Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Azt értem, az már egy konkrét hangszóróvédő kapcsolás. Az enyém egyelőre még csak faék szinten van, de majd fejlesztek rajta.
Nem a feszültségtűrésüktől függ nagyrészt, hogy milyen lesz a hang, amit kitolnak, hanem a kapacitásuktól. Nagyobb kapacitás, nagyobb mélyek, ha párhuzamosan kötsz vele pár µF-es bipolárist, akkor a magasak is szépek lesznek. :yes:
Sziasztok!
VAlaki tudja hogy hány wattos és hány ohmos egy scheider team 6170 re erősítő?
Én is a teljes tápfeszt bíró mellett teszem le a voksom. A váltakozófeszültségű terhelés és a bekapcsolási tranziens miatt kell a féltápfesznél nagyobb feszültségű
Sziasztok , abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy 2x24,5 V (200W) os tarfóm , nos az +- 30V ->én ebből -+ 40 V ot szeretnék , ha jól láttam a szekunder tekercsei 1mm2 körüliek lehetnek ,kérdésem mennyit tekerjek rá (ugyanakkora keresztmetszetű rézből) hogy kijöjjön kb.30-33V váltó amit majd egyenirányíthatok meg minden, tudom hogy hiányzik a kerszetmetszte a vasmagnak meg a menetszámok dehát azért nem tekerem le teljesen..gondoltam megkérdezem tőletek hátha van itt egy két profi tekercselő akinek az ujjaiból is ez fojik egyébként a trafó méretei 12cm széles, 11magas ,és a tekercselés cséveteste 10cm méj . a választ előre is köszi .
Tekerj rá még szétszerelés előtt egy vagy két menetet, és mérd meg, hogy azon mekkora feszültség keletkezik. Ebből lesz egy V/menet arányszámod, ez alapján ki tudod számolni, hogy a szükséges feszültségemeléshez mennyit kell pluszban tekerni majd szétszedés után.
köszöntem! ez eddig le sem esett hogy V/menet-értékéből kilehet számolni pedig tanultuk év elején....szar a memóriám.. , EI vasmagos amúgy csak félek hogy nem tudom normálisan összekötni a végével a következő tekercsvezetéknek szánt szakaszt és elfüstöl mert zárlat vagy valami kialakul... ..sebaj próba cseresznye
Le kell forrasztani a kötést, majd ráhúzni két rétegben zsugorcsövet. Ha toldanom kell trafóba, azt így csinálom.
Persze, ha tutira megy az ember, akkor beleteszi. Nekem is van féltápfeszes 30 volttal működő végfokom, 50 voltos kicsatolóval, mert épp ilyen volt itthon, aztán bennemaradt Lehet, hogy át kellene cserélnem a 60 voltos 35-ösével, de mindig elfelejtem.
Amúgy gyárilag is a teljes tápfeszhez igazított kicsatolókat alkalmaznak, a régi Philips 632-esemben is 63 voltos kicsatolók és pufferek voltak. :yes:
köszi ez tényleg jó megoldás. és az nem gond ha kissé vékonyabb a vezeték amivel toldom (csak kicsivel) ?
Nem világos nekem, mit értetek "féltápfesz" alatt jelen esetben.
Ha a GND-hez képest van egy pozitív és egy negatív feszültség, illetve a GND-hez képest van a hangszóró kapcsolva, akkor ebből két dolog következik számomra. 1. Egyáltalán nem kell kicsatoló konkdi, hiszen a kimeneten éppen 0V mérhető egyenfeszültségből, ami nem is mozdul el onnan. 2. Ha valami perverz aberráció miatt, biztonsági okokból mégis tennénk egy kicsatolót, akkor annak feszültsége maximum a +-feszültség értékét kaphatja, de az igaz, hogy bármelyik polaritással. Azaz nem kell ettől nagyobb feszültségű kondi, vagy csak a biztonságérzetünknek megfelelő mértékben kell ezen túlmenni.
Egytelepes erősítőnél lehet ezt a fogalmat csakis, és kizárólag értelmezni.
Mivel üzemi körülmények között a féltápfeszre beállított kicsatolási pontról beszélünk, az innen testre kötött terhelést a kondi egyenfeszültség szempontjából leválasztja. Ezen a ponton csak a "felső" tranzisztor nyitása eredményezhet pillanatnyi + eltolódást, de ezt a kondenzátor - nagyrészt - átviszi a terhelésre. Ezért merült fel ez a kérdés, hogy ide megfelel-e olyan kondi, melynek feszültségtűrése nagyobb, mint a féltápfesz, de kisebb, mint a teljes. Többen arra próbáltunk rávilágítani, hogy jobban járunk, ha teljes feszültséget is elviseli a csatolóelem, mert a "felső" tranzisztor zárlata esetén mintegy hangszóróvédelmi funkciót is képes így ellátni.
Teljesen világos amit mondasz, és megegyezik az én álláspontommal.
Szia.Trafót még nem tudtam szerezni,de rajta vagyok az ügyön. Volt egy 2x11.5v-os trafóm ,de áttekertem annyira amennyi hely volt. 2x17.5v-ot csináltam belőle.
Bekapcsol és most már a végfokozat reléje is felkapcsol.(kicsit késve, gondolom a pufferek töltődnek be lassan) Szóval az a kérdésem hogy semmi baja nem lesz az erősítőnek hogy így használom kevés naftával?? (csak ideiglenesen)
Oké csak halkan hallgatom. Köszönöm.
Jajmár ez a köbzoli modi mindig beelőz, így nem kapok :eljen: -ilyet. Egye fene most még elnézem na. Zoli, az jutott az eszembe, hogy jelentősen kisebb fesztől nem tolódik a munkapont és a nyugalmi? Nem tudom, csak a kíváncsiság miatt kérdem.
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e mondani egy TDA ict, aminek egyszerű kapcsolása van, 10-30W-os, meg lehet hajtani 12-20 Voltról, nem kell hozzá szimmetrikus táp és nem eszement drága?
Én tudok egyet TDA8560 autós erősítő végfok ic mely 12-(14.4 ideális) 18V tápfeszültség határok közt üzemel , teljesítménye 2x40W 4ohm on mellesleg az ic 1000 ft a hestore-n, a bsselektronikáról én már megépítettem nem is olyan rossz, én ezt tudom ajánlani remélem tudtam segíteni
2x40W/2ohm 2x25W/4ohm az adatlap szerint. És tényleg nem is olyan rossz. Nekem is van egy ilyen erősitőm még kitben vettem és azóta is jol megy.
Ezért irtam ha a védelem is szempont, akkor tápfeszü kell. Az se hátrány, hogy jobban szól
Sziasztok, megépítettem az alábbi rajzot.
Bővebben: Link És ugye ennek 40V Stabilizált feszültség kellene, ezzel nincs is gond. Hanem ha 15Volt felett adok neki, akkor elkezd búgni a hang. Próbáltam 10,000µF-es kondikkal szűrni, eredménytelenül. Valaki tudna segíteni hogy miért búg? Egyébként 12-14V on nagyon szépen szól, csak ugye halkan. Végülis még ez is elég lenne, mert a műhelyembe kellene egy rádió, csak ha tud 30Wattot az erősítő, akkor miért ne. Próbáltam külön építeni hozzá tápot (Trafó, gréchíd, kondik). Ugyanúgy búg. Válaszotokat előre is köszönöm.
Sziasztok! Mellékeltem 1 szubszűrőnek a kapcsolási rajzát plusz 1 mély sugárzó adatlapját. A szubszűrőn milyen értékeket változtassak, hogy passzoljon a mély sugárzóhoz? A mély sugárzónak a felső keresztezési frekvenciája 3000Hz én olyan 150-250Hz -nél szeretném vagy esetleg 300Hz.
Csak tipp:
Lehet,hogy a nagobb tápnál elkezd gerjedni, és ezért kezd el búgni
Udv ! Keszitettem egy TDA2050 - nel erositot pontosabban ( mellekletben) .. Es van egy problemam ha nincs rateve a szamitogep kijovetele akkor minden szuper mert nem sistereg , de ha ravan teve akkor mar nagyon sistereg .. Probaltam szurni 2x3300 , 2x2200 es egy 4700µF kondikkal ( parhuzamosan) a puffer kondik osszege 15700µF , de ugyanaz az eredmeny .
Mit csinaljak ? ja es ezt a pasziv szubszurot Bővebben: Link az erosito kijovetelere kossem ? Koszonom valaszotokat !
Sziasztok!
Van egy erősítőm(technics su-v40) 380 w a felvett teljesítménye akkor hány wattot adhat le kb. ?
Annyit vesz fel, vagy annyi van ráírva? A leadott teljesítmény csak úgy derül ki ha megméred.
Szia köszi szépen van még egy erősítőm amit nem tudok hogy hány wattos de az a helyzet hogy a google sem hozott rá ki semmit. Schneider team 6170 re ebben is tudsz esetleg segíteni?
Erre nekem sincs ötletem mert én sem kapok semmit. Talán egy forumban valaki azt írta, hogy STK4042 van benne ami 8 ohm-on 80W. De ez nem biztos amint az sem, hogy ki van használva az IC, gondolok itt tápfesz és hasonlókra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |