Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   55 / 1152
(#) sprofan válasza szilva hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Én még annyit hozzátennék, hogy a primer oldali bordát sem ártana cserélni. Ha azt leszámítjuk hogy a két borda súlyosan alá van méretezve tényleg jó tápok ezek. Én amikor új gépházat vettem, első dolgom volt hogy a Codegen/Display 300W-os tápban kivágtam a kukába a primer oldali bordát mert borzasztóan izzadnak rajtra a tranyók, betettem egy 3x akkorát (gond nélkül elfért) és a szekunder oldalon lecseréltem a 3db duál Schottky diódát. Ez volt 6 éve...
(#) didyman válasza szilva hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

És védelem tekintetében is ilyen jól állnak? Én úgy vagyok vele, hogy megkondizom, az occsóból kijön, de ha halálában eldurrantja a fél gépet, az nem annyira örömteli. A 300-as/400-as széria kodegen valóban eltalált dolog lett (leszámítva, hogy túlfeszvédelem/túláramvédelem nem nagyon akad, csak a legutolsó paneleken van valami alkotva ezügyben), mérnöki gagyi, de ebből ne általánosíts az olcsó tápokat illetően, és a tiéden kívül a többi mind alakítgatás nélkül fut, átlagos irodai gépeket jól kiszolgál,d e komoly konfigot nem. Volt szerencsém párhoz, amiben kipottyant a 3,3V-os körben egy tekercs, elfőzte magát a 12V-os dióda, vagy leolvadt a gyanta az áramstabról. Azért ezek eléggé vad hibák ahhoz, hogy "biztonságos" tönkremenetelt gondoljunk mellé, egy púpos kondi is lehet nagyon rossz helyen, de ilyen hibától sem a csíftek szenved (szándékos példa: Ott is vacak helyen szárad el a kondi, a készenlét meg is indul, de egy 6,2V-os zener útját állja, aztán úgy is marad-na codegenben, vagy deerben ilyet nem találni, pedig azokban is előfordulhat-CG-ben ott, ahol nem a négylábú integrált teljesít).
(#) didyman válasza Pingui hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Varganéni sose gyártott CG-t. Annyi közös van, hogy az LC power szállított mindkettőnek egy időben, de a CG messze más volt. Nem jobb, más .
A címke semmit sem jelent, a nagyobb ráírt érték mögött doszt ugyanaz az elektronika is dolgozhat. Az LC-s, még nem 2003-as vezérlős merkurik voltak ilyenek. Uggyanaz a 150W-ra alkalmas bél vigyorgott 250-400W között bennük.

Dehogy kevés. PH-n pár konfigot végigmértünk ilyen aspektuban. 400-as tápra az amúgy is éhes négymagos tuningolt birka mellé két, CF 4870 is odafért, az Enermax küklopsza bírt vele, a többi annyira nem, de az egyszem 4870-nel gond nélkül megvoltak. HD4850-es gépeim átlag kétmagos CPU-kkal meg olyan 150-200W körül rántanak a konnektorból terhelés alatt.
(#) didyman válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Az a 12V ilyen mértékben már szkóp alatt nézve merevlemezeket rémisztően van megszaladva. Nem jó így.
(#) Pingui válasza didyman hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Vargáné nem gyártott codegent, hanem importált, saját matricával. És tudjuk, hogy a gyártó olyan matricát rak a tápra, mit az importőr kér.
(#) mizsei.robi hozzászólása Máj 14, 2010 /

Sziasztok!
Szereztem egy Micase 400w-os tápot. A videókártya nem birta a régi tápot. Most azt csinálja hogy a bios megakad mindig memória tesztnél amikor benne van , amikor egy régi PCI-ost teszek bele akkor meg megy rendesen .
(#) mizsei.robi válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Most megpróbáltam több féle képpen inditani az Nvidia videókártyával:
A régi táppal : Néha hajlandó elindulni
A uj táppal : Szinte semmikor sem hajlandó elindulni
PCI-os kártyával mindig indul.
Amikor bejött az Nvidia kártyával a win akkor a monitoron a kép elkezdett villogni (nem vibrálás hanem olyan mint a felbontás váltáskor).
Amikor az "új" táp tetejét levettem csúnya kép tárult elém:
Nem kevés kondenzátor fel van púposodva , a ventilátor vezetéke már javitva volt elvezetve egy hűtőborda között.

És neked van olyan CG-d, amin varganéni matricája is szerepel? A CG-t a Display hordozta be magával, a varganéni egy másik importőr volt.
(#) abcdabcd válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

hát akkor ez a táp gondolom te is rájöttél hogy nem jó de a te meglévő tápod milyen belülről? vagy esetleg még garanciás?
(#) csabii hozzászólása Máj 16, 2010 /

Sziasztok
lenne egy olyan kérdésem hogy az apám gépébe kiment a tápegység.
eredetileg egy Mercury 350w -os tápegység volt benne
és a kérdésem az hogy be tehetek-e egy 400w -os tápot annélkül hogy leégne az alaplapon akármi mert nekem azt mondták hogy egy 350w -os tápot kell venni mert az alaplap nem hogyja bírni a 400w -os tápot és leég a proci.
a gép: egy P4 2,6ghz proci, 512mb ram,
minden integrált benne csak a videokártya lett kikapcsolva hogy belehesen tenni egy 128mb-os Gforce fx 5200-ast.
a válaszokat elöre is köszönöm
(#) Báddzsó válasza csabii hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

hülyeség amit mondtak neked, belerakhatsz 600W-os tápot is! Ha leég garantáltam nem azért lesz, mert nagyobb a táp.
Az alaplap, a proci stb. annyi áramot vesz fel amennyi kell neki abból a maximumból amit a táp leadni képes.
Mielőtt veszel bele egy tápot próbáld ki eggyel, mert lehet, hogy nem is az döglött meg. Lehet, hogy az alaplapod adta meg magát.
(#) Moderátor hozzászólása csabii hozzászólására (») Máj 16, 2010

- Nagybetűvel kellene kezdeni a mondatokat?

- Több írásjelet kéne belecsempészni?

- Mellőzni kellene a vastagbetűs kiemelést?

A válasz mindegyikre: határozott IGEN.

Úgyhogy a jövőben ezekre figyelj oda!
(#) csabii válasza Báddzsó hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Kösszi.
van nekem is egy p4-es em és abból kivettem a 300w -os táppot át tettem a másik ba akkor ment.
De mikor a 350w-os at át tettem azz enyimbe ami mükökött rendesen a 350-es táppal nem ment.
úgy hogy innen már lehet tudni hogy a tápp a ludas.
ja és a táp ventilátoránál éget szagot lehet érezni.
akkor nem gond a 400w -os tápp azt fogok inkább venni
mert 350w-est már nem nagyon lehet kapni.
(#) abcdabcd válasza csabii hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Ha találsz 350W-os FSP-t az ha jó helyen nézed talán még árban is versenyez az olcsóbb 400asokkal viszont azoktól ...jobb
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Az FSP? Abszolult favorit a megfizethető tápok között. Régebben ,de már nem tudom ,hogy hol átnyálaztam egy tápjavítós topikot , de ott megszokták nézni az új tápokat is miből van. Talán a PH-n volt -van.
(#) zolo1616 hozzászólása Máj 16, 2010 /

Sziasztok!
van egy olyan problémám hogy van egy régebbi gépem és amikor bekapcsolom akkor kiir valamit nyomni kell egy F1-et és ugy lép be a windowsba. Eddig jó is volt működött meg minden de most meg elkezdte azt csinálni hogy amikor meg nyomom az F1-et akkor bejön egy fekete képernyő és villog egy alsó vonal és semmit nem lehet vele csinálni.
Ha valaki tud segiteni azt meg köszönném
(#) csabii válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

kösszi most néztem egy Mercury Miditorony KM81 fekete házat 350w -os táppal.
az nekem pontosan tökéletes mert úgyis kell egy új ház nekem apámnak meg kell egy tápp majd azt átrakom az ő gépébe.
köszönöm mindenki nek a segítséget.
(#) szilva válasza zolo1616 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Jó lenne elolvasni, hogy mit is ír ki pontosan.
(#) inkeimark hozzászólása Máj 16, 2010 /

sziasztok!
Nekem a gépem gondol egyet ,és leáll, de a zöld LED még ég. Ez az első időszakban még csak alig egyszer-kettőször történt! De most 10 percenként! Ez főleg akkor ,amikor játszom! És utána hosszan nyomom a KIKAPCS gombot ,és ezután csak 30 perccel indul el!!!

Nem tudom mi a baja !Ha valaki tud segítsen!
Köszönöm!
(#) bbb válasza inkeimark hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

A tünet alapján túlmelegszik a videókártyád ésvagy a procid.
Tegyélt fel egy hőmérséklet figyelő programot, ami tud logolni és utána vissza tudod majd nézni, hogy mennyire melegedett fel a rendszered, mielőtt kikapcsolt.
(#) didyman válasza zolo1616 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Csak abba gondolj bele, hogy ha kiírja azt a valamit, akkor vélhetően ott írja ki, hogy mi a gondja. Miért akarod velünk kitaláltatni, hogy mit mond az a szegény alaplap? Hát éppen csak a lényeget hagyod ki a kérdésedből!
Egyik esélyes jelölt a merevlemez, a kiírt hiba ekkor SMART-eseményt jelez. Remélem, van mentésed fontos adataidról.
(#) didyman válasza inkeimark hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Vagy a tápellátásnak vannak problémái. Egy részletes konfigot le tudsz írni?
(#) radocziandras válasza inkeimark hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Az is lehet, hogy telementek porral a hűtőbordák és nem tudják leadni a hőt, mert a por leszigeteli.Vedd le az oldallapot, nézd meg, nem-e ez a baj.
(#) ptesza válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Vagy megállt egy ventilátor, kiszáradt szilikon, lefordult hűtőborda. Szerintem nem utal semmi a tápellátás hibájára.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Ha azt mondom, hogy láttam már ilyet, az ráutaló dolog? Gyengébb, ócskább tápoknál jellemző, hogy nem állnak meg, ha alacsonyabb a kimeneti fesz, vagy lebólint, hanem mennek tovább, az meg, hogy az alaplap emiatt megfagy, illetve esetleg a PG jel állapotot vált, jelenthet fekete képernyőt, kikapcsolás nélkül.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Írta , hogy 30 perc mire újraindul. Ezt mivel magyaráznád?
(#) Pingui válasza didyman hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Codegent Én nem veszek. De láttam. Nem külön tápként vette az ismerős, házban volt.
(#) sprofan hozzászólása Máj 17, 2010 /

Nemrég elkezdte a gépem kiirkálni hogy kevés a szabad memória, zárjon be néhány programot az adatvesztés elkerülése érdekében. Na már most ez azért érdekes, mert a fizikai memória kihasználtsága 60%, a virtuális memória pedig 40% közelében sincs, akkor mégis mitől lehet ez?
Windows vista home basic van a laptopomon, fizikai memória az 2gb a virtuális meg nem tudom, Windows kezeli. Semmi nagy igényű program nem fut, egyszerűen böngészés közben is előugrik.
(#) abcdabcd válasza sprofan hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

A C meghajtón (vagy amelyiken a windows van), mennyi a szabad hely?
Következő: »»   55 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem