Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ,közben már megoldódott a dolog. Azt azért megkérdezem, esetleg tudod, hogy működik az a beintegrált töltésszabályozó? Csak mert az akksi nem mobil telefonos alkalmazáshoz lesz és a középső láb használaton kívül van.
Sziasztok! Van négy li-ion cellám védőelektronika nélkül, a baj az hogy fordított polarítással lett töltve és 0V lett a cellafesz és az ellenállásuk is 20-25 Ohm körül van. Hiába töltöm helyes polaritással nem marad bennük semmi. Van ötletetek?
Sziasztok!
Bizonyos kisebb játékokban találkoztam olyan LiPo akksikkal amik kb egy 10Ft-os nagyságúak, ha jól emlékszem 3 cella van bennük. Nem tudja valaki véletlenül, hogy hol lehet ilyen akksit külön beszerezni? A mérete és súlya miatt lenne fontos, de sehol nem találtam megfelelőt. Köszönöm.
Igen, az összes modellboltot végigjártam ezek mind óriásiak.
A legkisebb is 7cm x 3cm-es sajnos és 31 g-t nyom. Amit én keresek az 1cm x 1cm és nem sok súlya van
Most láttam ezt a témát, és most kaptam hírlevelet egy külföldi oldalról, és a kapcsolások között volt egy Li-Po töltő is. Csatolom, hátha valaki ilyet keres.
Az egész szerkezet max 15 g-ot nyomhat+akksi. Még az AVR is SMD lesz benne így szükséges, hogy az áramforrás is a lehető legkisebb legyen.
Van ilyen, de sajnos csak játékokban található meg úgy 4-5.000 Ft/db, kis repülők, kisautók ilyesmi. Azt hittem valahol árulnak ilyet földi halandóknak is Egyelőre megteszi a gombelem is, de jobb a súly-ár/teljesítmény arány, ha tölthető lenne.
Sziasztok lenne egy olyan problémám, hogy 5 darab Li-ion cellát szeretnék sorbakötni, és vannak gyári töltővel ellátott akksijaim, amik 2 cellára vannak tervezve és van bennük balancer is. (Összesen 3 akkupakkom van, vagyis 6 cella és 3 töltőelektronika.) Ebből 2-őt meghagyok gyárinak, de a harmadikból ki kell vennem egy cellát. (De ha kiveszem, akkor a kimeneten nem jelenik meg a fesz.(3-4,1V) (Pedig próbálkoztam a variálással. A töltő vez. IC és a hozzá kapcsolódó FET-ek adatlapját csatoltam. Abban kérném a segítséget, hogy ezzel a töltővel hogy tudnám csak az egyik cellát tölteni? (Én eddig arra gondoltam, hogy belerakok egy 4,3V-os zénert az egyik akku helyére. (Erről mi a véleményetek?) Egyébként az adatlapban a 15.oldalon található kapcsolás alapján működik a töltőm.
Nem bírtam magammal és kockáztattam, és bejött. Ha annak a cellának a kivezetéseit rövidrezárom, amelyiknek a "+" pólusa közvetlenül a pozitív kimenet, akkor a töltő ugyanúgy tölti. (Persze úgy hogy nincs rajta a cella.) Igaz a kimenetre nem kapcsolja rá az IC a negatív pólust. De az nem baj, mert akkor a terhelést a cella kimenetire fogom kötni. (Igaz lőttek a 3V-os túlmerítés védelemnek.) De ennyi belefér, mivel teljesen egyformák a cellák és a töltőelektronikák, ezért remélem hogy a többi cella töltőelektronikája úgyis lekapcsol ha valamelyik 3V alá csökken.
Helló!
3,7V 1350mA (E3MIO2135211 típusú) PDA aksi töltését kéne valahogyan megoldani, de 5 kivezetése van. Mégpedig sorban: sárga, fekete, fehér, kék, piros. Ha valaki tud, kérem segítsen! Üdv: Csaba
Sziasztok! Végigolvastam a topicot, én sehol nem találkoztam azzal, hogy ha több sorbakötött Li cellát töltünk, akkor kellene egy balancer-nek nevezett elektronika (lehet, hogy átsiklottam felette akkor bocsi). Én modellezem, és tapasztalatból tudom, hogy ha a Li cellákat balancer nélkül töltjük, akkor kb. az 5.-ik töltés után megadják magukat, az egyik túltöltődik, a másik meg nem töltődik fel rendesen, az én profi töltőmhöz is van egy balancer, amit ha nem kötök rá a cellákra el sem kezd tölteni. Ha bármiben tudok segíteni kérdezzetek nyugodtan.
Helló!
1-el följebb feltett kérdésre jó lenne választ találni Üdv: Csaba
Mérd ki műszerrel.melyik a + - kivezetés,aztán kösd rá telo töltő adapterre,2db.csipesszel és kész.
600-800mA töltő kell hozzá.Töltési idő 2óra.
Köszi! Eddig én is eljutottam Csak azért kérdeztem, hátha a többivel is kell valamit csinálni
Üdv: Csaba
Helló
Írhatnál erről a balancer-ről! Van kapcsirajzod? Hali
Sziasztok!
Aki épített Topi féle védőelektronikát MCP 101T-315 microkontrollerrer az legyen szíves egy rajzot készíteni róla. Rákötöttem egy IRF4905-es mosfetet de 3volton nem akar dolgozni, megsüllyedtem vele. Köszi.
Sziasztok!
Kukás piacon vettem egy töltőt, ami a képeken is látható. A felirat szerint LiPo töltő.. Tölthetek ezzel Li-Ion akkukat is? vagy azt nem? illetve tudna nekem valaki abban segíteni, hogy hogy is kell bekötni? felirat szerint tud 1-2-3 cellás packot tölteni.. a nyák alsó felén van 3db TO220 tokos felirat nélküli alkatrész is. A bal felső paca alatt IC van, a 2db leragacsozott kocka pedig optocsatoló 3-as.. mellékelem a képeket is. Köszi minden infót!
meg még 3 kép...
típus: YC-B05mV-1A H-Energy
Szia!
Tölthetsz vele Li-ion akkukat is! (A Li-po töltő 4,2V-ig tölt... elméletileg a Li-ion akkukat 4,1V-ig kéne tölteni, de gyakorlatban azt is sokszor 4,2V-ra szokták, minimális élettartam csökkenés mellett.) A "balancer" csatlakozókon keresztül tudod tölteni a cellákat. A 4 pólusún 3db sorba kötött cellát tudsz tölteni. Értelem szerűen a 3 pólusún 2db cellát, 1 pólusú csatlakozón 1db cellát. Ábra1 Ábra2
Szia!
Köszönöm! Egyébként ez valami "szabványos" bekötése a csatlakozóknak? Úgy értem, a jobb/bal oldalon a +- elhelyezkedése.. Vagy érdemes ellenőrizgetni? Lehet fordítva? Köszi!
Sziasztok...
elmeleti kerdesem lenne adott egy li-ion ill li-pol akku ion-onsnal 3.6 polimeresnel 3.7 voltos nevleges feszultseggel feltoltott alapotban az elso 4.1 a masodik 4.2 Volt. amikor a gyarto rairta az akumulatorara mondjuk a 850mA erteket milyen min es max feszultsegertekre vonakoztatott?
Hali!
Sajnos nem volt időm végigolvasni a fórumot.. A problémám a következő: van egy Lithium Ion NP-20 akkumulátorom, 3,7V ; 680mA és nincs hozzá töltöm.. Első kérdésem: lehet tölteni esetleg egy labortápegységgel? A másik kérdés: van egy telom, ami szintén 3.7 voltos és tudom tölteni, de hiába "vezetékezem ki" a csatlakozókat, nem kezd tölteni. Várom a tippeket, és KÖSSZ!
Ha tuzijatekot akarsz es a lakas van biztositva akkor nyugodtan toltheted labortappal, egyebkent a labortap onmagaban nem eleg, jo mint tapforras egy toltohoz...
hogy a telefonod miert nem tolti? hat elmondom.. a tel altalaban 3 vezeteket hasznal az aku csatlakoztatasara... telefontol fugg hogy a 3-ik mi... van ahol csak homerseklet van ahol digitalis komunikacio, van ahol pedig analog ellenalassal megadot aku ertek... a telefonod lehet kene tudja hogy milyen aki li-ion vagy li-pol illetve azt hogy mekkora a kapacitasa, mondom tel valaogatja hogy mit hogyan ellenoriz...
Kössz a gyors választ!
a telo akksijánál csak +;- van, bár minden a kettő 2x, így egymás mellett (szóval: |__++ _______--__| csatlakozó), de gondolom ennek nincs jelentősége. Most sikerült egy kicsit visszaolvasnom, szóval a labortápomon tudok max áramot beállítani, így sincs sanszom? És inkább arra lennék kíváncsi, hogy miképpen tudnám tölteniaz akkumulátoromat, egyszeri alkalomra kellene..a válaszokat, mint mindig.. kössz!
Érdekes,én az összes Nokia Li-ion akkut,6V,800mA adapterrel,töltőm 2db.csipeszen csatlakozva.
Még sosem melegedett túl,évek óta használom. Az még nem jutott eszetekbe,hogy minden li-io,li-.po, akkuban van gyárilag,töltő/regulátor smd.ák. Amely szabályozza a töltést,a feszültséget nem engedi 4,2V felé.
Minden közhasználatra szántban,m de nem mindben. Pont az ilyen kínzásokkor keletkezendő robbanási folyamat megakadályozására. Lehet venni csak cellát is modell boltokban. Egy laikus ez olvasva képes felgyújtani az egész házat. Tessék már normálisan hozzáállni a dologhoz. Még ha Te otthon játszol is az életeddel, vagyonoddal, másnak ne tanácsold. Főleg látatlanban.
A Li-ion akkuk órási kapacitásúak, nagy energia van bennük, ha ez egyszerre felszabadul baj van. Idézet: „Érdekes,én az összes Nokia Li-ion akkut,6V,800mA adapterrel,töltőm 2db.csipeszen csatlakozva. Még sosem melegedett túl,évek óta használom. Az még nem jutott eszetekbe,hogy minden li-io,li-.po, akkuban van gyárilag,töltő/regulátor smd.ák. Amely szabályozza a töltést,a feszültséget nem engedi 4,2V felé.” megegyszer igaza van Tobinak nincs mindben, es most csak a telefonok akuirol beszelek... napi kb 30-70 telefon megy at a kezemen es tudom hogy a gyariak is mind masok... nem lehet osszehasonlitani meg ket latszolag egyforma akkut sem... (eleg sok olyan van ami telefon toltesvezeroje es az akuban levo elektronika ellenere felpukkan...heti 1-2 darab ami meg is van egve)..... a kinjai utangyartotrol nem is beszelve............. szoval ha napi 50 az heti 250 abbol 1 az olyan 0.4% vedoelejtronikaval... toltesvezerlovel... te meg 6v nyomatod es megy.. szerencses ember vagy -na es akkor itt folteszem megegyszer a kerdest... ha akku kapacitast merek, mi az a feszultsegszint ameddig meritenem kell az akut? a gyarak milyen also es milyen felso ertekkel szamolnak amikor megadjak egy li. cella kapacitasat?
Ezt úgy oldottam meg, hogy 0.2mm átmérőjű forrasztóónból kipótoltam a kiolvadt részeket. Ehhez a pákát (fokozatmentesen szabályozható kell) le kell tekerni 200 Celsius fok köré (40/60-as forrasztóón ötvözet olvadáspontja felett legyen kicsit), és úgy behegeszteni. (Mert igazából ez csak az egyik oldalról forrasztás, a másikról hegesztés. ) Azért kell forrasztóón, és nem valami rézhuzal, mert a közvetlen környezetében lévő elektronikák miatt fontos, hogy alacsony hőfokon olvadjon el, ha valamiért kiolvad.
Két akkupackot javítottam meg így, mindkettő kifogástalanul működik, az egyik a szerveremként működő laptopban.
Hali.
Segítséget kérnék a hozzáértőktől. Szükségem volt hordozható áram forrása, és Li-ion cellákat tudtam szerezni. Először is, ezeket a cellákat lehet párhuzamosan használni, persze tölteni egyenként tölteném? Másodszor töltőm az nincsen hozzá, így hát kénytelen vagyok csinálni hozzá egyet. Utána olvasgattam ennek a dolognak, tisztában vagyok vele hogy hogyan kell ezeket a cellákat tölteni, ezért kérlek titeket hogy ajánljatok nekem egy kapcsolást amivel biztonságosan fel lehet tölteni ezeket a cellákat. A cella az egy 3,7V 2800mAh ás jószág, olvasgattam a fórumot és ráakadtam erre a kapcsolásra. Ez mennyire használható ilyen vagy ennek a cella töltésére? Ha jó ez a kapcsolás akkor lehet benne használni a 2n2222 helyett 2n2219 et, mert azon kívül minden van itthon. Üdv Gábor.
Amit linkeltél nem ismerem, de ezt bátran ajánlom:
MCP 73841 |
Bejelentkezés
Hirdetés |