Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   543 / 2499
(#) unitraman válasza szilva hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Azt értem, az már egy konkrét hangszóróvédő kapcsolás. Az enyém egyelőre még csak faék szinten van, de majd fejlesztek rajta.
(#) unitraman válasza hangszoros hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Nem a feszültségtűrésüktől függ nagyrészt, hogy milyen lesz a hang, amit kitolnak, hanem a kapacitásuktól. Nagyobb kapacitás, nagyobb mélyek, ha párhuzamosan kötsz vele pár µF-es bipolárist, akkor a magasak is szépek lesznek. :yes:
(#) zitzaki hozzászólása Máj 18, 2010 /
 
Sziasztok!
VAlaki tudja hogy hány wattos és hány ohmos egy scheider team 6170 re erősítő?
(#) kadarist válasza unitraman hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Én is a teljes tápfeszt bíró mellett teszem le a voksom. A váltakozófeszültségű terhelés és a bekapcsolási tranziens miatt kell a féltápfesznél nagyobb feszültségű
(#) janimester hozzászólása Máj 18, 2010 /
 
Sziasztok , abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy 2x24,5 V (200W) os tarfóm , nos az +- 30V ->én ebből -+ 40 V ot szeretnék , ha jól láttam a szekunder tekercsei 1mm2 körüliek lehetnek ,kérdésem mennyit tekerjek rá (ugyanakkora keresztmetszetű rézből) hogy kijöjjön kb.30-33V váltó amit majd egyenirányíthatok meg minden, tudom hogy hiányzik a kerszetmetszte a vasmagnak meg a menetszámok dehát azért nem tekerem le teljesen..gondoltam megkérdezem tőletek hátha van itt egy két profi tekercselő akinek az ujjaiból is ez fojik egyébként a trafó méretei 12cm széles, 11magas ,és a tekercselés cséveteste 10cm méj . a választ előre is köszi .
(#) szilva válasza janimester hozzászólására (») Máj 18, 2010 / 1
 
Tekerj rá még szétszerelés előtt egy vagy két menetet, és mérd meg, hogy azon mekkora feszültség keletkezik. Ebből lesz egy V/menet arányszámod, ez alapján ki tudod számolni, hogy a szükséges feszültségemeléshez mennyit kell pluszban tekerni majd szétszedés után.
(#) janimester hozzászólása Máj 18, 2010 /
 
köszöntem! ez eddig le sem esett hogy V/menet-értékéből kilehet számolni pedig tanultuk év elején....szar a memóriám.. , EI vasmagos amúgy csak félek hogy nem tudom normálisan összekötni a végével a következő tekercsvezetéknek szánt szakaszt és elfüstöl mert zárlat vagy valami kialakul... ..sebaj próba cseresznye
(#) petemazi válasza janimester hozzászólására (») Máj 18, 2010 / 1
 
Le kell forrasztani a kötést, majd ráhúzni két rétegben zsugorcsövet. Ha toldanom kell trafóba, azt így csinálom.
(#) unitraman válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Persze, ha tutira megy az ember, akkor beleteszi. Nekem is van féltápfeszes 30 volttal működő végfokom, 50 voltos kicsatolóval, mert épp ilyen volt itthon, aztán bennemaradt Lehet, hogy át kellene cserélnem a 60 voltos 35-ösével, de mindig elfelejtem.
Amúgy gyárilag is a teljes tápfeszhez igazított kicsatolókat alkalmaznak, a régi Philips 632-esemben is 63 voltos kicsatolók és pufferek voltak. :yes:
(#) janimester válasza petemazi hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
köszi ez tényleg jó megoldás. és az nem gond ha kissé vékonyabb a vezeték amivel toldom (csak kicsivel) ?
(#) Alkotó válasza unitraman hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Nem világos nekem, mit értetek "féltápfesz" alatt jelen esetben.
Ha a GND-hez képest van egy pozitív és egy negatív feszültség, illetve a GND-hez képest van a hangszóró kapcsolva, akkor ebből két dolog következik számomra.
1. Egyáltalán nem kell kicsatoló konkdi, hiszen a kimeneten éppen 0V mérhető egyenfeszültségből, ami nem is mozdul el onnan.
2. Ha valami perverz aberráció miatt, biztonsági okokból mégis tennénk egy kicsatolót, akkor annak feszültsége maximum a +-feszültség értékét kaphatja, de az igaz, hogy bármelyik polaritással. Azaz nem kell ettől nagyobb feszültségű kondi, vagy csak a biztonságérzetünknek megfelelő mértékben kell ezen túlmenni.
(#) Imi65 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Egytelepes erősítőnél lehet ezt a fogalmat csakis, és kizárólag értelmezni.
Mivel üzemi körülmények között a féltápfeszre beállított kicsatolási pontról beszélünk, az innen testre kötött terhelést a kondi egyenfeszültség szempontjából leválasztja. Ezen a ponton csak a "felső" tranzisztor nyitása eredményezhet pillanatnyi + eltolódást, de ezt a kondenzátor - nagyrészt - átviszi a terhelésre. Ezért merült fel ez a kérdés, hogy ide megfelel-e olyan kondi, melynek feszültségtűrése nagyobb, mint a féltápfesz, de kisebb, mint a teljes.
Többen arra próbáltunk rávilágítani, hogy jobban járunk, ha teljes feszültséget is elviseli a csatolóelem, mert a "felső" tranzisztor zárlata esetén mintegy hangszóróvédelmi funkciót is képes így ellátni.
(#) Alkotó válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Teljesen világos amit mondasz, és megegyezik az én álláspontommal.
(#) subwoofer220 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Szia.Trafót még nem tudtam szerezni,de rajta vagyok az ügyön. Volt egy 2x11.5v-os trafóm ,de áttekertem annyira amennyi hely volt. 2x17.5v-ot csináltam belőle.
Bekapcsol és most már a végfokozat reléje is felkapcsol.(kicsit késve, gondolom a pufferek töltődnek be lassan)
Szóval az a kérdésem hogy semmi baja nem lesz az erősítőnek hogy így használom kevés naftával?? (csak ideiglenesen)
(#) subwoofer220 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Oké csak halkan hallgatom. Köszönöm.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Jajmár ez a köbzoli modi mindig beelőz, így nem kapok :eljen: -ilyet. Egye fene most még elnézem na. Zoli, az jutott az eszembe, hogy jelentősen kisebb fesztől nem tolódik a munkapont és a nyugalmi? Nem tudom, csak a kíváncsiság miatt kérdem.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Értem.
(#) loldma hozzászólása Máj 19, 2010 /
 
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e mondani egy TDA ict, aminek egyszerű kapcsolása van, 10-30W-os, meg lehet hajtani 12-20 Voltról, nem kell hozzá szimmetrikus táp és nem eszement drága?
(#) janimester válasza loldma hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Én tudok egyet TDA8560 autós erősítő végfok ic mely 12-(14.4 ideális) 18V tápfeszültség határok közt üzemel , teljesítménye 2x40W 4ohm on mellesleg az ic 1000 ft a hestore-n, a bsselektronikáról én már megépítettem nem is olyan rossz, én ezt tudom ajánlani remélem tudtam segíteni
(#) Bütyk-örmester válasza janimester hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
2x40W/2ohm 2x25W/4ohm az adatlap szerint. És tényleg nem is olyan rossz. Nekem is van egy ilyen erősitőm még kitben vettem és azóta is jol megy.
(#) hangszoros válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Ezért irtam ha a védelem is szempont, akkor tápfeszü kell. Az se hátrány, hogy jobban szól
(#) Flashhun hozzászólása Máj 19, 2010 /
 
Sziasztok, megépítettem az alábbi rajzot.
Bővebben: Link

És ugye ennek 40V Stabilizált feszültség kellene, ezzel nincs is gond. Hanem ha 15Volt felett adok neki, akkor elkezd búgni a hang. Próbáltam 10,000µF-es kondikkal szűrni, eredménytelenül. Valaki tudna segíteni hogy miért búg? Egyébként 12-14V on nagyon szépen szól, csak ugye halkan. Végülis még ez is elég lenne, mert a műhelyembe kellene egy rádió, csak ha tud 30Wattot az erősítő, akkor miért ne. Próbáltam külön építeni hozzá tápot (Trafó, gréchíd, kondik). Ugyanúgy búg.

Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) doomkiller hozzászólása Máj 19, 2010 /
 
Sziasztok! Mellékeltem 1 szubszűrőnek a kapcsolási rajzát plusz 1 mély sugárzó adatlapját. A szubszűrőn milyen értékeket változtassak, hogy passzoljon a mély sugárzóhoz? A mély sugárzónak a felső keresztezési frekvenciája 3000Hz én olyan 150-250Hz -nél szeretném vagy esetleg 300Hz.
(#) hangszoros válasza Flashhun hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Csak tipp:
Lehet,hogy a nagobb tápnál elkezd gerjedni, és ezért kezd el búgni
(#) djhua hozzászólása Máj 19, 2010 /
 
Udv ! Keszitettem egy TDA2050 - nel erositot pontosabban ( mellekletben) .. Es van egy problemam ha nincs rateve a szamitogep kijovetele akkor minden szuper mert nem sistereg , de ha ravan teve akkor mar nagyon sistereg .. Probaltam szurni 2x3300 , 2x2200 es egy 4700µF kondikkal ( parhuzamosan) a puffer kondik osszege 15700µF , de ugyanaz az eredmeny .
Mit csinaljak ? ja es ezt a pasziv szubszurot Bővebben: Link az erosito kijovetelere kossem ?
Koszonom valaszotokat !

Tda2050.jpg
    
(#) zitzaki hozzászólása Máj 19, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy erősítőm(technics su-v40) 380 w a felvett teljesítménye akkor hány wattot adhat le kb. ?
(#) nagy_david1 válasza zitzaki hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Szia!
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
1 perc :google: után 4 találat.
(#) water válasza zitzaki hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Annyit vesz fel, vagy annyi van ráírva? A leadott teljesítmény csak úgy derül ki ha megméred.
(#) zitzaki válasza nagy_david1 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Szia köszi szépen van még egy erősítőm amit nem tudok hogy hány wattos de az a helyzet hogy a google sem hozott rá ki semmit. Schneider team 6170 re ebben is tudsz esetleg segíteni?
(#) nagy_david1 válasza zitzaki hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Erre nekem sincs ötletem mert én sem kapok semmit. Talán egy forumban valaki azt írta, hogy STK4042 van benne ami 8 ohm-on 80W. De ez nem biztos amint az sem, hogy ki van használva az IC, gondolok itt tápfesz és hasonlókra.
Következő: »»   543 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem