Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet ,hogy sok lesz az a +-50V. Vissza kellene tekerni 29 voltra , de úgy hogy minden tekercsvég legyen kint, és akkor a dupla graetz-es tápot elkészíteni. A 800W több mint jó.
Hello.Mi az a tápfeszültség amiről lehet 4 és 8 ohmon is üzemeltetni és a teljesítmény sem vész el?
40-43 volt ,de 4 ohm-nál jól kell hűteni.
a tekercs vissza van tekerve gyárilag volt ennyi most pont 29 volt.de csak 3 kivezetés van az eggyik közös
Akkor azt a rajzot kell követned amiben egy graetz híd volt. Lehet ,hogy rossz valamelyik dióda benn?
ok köszi .lehet hogy az lessz a baja csak 8amperes van benne.majd kicserélem.ha valami gond lessz még irok.Köszi a segitséget.
A határfrekvenciát általában a -3 dB-es ponttal adják meg. A görbéket rendszerint úgy ábrázolják, hogy a függőleges tengelyen kb 60 dB átfogást lehet ábrázolni.
A te ábrádon ez az átfogás 4 dB. Leolvasható, hogy az átvitel -3dB-s pontja 10Hz. Egy normális osztású görbén, ezt úgy értékelnéd, hogy teljesen jól megvan a mély. Tehát a görbe a becsapós, az átvitel jó.
Értem amit mondasz. Lehet benne valami. (-3db, az nagyjából 50% esést jelent. Azért azt se nevezném túl jó átvitelnek, mégha ez is a szokásos tartomány.) Most már meg fogom hallgatni, legalább tudni fogom, zavaró-e ez a bizonyos -3DB. (A diagramm a hidalt változathoz illik, önmagában lehet, hogy más a helyzet.)
De ha a 0-3dB-es tartomány a fontos, akkor máshol miért alkalmaznak 60dB-es skálaosztást? Mintha direkt csökkenteni akarnák az esés szemléletességét.
Hy mindenkinek ! Ti mekkora feszültségű trafót ajánlatok a TDA7294 es "sztereó" erősítőmbe amivel ki lehet facsarni a teljes 100w-ot csatornánként . Most ketten osztoznak egy 2x30v 200w os trafón így is szépen szól de mi lenne ha pl. 38- 42V + - körüli értéket adnák neki mint az adatlapján -ott állítólag ezzel el lehet érni a 100w 4ohm esetén
lehet későn válaszolok már de ez arra utal hogy kicsi a pufferkondi(k) kapacitása vagy kevés a trafó teljesítménye,ha kicsi a trafo akkor mire sikerül feltöltenie a kondit az erőlködő már kiveszi belőle a töltést és ezért mire kiegyenlítődne a trafó és az erőlködő feszkóigénye addig ezt a jelenséget jácca , remélem tudtam segíteni szia
Valamit félreértesz. Ez az IC nem tud 100W-ot (legalábbis kellően stabilan, és kellően kis torzítás mellett). Erről az adatlapja ékesen beszél (csatoltam a vonatkozó részt, amin 4 és 8 ohmra is megvan a tápfesz/teljesítmény, illetve a teljesítmény/torzítás diagram)
Hello mindnekinek!
Nekem egy olyan kérdésem/kérésem lenne hogy van egy LM358-as IC-m és szeretnék belőle mikrofon előerősítőt csinálni. Az alábbi akpcsolás alapján csináltam meg, és az a helyzet hogy nem működik. Biztos én csináltam rosszul. Mi lehet a baj? az IC-vel nem lehet mikrofon előerősítőt csinálni? vagy más értékekkel kell?
Így próbáld.
Ha dinamikus mikid van, akkor az R1 nem kell.
Nem szerencyés kisohmos mikrofonhoz, de kéne müködnie, ha félfeszre beállitanád a kimenetet, vagyha + - os a táp
lejebb láttam jobbat
Én próbáltam jelgenerátort is mérni, semmivel nem volt jobb a hangkártyánál.
Amit tudtam, megtettem, nem azt csináltam, hogy 200Hz-nél egy bemenő jel mérés, aztán uccu neki, hanem nyomon követtem egészen 5Hz-ig. Így ez egy jó viszonyítási alap a kimenethez. Persze abban igazad van, a valóságban eltérhet a feszültség ettől, de ha a bemenetet és kimenetet arányaiban nézzük, úgy lehet viszonyítani szerintem. (De hát mivel is lehetne jobban lemérni, oszcilloszkóppal ilyen pontossággal szerintem biztosan nem.) Ha a dB oszlopokat nézzük, akkor az jól látható, hogy az erősítő igen csak jó a mély átvitelben. Hogy miért tűnik jónak a mérés eredménye: készítettem egy mérést egy másik IC-s erősítővel 1554. Szerintem a P7293 magáért beszél! zoka
Ez úgy lehetséges, hogy a bemeneti alkatrészek (értéküknél fogva) nem korlátozzák a mélyet, a többi meg az IC-n múlik
Nincs a méréseddel komoly gond, köszönjük, hogy megcsináltad. Csak ennek kapcsán említettem a hangkártyát (aminek vélhetően van kicsatoló kondija), és az alacsony frekvenciák megmérésének zűrjeit.
Számomra már sokkal inkább arról szól ez az egész história, hogy hiteles-e a diagram (pl. Te is sokkal jobbat mértél), illetve ha igen, akkor zavar-e engem ez a "mélyhiány" Megépítem, meghallgatom, és majd kiderül.
Ronin kapcsolása szerint csináld meg. Amit Te csináltál, az egy 45x-ös erősítésű előfok, vonalbemenethez igazítva, a kimenetére meg egy puffer-végfokot kell akasztani. Ez Mayan előfoka a két tranyós, visszacsatolás nélküli puffer-végfokhoz... :yes:
Szerk.: Sokat olvasgattam azt a cikket, onnan voltak ismerősek az értékek...
Helló
Megcsináltam ujjra az egyenirányitót 25 amperes gratzhiddal a kép sterint amit mellékelek.Bekötöttem a 2 váltó feszt és jó is volt kijött 36 volt .de igy is ugyan azt csinálja mint elötte.a jajzon van középen 2 forrasztási hely oda mit kell kötni.valahogy nem boldogulok vele.ha valaki tud valami jó megoldást a problémára irjon köszi a segitséget
hello
lehet hogy én kötöttem valamit rosszul össze.megnézné valaki.küldök egy képet a kapcsolását már láttam a fórumban.Valaki átnézné nekem.Köszi
Igen igen, az oldalról van. Különben az IC volt hibás vagy kiment forrasztás közbe. Kicseréltem egy SMD IC-re és tökéletesen megy
A táp plusz és mínusz kivezetése közt tudsz 72 V egyenfeszültséget mérni?
Pontosan mit is csinál? Mi a hiba ,mert már egy kicsit régen volt.
helló
a táp váltó érama 29 volt egyenirányitás után van plusz minusz 37 volt 800wattos a táp 2x29 volt.az a probléma hogy mikor rákötöm az egyenirányitot a végfokra a plusz és minusz feszültég az jo 37 volt, a test és plusz közt lemegy a feszültség O-ra és átmegy a minusz és test közé ahol 37 voltot mértem és csak kb 18 volt kellene hogy legyen .Az erősitő nagyon torzan szól mintha nem lenne test.Mér kicseréltem a gratz hidat 25 amperosra és uj panelt is csinéltam neki.képet küldtem a végfokról nem -e vakamit rosszul kötöttem be. köszi
Mint már írtam, a bemeneteken lévő alkatrészek meghatározzák a kimenet viselkedését. Tehát nem biztos, hogy az IC frekvenciamenetét látod.
A 7294 adatlapjában az első ábrán a "nemhíd" verzió látható, ott a C1 és R1 érdekesek. Lejjebb meg van magyarázva. C1 - INPUT DC DECOUPLING, és ott van ha "Kisebb az ajánlottnál", ami 470nF, akkor magasabb frekinél vágja a mélyeket. A bemeneti ellenállás 22k, ha kiszámolom: 1/(2pi*R*C), az 470nF-el, az 15,39 Hz, ha csökkentjük például 100nF-ra, akkor: 72,34Hz. Érdemes a hídkapcsolást is ilyen szemmel megnézni. Elvileg ott 22k és 560nF van, nem vagyok benn annyira biztos, hogy itt is így kell-e nézni, de akkor ez 12.9Hz-re jönne ki. És ezeknél a határfrekiknél 3dB a csökkenés. Ha megnézed amit linkeltél ábrát, azon nagyjából 13Hz körül van a -3dB, tehát megfelelne az elméletemnek. A meredekség pedig csalóka lehet a beosztás miatt is. Ha valamihez hasonlítod, érdemes ugyanebbe a skálázásba beépíteni. De szerintem amit látsz, az egy teljesen szokványos elsőrendű RC szűrő grafikonja, és ha nem tetszik így, hát egyszerűen változtasd a kondit. Véleményem szerint szó sincs arról, hogy a tokon belül lenne a "hiba". Nekem azért olyan brutál az átvitel, mert ha jól emlékszem 1,5Hz-en van szűrve. Igen, mindenképp érdemes megépíteni Ui.:bárcsak létezne olyan hangfal, ami tud ilyen lineáris átvitelt... zoka
Ha van 2x29voltod akkor neked egy két dióda hidas egyenirányítás kéne. A panelen a lyuk ahova nem tudod mit kell kötni a föld lenne. De mivel a te trafód nem közép megcsapolásos így nem tudsz oda mit kötni. Ezért kell a két hidas egyenirányítás, hogy legyen földed is. Csatolok egy rajzot. Ahhoz hasonló kell neked is. A két graetz hídra kötöd a 2x29volt váltót, az egyik híd + részét összekötöd a másik - részével, ez lesz a föld (test) és a maradék + és - meg a két feszültség.
Kép: Bővebben: Link
Bővebben: Link
Igazad van! Itt megadtam a helyes bekötést ,mert középcsapolásos trafója van. Bővebben: Link A középső vezetéket nem kötötte be, a nyák szerint sem! bakmor kérünk fényképet a tápról! Már így kellett volna kezdenünk.
hello
küldök képet a trafóról DJ Szabcsa egy nyáktervet tudnál küldeni köszi.
Hát pont ez az!A középső vezeték a levegőben lóg?
A toroid három kivezetése közül a középsőt be kell kötnöd a nyákodon levő csillagpontba. Ide beírkáltam, mit kell mérned.
Helló
pontosan igy van ahogy leirtad.de ez a feszültség nem égeti szét a végfokot.
sziasztok ! azt szeretném megkérdezni hogy a túlvezérlésjelző ledet a végfokra (TDA7294) hova lehet bekötni?, hallottam már arról hogy az ötös láb igen-igen de kell előtét ellenállás vagy sem és az 5ös láb polaritását sem tudom ..légyszíves aki konkrétan tudja leírná
|
Bejelentkezés
Hirdetés |