Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   57 / 1152
(#) didyman válasza Diversion hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Pontos típust írj légyszíves. Passzív?
(#) sprofan válasza didyman hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Nem használok Readyboost-ot, semmi kiugró esemény sincs ekkor. Érdekes hogy tegnap reggel óta viszont nem csinálja De attól még érdekelne hogy mitől lehetett.
(#) Diversion válasza didyman hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Amit még tudok, hogy Geforce 7500 LE a típusa. Egyébként tényleg az volt a baja, ma meg is lett csinálva. Kapott egy 1 gigás kártyát, ez is Geforce. Remélem ez tovább bírja majd.
(#) KTobi hozzászólása Máj 23, 2010 /

Nagy gondban vagyok. A gigabyte GA-EP35C-DS3R v 2.1-es alaplapomon az F2-es BIOS verziót F4esre frissítettem. A frissítés végigment, az ellenőrzés is hiba nélkül. Viszont az újraindításkor hiba történt. Nem tudott elindulni az új BIOS. Valami ősrégi 1es verziót hozz, kezd a Hard Disken keresni BIOS imaget, és utána update-ne. Viszont nem tudom milyen HHDről tudna imaget olvasni, IDE, SATA, olyan amin csak az van, vagy miről? Hogy lehetne a hibát orvosolni? Vagy egyáltalán miért történt ez meg?
(#) ptesza válasza KTobi hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Flopi-ról frissítettél?
A régi bios-t lementetted?

Itt azt irják ,hogy: Please remember to "Load Optimize Defaults" (in the BIOS Setup) after updating new BIOS

Azaz frissítés után irány a bios -és állítsuk be a az Optimális alap beállításokat.

Egyátalán be tudsz lépni a biosba?

Egy trükk: Kapcsoljad ki , áramtalanítsad , elem ki ,és az elem tartó 2 érintkezőjét érintsed össze . Ezzel is alaphelyzetbe áll a bios. Elem vissza és próba.
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

A bootblock BIOS működésének lehetsz szemtanúja-ez a BIOS feletti apró programterület, mely hibás BIOS-működésnél próbál életre kelni. A kezelési könyved elvileg ír erről, ott közli a pontos fájlnevet és azt, hogy miről, mivel tud a BB indulni, indítani.
(#) KTobi válasza didyman hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Igen ez jön be. Sajnos nem találtam semmit a felhasználói kézikönyvben eddig róla. Megpróbálom még egyszer tüzetesen átnézni.

Floppyról frissítettem. Nem, nem jön be a BIOS. Sajnos nem. Bíztam a technológiában. De úgy látom semmit se ér a Dual BIOS. Elem kivétel nélkül próbáltam már resettelni a BIOSt.
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Ha PLCC32-es és foglalatban van, cseréld ki a két IC-t. Dual BIOS meg egy rakás... Sokszor nem tud működni.
Persze, hobbielektronika, na, szóval cseréld ki a két epromot Lehet, hogy ezen már soros leswz, két 8 lábú egymás mellett, nagyon könnyű cserélni.
(#) KTobi válasza didyman hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

8lábú, viszont nincs foglalatban. Ha reggelig nem lesz jobb ötletem, akkor nekiesek cinezővel. A múltkori iskolai hóhérkodásom után ez már egész emberi lesz. Agyonmelegedett ócska 220as pákával cseréltem egy alaplapon több mint 20 kondit. A páka hegye kezdett elfogyni a művelet végére.
(#) vagnerjazon hozzászólása Máj 24, 2010 /

Jó reggelt mindenkinek!

Egy kártyaolvasóval van problémám, mégpedig az, hogy amikor újratelepítettem a gépre a win7-et, és ugye első használatkor elkezdte föltelepíteni, mint minden USB-s dolgot, valami másik program miatt (közben mentek telepítők) hirtelen bejött egy kék hátterű össze-vissza szöveg, 1-2 mp-re, aztán újraindult a gép, és azóta nem látja az olvasót. Az olvasó biztos jó, és volt is használva win7 alatt, szóval nem azzal lehet gond, és most is működik másik gépen. Hogy lehetne megoldani?
(#) didyman válasza vagnerjazon hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

A kék halálban foglalt hibaüzenet nélkül nagyon nehezen. Eseménynaplóban, illetve kék halálkori újraindulás kikapcsolásával meglesz az. Amúgy a kártyaolvasó attól még lehet hibás, ne vegyél rá mérget.
(#) vagnerjazon válasza didyman hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Csatoltam egy képet az eseménynapló részletéből, szerintem ezek közül lesz valamelyik, bár nem értem, hogy ennek mi köze van a kártyaolvasóhoz. Egyébként miért az olvasó lenne rossz? Az előző hsz-emben pont írtam, hogy másik gépen tökéletesen működik!

talán.jpg

(#) didyman válasza vagnerjazon hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Hm.
Először tedd légyszíves időbeni sorrendbe. A legutolsó leállás időpontjában kell keresni hibát. Ezután kattintsd meg duplán és ott is a részletek fület, mert a bejegyzés maga, mint láthatod, eléggé sokféle lehet, a naplóbejegyzés semmit sem árul el róla szinte, csak azt, hogy az energiagazdálkodásnak van valami baja, illetve a lemezkezeléssel is probléma van, a kettő akár össze is függhet. Ezeket duplázd meg és ott lesz hibaüzenet, mindkettő (disk, kernelpower) érdekes lesz. Lehet, hogy van egy döglődő merevlemezed, lehet, hogy a készenléti feszültségre kötött USB hálózat a kártyaolvasót már nem bírja el, és lehet a kártyaolvasónak baja továbbra is, függetlenül attól, hogy látszólag jól működik másik gépen.
Ja, és a géped pontos leírása is kell, kiemelt tekintettel a tápegységre.
(#) vagnerjazon válasza didyman hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Itt van amit a részletek fülön ír ki a legutolsónál. De még mindig nem értem, hogy ettől hogy javul meg a kártyaolvasóm.
(#) KTobi válasza KTobi hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Az egész éjjel eltartott BIOS reset után hajlandó volt visszaállítani magát. Az esetleg meg tudja valaki mondani, hogy mit ronthattam el? Létezik hogy a gyártó rakott fel hibás BIOS file a netre? Egyáltalán érdemes még egyszer BIOS frissítést alkalmazni?
(#) Norberto válasza KTobi hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Én hirtelenjében csak annyit kérdeznék, hogy volt-e valami nyomós ok arra, hogy frissíteni próbáltad a BIOS-t? Volt valami hardverfelismerési, vagy kompatibilitási gond?
(#) KTobi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Nem, nem volt. Egyedül meg akartam próbálni mivel jobb az.
(#) tiggersoft válasza KTobi hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Nem csak az alaplap tipusát kel nézni, hanem annak verziószámát is.Ez a deszkán szerepel:REV 1.0 pl.
Ha ez nem stimmel akkor a BIOS sem!
(#) Norberto válasza KTobi hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Idézet:
„Létezik hogy a gyártó rakott fel hibás BIOS file a netre? Egyáltalán érdemes még egyszer BIOS frissítést alkalmazni?”

Akkor viszont a tények ismeretében válaszolnék ismét.

Létezik ilyesmi, igen, hogy a gyártó hibás fájlt tesz közzé a neten, hiszen ott is emberek dolgoznak, de ez nagyon ritka eset, pláne azért, mert ha jól láttam, akkor 2009-es év közepi kiadású az F4-es firmware, tehát azóta már biztosan kicserélték volna jóra az emberek visszajelzései miatt.

Én nem ajánlom a BIOS frissítést egyébként, főleg, ha nincs is egyáltalán semmi gond a géppel. Hidd el, ha már van egy működőképes és gyors PC-d (2-magos processzoros), biztosan találhatsz sokkal jobb, célravezetőbb és hasznosabb elfoglaltságot, mint a BIOS frissítése, kíváncsiság alapon. Van egy csomó témakör, ami sokkal szuperebb, mint ilyenekkel kísérletezni: mikrovezérlőket tanulmányozgasd, programozgass, nézegesd és tanulgasd a Visual C# fejlesztőkörnyezetet, ezek mind-mind csupa jó és hasznos dolgok. :yes:

Mindezt nem rosszindulatból írtam, nem érdemes BIOS-t frissíteni, "csak úgy".
(#) KTobi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Diplomamunkám mikrovezérlős, úgy hogy az már tanulmányozgatom. C#- egész évben azt csináltuk. Ma lesz az utolsó emelt szintű óra. Hagyom a francba a BIOSt. Készülnöm kell a felvételire az egyetemre.
(#) radocziandras hozzászólása Máj 24, 2010 /

Sziasztok! Felraktam az ubuntu 10.04-et, mert meguntam a windows idiótaságát, de a nyomtatóhoz kellene egy driver, mert mutatja hogy működik a nyomtató, meg a led is villog a nyomtatón, de nem csinál semmit.Mit tudok csinálni ilyenkor?
(#) abcdabcd válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Hát pl elárulhatnád a nyomtatód tipusát nekünk, amihez segítséget kérsz De így látatlanban is azt tudom mondani hogy a Brother multifunkciós nyomtatóihoz, legalábbis amiket láttam mostanában meg ami nekem is van, azokhoz van gyári linux támogatás, a gyártó honlapján érdemes legelőször megnézni
(#) radocziandras válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szia!
Már sikerült megoldanom a problémát, ez egy canon pixma ip 2600 nyomtató , itt a driver hozzá:DRIVEREbben a csomagfáljban van 2 .deb file, először a cnijfilter common nal kezdődő nevű .deb file-t kell feltelepíteni, utána a másikat, ez után már biztosan fogsz tudni nyomtatni.DE amik a canon oldalán vannak driverek, azok nem működnek.Legalábbis nekem nem jött össze, de ez 100%-ig működik az ubuntu 10.04-el.
(#) Norberto válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Ó, ezt bátran csatolhattad volna ide az oldalra is mellékletként, innen nem veszik el, míg a megaupload-ról néha törölgetni szoktak, ha bizonyos ideig nincs letöltés.
(#) radocziandras válasza Norberto hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Akkor kérésre itt van a fájl.Remélem akinek kell nem lesz rest keresni és megtalálja.
(#) james660801 hozzászólása Máj 26, 2010 /

szeretném megtudni mi lehet a prbléma.a gép bekapcsoláskor nem ismeri fel a vinyót csak újraindítás után
(#) attrax válasza james660801 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Az olyan hiba mint az enyémé.Megmozgatom a kábeleket és felismeri.Cseréltem hdd kábelt de néha most sem ismeri fel.Alaplapra gondolok de a biosom meg érdekes:A betűk/karakterek egy nagy zagyvaság,olvashatatlan bizonyos fülek adatai pl.power settings.Szerintem bios chip gond de lehet alaplap is.Ha viszont feláll a rendszer akkor hasít rendben.
(#) sándor válasza attrax hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Sziasztok! Az én gépem is hasonló tüneteket produkált :kábel mozgatásra felpörög-elindul csatlakozók tisztítása , egy ideig jó- utána ismét nem "látta"-kábel cseréje ugyanaz..A végén a "vinyó" elektronikáját leszereltem a belső csatlakozásokat ,érintkezőket alkohollal megtisztítottam-azóta semmi baj nincs vele !Érdemes megpróbálni! :yes:
(#) szilva válasza james660801 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Amellett, hogy lehet valóban kontakthiba is, nem lehet kizárni az "elgyengülő" tápegységet sem.
(#) abcdabcd válasza james660801 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Ez eddig amikor próbáltad mindig így volt, vagy volt azért amikor rögtön is felismerte?
Következő: »»   57 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem