Fórum témák
» Több friss téma |
Én még annyit hozzátennék, hogy a primer oldali bordát sem ártana cserélni. Ha azt leszámítjuk hogy a két borda súlyosan alá van méretezve tényleg jó tápok ezek. Én amikor új gépházat vettem, első dolgom volt hogy a Codegen/Display 300W-os tápban kivágtam a kukába a primer oldali bordát mert borzasztóan izzadnak rajtra a tranyók, betettem egy 3x akkorát (gond nélkül elfért) és a szekunder oldalon lecseréltem a 3db duál Schottky diódát. Ez volt 6 éve...
És védelem tekintetében is ilyen jól állnak? Én úgy vagyok vele, hogy megkondizom, az occsóból kijön, de ha halálában eldurrantja a fél gépet, az nem annyira örömteli. A 300-as/400-as széria kodegen valóban eltalált dolog lett (leszámítva, hogy túlfeszvédelem/túláramvédelem nem nagyon akad, csak a legutolsó paneleken van valami alkotva ezügyben), mérnöki gagyi, de ebből ne általánosíts az olcsó tápokat illetően, és a tiéden kívül a többi mind alakítgatás nélkül fut, átlagos irodai gépeket jól kiszolgál,d e komoly konfigot nem. Volt szerencsém párhoz, amiben kipottyant a 3,3V-os körben egy tekercs, elfőzte magát a 12V-os dióda, vagy leolvadt a gyanta az áramstabról. Azért ezek eléggé vad hibák ahhoz, hogy "biztonságos" tönkremenetelt gondoljunk mellé, egy púpos kondi is lehet nagyon rossz helyen, de ilyen hibától sem a csíftek szenved (szándékos példa: Ott is vacak helyen szárad el a kondi, a készenlét meg is indul, de egy 6,2V-os zener útját állja, aztán úgy is marad-na codegenben, vagy deerben ilyet nem találni, pedig azokban is előfordulhat-CG-ben ott, ahol nem a négylábú integrált teljesít).
Varganéni sose gyártott CG-t. Annyi közös van, hogy az LC power szállított mindkettőnek egy időben, de a CG messze más volt. Nem jobb, más .
A címke semmit sem jelent, a nagyobb ráírt érték mögött doszt ugyanaz az elektronika is dolgozhat. Az LC-s, még nem 2003-as vezérlős merkurik voltak ilyenek. Uggyanaz a 150W-ra alkalmas bél vigyorgott 250-400W között bennük.
Dehogy kevés. PH-n pár konfigot végigmértünk ilyen aspektuban. 400-as tápra az amúgy is éhes négymagos tuningolt birka mellé két, CF 4870 is odafért, az Enermax küklopsza bírt vele, a többi annyira nem, de az egyszem 4870-nel gond nélkül megvoltak. HD4850-es gépeim átlag kétmagos CPU-kkal meg olyan 150-200W körül rántanak a konnektorból terhelés alatt.
Az a 12V ilyen mértékben már szkóp alatt nézve merevlemezeket rémisztően van megszaladva. Nem jó így.
Vargáné nem gyártott codegent, hanem importált, saját matricával. És tudjuk, hogy a gyártó olyan matricát rak a tápra, mit az importőr kér.
Sziasztok!
Szereztem egy Micase 400w-os tápot. A videókártya nem birta a régi tápot. Most azt csinálja hogy a bios megakad mindig memória tesztnél amikor benne van , amikor egy régi PCI-ost teszek bele akkor meg megy rendesen .
Most megpróbáltam több féle képpen inditani az Nvidia videókártyával:
A régi táppal : Néha hajlandó elindulni A uj táppal : Szinte semmikor sem hajlandó elindulni PCI-os kártyával mindig indul. Amikor bejött az Nvidia kártyával a win akkor a monitoron a kép elkezdett villogni (nem vibrálás hanem olyan mint a felbontás váltáskor). Amikor az "új" táp tetejét levettem csúnya kép tárult elém: Nem kevés kondenzátor fel van púposodva , a ventilátor vezetéke már javitva volt elvezetve egy hűtőborda között.
És neked van olyan CG-d, amin varganéni matricája is szerepel? A CG-t a Display hordozta be magával, a varganéni egy másik importőr volt.
hát akkor ez a táp gondolom te is rájöttél hogy nem jó de a te meglévő tápod milyen belülről? vagy esetleg még garanciás?
Sziasztok
lenne egy olyan kérdésem hogy az apám gépébe kiment a tápegység. eredetileg egy Mercury 350w -os tápegység volt benne és a kérdésem az hogy be tehetek-e egy 400w -os tápot annélkül hogy leégne az alaplapon akármi mert nekem azt mondták hogy egy 350w -os tápot kell venni mert az alaplap nem hogyja bírni a 400w -os tápot és leég a proci. a gép: egy P4 2,6ghz proci, 512mb ram, minden integrált benne csak a videokártya lett kikapcsolva hogy belehesen tenni egy 128mb-os Gforce fx 5200-ast. a válaszokat elöre is köszönöm
hülyeség amit mondtak neked, belerakhatsz 600W-os tápot is! Ha leég garantáltam nem azért lesz, mert nagyobb a táp.
Az alaplap, a proci stb. annyi áramot vesz fel amennyi kell neki abból a maximumból amit a táp leadni képes. Mielőtt veszel bele egy tápot próbáld ki eggyel, mert lehet, hogy nem is az döglött meg. Lehet, hogy az alaplapod adta meg magát.
- Nagybetűvel kellene kezdeni a mondatokat?
- Több írásjelet kéne belecsempészni? - Mellőzni kellene a vastagbetűs kiemelést? A válasz mindegyikre: határozott IGEN. Úgyhogy a jövőben ezekre figyelj oda!
Kösszi.
van nekem is egy p4-es em és abból kivettem a 300w -os táppot át tettem a másik ba akkor ment. De mikor a 350w-os at át tettem azz enyimbe ami mükökött rendesen a 350-es táppal nem ment. úgy hogy innen már lehet tudni hogy a tápp a ludas. ja és a táp ventilátoránál éget szagot lehet érezni. akkor nem gond a 400w -os tápp azt fogok inkább venni mert 350w-est már nem nagyon lehet kapni.
Ha találsz 350W-os FSP-t az ha jó helyen nézed talán még árban is versenyez az olcsóbb 400asokkal viszont azoktól ...jobb
Az FSP? Abszolult favorit a megfizethető tápok között. Régebben ,de már nem tudom ,hogy hol átnyálaztam egy tápjavítós topikot , de ott megszokták nézni az új tápokat is miből van. Talán a PH-n volt -van.
Sziasztok!
van egy olyan problémám hogy van egy régebbi gépem és amikor bekapcsolom akkor kiir valamit nyomni kell egy F1-et és ugy lép be a windowsba. Eddig jó is volt működött meg minden de most meg elkezdte azt csinálni hogy amikor meg nyomom az F1-et akkor bejön egy fekete képernyő és villog egy alsó vonal és semmit nem lehet vele csinálni. Ha valaki tud segiteni azt meg köszönném
kösszi most néztem egy Mercury Miditorony KM81 fekete házat 350w -os táppal.
az nekem pontosan tökéletes mert úgyis kell egy új ház nekem apámnak meg kell egy tápp majd azt átrakom az ő gépébe. köszönöm mindenki nek a segítséget.
Jó lenne elolvasni, hogy mit is ír ki pontosan.
sziasztok!
Nekem a gépem gondol egyet ,és leáll, de a zöld LED még ég. Ez az első időszakban még csak alig egyszer-kettőször történt! De most 10 percenként! Ez főleg akkor ,amikor játszom! És utána hosszan nyomom a KIKAPCS gombot ,és ezután csak 30 perccel indul el!!! Nem tudom mi a baja !Ha valaki tud segítsen! Köszönöm!
A tünet alapján túlmelegszik a videókártyád ésvagy a procid.
Tegyélt fel egy hőmérséklet figyelő programot, ami tud logolni és utána vissza tudod majd nézni, hogy mennyire melegedett fel a rendszered, mielőtt kikapcsolt.
Csak abba gondolj bele, hogy ha kiírja azt a valamit, akkor vélhetően ott írja ki, hogy mi a gondja. Miért akarod velünk kitaláltatni, hogy mit mond az a szegény alaplap? Hát éppen csak a lényeget hagyod ki a kérdésedből!
Egyik esélyes jelölt a merevlemez, a kiírt hiba ekkor SMART-eseményt jelez. Remélem, van mentésed fontos adataidról.
Vagy a tápellátásnak vannak problémái. Egy részletes konfigot le tudsz írni?
Az is lehet, hogy telementek porral a hűtőbordák és nem tudják leadni a hőt, mert a por leszigeteli.Vedd le az oldallapot, nézd meg, nem-e ez a baj.
Vagy megállt egy ventilátor, kiszáradt szilikon, lefordult hűtőborda. Szerintem nem utal semmi a tápellátás hibájára.
Ha azt mondom, hogy láttam már ilyet, az ráutaló dolog? Gyengébb, ócskább tápoknál jellemző, hogy nem állnak meg, ha alacsonyabb a kimeneti fesz, vagy lebólint, hanem mennek tovább, az meg, hogy az alaplap emiatt megfagy, illetve esetleg a PG jel állapotot vált, jelenthet fekete képernyőt, kikapcsolás nélkül.
Írta , hogy 30 perc mire újraindul. Ezt mivel magyaráznád?
Codegent Én nem veszek. De láttam. Nem külön tápként vette az ismerős, házban volt.
Nemrég elkezdte a gépem kiirkálni hogy kevés a szabad memória, zárjon be néhány programot az adatvesztés elkerülése érdekében. Na már most ez azért érdekes, mert a fizikai memória kihasználtsága 60%, a virtuális memória pedig 40% közelében sincs, akkor mégis mitől lehet ez?
Windows vista home basic van a laptopomon, fizikai memória az 2gb a virtuális meg nem tudom, Windows kezeli. Semmi nagy igényű program nem fut, egyszerűen böngészés közben is előugrik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |