Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Coilgun

Témaindító: a1356, idő: Márc 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 24
(#) Collector válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Most tirisztort használsz kisütéshez?
(#) alfa007 válasza Collector hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Nem. Egy dióda védi az oszcillációtól. De most a héten fogok beszerezni egyet.
(#) Collector válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Egyébként inkább keress egyforma nagy kondikat, nemrég hirdetett itt valaki néhányat, inkább azokat vedd meg.
(#) alfa007 válasza Collector hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Tudom, ép ezen a héten fogja kihozni, amúgy nem is zárlatos a kondibankom csak 1-2 óra után elfárad de 10-12 óra pihenés után újra jól működik.
(#) alfa007 hozzászólása Máj 4, 2010 /

Most készítettem egy nagyobb tekercset, 7 db 0,5mm Cu huzalból amit akkus fúróval besodortam kb.45 menet. csak 10-12 grammos lövedékekhez.Az alábbi képen az új és a régi van.

DSCF1718.JPG

(#) alfa007 hozzászólása Máj 7, 2010 /

Helló mindenki.
Meg vannak az új kondibank, köszönet andras1-nek.
Holnap elkezdem összerakni, csak egy nagyobb dobozt kell vennem.
A másik, hogy egy nagyobb tápot készítettem, ami kb. 280-300 V, jelenleg a kicsi kondibankkal tesztelem, és most a kiegészítő trafó valamiért csak kb.150-160 V-o ad le. A régi 210 helyett 105V-ra állítottam. Most a táp össz. kb 260-270 V-ot ad le és így is kb 170J, ha sikerül 300V felpiszkálnom akkor 220J energiát kapok.
(#) alfa007 válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Van egy jó hírem, sikerült elérnem a 300V-s célt. A kondi kondibankom így már kb. 210-220J energiát képes tárolni. Ez az energia relét simán elégeti és a kapcsolókkal is ezt tenné.
A másik hogy elkezdtem a railunt is építeni, a sin már majdnem kész, a pneumatikát is csak össze kell raknom, az elektronikához is minden meg van.
Ízelítőnek két kép.
A elsőn megfigyelhető az ún. köpeny, ami ha elkopik, ki lehet cserélni.
(#) Collector válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

A sín belsejének tökéletesen egyenesnek kell lennie. 200J-nál még nemigen fog kopni, szóval egy problémával kevesebb.
(#) alfa007 válasza Collector hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Bocsi, de azt hiszem nem is mondtam hogy a nagyobbik kondibankomat fogom használni, amit kb 1 kJ-ig töltök fel.
Mivel most rossz idő van, nem tudom folytatni. Jelenleg a pneumatikával foglalkozom, a tartály egy pumpás vízipisztolyból való ami kétszer erősebb a PET palacknál.
Ahhoz hogy ne égjen a lövedék a sínekhez, nagy teljesítményű ellenállások gondoskodnak.

Hol vannak azok az ellenállások?

Az egyik sínnel lesznek sorba kötve, és néhány ohm/ 100-200W ami(k) párhuzamosan vannak kötve. De mivel még nincs, nem tudok képet mutatni róla.

Néhány ohm esetén nagyon lecsökken az áram. 300V és 1 ohm esetén máris csak 300A, 2 ohmán már csak 150 az elméleti maximális csúcsáram. Fél ohm is bőven elég lenne áramkorlátnak.
(#) alfa007 hozzászólása Máj 18, 2010 /

Akkor elég néhány ezred ohm-s ellenállás is? Egyébként a powerlabs-on olvastam. Az ellen állás szerepe azért fontos, mert egyrészt a lövedék kisebb esélyéjjel és a sínez, másrészt megakadályozza az oszcillációt.

Ezeket mind ki kell számolni, hogy mekkora áramnál mennyi ideig van a lövedék a sínek közt, készíteni rá egy görbét, és az alapján megválasztani a megfelelő ellenállást. Ezred ohm az azért kevés, ha akarsz egyáltalán rakni bele.

Még szerencse hogy még nem az elektronikánál tartok. De jó tudni.
(#) alfa007 válasza Collector hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Amikor még jó idő volt, fojtattam a railgun építését. Már a sín és a pneumatika is kész. Látom a fényt az alagút végén. Íme egy kép róla.

DSCF1859.JPG

(#) Collector válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Szereld rá szerintem egy fa, vagy alu táblára az egészet, úgy könnyebb vele dolgozni. Egyébként tudsz venni ezer forintért Liss nagypatront, ami jobban mutatna hozzá lepolírozva.
(#) alfa007 válasza Collector hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

És az hány bár nyomást bír? Mert nekem minimum 10-12 bárra lenne szükségem. Ha nem tudok beszerezni, akkor még vannak azok a régebbi üdítős palackot használok. Mivel nem sikerült beszereznem mágnesszelepeket, egy motort , és egy csapot használok, ami legalább olyan jól működik. Jelenleg ereszt, de ha ma jó idő lesz, akkor folytatom.
(#) Collector válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Nincs nyomás ráírva, de ez szerintem 150baros.

Nem a hab, vagy a CO2 patronra gondolsz? Mert azt tudok szerezni. Egy órája akartam neki állni, csak esett az eső. Már csak szigetelni kellene a csatlakozásokat, valamint a tartó konzolokat elkészíteni.
(#) Collector válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Az a neve, hogy Liss nagypatron, CO2-es eredetileg.

Ok. Utána járok. Ma délután megpróbáltam működésre bírni, és 2 bárig ment, utána valahol elkezdett ereszteni.
Valószínűleg átépítem.
(#) kalozradio hozzászólása Jún 2, 2010 /

Utóbbi idöben elkeztem agyalni a Tesla találmányokon legfőképp a tesla gun-on.
véleményeket elméleteket várok és persze ami a tét az 50 pont!
(#) Collector válasza kalozradio hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Nem tudom, mi az a tesla gun, azt végképp, miért ide lett áthelyezve a kérdés.
A youtube-on található 'tesla gun' egy sima félvezetős mini tesla tekercs, semmi több.
(#) SKY hozzászólása Jún 2, 2010 /

Idézet:
„elkeztem agyalni a Tesla találmányokon”

Lehet, hogy a "szabadlevegős részecskeágyúra" gondol ha már szabadalmat említ.
(#) Collector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Nem, ennek semmi köze bármiféle 'gun'-hoz. Amit linkeltél az egy klasszikus tesla tekercs. Azon kívül, hogy mindkettőhöz áram kell, és van bennük egy tekercs, nincs túl sok közük egymáshoz.
(#) Collector válasza SKY hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Akkor azt nevezzük inkább szinkrotronnak.
Bővebben: Link
(#) Collector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Ez nem fegyver, csak egy játékszer
(#) alfa007 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Bocsi hogy "belepofázok", de a tesla gun-nak köze sincs a coil gun-hoz, mert a tesla gun NEM IMPULZUS ÜZEMŰ FEGYVER.
Valamint igazat adok Collektornak, mert ő tudja hogy mi a különbség a tesla tekercs, és a coilgun között.

Végül a tesla gun EGY NAGY HÜLYESÉG, mert az amcsik baromira unatkoznak, hát bizony ilyesmiket találtak ki.

Szóval tessék valami értelmeset építeni, vagy ehhez a topichoz illő kérdés feltenni!!
Köszönöm a figyelmet.
(#) alfa007 válasza Collector hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

IGEN, egy játékszer, amit Én hülyeségnek tartok, és nem is építek.
Következő: »»   8 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem