Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Crystal radio - detektoros rádió
Nem dübörög a többihez képest csak kicsi hangosabb. Egy szlovák nyelvű, valamelyik másik magyar és egy valamilyen zene amit nem azonosítottam. Ja és közben csurgott a víz a lemezszegélyről! Meghallgatom most este is és leírom mit hallottam. Még nekem is meg kell egyezzek a szomszéddal, hogy megfelelő hosszúságú derótot kihúzhassak. Melléklet szigetelők fotója(ebből van 4 db)
Meghallgattam most este is. A sáv rövidebb hullámhosszú végén román, valamilyen szláv és angol beszédet hallottam faddinggal és persze a két magyar 800kHz és 539 kHz körül
1341 -en (szolnoki adó és a siófoki adó) a Katolijus Rádió
810 -en (lakihegyi adó) a Katolijus Rádió 540 -en pedig a Kossuth - Soltról. Azzal a 4 db porcelánnal jó antennát tudsz csinálni.
Én máris érdeklődöm! Szép cucc lett!
30-as 40-es évekbeli alkatrészek felhasználásával készült. Igazán a fellelt bakelitlapon lévő fokozatkapcsoló adta magát egy ilyen konstrukcióra. A doboz meg egy passzoló méretű szivaros doboz volt. Az esetleges tekercspróbálásokhoz csináltam a belső tekercs leválaszthatóságát.
Köszönöm a képeket hatvanasjocó!
Ha kristálydetektort készítenél és nincs még kristályod amellékelt képen látható kristályokat felajánlom neked (bárkinek). Nem teljesen tiszta, galenit, pirit és kőzet. Remélhetőleg kinyerhető belőle a szükséges darab. Rivat jelezd ha kell. Ingyenes.
Helyesírási hibák: amellékelt=a mellékelt, Rivát=privát
Tisztelettel közzé teszem általam építet detektoros rádiót.
És a többi része? És mit sikerült eddig befognod? (a helyi adón kívül.)
Szintén, egy általam épített közép-rövid hullámu detektoros rádió.
Sajnos, az un. -"fadodoz"- korhű legyártása /egy társasház 3. emeletén!/ kivitelezhetetlen !!!
A detektoros után a következő a "TELEPES" rádió !
Tisztelt Laci56 !
Ez, egy egyszerü detektoros rádió! / A régi idők emlékére !/ Sajnos, nekem nincs huzal antennám,mert egy 3-emeletes házban lakom. Az eresz csatorna víz levezető /amely 12méter magas/ az antenna !!! A földelés:víz csap. Nappal: Kossuth r, Katolikus r, Rádió 4. Este:21.ó-tól: 10-12 adó ! Ennyi az adó vételi "teljesítmény".
Az ilyen házakban lehet kísérletezni olyan berendezésekkel, amik a föld fölé épültek. Jó antennát lehet csinálni a telefon kábelből, kábelTV külső köpenyéből stb. Ezek vége bejön a lakásba.
(A 0 vezetőt nem említem meg, mert annak komoly áramütés veszélye van.)
A bel(sej)ét is meg kéne mutassad! Egyébként "teccik"
T. Laci56 ! Köszönöm az antanna építési tanácsokat ! De, a felsorolt lehetőségeken már "túl" vagyok. Az eresz csatorna bizonyult eddig a legjobb antennának !!!
Szia Feri!
A rádióid fotójával már korábban is találkoztam. A műanyag dobozról az első próbálkozásaim junak eszembe. Én praktikusan, műanyag ételtartó dobozba építetem első készülékeimet. Egyetlen szerszámom anyukám varrógépének tartozéka, egy olló volt. Ez már nagyon régen volt. A telepes rádiód nagyon hasonlít akkori rádiómhoz. Tetszenek a készülékeid, hangulatosak. Remélem készítesz még a jövőben hasonlókat és ha igen, akkor tedd közzé azokat is. Üdv. JK
Köszönöm a "biztatást" ! Ez a "hobbi", részemről gyermekszerelem.Sajnos, a gyermekkori álom nem teljesedet be !! Nem lehettem "RÁDIÓ-SZERELŐ" !!!
De, a -SZERELEM- megmaradt.
Azt a hétszázááát! Ez valami Gyönyörű!
Csodaszép!
Ez a rádió valamilyan régi telepes pentódával (pl. 1T4T) készült?
Ha előbb küldöd a linket, hamarabb rájövök, hogy neked nem kell tanácsot adnom. (Legalábbis nekem nem.) Hiszen a rádióidat ismerem már régen.
Azon a honlapon a Te detektorosod alatt ott az enyém is. :yes:
HA5KJ Joska baratom altal keszitett detektoros radio pokhalo tekerccsel.
Szia, üdvözletem !
A "Telepes", DDL-101 csővel készült. Tulajdonképpen, ez egy un. visszacsatólt középhullámu AUDION.
Szia Laci 56 !
A tanács az mindig jól jön, azt gondom ! Sőt, inkább megtisztelvel érzem magam hogy megszólítottál !!
Lelkes olvasója vagyok a blogodnak. Nagyon szeretem a rádióidat, remélem lesznek 2010-es darabok is!
Nem regi ez, par eve csinalhatta Csak manapsag mar nem szokas mar ilyeneket csinalni mert nem fogja a Danubiust -- jaaa, vagy azt azert nem, mert beszuntettek?
Regen en is epitettem, bar nem ilyen szepet, csak manapsag eleg nehezkes hozzaferni germanium diodakhoz. Ti honnan szerzitek be? |
Bejelentkezés
Hirdetés |