Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp
Lapozás: OK   77 / 118
(#) (Felhasználó 56240) válasza jano36 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szia
Lehet, hogy nem nekem címezted de, kérdésem lenne
Elméletileg fel van programozva az EEPROM de, nem tudom, hogy melyik foglalatba tegyem
Nekem az osc2 láb 2.25V és az osc1 2.18V
Meg szenvedek, mert a PicKit2 klonom csak 4.2V ad
Az MPLAB nem is szereti de, a PICKit2 progi használja az égetőt
Már több PIC meg van programozva vele
PicKit2 progiba hol kel bealítani a 3F32 ?
Nem találom
(#) bbatka válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

15mA ? Az hogy lehet ?
A cikkben ezt írja !

"A tápegységben a 7805-7905-ös stabilizátorokat alkalmaztam, hogy a PIC-nek, a digitális alkatrészeknek, ill. a műveleti erősítőknek stabil feszültséget szolgáltasson. A pozitív stabilizátoron üresjárásban kb. 800mA áram folyik, míg a negatívon kb. 700mA. Ezért indokolt volt a hűtőbordák alkalmazása is."

Próbáld meg az MPLAB-al beégetni a HEX-et, amint Jano36 írja.
(#) (Felhasználó 56240) válasza bbatka hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szia
Az úgy lehet, hogy én csak a kijelzőt és a panelja de gombsor nincs
Az EEPROM bent van és a PIC és a működéshez szükséges alkatrészek
Igaz azóta emelkedet felvétel 25mA mert be tetem az EEPROM-ot
Sajnos a MPLAB nem hajlandó használni az égetőt a PicKit2 klont mert csak 4.2V
(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Máj 24, 2010 /

Szia
Nem tudom, hogy csináltam de átváltót 3F32-re
Fel is ment a progi és működik is ír a kijelzőre, ahogy kel
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget
Én most nagyon boldog vagyok
(#) jano36 válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Azt úgy csinálta, hogy a hex fájl tartalmazza. Daranak volt gondja a 3F32-vel.

Küld el a PICKIT2 kapcsolási rajzát, mert a késöbbiekben szükséged lesz/lehet az MPLAB DEBUG funkciójára.

A mellékelt fájlt helyezd el az MPLAB Sajat könyvtárába (készits ilyen nevű) könyvtárat és oda csomagold ki.

Ennek segítségével gyakorolhatod a Debugger működését (ha jó lesz a PICKIT2) és esetleg tovább fejlesztheted a szkópot.

LCDGRAPH.ZIP

(#) (Felhasználó 56240) válasza jano36 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szia
Én is ugy gondoltam hogy a hex-ben benne kel lennie a config
Bővebben: PicKit2 Klon Szilva
(#) dara válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Na akkor pontosan ird le légyszives hogy mit csináltál?Addig próbálom az mplabot baállitani a pickithez.Nekem megvan a fesz,kiírja hogy öt volt ok.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Na ugy néz ki nálam is megvan a hiba.Van a picbe valami program amit nem tudok törölni.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Sierült nagy nehezen törölni,persze nem jó beállitások voltak,azért nem tudtam mplabbol írni.Na ez is sikerült,mégsem megy a kíjelzés.Az oszci rezeg,2,2-1,9-et mérek.Az eeprom jó mert néha elöjön a képfájl,mindig másik.Most átnézem az lcd bekötését,mert nekem más a lábkiosztása mint a rajzon.
(#) jano36 válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Egy kapcsolási rajzot kértem s nem egy linket.
(#) dara válasza jano36 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Itt a He van a pickit klón fórum én is az alapján készítettem,ö is az alapján építette.kiforrot projekt egyböl indult.De annyira örül hogy nem is akar válaszolni.pedig én is örülnék ha végre elindulna a kijezésem rendesen.A pic program most már biztosan jó,az eeprom ok,az lcd bekötése,ok kijelzés semmi.Az oszcin mérek 1,9-2,0 voltot vagyis megy.100n szürések berakva.A táp nem ingadozik,csak én próbáltam 5,0-vagy5,5-voltal.Mindegy hány volt,akkor sem megy.

Bocsánatot kérek, ha keveredést okoztam és bosziságot
Valaki kérte a PicKit2 klon kapcsolást és én úgy gondoltam, hogy egy linket teszek be, mert ott még leírás is van nem lustaság és kiszúrásból tetem
Még egyszer bocsánat kérek mindenkitől
(#) (Felhasználó 56240) válasza dara hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szia Dara
Nekem az osc2 láb 2.25V és az osc1 2.18V
Lehetséges, hogy nem stabil
Nekem 20pF kondik vannak benne
És egy kicsit át átalakítottam az MCLR kapcsolást

Azért nem tudtam reagálni semmire, mert el kelet mennem és sietem
És beállítottam hogy ne lépjen ki az oldalról

Most néztem, meg hogy ténylegesen nem is az jelenik meg a LINK alatt, amit én beállítottam
Nem mondom azt hogy nem én, bénáztam

Bővebben: Link

A kapcsolás meg itt van
(#) dara válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Amit át alakitottál lehet ne tudni mi volt az?Mert nekem a mai napig nem indult el rendesen.Egyszer beindult,tudtam állítani a pont akkor megjelenő kijelzést,de azóta semmi.
(#) (Felhasználó 56240) válasza dara hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Persze nem tartom magamban
Lehetséges, hogy forrasztás hiba
Vagy fólia szakadás
De az is lehet, hogy a kijelzőnél nem érintkezik rendesen

Remélem most már neked is sikerül elindítani
Ne ad fel !!!

877.jpg

A kijelzőt ki cserélem 128x128-ra vagy 240x128 akkor sok átalakítás, lenne a programban, hogy használja?
A billentyűzettet nem értem valaki meg tudja mondani, hogyan kel egy fólia billentyűzettet be kötni, mert a panelon 9 kivezetés van de ennek csak 7
Vagy csinálok sima gombokból de, akkor sem tudom, hogyan kel bekötni, mert nincs kirészletezve a kapcsolásban
(#) denon888 válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Itt megtalálod a bekötését a billentyűzetnek.Bővebben: Link
(#) (Felhasználó 56240) válasza denon888 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Ez szuper
De az a baj hogy a panelon 9 kivezetés van
(#) denon888 válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szerintem meg 7. Vagy Én számolok rosszul?
(#) (Felhasználó 56240) válasza denon888 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Szia
Én az eredeti panel tervet csináltam még
És azon 9kiveztés van abból 2 duplázva, van
(#) jano36 válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Szia csapoteam

Azt kell, hogy mondjam mindkettőtöknek igaza van.

Te bebizonyítottad, hogy 9-ig el tudsz számolni, denon888 az általa ajánlott link segítségével bebizonyította, hogy a klaviatúrának 7 kivezetése van.
Ha megnézted volna az ajánlott linket láthattad volna, hogy a két szélső forr-csúcs kimarad. Ami a kijelző cserédet illeti felejtsd el. A program szabja meg, hogy milyen kijelző alkalmazható.
(#) jano36 válasza dara hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Szia dara
El kell, hogy szomorítsalak, de ha nem ugyanaz az LCD-d bekötése, mint ami a rajzon látható akkor az nem is fog ezzel a programmal működni. Te is abba a hibába estél, mint a legtöbb sorstársad csak a képpontok típusát nézi pl. 128x64 pont. Ugyanakkor a proci programja az LCD vezérlő típusához készül. Lásd mellékelt fotó.
A forrás:http://www.chipcad.hu/EDT-grafikus_mono.htm

LCD.JPG

(#) jano36 válasza jano36 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

T. Moderátorok

Véleményem szerint úgy lett volna tisztességes, ha a Norbertonak küldött válaszomat töröltétek, akkor a Norberto hozzászólását is törölni kellett volna.
Vagy úgy gondoljátok, az egyszerű hozzászóló sértegethető, viszont a modortalan moderátor nem?
(#) dara válasza jano36 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Szia jano36.
Igen más az lcd vezérlő ic tipusa.Ezek közül melyiket ajánlod?A másik,a picnek a teljes b portja,RB0-RB7-ig kb két voltot ad ki álandoan.Mielött azt mondanátok hogy rossz,az RB6-7-es lábon PGc-PGD-használjuk írásnál,vagyis írni lehet,de müködés közben nincs alacsony vagy magas szint.Az R/W RS-DI lábon kéne magas vagy alacsony szintnek lennie,ha jol tudom.Más portokon tudok mérni magas vagy alacsony szintet.De érdekes ezzel a kijelzővel már többször is elöjött a képfájl,egyszer volt hogy lépni is tudtam a programban.
(#) Moderátor hozzászólása jano36 hozzászólására (») Máj 25, 2010

Ez a téma jelenleg nem képezi megbeszélés tárgyát.

A Fórumszabályzat XXVI. pontja pedig elég egyértelmű.

Ha sok más moderátor látta volna, milyen egyszerű, de annál lekezelőbb szöveget csillagoztam ki, valószínűleg nem csak piroska típusú kezelést kapott volna a hozzászólásod.

Viszont, ha te úgy érzed tisztességesnek, akkor utólagos engedelmeddel kiveszem a piros részt a korábbi hozzászólásodból.

Szia
Nem értem hogy kössem be a 7 kivezetésű gombsort a 9 kivezetésű panelra?
Azt látom a kapcsolásban, hogy meg van duplázva kettő kivezetés

Most csipogóval ki mértem az 5=1+7láb
Na ez teljesen másként van
STD34-07 Hammond Manufactura
(#) Beachway válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Mit nem értesz ezen? Egyszerű pedig! Mátrix. Vannak oszlopok, és sorok. 3+4=7 és van két pont amit két helyre is be kell kötni! 7+2=9 Az 1,4,7,csillag oszlopot a panelen a 2-be és 6-ba is be kell kötni! És a 2,5,8,0 pedig a 4-be, és 8-ba is. Így áll össze a kép Ha ezt én tervezem, nem így csinálom. A két átkötést a panelen megoldottam volna, és csak a mátrix kimeneteit vezettem volna ki. Nem beszélve arról ,hogy a tizedére lehetett volna szűkíteni a méretét a panelnek.Így lehetett volna egy kis kéziműszer méretű szkópot is készíteni belőle. Remélem tudtam segíteni!
(#) jano36 válasza (») Máj 26, 2010 /

Köszönöm
Következő: »»   77 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem