Fórum témák
» Több friss téma |
Most tirisztort használsz kisütéshez?
Nem. Egy dióda védi az oszcillációtól. De most a héten fogok beszerezni egyet.
Egyébként inkább keress egyforma nagy kondikat, nemrég hirdetett itt valaki néhányat, inkább azokat vedd meg.
Tudom, ép ezen a héten fogja kihozni, amúgy nem is zárlatos a kondibankom csak 1-2 óra után elfárad de 10-12 óra pihenés után újra jól működik.
Most készítettem egy nagyobb tekercset, 7 db 0,5mm Cu huzalból amit akkus fúróval besodortam kb.45 menet. csak 10-12 grammos lövedékekhez.Az alábbi képen az új és a régi van.
Helló mindenki.
Meg vannak az új kondibank, köszönet andras1-nek. Holnap elkezdem összerakni, csak egy nagyobb dobozt kell vennem. A másik, hogy egy nagyobb tápot készítettem, ami kb. 280-300 V, jelenleg a kicsi kondibankkal tesztelem, és most a kiegészítő trafó valamiért csak kb.150-160 V-o ad le. A régi 210 helyett 105V-ra állítottam. Most a táp össz. kb 260-270 V-ot ad le és így is kb 170J, ha sikerül 300V felpiszkálnom akkor 220J energiát kapok.
Van egy jó hírem, sikerült elérnem a 300V-s célt. A kondi kondibankom így már kb. 210-220J energiát képes tárolni. Ez az energia relét simán elégeti és a kapcsolókkal is ezt tenné.
A másik hogy elkezdtem a railunt is építeni, a sin már majdnem kész, a pneumatikát is csak össze kell raknom, az elektronikához is minden meg van. Ízelítőnek két kép. A elsőn megfigyelhető az ún. köpeny, ami ha elkopik, ki lehet cserélni.
A sín belsejének tökéletesen egyenesnek kell lennie. 200J-nál még nemigen fog kopni, szóval egy problémával kevesebb.
Bocsi, de azt hiszem nem is mondtam hogy a nagyobbik kondibankomat fogom használni, amit kb 1 kJ-ig töltök fel.
Mivel most rossz idő van, nem tudom folytatni. Jelenleg a pneumatikával foglalkozom, a tartály egy pumpás vízipisztolyból való ami kétszer erősebb a PET palacknál. Ahhoz hogy ne égjen a lövedék a sínekhez, nagy teljesítményű ellenállások gondoskodnak.
Az egyik sínnel lesznek sorba kötve, és néhány ohm/ 100-200W ami(k) párhuzamosan vannak kötve. De mivel még nincs, nem tudok képet mutatni róla.
Néhány ohm esetén nagyon lecsökken az áram. 300V és 1 ohm esetén máris csak 300A, 2 ohmán már csak 150 az elméleti maximális csúcsáram. Fél ohm is bőven elég lenne áramkorlátnak.
Akkor elég néhány ezred ohm-s ellenállás is? Egyébként a powerlabs-on olvastam. Az ellen állás szerepe azért fontos, mert egyrészt a lövedék kisebb esélyéjjel és a sínez, másrészt megakadályozza az oszcillációt.
Ezeket mind ki kell számolni, hogy mekkora áramnál mennyi ideig van a lövedék a sínek közt, készíteni rá egy görbét, és az alapján megválasztani a megfelelő ellenállást. Ezred ohm az azért kevés, ha akarsz egyáltalán rakni bele.
Még szerencse hogy még nem az elektronikánál tartok. De jó tudni.
Amikor még jó idő volt, fojtattam a railgun építését. Már a sín és a pneumatika is kész. Látom a fényt az alagút végén. Íme egy kép róla.
Szereld rá szerintem egy fa, vagy alu táblára az egészet, úgy könnyebb vele dolgozni. Egyébként tudsz venni ezer forintért Liss nagypatront, ami jobban mutatna hozzá lepolírozva.
És az hány bár nyomást bír? Mert nekem minimum 10-12 bárra lenne szükségem. Ha nem tudok beszerezni, akkor még vannak azok a régebbi üdítős palackot használok. Mivel nem sikerült beszereznem mágnesszelepeket, egy motort , és egy csapot használok, ami legalább olyan jól működik. Jelenleg ereszt, de ha ma jó idő lesz, akkor folytatom.
Nincs nyomás ráírva, de ez szerintem 150baros.
Nem a hab, vagy a CO2 patronra gondolsz? Mert azt tudok szerezni. Egy órája akartam neki állni, csak esett az eső. Már csak szigetelni kellene a csatlakozásokat, valamint a tartó konzolokat elkészíteni.
Az a neve, hogy Liss nagypatron, CO2-es eredetileg.
Ok. Utána járok. Ma délután megpróbáltam működésre bírni, és 2 bárig ment, utána valahol elkezdett ereszteni.
Valószínűleg átépítem.
Utóbbi idöben elkeztem agyalni a Tesla találmányokon legfőképp a tesla gun-on.
véleményeket elméleteket várok és persze ami a tét az 50 pont!
Nem tudom, mi az a tesla gun, azt végképp, miért ide lett áthelyezve a kérdés.
A youtube-on található 'tesla gun' egy sima félvezetős mini tesla tekercs, semmi több. Idézet: „elkeztem agyalni a Tesla találmányokon” Lehet, hogy a "szabadlevegős részecskeágyúra" gondol ha már szabadalmat említ.
Nem, ennek semmi köze bármiféle 'gun'-hoz. Amit linkeltél az egy klasszikus tesla tekercs. Azon kívül, hogy mindkettőhöz áram kell, és van bennük egy tekercs, nincs túl sok közük egymáshoz.
Akkor azt nevezzük inkább szinkrotronnak.
Bővebben: Link
Ez nem fegyver, csak egy játékszer
Bocsi hogy "belepofázok", de a tesla gun-nak köze sincs a coil gun-hoz, mert a tesla gun NEM IMPULZUS ÜZEMŰ FEGYVER.
Valamint igazat adok Collektornak, mert ő tudja hogy mi a különbség a tesla tekercs, és a coilgun között. Végül a tesla gun EGY NAGY HÜLYESÉG, mert az amcsik baromira unatkoznak, hát bizony ilyesmiket találtak ki. Szóval tessék valami értelmeset építeni, vagy ehhez a topichoz illő kérdés feltenni!! Köszönöm a figyelmet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |