell valami ellenállás vagy valami?
Szia!
Igen direktbe kell rákötni a kompozit jelet. A kamera és a kereső testét is össze kell kötni. Esetleg lehet szabvány probléma is, egyik PAL másik NTSC. Merre laksz?
Megvan, összekötöttem a testet is, addig nem is történik semmi amíg minden a helyére nem kerül.
Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem szabvány probléma. Pakson lakom, talán az erőmű az oka...
Akkor ki kéne találni melyik a hibás...
A kemerát kösd a tv bemenetére, a keresőt pedig pl. egy videóra.
A kamera jó, már teszteltem tévén. A keresőt videóra még nem próbáltam. A szabványt ellenőrizni? Na mindjárt előkeresem az adaptert.
Minden PAL szabványú. A mini kamera is, és a nagy kamera is amiről a keresőt leszedtem. Estleg arra tudok még gondolni, hogy nem jól mértem ki a video lábat a keresőn (pedig de).
Csak hogy véletlenül se legyen gond, GND ill. test alatt az áramforrás negatív oldalát értjük igaz?
Működik prímán minden! :worship:
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget! A neheze megvan, most már csak normális külsőt kell csinálni neki. Na csak fussunk össze egy játékon!
Persze.
Amint tudok rakok fel képeket, egyelőre kifújom magam és örömködök Azért gyorsan még összedobom az infrát hozzá. Egy próba erejéig.
Üdv ismét!
Lámpafénynél készültek a képek telefonnal, de nem bírok várni Már csak az elemtartót kell végleg beépíteni, és teljesen kész Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Hmm, korrekt kis cucc, kíváncsi lennék, hogy képre milyen leghet.
Ez az optika nem valami nagy szám, sima műanyag 10fokos foncsor. Azt hiszem rááldozom az energizer lámpám foncsorát, mert legalább 2-3szor jobb azzal a kép, illetve messzebb ellátni.. A led sima 3W-os infra 850nm. A negyedik emeletről éjjel letekintve az utcára az autókat halványan látom.
Hmm
Az szerintem elég korrekt, én is gondolkozok egy ilyen összerakásán, egyedül a megjelenítővel vagyok gondba, ugyanis nincs ilyen kamera alkatrészem, pc-re gondoltam, csak hát egy laptoppal meg eléggé nagy lenne.
Sziasztok!
Nos beépítettem az elemtartókat, de ezzel felmerült egy kis probléma is. Három tartót kötöttem be, így van 10 akku sorban. 4 elem után kivezetékeltem 4,8 voltot a led áramgenerátorának és a képkeresőnek. Csakhogy az áramgenerátor bezavarja a képet. Gondolom azért mert egy áramkörön vannak. Hogyan lehetne zavarmentesíteni? Ha nem muszáj nem raknék be még külön ennek is egy akksit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |