Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem ez a winfosnak kell, ezért a winfos rendszer-fájlok közé kéne tenni. (hogy ott hova, lehet, az sem mindegy) De kérdés, milyen oprendszeren erőlködsz, mert az sem mindegy.
WinXP. Próbáltam a /system32 mappában, de ugyanaz.
Kell hozzá a Visual Basic program? Mert az most nincs fent.
Bizony, telepítsd a VB-t, mert kell a programodhoz.
Feltettem, a 2010-est, de ugyanaz a hiba...
Milyen vb verzióban írták? Mert ha vb6-ban van mondjuk írva, akkor 2010-el halott ügy. Akkor vb6 kell neki.
Nem lenne egyszerűbb, ha megjelölnéd melyik szkópról van szó ?
Digitális oszcilloszkóp
Erről, és a hozzá tartozó Scope programról. Ugyan nem tudom miben írták, de akkor felteszem a 6-ost, megpróbálom azzal.
A kedvedért letöltöttem éa telepítettem a programot.
Windoows7 alatt futtattam kifogástalanul elindult csak a comportot kellett beállítani. A comctl32.ocx a system32 könyvtárban található. Dátuma 2004.03.09 hossza 609824 byte. Ami a Winfosozást illeti, véleményem szerint csak azért használja, mert azt hiszi, hogy ezáltal hozzáértőbbnek hiszik. Mert ugyebár a 32 bites rendszerfájlokat a win95-től minden esetben a system32 könyvtárban kell keresni. T. kadarist a VB-nek csak akkor kellene telepítve lennie, ha a kérdéses program forráskód lenne. Azt szintén nem értem, hogy a 2010 miért ne tudná kezelni a VB6-os programot. A programok jellemzően fentről lefelé kompatibilisek. Carlen nem ellenség, ne vezessük félre.
Én is kapásból a system32 mappába másoltam a fájlt, és akkor dobta ezt a hibát.
Szerintem az XP egy kalap szamócát sem ér, azért írtam Winfosnak... Amúgy lehet azért mondták, hogy kell a VB, mert nem tudták melyik programról beszélek, ezért is pontosítottam. Update: megvan a hiba... Elsőnek a program gyökerébe másoltam a fájlt, és onnan másoltam át a system32-be. Érdekes okból, ez volt a baja. Töröltem a fájlt a program mellől, és elsőnek elindult.
Sziasztok
Egy digitális oszcilloszkópot szeretnék építeni, aminek van LCD-grafikus kijelzője Néztem egyet de, a készítője 2hónapja nem jelentkezet be, pedig kérdéseim lenének Bővebben: Link Szerintetek milyen érdemes meg építeni?
A Bbatka kolléga oszcilloszkópja csalogató de nincs rajta kijelző az meg fontos, ha nincs kéznél PC
De MaSTeRFoXX oszcilloszkópját csak képeken láttam, azt meg lehet építeni?
Üdvözlök mindenkit az oldalon! Én már megépítettem ezt a szkópoz annó egy jó éve.Ha tudok segítek.Egy kicsit átalakítottam a táp részét, és így működik 9V-os elemről is! Viszont annyit tudni kell róla, hogy a mikrovezérlője gyári adat szerint 20MHz-es órajel maximummal működik, viszont ez a kapcsolás 24MHz-el használja.Ezért előfordul, hogy többször be kell kapcsolni ,hogy elinduljon.Főként hidegben.
Szia
Egy kis segítséget meg köszönném én is Meg kaphatom a kapcsolást az átalakításról? Csábító hogy elemről is lehessen üzemeltetni Na igen lehetséges, hogy a mikrovezérlő 20Mhz-ig stabil De viszont ha egy kicsit nagyobb feszültséggel hajtom a mikrovezérlő stabillá, válik de, viszont nő a hőtermelése és nem igazán ere tervezték
HDD,csapoteam!
Azért nincs fenn semmi kapcsolás a szkópomról mert szegényke egy kicsit félresikerül lett. Kicsit zajos, az analóg része kissé komolytalan, és rossz elgondolás alapján épült (logikai IC kazal). Drága utánépíteni, mérésre nem túlságosan alkalmas. Jelalakokat szépen megjeleníti, de ez egy kicsit kevés, később, talán tervezek építeni egy FPGA alapút komolyabb frekvenciára, kisebb méretekben, de ezt ami elkészült ezt inkább nem ajánlom senkinek. A kapcsolását lehet hogy majd felrakom valahova...
Szia
Én csak csodálni tudlak benneteket, hogy ilyen kitartok, vagytok Én személy szerint várom az újabb verziót
Ne gondolj túl nagy dologra! Beletettem egy MAX660 -as áramkört, ami a negatív tápot állítja elő a pozitívből. Itt van az áramkör. És nem építettem meg azt a tápegység panelt, hanem egy 9V-os elemről megy.Vagy külső adapterről. A nyákot kézzel rajzoltam, így nem tudom belinkelni sajna. Te mekkora fesszel hajtod?Neked stabilan indul?
Sziasztok.Én is épitgetem ezt a szkopot de nem megy.
Beachway azt mondod hogy hidegen nem nagyon indul.Nekem egyáltalán nem akar indulni,vagyis a táp bekapcsnál egy pillanatra megindul az oszci,a kijelzőtesz egy pillanatra elindul és a rezgés meg áll.Már próbáltam 20megás kqarcal is 12-22-33pikos kondival is és sehogysem akar berezegni.Ja MAX114-es még nincs benne,de a kijelzésnek elkéne indulnia ha jol gondolom.Max-ot nem találtam a neten egy boltba sem,ti hol vettétek?Meg a fesz emelésre ha öt tizedet adnánk stabilabbam berezegne? Minden válasz érdekel,köszi.
Helyettesítő ICL7660. Kisebb áramú, de úgy gondolom, hogy megfelel. Pl. Lomex
Szia
Én is most szeretném meg építeni, remélem, meg találjuk a hibát Egyébként a feszemeléssel csak vigyázva, mert emelkedik a hőtermelés és a tokozás nem ere, van tervezve Más a PC CPU magjai, mert ott fontos a hő leadás a tokon keresztül azt úgy tervezték De viszont a ráragasztható hűtőborda, amit lehet kapni, az megoldhatja a problémát De csak akkor, ha néhány fokot emelkedik főleg nyáron
Nekem mikor nem indult gyorsan ki be kapcsolgattam amíg nem jelent a kép.Melegben könyebben indul.Eszembe jutott még valami.Több fajta ,és több darab kvarcot kellene kipróbálni.Az egyik kondi sem megfelelő amit a kapcsolás megad!És kell még rá tenni 2 kis kondit a PIC lábtövére amik szintén javítanak ezen a dolgon.A hétvégén utána nézek ezeknek ,és felteszem.De így sem tökéletes a dolog.Nagyon ki van élezve a frekvencia.A legjobb az lenne ,ha több mikrovezérlőt is megpróbálnátok.Van amelyik képes kiélezettebb ferkin is működni. És még valami.Ha én most építeném meg most ujra ezt, változtatnék rajta.Kihagynám azt a középső panelt amire megy a kijelző és a billentyűzet, és egy másikat terveznék ami picike.A nagy panel tetejére rá lehetne tenni az lcd-t és a klaviatúrát, és így egy kéziműszer méretű szkópot lehetne csinálni.És ez egy elemről ,vagy adapterről menne.
Szia.Van még egy pickem,beégetem azt is.IC lábára kondi 100-n gondoltál kqarcot próbáltam többet is,más más pikóval felemásan is.Az első panel ötlete nagyon jó,még nincs bedobozolva az enyém,de ráfordítom az első panelt a középső tetejére és vékonyabbra lehet dobozolni,ahogy nézem táptrafó magasságáig.
Még ha valaki megtudná mondani hogy a MAX114-et hol lehet kapni??
Szia
A 100nf kondi a 11 és 12 láb közé és a másik oldalt is 32 és 31 lábak közé is Következő, hogy ha 36 (RB3/PGM) láb Vss közé 10 kohm ellenállás.
Szia
Fel raksz fotókat, hogyan néz ki most
Nos pontosan úgy van ahogy az előttem író lejegyezte. 11, 12 közé, és a 31, 32 közé egy 100n-os kondikat kell tenni.És a C11 ami a rajzon 10 mikró az nem jó! Helyette is 100n kell! A kvarcra 15p kondik kellenek.Az UR1 egy tranzisztor formályú szabályozó ,ami a R54 mellé kerül fizikailag.Én annó az SOS Elektronikban vettem. Jaj és ha tanácsolhatom nagyítsátok ki a beültetési rajzot! Könnyen be lehet nézni ennyi alkatrészt! Én 2 A4-es papírra nyomtam ki a jó láthatás érdekében.
Szia
Akkor jól gondoltam, mert csak így működnek rendesen össze, szedik a zajokat Azért kel 100nF kondi Feljebb olvastam hogy a MAX114 helyet jó az ICL7660 Nem jó mert a MAX114 D/A converter és az ICL7660 viszont DC/DC converter Másikat kel helyette keresni De én nem találtam a TL431-et a kapcsolásban hol helyezkedik el, lehet, hogy nekem nem is az a kapcsolás van meg? És a ridrelé nevei mi lehet? Egyébként valaki tud valamit fazy kollégáról 2 hónapja nem volt errefele
Szia
Oda kel figyelni a PIC vásárlásnál mert nem mindegyik 16F877 megy 20Mhz Pl. 16F877-04/P ez 4Mhz De 16F877-20/P, 20/L, 877A-* ezek 20Mhz De meg találtam a TL431 a kapcsin kicsit vak vagyok
Bocsi elnéztem a kérdést. Az ICL7660 a MAX660 helyettesítője
Nincs probléma én is, szoktam benézni velem is, előfordul
De hasznos információ lett a MAX660 helyet De még mindig kérdés a MAX114 helyettesítője De az is jó lenne, ha meg kapnánk a forrás kódját a proginak Át kellene fordítani másik PIC-re
Sziasztok
Sajnos csak egy helyen találtam MAX114-et de ott Bruttó Ár:3 008,30 Ft Nem lehet igaz, hogy csak ennyiért lehet kapni
Ha tehetek javaslatot, relének a MEDER SIL05-1A72-71L típust ajánlanám a PIC közvetlenül meghajtja, így az ULN2003 elhagyható. Forráskód nem található, viszont a hex assemblerbe visszafordítható. Ennek ismeretében PIC18F4550-re átültethető. A 4550 PLL-jét felhasználva megoldódik a 24 MHz-es üzemmód is. Mellékelten küldöm a nyers assemblert. Ajánlott oldal a szkóppal kapcsolatban http://www.semifluid.com/?cat=10.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |