Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Zanussi hütőnk van,1kompresszoros,alul 2 fiókos fagyasztóval.Ha szemben állunk vele akkor a jobb oldala kivűlről párásodik kb:2 tenyérnyi felületen,olyan szinten,hogy csorog le a pára!!Mitől lehet,segítsetek!! ![]()
olyat csinal hogy 40 percen keresztül meg a kompresszor és 20 percet áll! aztan ismét!
Sajnos ez gyári hiba , és házilag nem javítható . Itt az a probléma hogy az elpárologtató a gyárban túl közel került a
készülék palástjához és kevés köztük (vagy egyáltalán nincs ) szigetelő hab , de az is lehetséges hogy ami van az át van nedvesedve .Ezt sajnos most már így kell elfogadni , mert nemhiszem hogy találsz szervizt ahol vállalják a javítását .
Valószínű hogy még mindig nem fagyott át teljesen a "cucc"
Ha átforgatod az árút a fagyasztóban (ami középen van az kerüljön a gép oldalához ) akkor megint hosszabb ideig fog menni de átfagyasztja az összes árút tökéletesen és hamarabb beáll a normál működésre .
Köszi.
![]()
Szia!
Én is azt tartom valószínűnek, amit kaqkk mond, vagyis, hogy még mindig van "kiáramló hő" az árúban. Át is forgathatod (a levegő jobban átjárja, de ha úgy hagyod, akkor is normalizálódni fog néhány napon belül). Természetesen a fagyasztandó árú szempontjából az lenne a legkedvezőbb, ha minél hamarabb lefagyna (ezért-is említik meg a használati útmutatóban, a max. berakható árú mennyiségét).
Nem hiába van az a szuper fagyasztás. :yes:
Ez itt nem a reklám helye ! Keress meg priv
![]()
Sziasztok!
ARDO ICO 30 SH (Link) kombinált, beépíthető 3-éves hűtőnkkel van valami gond (alul fagyasztós, egy kompresszoros). Pár napja vettük észre, hogy amikor megy a kompresszor, akkor ütemes, hörgő, bugyborékoló hangot ad (mint Dart Vader ![]() Digitális fogyasztásmérővel megmértem, a gyári 0,8kWh/nap helyett kb 2kWh-t fogyaszt 1 nap alatt, majdnem mindig megy a kompresszor. A termosztát valószínűleg jó, 1-es fokozaton 7°C van felül, a fagyasztót még nem mértem, de nem olvad semmi. A gáz kezd elmenni, vagy inkább dugulás? ![]() Milyen javítási költségekkel lehet számolni?
Egy kis kiegészítés:
A fagyasztóban -22°C van 1-es fokozaton (1-5-ig van fokozat), felül pedig 6-7°C. Nem hideg ez? Nem is tudom a termosztátot annyira letekerni, hogy kikapcsoljon. Lehet, hogy mégis rossz a termosztát és csak a hővédelem miatt kapcsol le rendszeresen a kompresszor? Ezeknél a kombinált hűtőknél hol van ez érzékelő elhelyezve? A fagyasztóban nem is mér? Kösz előre is...
Ha 1-es fokozaton van akkor valószínűleg a termosztát lesz a bűnös mert ezt a hőfokot olyan 4-es körül kellene produkálnia.
A fagyasztóban ez nem mér csak a hűtő térben, ott is lehet külső vagy belső helyen elhelyezve. Ha külső akkor az elpárologtatóhoz van hozzá fogatva ha belsős akkor pedig egy vékony járatba megy be az elpárologtató mögé a műanyagba. Kocogtasd meg a termosztátot.
Új fejlemény:
Leszedtem a lámpával egybeépített szabályzót. Elektronikus, egy mikrovezérlő van benne és a panelon van a hőérzékelő is. Viszont kiderült, hogy a két alsó fiók kintebb van, mint kellene (mögötte a műanyag borítás ki van púposodva) és emiatt az ajtó nem tudott rendesen bezáródni. Emiatt nem kapcsolt le a hőfokszabályzó. Azóta a szabályzó kapcsol (1-esnél 9°C van), de majdnem folyamatosan megy a kompresszor, úgyhogy a gáz-, vagy dugulás-probléma továbbra is fennáll.
Ha ki van púposodva akkor gáz hibás lesz.
Ha be van habosítva és a műanyag mögött van az elpárologtatója akkor sajnos qka. Nem csak a panelen van a hőérzékelője. Az csak azért van hogy, ha jól emlékszem akkor 10 fok alatt nem indul el és letilt. Van még benne 1 vagy 2 NTC. Imi
hello! na most van az hogy kivillant a piros lampa én nem megy a kompresszor sem! és csak valami rellé kattog benne! meghalt?
Ha világít a piros lámpa, akkor nincs meg benne a kellő hideg.
Idézet: „valami rellé kattog benne” Ha a kompresszortól hallatszik a kattogás, akkor az a hőkioldó. (bár ha az kattog, az azért nem olyan szapora ütemben teszi). Ez annak a jele, hogy megszorulhatott a kompresszor, vagy esetleg az indítórelé nem dolgozik.
hivtam szerelöt és kicserelte a kompresszort mert tönkremendt!
![]()
Szia!
Ezek szerint nem lehetett már túl jó állapotban a kompresszor. ...és ez a "nagy adag" cucc, amit legutóbb beleraktál, csak feltette az "I"-re a pontot.
Sziasztok!
Most javittattam meg a hűtőmet, gyakorlatilag folyamatosan hűtöt.. eredmény termosztátcsere... soké de hát így jártam. Viszont mi okozhatja még ezt a hibát, hogy folyamatosan hűt? Sajnos a hiba azóta se változott meg ![]() Válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok, nekem is lenne egy kisebb hűtő problémám. Feltűnt, hogy folyamatosan dolgozik, mégsincs benne csak -2 fok, és a fagyasztó elkezdett jegesedni. Tegnap leolvasztottam, hátha az megoldja a problémát, de ma reggelre, már csak +1 fok volt benne és nem is akar jobban hűteni, a piros lámpa pedig folyamatosan világít, valamint a fagyasztó rész ismét jeges. Nincs valami ötletetek, mi lehet a baj? sürgős lenne, nagyon szépen köszi
![]()
Gázhiányos.
Arról meg nem tudunk hogy javítható-e vagy nem mert nem tudunk semmit a gépről. Imi
ÖÖÖ zalussi lehel márkájú, mit kéne róla tudni, ahoz, hogy bővebb infot kaphassak, bocsi, hogy ilyen hülye vagyok, csak igazából nem is az enyém, hanem a főbérlőmé, és honnan tudhatom meg amit kel?
![]() ![]()
Jött a szerelő, lecserélte a szűrőt, utána vákuummal megszívta, tisztítás céljából.
Feltöltötte gázzal (R600, 55 gramm). Sokkal halkabb lett a hörgés, jobban hűt (2-es fokozaton n felül +7°C, alul -24°C van), de még mindig sokat megy a kompresszor (kb. 70%-ban). Púposodás azóta nincs, de még csak 2,5 napja megy. A szerelő szerint elromlott (?) a felső tér hőszigetelése, azért dolgozik annyit a kompresszor, és azért van lent olyan hideg. Lehet, hogy a kompresszor "elfáradt" az erőlködésben, és nem tud megfelelő hatásfokkal dolgozni? Még annyi, hogy a hátsó hőleadó lemez csak az elején meleg, a közepén már csak langyos, utána hideg. Nem lehet, hogy kevés gáz lett beletöltve?
Egy megoldott esetet írok le, amit még februárban vetettem fel (köszönöm az akkori válaszokat tibibalogh520-nak és StMiklosnak).
Gorenje normál hűtő része jegesedik, bár a kompresszora éjjel-nappal megy, nem kapcsol ki. Két kompresszoros, alsó a mélyhűtő azzal semmi baj, a felső rész önleolvasztós normál hűtő ugyanezen a helyen megy évek óta. Eleinte egy nagy pisszentést követően kapcsolt ki, aztán elmaradtak a pisszentések és folytonos üzemre tért át a kompresszor és a műanyag belsőtér a felső 20cm-es sávban jegesedett. Termosztát csere nem segített, helyzet ugyanaz. Szerelő ránézésre azt mondta "ez dugul". Gáz csere után jó lett. Próbáltam megtudni tőle, hogy mikor jött ki a dugulás: "hát közben magától".
Ha belül is jegesedik, akkor igen... kevés a gáz
![]()
Sziasztok !
Véleményeket ötleteket szeretnék kérni : Van egy szekrénybe épített (utólagosan, "egyszerű" nem spec. ) hűtőszekrény. A befogadó szekrény hátulról és oldalról zárt, alul pár cm, felül polcnyi(~30 cm) szellőző nyílással. Aggódom, hogy a nyári melegebb időben kevés lesz a készülék hűléséhez (hátsó hőleadó+kompresszor) a rendelkezésre álló légtér-légáram ? Gondolkodom, hogy a gép mögötti szekrénytérben egy ventillátor elhelyezésével segítsem a szellőzést. Kérdéseim : - segítene-e a hűtőgép működésében a hőleadót fújó ventillátor ? - ha igen akkor a ventit hőmérsékletre, vagy a hűtő komresszorára kellene vezérelni ?
A venti sokat segitene a hőleadásban , főleg ha még a
légcserét is meg tudnád oldani ,mondjuk alul szívná a "hideg" külső levegőt és felül el tudna távozni . Ha a ventillátor a kompresszorral együtt megy úgy a legegyszerűbb és teljesen korrekt megoldás .
Sziasztok!
Adott egy kb 15 éves hűtő, Gázhiányos volt a hűtő, ezért egy szerelő feltöltötte gázzal! igen ám de utána nem hűt a fagyasztó rész ![]() A kérdésem a következő: menyi erre a reális esély. illetve elképzelhető hogy a gázcserétől lett a dugulás, vagy ez bármikor bekövetkezhet?
Köszi a gyors választ !
A levegő mozgatását a természetes irány "segítésével" gondoltam. A venti működtetésére valami olyan gondolatom támadt, hogy "míg a kompresszor, és még pár perc"... Itt jön a követező kérdés : Garanciavesztés veszélye nélkül lehet-e "jelet" venni a kompresszorról ?
Samsung RL33EA 4 éves hűtőgéppel rendelkezem, a hűtő bekapcsolás után a digitális kijelzője szerint lehűti a mélyhűtőt -18 fokra, a hűtőt +5 fokra majd leáll és nem indul újból be. A kjelző marad az előző értékeken de a hűtő elkezd olvadni, a konnektórból kihuzva ismételten el kezd hűteni. A használati utasítása szerint a meghibásodást jelezné a kijelző, de az értékeken kívül nem jelez semmit. Elképzelésem sincs a hiba eredetéről. Ha volt valakinek ilyen hibajelensége kérem jelezze.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |